Benim bebeğim o kadar olmasa dahi kilolu bir bebek. Kontrol de doktora sormuştum bu durumu. Anne sütü ile beslenen bebek de obezite den bahsedilemez, sıkıntı değil isterse bunun iki katı kilolu olsun demişti.
Ama ben yine de hareket etme kısıtlılığı yaşamasın diye emzirme arası sürelerini açtım, kilo alma hızı biraz yavaşladı
Masallah. Bizimki 4 ay 20 gunluk. 7300 kilosu.
Sizinki anne sütü mü aliyor sadece? Fazla iştahından dolayi sanirim. Yine de doktora sorun. Iciniz rahat etsin.
Kuzenimin oğluda ayni bebek 6 aylikken yaşına girecek bebek gibi duruyordu ve halen dönemiyordu kilodan ,dr da önden gidiyor sorun olmaz demiş kuzenim yinede hastalık habercisi olur diye korkup tam doymadan memeden çekiyordu.acligi gidiyor ama doyup memede uyuyup emmeye devam etmesine izin vermedi o ay yanlış hatırlamıyorsam 600 gr almisti.biraz kontrollu gidebilirsin belki.Arkadaşlar merhaba, benim yine kafama takılan bir durum var. Millet tam tersinden şikâyetçi hep ama benim sorunum oğlumun aşırı iştahlı olması. 3 ay 3 günlük ve kilosu 8750, boyu 65cm. Çocugun eklem yerlerine parmaklarım girmiyor tombişlikten. Sadece anne sütüyle besliyorum ama çok kilo aldı. 3890 doğdu, hastaneden çıkarken 3650 ye inmişti. Günde 50gram alıyor anne karnında gibi hala. Doktora gotureyim mi ne diyorsunuz? Hamile kalmadan 6 ay önce çok dikkatli beslenmeye başlamıştım. Şekerli ya da paketli gıdalar hiç yemedim. Yoğurdumu peynirimi bile kendim yaptim. Beyaz un agzima surmedim. Sporu hiç bırakmadım,14 kilo almıştım toplam. Niye böyle oldu anlamadım. Eşim ve ben uzun boylu iri insanlarız ama kilolu değiliz. Hormonları mı bozuk acaba diye düşünmeye başladım.
Ya onu denedim ama çok ağlıyor meme vermeyince. Memeyi görünce delirmiş gibi heyecanlanıyor çocuk, kız kardeşim gördü bugün verdiği tepkiyi de şok oldu. Eli ayağı titriyor memeyi görünce ne yapacağını şaşırıyor. Hareketli bir bebek aslında sürekli kıpır kıpır. Çözüm bulamadım ben malesef.
Sadece anne sütü, evet aşırı iştahlı ya resmen ağzını falan sapirdatiyor 3 aylik bebek. Aile hekimimiz sorun etme dedi ama yine de bi çocuk doktoruna götürmeyi düşünüyorum.
Oyyy yavrum benim ya. Memeyi gorunce verdigi tepkinin aynisini bizimki ilk 2 aylikken memeyi agzina yaklastirinca yapiyordu. Elleri ayaklari da titriyodu heyecandan. Meme geldi diyeyerim ben onu ya kiyamam. Istahli olmasi hic emmemesinden cok daha iyidir. Sadece anne sütüyse ben problem olacagini düşünmüyorum ama bizler doktor degiliz tabi. Ben olsam doktora sorardim. Bir de emzirme aralarini actiginizda ilgisini baska seylere cekmeye calisin. Ama uzak tutmak icin fazla da zorlamayin. Memeden sogumasin durduk yere. Annesini fazla emiyor diye obezite bir bebiş olacagini hic sanmiyorum. Zaten 4 aylik oldugunuzda ufak bi meme reddi yasayabilirsiniz. Bir de etrafa ilgisi arttikca emmek eskisi kadar ilgisini cekmeyecektir. Ben 4.ayinizda bu durumun kendinden rayina oturacagini dusunuyorum.
Kuzenimin oğluda ayni bebek 6 aylikken yaşına girecek bebek gibi duruyordu ve halen dönemiyordu kilodan ,dr da önden gidiyor sorun olmaz demiş kuzenim yinede hastalık habercisi olur diye korkup tam doymadan memeden çekiyordu.acligi gidiyor ama doyup memede uyuyup emmeye devam etmesine izin vermedi o ay yanlış hatırlamıyorsam 600 gr almisti.biraz kontrollu gidebilirsin belki.
Gecen hastahanede bi bebek gördük oda anne sütü aliyor nasil tombiş igne batsa patlayacak balon gibi çok sevimli ama bende olsam korkardim.
Yay gibi gerip kafasını arkaya atıyo ya, kapkaranlık odada emzirdim anca öyle emdiBu ayda delirmediysek daha da delirmeyiz insallahne zormus bu meme reddi kafayi oyle guclu ceviriyor ki ne yapsam mumkun degil emmiyor. Asiri aciktiginda cok seyrek araliklarla uyku da iyice sıkıstırdıgında bagir cagir verebilirsem veriyorum
Yay gibi gerip kafasını arkaya atıyo ya, kapkaranlık odada emzirdim anca öyle emdi
Anne sütü ile besleniyor canm obez olamaz bence o minik bir tosuncuk oh ısır boğumlarındanArkadaşlar merhaba, benim yine kafama takılan bir durum var. Millet tam tersinden şikâyetçi hep ama benim sorunum oğlumun aşırı iştahlı olması. 3 ay 3 günlük ve kilosu 8750, boyu 65cm. Çocugun eklem yerlerine parmaklarım girmiyor tombişlikten. Sadece anne sütüyle besliyorum ama çok kilo aldı. 3890 doğdu, hastaneden çıkarken 3650 ye inmişti. Günde 50gram alıyor anne karnında gibi hala. Doktora gotureyim mi ne diyorsunuz? Hamile kalmadan 6 ay önce çok dikkatli beslenmeye başlamıştım. Şekerli ya da paketli gıdalar hiç yemedim. Yoğurdumu peynirimi bile kendim yaptim. Beyaz un agzima surmedim. Sporu hiç bırakmadım,14 kilo almıştım toplam. Niye böyle oldu anlamadım. Eşim ve ben uzun boylu iri insanlarız ama kilolu değiliz. Hormonları mı bozuk acaba diye düşünmeye başladım.
3 gün önce bebeğe keçi sütü kendinize inek sütü yoğurt mayaladin.2 gün keçi yogurdunu ikişer kaşık verdim ama 20 dk agzindaki su ile toplamak sürdü ekşi geldi gibi yüzünü ekşikti tadina bakıyorum ekşi değil bugün de bizim inek yoğurdundan denetim ki kaymak gibi ekşi değil ama aynısını yaptı.simdi ara vericem.10 gun sonra 5 aylik olunca yine yoğurt ve sebze ile günde 2-3 kaşık deneme yaparak giderim ufak ufak alışsın tadlara.ama bu yoğurt niye ekşi geldi kizimda sonradan hatirladim baybmix ile mayaliyordum güzel akıcı muhallebi kıvamında oluyordu bi onuda deniycem.yogurt deneten anneler sizinkilerde surati büzüşturdu mü ,yoksa gerçekten ekşi mi.sulu süt sonrası normal mi yoksa.amann herşeyi unutmusum ki ben
Anne sütü ile besleniyor canm obez olamaz bence o minik bir tosuncuk oh ısır boğumlarından
Bizim bi tanidigin bebegide boyleydi emzirmeyi azalt demisti ama simdi 8 aylim genede hala tombis hareketlenmeye baslayinca zayiflar senin sutun yaramis bellikiArkadaşlar merhaba, benim yine kafama takılan bir durum var. Millet tam tersinden şikâyetçi hep ama benim sorunum oğlumun aşırı iştahlı olması. 3 ay 3 günlük ve kilosu 8750, boyu 65cm. Çocugun eklem yerlerine parmaklarım girmiyor tombişlikten. Sadece anne sütüyle besliyorum ama çok kilo aldı. 3890 doğdu, hastaneden çıkarken 3650 ye inmişti. Günde 50gram alıyor anne karnında gibi hala. Doktora gotureyim mi ne diyorsunuz? Hamile kalmadan 6 ay önce çok dikkatli beslenmeye başlamıştım. Şekerli ya da paketli gıdalar hiç yemedim. Yoğurdumu peynirimi bile kendim yaptim. Beyaz un agzima surmedim. Sporu hiç bırakmadım,14 kilo almıştım toplam. Niye böyle oldu anlamadım. Eşim ve ben uzun boylu iri insanlarız ama kilolu değiliz. Hormonları mı bozuk acaba diye düşünmeye başladım.
Benimkide kilo cnm ama üst sınırın biraz üstünde ben tahlilerini yaptırdım bir sıkıntı çıkmadı yaptır istersen kilosu çok fazla ayına göre zaten tahlileri temizse koruma anne sutundenArkadaşlar merhaba, benim yine kafama takılan bir durum var. Millet tam tersinden şikâyetçi hep ama benim sorunum oğlumun aşırı iştahlı olması. 3 ay 3 günlük ve kilosu 8750, boyu 65cm. Çocugun eklem yerlerine parmaklarım girmiyor tombişlikten. Sadece anne sütüyle besliyorum ama çok kilo aldı. 3890 doğdu, hastaneden çıkarken 3650 ye inmişti. Günde 50gram alıyor anne karnında gibi hala. Doktora gotureyim mi ne diyorsunuz? Hamile kalmadan 6 ay önce çok dikkatli beslenmeye başlamıştım. Şekerli ya da paketli gıdalar hiç yemedim. Yoğurdumu peynirimi bile kendim yaptim. Beyaz un agzima surmedim. Sporu hiç bırakmadım,14 kilo almıştım toplam. Niye böyle oldu anlamadım. Eşim ve ben uzun boylu iri insanlarız ama kilolu değiliz. Hormonları mı bozuk acaba diye düşünmeye başladım.
Hahaha fotoğrafında bile hemen resim mi çekiyorsun ne yapıyorsan yap emicem seni der gibi bakıyorTosuncuk oldu teyzesi evet ama pek minik değil
Evet ya dimiHahaha fotoğrafında bile hemen resim mi çekiyorsun ne yapıyorsan yap emicem seni der gibi bakıyor
Bu ayda delirmediysek daha da delirmeyiz insallahne zormus bu meme reddi kafayi oyle guclu ceviriyor ki ne yapsam mumkun degil emmiyor. Asiri aciktiginda cok seyrek araliklarla uyku da iyice sıkıstırdıgında bagir cagir verebilirsem veriyorum
4 ay 16 günlük ve bir haftadir bu durumu yaşıyoruz.gecicek dimi kizlar..Yay gibi gerip kafasını arkaya atıyo ya, kapkaranlık odada emzirdim anca öyle emdi
Canm oyun yaparak tesvik etDun 4 ay kontrolumuz vardi. Dr artik bebeklerin donmesjni bekleriz donmuyor mu dedi. Bizimki donmuyor. Kafama cok taktim. Napabilirim bilmiyorum da
Ay masallah cok tatli :) saclarimiz benziyor minik meleginleSimdi bende yerde oynatiyorum hep ama oyle yatip tepisiyorolmadi yelek onluk brnde cikarayim vallahi sinirim bozuldu. Gelecek ay tekrar bakalim olmadi cocuk norolojisi dedi iyice bozuldu moralim
evalarin ustunde hep yoksa.
Ay bugün bizede verdi doktor bide zaditev galiba damla verdi öksürük ve burun akıntısı icin@zeraseba sen bebeğe prospan kullandın mı hiç. Öksürüğüne onu verdide doktor
Ablam iki çocuğunda da yaşadı uykuya geçerken emzirebilirdi sadece, sonradan geçiyordu ama ciddi sabır lazım4 ay 16 günlük ve bir haftadir bu durumu yaşıyoruz.gecicek dimi kizlar..
Valla yoruluyorum emzirme olayında sirf düşünce olarak bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?