benımkıde 29 ekım dogumlu asırı ısteklı sofrada yemek yıyoruz aglıyor oda ıstıyor versem hepsını yıyecek ben 5ay 3 haftalık olmasını beklıyorum ancak oyle baslarım
Ya be ne tatlı.bisey maşallah yarasın elmalaryabancı makaleler ve doktor arkadaşlarım dahil bir kaç doktorun da önerisi ile bu şekilde başladım.
keza 1 mayısı bekliyordum başlamak için ama butun tavsıyeler 1-2 cay kasıgının sıkıntı yaratmayacagı tadım yapabılecegım seklındeydı. dık oturabılen bır bebek o nedenle basladım. kakasında da sıkıntı cıkmadı sındırdı su ana kadar.
Not: nıye oturtuyorsun oturtma dıyen olmasın lutfen sız oturtmayın benım tercıhım.
Eki Görüntüle 2608574
Pisirmedim. Cam renderen gecirdim sadece.Ya be ne tatlı.bisey maşallah yarasın elmalarbi tane elmayı rende yapıp sadece bi çay kasigimi veriosunelmayı pisirdinmi of ben çok heyecanlıyım başlamaya
Yazin ben ciplak yatiririm muhtemelenKızlar bebeğime uyku tulumu sipariş etmeyi düşünüyorum, kullanan önerisi olan var mı?
Önümüz bahar ve yaz, nasıl bir tulum tercih edilmeli bilemedim.
Antalya öyleYazin ben ciplak yatiririm muhtemelen
Maşallah sanayabancı makaleler ve doktor arkadaşlarım dahil bir kaç doktorun da önerisi ile bu şekilde başladım.
keza 1 mayısı bekliyordum başlamak için ama butun tavsıyeler 1-2 cay kasıgının sıkıntı yaratmayacagı tadım yapabılecegım seklındeydı. dık oturabılen bır bebek o nedenle basladım. kakasında da sıkıntı cıkmadı sındırdı su ana kadar.
Not: nıye oturtuyorsun oturtma dıyen olmasın lutfen sız oturtmayın benım tercıhım.
Eki Görüntüle 2608574
Hayır olmadı. Sadece yumurta yemiyorum. Sırayla yedim tüm alerjen gıdaları ve şuan için sorun yok. Zaten bizde 2 belirti vardı. Kakada mukus ve huzursuzluk. Ikisi de suan icin yok. Yumurtayı da sıraya koymuştum ama hala yemedimbızımkıde sut alerjısı cnm kanlar temız fakat dıyetdeyım sız dıyetınızı acdınız bır sıkıntı olmadımı
yabancı makaleler ve doktor arkadaşlarım dahil bir kaç doktorun da önerisi ile bu şekilde başladım.
Eki Görüntüle 2608574
5 doldu bugunAy maşallah bebiseafiyet bal şeker olsun ona. Masallah güzel de oturuyor. Tam olarak kaç aylık. Bizimki 5 buçuk aylık böyle oturuyor ama sağa sola düşüyor tutmayınca
Benimki de oturuyo sağa sola devriiyo ama destekli oturuyo mutlu oluyo5 doldu bugun
carters ın ince tulumları var ben bayılıyorum onlardan olabilir. bizim burda bahar da yok direkt yaza geçeceğiz diye almadım. seneye alırım belki.Antalya öyle
Biz Ankaradayız burada ne olacağı hiç belli olmazAma öyle elyaflı falan tulum da olmaz tabi
Insallah gecer canim.Benim oğlum yoğurda tepkili. Hemen ağız çevresi kabarıyor. Yarm saat içinde normale dönüyor. İlerde düzelir mi bilmiyorum
Bende ayni sekilde düşünüyorum.Ben de ulaştım doktoruma, evet aynı broşuru verdı bızde tadıma basladık. 3 gundur elma tattırıyorum ben. yogurt tattırıcam sonra havuc tatttırıcam 3 gun kuralıyla gıdıyorum bu ayı boyle gecırırız, gelecek ay tam baslarım bende. 24 ekım dogumlu benım kı.
Bende basladim. Doktor baslayabilirsin dedi. Sadece tadimlik veriyoruz. Onunda bir zarari yok. Kasik kasik yemiyor sonucta. Ek gidaya gec baslayan bebekler. Yemek yemiyor seciyor.5aylık basladınız keske bıraz bekleseydınız kiılosu ne kadar
Neden herseyi buzluga atiyorsun. Taze yedirmek varken.Kızlar selam. Bir süredir yine giremedim. Bu virüs illetinden. Babam çalıştığı için ve annem gündüzleri bana gelip gittiginde olur da babam işyerinde kaptıysa, anneme ve dolayisiyla bizlere geçmesin diye annem tamamen bize taşındı. Babama da yemek yapıp bırakıyoruz eve. (Neyse ki babam da dunden bu yana artik evde) Eşim de 2 haftadir nerdeyse evde. Yani ev hayati yogun geciyor bu aralar
Umarım herkes iyidir.
Ben bu esnada ek gıda için buzluga epey hazırlık yaptım. Cityfarm diye bir yerden aynı zamanda organik ürünler sipariş ettim. Biraz pahali ama ilk 3 ay organik vermeyi hedefliyorum. 9.aydan sonra normal pazar market gıdası vereceğim. Çünkü para dayanmaz bunlara
Bugün de evde lor peyniri yaptım. Buzluğa aticam şimdi onu da. Ilk defa böyle şeyler yapıyorum. Umarım ek gıda sürecini başarılı sürdürebilirim.
Bir de bizimki 5 buçuk aylik oldu. Ben 1 haftadır tadımlık ( 1 çay kaşığı kadar) patates, armut, elma ve kabak vermeye başladım. 3 gün kuralıyla gidiyorum. Bugün kabağın 1.günündeyiz. Sonrasında avokado vereceğim. 1 adet aldım marketten. Nasıl birseydir tadı nasıldır bilmiyorum. Çünkü hiç yemedimzengin meyvesi ama sanirim. Fiyattan belli. Avokado icindeki yag ile anne sutu yagi benzerlik gösteriyormuş ve zihinsel fiziksel anlamda faydasi da cokmus diye aldim. Tabi bunlar sadece internet bilgileri. Sagdan soldan okuyarak kendi capimda birseyler yapmaya calisiyorum. Herşey bebislerimiz icin
Ek gıda ile ilgili sizler ne durumdasınız? Başlayan var mı? Tecrübeleriniz varsa alırım
yabancı makaleler ve doktor arkadaşlarım dahil bir kaç doktorun da önerisi ile bu şekilde başladım.
Eki Görüntüle 2608574
Bende oturtuyorum. Zaten doktorlarda 5 aylikken destekli baslayin diyo. Bu arada onlugumuzde aynı
Ankara uyku tulumu giyecek kadar yazin soguk olmuyorki. Serin oldugunda battaniye ort yeter. Kv orads kizimda ben oyle yaptim.Antalya öyle
Biz Ankaradayız burada ne olacağı hiç belli olmazAma öyle elyaflı falan tulum da olmaz tabi
Ben de ulaştım doktoruma, evet aynı broşuru verdı bızde tadıma basladık. 3 gundur elma tattırıyorum ben. yogurt tattırıcam sonra havuc tatttırıcam 3 gun kuralıyla gıdıyorum bu ayı boyle gecırırız, gelecek ay tam baslarım bende. 24 ekım dogumlu benım kı.
5 aylık bebeğiniz ve kgsu da ayına göre çok iyi. Tabiki kendiniz bilirsiniz ama daha çok erken ek gıdaya başlamak için. TAttırma denilen şeyde bile bebek 1 çay kaşığı tadına bakıyor ve daha onların sindirimleri gelişmedi.. Drlar tam 6 aylık olmasını hatta bazıları 6 ayı bıle doldurmayı bekliyor. Benim ilk oğlum aşırı zayıftı kemikleri sayılırdı. Buna rağmen Dr 5.5 ayı tam doldurunca başlattı. O da gün de 2 kere keçi yoğurdu... O da anne sütüne yakın diye. Asla diğer besinlere başlatmadı. Bebekler herşeye elini uzatır ve ağzını açar. Bu yüzden istekli olması anlamına gelmez. 24 nisana kadar bekleyin bence.. Benim ki 9 Ekim doğumlu Dr 9 nisandan önce asla tattırmaya bile başlama. Hatta bu ara koronadan hastaneler çok kötü. Asla alerjik durum olustırabılecek şeyler verme dedi. Yogurt sebze başla. Nisan ortasından mayıs ortasına kadar tattır sadece yuzde 90 anne sütü devam.... Yani bebeğin kgsu iyiyse hiç uğraşmayın en kolayı ve en saglıklı emzirmek4 ay kontrolunde 7.4 tu. acıkcası kılo ıle ılgılı bır sorunum yok ama bebegım asırı ısteklı
Canım ben yarın ankarada cok kaldım. Asla tulum gerek olmuyor. Agustos 15 e kadar şort tshırt ya da cıtcıtlı body.. Agustos 15 ten sonra pijama altı tshırt yetiyor. Uyku yulumuyla pişer çocuk hasta olur. Ben kışın ankaraya geldıhımde hep lcwnın uyku tulunlarını kullandım. Çok rahattı. Hatta hıc atmadım buyuk oğlan da kullandııklaırmı ortanca da kullandım.. Kayınvalıde de kalırken de gıydırıyordum evleri gece soguk olan yerlerde etkili beli acılmıyorAntalya öyle
Şu sıralar hareketlendi üzerini tepikleyip açıyor, battaniye falan kalmıyor hiçAnkara uyku tulumu giyecek kadar yazin soguk olmuyorki. Serin oldugunda battaniye ort yeter. Kv orads kizimda ben oyle yaptim.
Bir sonraki mesaja foto attım canım bir baksana. Yazın bunu sade bez ile giydiriyorsun.Canım ben yarın ankarada cok kaldım. Asla tulum gerek olmuyor. Agustos 15 e kadar şort tshırt ya da cıtcıtlı body.. Agustos 15 ten sonra pijama altı tshırt yetiyor. Uyku yulumuyla pişer çocuk hasta olur. Ben kışın ankaraya geldıhımde hep lcwnın uyku tulunlarını kullandım. Çok rahattı. Hatta hıc atmadım buyuk oğlan da kullandııklaırmı ortanca da kullandım.. Kayınvalıde de kalırken de gıydırıyordum evleri gece soguk olan yerlerde etkili beli acılmıyor
Ay maşallah yaa nasıl mutlu yarasınyabancı makaleler ve doktor arkadaşlarım dahil bir kaç doktorun da önerisi ile bu şekilde başladım.
Eki Görüntüle 2608574
Benimde aciyor yanlara sıkıstırıyorum.Şu sıralar hareketlendi üzerini tepikleyip açıyor, battaniye falan kalmıyor hiç
Tam olarak tulum değil de kolları açık ya da askılı öyle bir şey olabilir. Şu fotodaki kullanışlı olur mu bilemedim.
Canim ben yazın cogu zaman üzerini bile ortmedim. Ankaranin neresine gideceksin. Bu tulumlar yaz icin cok.Bir sonraki mesaja foto attım canım bir baksana. Yazın bunu sade bez ile giydiriyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?