- 13 Haziran 2013
- 1.944
- 3.919
- 133
Sİzin verdiğiniz dizi örneği ve sütle yıkanma olayıyla orda yasak olmasıyla bu olay çok farklı. Ben size kafir damgası vurdunuz demedim ki bence siz gereğinden fazla alınganlık gösterdiniz...ayrıca kimin kafir olup olmadıgını yüce Allah bilir. Bence siz sorunuzu yanlış örnekle sordunuz. Budıstler de bile yasak bizim dince nasıl deyince açıkladım hoş sizi yargılayan ya da kırıcı bir cümle söylediğimi de sanmıyorum. Birine yardım amaçlı olduktan sonra ne yapılırsa yapılsın ister bu süt ister başka birsey olsun farketmez, kimsenin ne düşündüğü de umrum da olmazYaa sanki ben karşı çıkmışım gibi olmuş.. Ben sadece bi de böyle olduğunu acaba islamiyette yeri nedir diye merak ettigimi söyledim.. Istedignz sekilde düşünüp yaşayıp uygulamak da ozgursunuz.. Sutunuzu paylasiyosunuz diye size "kafir"damgası yapistirdgmi zannetmiyorum.. Ben kimsenin yaşantısına bisey diyemem ki süt annelik olayına sıcak bakan biriyim ben.. Keşke merak etmeseymisim dedim şimdi
Sİzin verdiğiniz dizi örneği ve sütle yıkanma olayıyla orda yasak olmasıyla bu olay çok farklı. Ben size kafir damgası vurdunuz demedim ki bence siz gereğinden fazla alınganlık gösterdiniz...ayrıca kimin kafir olup olmadıgını yüce Allah bilir. Bence siz sorunuzu yanlış örnekle sordunuz. Budıstler de bile yasak bizim dince nasıl deyince açıkladım hoş sizi yargılayan ya da kırıcı bir cümle söylediğimi de sanmıyorum. Birine yardım amaçlı olduktan sonra ne yapılırsa yapılsın ister bu süt ister başka birsey olsun farketmez, kimsenin ne düşündüğü de umrum da olmaz
Tesekkur ederim bir de bunu deneyelim umarim ise yararSirtina sut masaji yaptir. Asagidaki linkte var
Anne Sütünün Akmasını Kolaylaştıracak İpuçları - Bebek.com
İlk altı ay bebeğin fizyolojik ve psikososyal ihtiyaçlarını tek başına mükemmel bir şekilde karşılayan anne sütü, anne ve bebek bağının kurulmasında önemliwww.bebek.com
Çok haklisin. Biz talebeyken tefsir dersinde hep şu ayetler ilgimi çekerdi mallarına ve evlatlarina kendini kaptiranlar tapanlar. Derdim ki mal sevdası insanda vardır ama evlada tapmak nasıl olur kianne olunca öğrendim. Tapmak degilde dünya bı yana evlatlarim bı yana. Süt annelikte şöyle bir mevzuda var yalnız emziren annenin huyu suyu bebeğe sirayet edebiliyor. O yüzden kötü ahlaklı huysuz geçimsiz kişilere emzirtmemek gerek. Benim ablamı yengem emzirmis. Annem hep der birbucuk yıl emzirdim benim huyum geçmedi de yengesinin bütün huylarini almış. Gerçekten de öyle.
Bizimki gündüz uyumak istemio emmek istemio beş ayligiz bizde. Bu ara çok büyüdü hâli tavrı falan. Sürekli konuşmak oynamak derdinde . Etrafı izlicem her sese doncem diye ne emmek istio ne uyumak. Abisi hastaydı dört gündür evde. Dört gündür gündüzleri çok az uyudu . Abi varken daha heyecanlı oluo hep onla ilgilensin istio
Bizimkiler de oyle bir alistirildi ki 2 saati gecmiyor uyku istemeleri.Resmen huysuzlaniyorlar.Hemen ayakta sallanmak istiyolar.Kayinvalidem ayakta tutuyor bir de saatlerce orda uyuyor cocuklar.Ozel sunger bile yaptirdi rahat etsinler diye.Bisey desem olmayacak ama yapicak ta bisry yok.Insallah yaz tatilinde normal bebekler gibi uyumaya alisirlar.Gerci gece uykusunda Ugurun masallahi var ama Emrede malesef durum oyle degil.Dun gece yine uyutmadi dogru duzgun.Gazi bitti,burnu acik ama yok mikirdanarak aglayarak uyaniyor en az 15 defa.
Baska bir yerim agirmiyor atesim de yok. Gun icinde bir kere belimden sirtima dogru sanci girdi. Sonra bi daha olmadi
Masaj yaptirsyim dedim agrisindan yaptiramiyorum. Biraz yaptılar agliyorum diye biraktilar. Cok agriyor ya
Kac kere emzirdim az once yine sagdim sut bile cikmiyor. Oglum emerken yutkunma sesi de gelmiyor
Sicak soğuk hicbir sey ise yaramiyor
Her banyosunda boğum incelemesi yapıyorumDimi biks hayaller ve hayatlar
Bana çocuk doktorum aletli pilates önerdi şimdi anlamasin ama ileride iskelet sistemin bozulabilir dedi bende güldüm gecdim ama kollarım ağrıyorHep tek meme emzirdim ama sanırım o da çok geliyor. Bir kere sağmıştım dolaba koydum unutmuşum, ertesi gün dökmek için bi baktım ki sütün yarısından fazlası kaymak olmuş, çok yağlı. Sanırım o yüzden kilo alıyor. Birazda iştahlı ama azaltmaya çalışacağım öğünleri biraz. Çok zor gerçekten, bütün gün kucak istiyor ve tek bakıyorum. Belim artık kalıcı olarak sakatlanacak.
Her banyosunda boğum incelemesi yapıyorumbilekler milekler incecik hiç boğumu yok yavrumun şöyle ısırayım mıncıklayayım yapamıyorm, minnoş minnoş seviyorum
Yani ben diziyi misalen söyledim.. Gercekteki uygulamasi nedir bilmiyorum budistlerde ki putperestlerin uygulamalari hakkinda çok bilgim yok.. Hal boyleyken islamda durum nedir sordum.. Sizde bilmedgnzi soylediniz ki ben zaten kapatiyordum konuyu.. Huzurluysanz bu dogrudur bilemem demem konuyu kapatmaya istinadendir.. Konuyu uzun uzadiya açıklayan ben değilim bence.. Oyle bi uzun yazmissiniz ki sanki sizi biseylerle suclamisim bunun adı "kafir olur veya dindar olur bilemem".. Ben alınganlık gosterdgmi düşünmüyorum.. Bence siz bu konuda çok dolmussunuz.. Sutunuzu paylasmaniz takdire şayan.. Dini yönden de içiniz rahatsa kimseyi ilgilendirmez.. Ben gayet norml şeyler soyledgimi dusunuyorum uslubumun da normal oldugunu düşünüyorum.. Umarm ters
boyle bir olayı kanserli hastaya süt vermekle busıstlerın anne sütüyle yıkanmalarının yasak olmasının ilişkilendirilmesi saçma geldi sadece... Ondan Uzun açıkladım. Zaten 3 ya da 4 sayfa önce bir arkadas sormuştu ben de bılmedıgımi sadece Allah rızası ıcın yaptıgımı söyledim, ki siz forumu çok iyi takip eden bir annesiniz. Kesin okumuşsunuzdur cevabımı.... Aynı soruyu keşke böyle bir örnekle sormasaydınız. Ya da tekrar aynı soruyu bilmeyen bana sormasaydınız arastırıp öğrenip bana da söyleseydiniz... Ondan uzun yazdım. Neden verdıgımi ya da Kanserlı teyzeye gelene kadar ki uğraslarımı anlattım kendimce dinen sakıncası oldugunu zannetmememi acıklafım.. Belkide Kanserli hasta ve bebek benım zayıf noktam olduğu gereksiz uzun yazdım... dinen uygun dahi bıle olmasa gene vereceğimi acıklamak ıcındi uzun anlatmam.... Sonucta ıkısı de yardım etmek amaçlı
Ayakta sallama olayına katsıyım hıc birini sallamadum ama ıkızde asırı kolaylık. Devam edin bence.. Arkadasın ıkızı vardı.. Bakıcı basladı. Ben sabahcıydım öğleden sonra xat kapı ugra otur kahve ıc. Bak bakalım nasıl durumlar.. Bakıcı bırını aldı ayakta sallanmaya dıgerı yavrum oturmuş sıra ona gelsin dıye bekliyor. Nıye ıkısını sallamıyor abla dedim. Agurkar ıkısını sallayamıyo bileklerim dedı. Kadın 10 dkda ıkısını uyuttu koydu yataklarına. Hayran kalmustım. İkizler de 2 yastan sonra anneleri koca yatak yaptırdı ıkısını ortasına anne yatardı masal anlatıp cocuk karının ellerine dokunup üçünün de elleri birbirine degen sekılde uyuturdu. Çok hoşuma gitmişti. Arkadas ıkısı aynı anda uyuyor cok ıyı oldu demişti. Şu montessari yataklarının ikiz bebekler ıcın olanı var mı ki ilerde sıze de rahatlık olurBizimkiler de oyle bir alistirildi ki 2 saati gecmiyor uyku istemeleri.Resmen huysuzlaniyorlar.Hemen ayakta sallanmak istiyolar.Kayinvalidem ayakta tutuyor bir de saatlerce orda uyuyor cocuklar.Ozel sunger bile yaptirdi rahat etsinler diye.Bisey desem olmayacak ama yapicak ta bisry yok.Insallah yaz tatilinde normal bebekler gibi uyumaya alisirlar.Gerci gece uykusunda Ugurun masallahi var ama Emrede malesef durum oyle degil.Dun gece yine uyutmadi dogru duzgun.Gazi bitti,burnu acik ama yok mikirdanarak aglayarak uyaniyor en az 15 defa.
Bana çocuk doktorum aletli pilates önerdi şimdi anlamasin ama ileride iskelet sistemin bozulabilir dedi bende güldüm gecdim ama kollarım ağrıyor
Bana çocuk doktorum aletli pilates önerdi şimdi anlamasin ama ileride iskelet sistemin bozulabilir dedi bende güldüm gecdim ama kollarım ağrıyor
Ayakta sallama olayına katsıyım hıc birini sallamadum ama ıkızde asırı kolaylık. Devam edin bence.. Arkadasın ıkızı vardı.. Bakıcı basladı. Ben sabahcıydım öğleden sonra xat kapı ugra otur kahve ıc. Bak bakalım nasıl durumlar.. Bakıcı bırını aldı ayakta sallanmaya dıgerı yavrum oturmuş sıra ona gelsin dıye bekliyor. Nıye ıkısını sallamıyor abla dedim. Agurkar ıkısını sallayamıyo bileklerim dedı. Kadın 10 dkda ıkısını uyuttu koydu yataklarına. Hayran kalmustım. İkizler de 2 yastan sonra anneleri koca yatak yaptırdı ıkısını ortasına anne yatardı masal anlatıp cocuk karının ellerine dokunup üçünün de elleri birbirine degen sekılde uyuturdu. Çok hoşuma gitmişti. Arkadas ıkısı aynı anda uyuyor cok ıyı oldu demişti. Şu montessari yataklarının ikiz bebekler ıcın olanı var mı ki ilerde sıze de rahatlık olur
Ayy çok hoşMontesorri yatak aklimda ikiz bebekler icin var aynen.Arkadas kocaman bir döşek yaptirmis atmis odaya.ikizleriyle orda yatiyomus.Uyuyunca kalkiyomus.O da bir fikir aklimda.Ama bunun icin biraz daha buyumeleri lazim.Benim bacak boyu simdilik ikisini bir arada uyutmaya yetiyorGerci artik sigmamaya basladilar.poposu gobegime geliyo ama uyuyolar mi uyuyolar Ona da care buldum birinin yanlamasina yatiriyorum.Sallandigini hhissedince o da mayisiyo Bu foto sanirim 1 bucuk ay once falan yine iyi sigmislar
Aynen abiden dersli olcaklar. Daha erken yaramazlık ogrencekAynen, sürekli abisini izliyor. Abisi koltuktan atlıyor, gözü abisinde. Diyorum bu abisinin iki katı yaramazlık da olacakşimdiden ona yetişmeye çalışıyor.
Beşinci ayda cozutma durumu var demek kiAyy çok sevindim bende Bi benim kız cozuttu sanıyordumgündüz uykuya direniyor süt istemiyor sürekli konuş gezdir kalabalık istiyor. Nerde bulayım ben ona cocuk
Ahaahahha benim bir bebe göbeğime gelir. Allah biliyor da veriyor. Maşallah boyuna da sana da yavrularına daMontesorri yatak aklimda ikiz bebekler icin var aynen.Arkadas kocaman bir döşek yaptirmis atmis odaya.ikizleriyle orda yatiyomus.Uyuyunca kalkiyomus.O da bir fikir aklimda.Ama bunun icin biraz daha buyumeleri lazim.Benim bacak boyu simdilik ikisini bir arada uyutmaya yetiyorGerci artik sigmamaya basladilar.poposu gobegime geliyo ama uyuyolar mi uyuyolar Ona da care buldum birinin yanlamasina yatiriyorum.Sallandigini hhissedince o da mayisiyo Bu foto sanirim 1 bucuk ay once falan yine iyi sigmislar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?