2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Offf ne kadar üzüldüm. Benim iki tane süt çocuğum var. Biri kız hatta . Önemli olan anne baba ismini çocuğu bilmek. Bizimki zaten akraba. Karşılıklı emzirdik. Annelik illa dogurmak değildir.

Bende veriyorum deli oluyor önce yika cnm soy kurula dolapdan çıkınca soğuk oluyor elline soğuk gelmisdir benimki sevdi bu işi ağzının suları akıyor havuç da

Geceden beri mahvoldum. Sol mememde sislikler var emzirsem de gecmiyor. Sicak su tuttum masaj yaptirdim taradim pompayla sagdim yok yok... hala duruyor çok ağrıyor

Az once nette okudum buz tuttum iyi geldi ters emzirdim

Simdi yine buz tutuyorum bu nasil agri boyle

Bende veriyorum deli oluyor önce yika cnm soy kurula dolapdan çıkınca soğuk oluyor elline soğuk gelmisdir benimki sevdi bu işi ağzının suları akıyor havuç da
Kurulayıp yine veririm cunku diş icin en iyisi oluyo su aylarda . cok kaşınıyor dişleri salyasina da önlük yetişmiyor

Yaa sanki ben karşı çıkmışım gibi olmuş.. Ben sadece bi de böyle olduğunu acaba islamiyette yeri nedir diye merak ettigimi söyledim.. Istedignz sekilde düşünüp yaşayıp uygulamak da ozgursunuz.. Sutunuzu paylasiyosunuz diye size "kafir"damgası yapistirdgmi zannetmiyorum.. Ben kimsenin yaşantısına bisey diyemem ki süt annelik olayına sıcak bakan biriyim ben.. Keşke merak etmeseymisim dedim şimdi

İşte bunu merak etmiştim.. Teşekkürler

Offf ne kadar üzüldüm. Benim iki tane süt çocuğum var. Biri kız hatta . Önemli olan anne baba ismini çocuğu bilmek. Bizimki zaten akraba. Karşılıklı emzirdik. Annelik illa dogurmak değildir.

Süt annelik olayi akrabalik kurmaya yardmci oluyor.. Peygamber efendimizin annesi bir yudum emzirememis o anne değil mi yani? Bencede annelik sütle dogurmakla filan olmuyor.. Bi de peygamberimizin de Süt kız kardesi vardı.. Öyle evlenirler filan faso fiso bence.. Bu insanlardaki süt saplantisini anlayamiyorm

Sirtina vuruyor mu? Mastit mi yoksa ya

Sadece emzirirken eşine haber verip birde not almak lazım. Dini acidan ilerde evlilik olursa diye. Bizim bı tanıdık var kadın en az on kişi emzirmis. Oğlu hep derdi herkesi emzirdin ben kimle evlencem diye bizim bı hocanin komsusu vardı on senelik evli iki çocuk var. Bı öğrendiler meğer bunlar süt kardeşmis. Düşünebiliyomusun fetva istediler hocalardan bu günah sizin değil annelerin..not etmeleri lazimdi kim kimi emzirdi diye. Ama bundan sonra karı koca hayatı yasayamazsiniz dediler. Ayrıldılar. Cokk etkilenmiştim duydugumda

Hep tek meme emzirdim ama sanırım o da çok geliyor. Bir kere sağmıştım dolaba koydum unutmuşum, ertesi gün dökmek için bi baktım ki sütün yarısından fazlası kaymak olmuş, çok yağlı. Sanırım o yüzden kilo alıyor. Birazda iştahlı ama azaltmaya çalışacağım öğünleri biraz. Çok zor gerçekten, bütün gün kucak istiyor ve tek bakıyorum. Belim artık kalıcı olarak sakatlanacak.

Valla ben ilk senden duydum sut kardeslerin evlendiğini gerci filmlere bile konu olmuş vardir senin dedign gibi çok sütü paylaşmak bence çok güzel bi davranış.. Benimki bol olsa kesin süt kardeş isterdim.. Süt zaten allahtan geliyor allahin gonderdgi kullari arasnda paylasmak cok güzel.. Benim sütüm demeyip baska yavruyu da emzirebilmek bi de hani süt kesilir diye dusunmeden evladina vermen gereken sütü baskalariyla paylaşmak.. Bence bu olay artmali ki ustumuzdeki kibirler bencillikler kalksın.. Hamileyken hiç kibirli degildim ama anne oldum bi havalara girdim açıkçası.. Bi boburlenme halleri filan İşte Allah da ayetlerinde evlatlariniza ve mallariniza guvenmeyin diye boşuna demiyor.. Gel gor ki nefis annelik duygusunu bile ele geçiriyor

Çok haklisin. Biz talebeyken tefsir dersinde hep şu ayetler ilgimi çekerdi mallarına ve evlatlarina kendini kaptiranlar tapanlar. Derdim ki mal sevdası insanda vardır ama evlada tapmak nasıl olur ki anne olunca öğrendim. Tapmak degilde dünya bı yana evlatlarim bı yana. Süt annelikte şöyle bir mevzuda var yalnız emziren annenin huyu suyu bebeğe sirayet edebiliyor. O yüzden kötü ahlaklı huysuz geçimsiz kişilere emzirtmemek gerek. Benim ablamı yengem emzirmis. Annem hep der birbucuk yıl emzirdim benim huyum geçmedi de yengesinin bütün huylarini almış. Gerçekten de öyle.

Bu uyku gerilemesini dibine kadar yaşıyorum. 9 gun sonra 5 aylik olcaz. Ne zaman düzelir? Internette çözüm uyku egitimi diyor ama ben uyku egitimi vermeyecegim. Hicbir sey yapmadan kendi kendine düzelmiyor mudur?
Bizimki gündüz uyumak istemio emmek istemio beş ayligiz bizde. Bu ara çok büyüdü hâli tavrı falan. Sürekli konuşmak oynamak derdinde . Etrafı izlicem her sese doncem diye ne emmek istio ne uyumak. Abisi hastaydı dört gündür evde. Dört gündür gündüzleri çok az uyudu . Abi varken daha heyecanlı oluo hep onla ilgilensin istio

Bu uyku gerilemesini dibine kadar yaşıyorum. 9 gun sonra 5 aylik olcaz. Ne zaman düzelir? Internette çözüm uyku egitimi diyor ama ben uyku egitimi vermeyecegim. Hicbir sey yapmadan kendi kendine düzelmiyor mudur?
Dönemsel bir durum bu. Benim ki de sabah 8.buçuk da kalktı. Bu saate kadar iki saat ancak uyudu. Ama bu dönem de çevreyi keşfetmeye, yeni şeyler öğrenmeye başlıyorlar. O yüzden de uyanık kalmak istiyorlar. Büyüdükçe uyudukları sürede azalacak

Aynen, sürekli abisini izliyor. Abisi koltuktan atlıyor, gözü abisinde. Diyorum bu abisinin iki katı yaramazlık da olacak şimdiden ona yetişmeye çalışıyor.

Bizimkiler de oyle bir alistirildi ki 2 saati gecmiyor uyku istemeleri.Resmen huysuzlaniyorlar.Hemen ayakta sallanmak istiyolar.Kayinvalidem ayakta tutuyor bir de saatlerce orda uyuyor cocuklar.Ozel sunger bile yaptirdi rahat etsinler diye.Bisey desem olmayacak ama yapicak ta bisry yok.Insallah yaz tatilinde normal bebekler gibi uyumaya alisirlar.Gerci gece uykusunda Ugurun masallahi var ama Emrede malesef durum oyle degil.Dun gece yine uyutmadi dogru duzgun.Gazi bitti,burnu acik ama yok mikirdanarak aglayarak uyaniyor en az 15 defa.

Ayy çok sevindim bende Bi benim kız cozuttu sanıyordum gündüz uykuya direniyor süt istemiyor sürekli konuş gezdir kalabalık istiyor. Nerde bulayım ben ona cocuk

Sirtina vuruyor mu? Mastit mi yoksa ya

Baska bir yerim agirmiyor atesim de yok. Gun icinde bir kere belimden sirtima dogru sanci girdi. Sonra bi daha olmadi

Masaj yaptirsyim dedim agrisindan yaptiramiyorum. Biraz yaptılar agliyorum diye biraktilar. Cok agriyor ya

Kac kere emzirdim az once yine sagdim sut bile cikmiyor. Oglum emerken yutkunma sesi de gelmiyor

Sicak soğuk hicbir sey ise yaramiyor

Sirtina sut masaji yaptir. Asagidaki linkte var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…