Sorma canım dolaba baya attım süt, kullanmayinca nasılsa var diye hep yeni sagdiklarimi büyüğe icirdim biliyorsun. Ama şimdi baktım ki hep 3 ayı geçmiş.
Büyük oğlanda, 30 40 paket kadar süt vardı dolapta. Elektriler kesildi birgun, hepsi çöp oldu. Bunda da o yüzden aşırı stok yapmadım. 6-7 paket varmis. İkisini kullandim. Gerisinin de zamanı dolmuş.
Yarın başlarım emzirmeye
Oyun tavsiyesiyle geldim. Biz denedik cok begendik.
Malzemeler
Su maymunu
Kilitli poset
Bant
Led isik (istege bagli)
Su maymunlari internette satiliyor renk renkler. Onlari suda birkac saat buyutup kilitli buzdolabi posetine koydum. Sonra oyun alanimizda haliya iki yanindan bantlamadan once altina led isik koydum ve bantladim. Sonra yuzustu yatirip oynamaya calismasini izledim :) yuzustu durmaya tesvik edici bir oyun.
Simdi bende yerde oynatiyorum hep ama oyle yatip tepisiyor olmadi yelek onluk brnde cikarayim vallahi sinirim bozuldu. Gelecek ay tekrar bakalim olmadi cocuk norolojisi dedi iyice bozuldu moralim
Büyük oğlum iki buçuk aylıktı yüz üstünden düz dönmeye başladı. Yine o zamanlar bir şeyi uzanıp tutardı. 3 aylık sırt üstü yatirinca yanlara dönerdi.
Küçük 4 aylık, ben eline bir şey verirsem elini kapatirsam tutmaya sallamaya yeni basliyor. Yüzüstü durmaktan nefret ediyor ve ceviremiyirum. Sırt üstü yatinca da toto ağır geliyor tam dönemiyor. Hafif yana doğru kaykiliyor.
İki kardeş bile bu kadar farklı.
Bilyeye benziyor ama bu yumusak. Ilk halleri minicik suya koyunca buyuyup bilye boyutuna cikiyorlar. Tabi gozetim altinda kilitli posetin icinde oynatmak lazim tarif ettigim gibi oyun halisina bantlayarak.
Simdi bende yerde oynatiyorum hep ama oyle yatip tepisiyor olmadi yelek onluk brnde cikarayim vallahi sinirim bozuldu. Gelecek ay tekrar bakalim olmadi cocuk norolojisi dedi iyice bozuldu moralim
Sorma canım dolaba baya attım süt, kullanmayinca nasılsa var diye hep yeni sagdiklarimi büyüğe icirdim biliyorsun. Ama şimdi baktım ki hep 3 ayı geçmiş.
Büyük oğlanda, 30 40 paket kadar süt vardı dolapta. Elektriler kesildi birgun, hepsi çöp oldu. Bunda da o yüzden aşırı stok yapmadım. 6-7 paket varmis. İkisini kullandim. Gerisinin de zamanı dolmuş.
Yarın başlarım emzirmeye
Kaç günlüksünüz tam? Biz 4ay 24gün. Bir haftadır dönüyor. Ama ilk bi kaç sefer ben poposundan ittirip döndürdüm. Hoşuna gitti . Zorlaya zorlaya dönmeyi öğrendi 2 günde. Ha bir de sırtüstü dururken yüzüstü dönebiliyor sadece. Yüzüstünden sırtüstüne dönemiyor
Ne garip doktorlar var..Hangi bebeklerle kiyasliyorlar acaba? Kızım 4 ay 12 günlükken döndü canım.omzuna doğru sürekli yan dönerek sinyali vermiş, birkaç güne tam döndü..O gün sadece bir kere, ertesi gün iki kere döndü.Suan sürekli..Hiç panik olma.Bu atak doneminin bir meyvesi gibi.Surec uzun, oglunda elbet donecek.Kotu senaryolara hiic gerek yok
Benimkinde dönmütor kilolu oldugu ıcın pipiyi kaldıramıyor. Hıc zorunda sevmiyor. Yuzustu koyuyorum kollarınagrıyo sanırım. Hemen basıyo cığlığı. Valla gecsın drları benım bır komusmun kızı vardı hıc emeklemezdı bebeklik hayatı mama sandalyesinde gectı. Benım oğlum 5 tur atarken emeklerken o 2 adım ilerlemezdı annesı agladı. Kayınvalıdem bır gun geldı bize ona kızım aglama bu birden kalkar gurur dedi bızde hadı canım dedık. Hakikaten 16 aylık tabı bıraz gec oldu kalktı yürüdü. Ben şok olmustum
Kaç günlüksünüz tam? Biz 4ay 24gün. Bir haftadır dönüyor. Ama ilk bi kaç sefer ben poposundan ittirip döndürdüm. Hoşuna gitti . Zorlaya zorlaya dönmeyi öğrendi 2 günde. Ha bir de sırtüstü dururken yüzüstü dönebiliyor sadece. Yüzüstünden sırtüstüne dönemiyor
Evet canım genellikle ise yaradigi söyleniyor. Anne sütünde antikor var malum. Hatta bir yerde okumuştum bir hastanede çocuk servisinde yatan ama anne sütü almamamsi gereken annelerden sağılan sütü onkolojide hastalara iciriyordu. Dünya genelinde yaygın uygulama. Hatta şu an baya baya internetten satış olayı var anne sütünde
Yarim donme diyor bizimkine. Sirt ustuyken yuzustune kadar donuyor. Ama yuzustunden geri donemiyor.
Donme derken tamamen yuzustunden de donmesi yanken de tercih yapio donmesi kisaca yuvarlanmasi
Yarim donme diyor bizimkine. Sirt ustuyken yuzustune kadar donuyor. Ama yuzustunden geri donemiyor.
Donme derken tamamen yuzustunden de donmesi yanken de tercih yapio donmesi kisaca yuvarlanmasi
Kız benimki seninkinden 4-5 gün büyük, benimki hiç dönmüyor. Ben yan koyarsam sırtüstüne yatıyor geri. Koca totoyu kaldıramıyor Ayakta tutarsam adım adım odayı turluyor Bizim doktor bir şey demedi, seninki niye öyle korkuttu anlamadım.
Netflikste şu bebekler belgeseli var ya orda da bir bebek hiç emeklemeden yürümeye başlıyordu, her bebek farklı.
Kız benimki seninkinden 4-5 gün büyük, benimki hiç dönmüyor. Ben yan koyarsam sırtüstüne yatıyor geri. Koca totoyu kaldıramıyor Ayakta tutarsam adım adım odayı turluyor Bizim doktor bir şey demedi, seninki niye öyle korkuttu anlamadım.
Netflikste şu bebekler belgeseli var ya orda da bir bebek hiç emeklemeden yürümeye başlıyordu, her bebek farklı.
Yüz üstünden sırt üstü dönüyor hatta zelzele oluyor paldır küldür atıyor kendini . 4 ay 20 günlük ama sırt üstünden yüzüstü donemiyor.doner elbet hiç dert etmeye gerek yok her çocuk bir degil ki varsin 15-20 gün gev dönsün .