2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kızlar uyku konuşulmuş tam da bebeğim gece her saat uyaniyor hiç uyumuyor kafam belim ağrıyor artık gündüz en fazla 20 dk uyuyor eğer kucagimdauyutursam uyuyor 1 saat
Ben yavaş yavaş başladım ama çok zor kesinlikle sakinlestiremiyorum. Tracy hogg un bebekler için mucize çözümler kitabını aldım haftaya gelicek ama internette bulabildiğim uyku eğitimi konusunda bazı şeyleri yapmaya başladım. Bu şekilde kesinlikle iyi bi anne olamıyorum yaşamaya bile gücüm kalmadı bu yüzden ne kadar uzun sürerse sürsün uyumayı öğretmem lazım.

Sağol platinus, dediklerini almıştım. Bizim köydeki evimizde bütün kış soba yakılmadığı için çok soğuk ve nemliymiş. O yüzden burda kalabildiğimiz kadar kalacağız.
Sen şanslıymışsın ne güzel.

Ben çocuğu zorlayacak bisey yapmak istemiyorum ama o beni çok zorluyor

Ben çocuğu zorlayacak bisey yapmak istemiyorum ama o beni çok zorluyor
Valla bu tercih meselesi gurupta da var uyku eğitimini vermeyen ve doğru bulmayan ya da uyku eğitimi veren. Ben uyku eğitimi vermeye çalışıyorum çünkü artık dayanacak gücüm kalmadı annelik yapamıyorum , insanlıktan çıkmak üzereyim ,eşim aylardır görevde . Bebeğim zaten sürekli ağlayan ve huysuz bi bebek . Yaşayacak bile gücüm kalmadı o yüzden bebegime uyumayı öğretmek zorundayım. Ben kesinlikle uyku eğitimi verilmeli diye düşünüyorum ama bu benim fikrim. Bazı bebekler 2 günde bazı bebekler 1 hafta da alışıyo. Bakalım benim bebeğim ne kadar sürede alışacak uyumaya. Allah kolaylık versin

Bende aynı durumdayım. Gece 01.00 e kadar uyanık duruyo. Benim enerjim bitti. Aksam 20.00.den sabah 06.00-07.00 e kadar nasıl uyuyo bebekler aklim almiyo. Bu akşamdan itibaren rutin olarak banyo yaptırıp gece uykusuna yatıricam. Kendime vakit ayırmak istiyorum artik bende

Allah sabır ve kolaylık versin gerçekten uyku konusu sıkıntılı ben kıyamıyorum ama yapmak zorunda kalacam bu gidişle gözlerimin altı simsiyah oldu

Kizlar herkese selam. Bebegini oturtmaya baslayan var mi ve ne zamandan beri oturtuyorsunuz? Simdi burada da tavsiye edilen bumbo floor seat aldim. Hem de tadimlari yapiyoruz mama sandalyesine oturtsam mi diye dusunuyorum. 5.5 ayligiz.

Kizlar herkese selam. Bebegini oturtmaya baslayan var mi ve ne zamandan beri oturtuyorsunuz? Simdi burada da tavsiye edilen bumbo floor seat aldim. Hem de tadimlari yapiyoruz mama sandalyesine oturtsam mi diye dusunuyorum. 5.5 ayligiz.
benimki 5 aylık oturabiliyor. zaten o da destekli oturma gibi oluyor ki sen joie almıştın diye hatırlıyorum onda çok daha rahat oturur.

benimki 5 aylık oturabiliyor. zaten o da destekli oturma gibi oluyor ki sen joie almıştın diye hatırlıyorum onda çok daha rahat oturur.

Aynen canim joie oturma yeri rahat gozukuyor. Bir denedim ama havucunu yatirarak vermek daha rahat geldi yarin da bu bumboyu deneyeyim.

Ben de ufaktan yastık desteklemeleriyle beş dakikaya geçemeyen oturtmalara başladım, oturduğu an ayaklarına saldırıp devriliyor ama olsun

Ben banyo yaptırmayı çok uzun süre denedim ama olmadı o yüzden farklı rutinler buldum . Mesela uyku arkadaşı , uyumaya giderken hep aynı ninni gibi. Dün gece saat 1 buçukta gece uykusunu geçti iki saat uyudu ama öncesinde saatlerce ağladı . Ben ağlatma yöntemini uygulamiyorum ama normalde de çok ağlayan bi çocuk. Bakalım bu gece nasıl olacak. Saat 20.40 da biraz ağlayıp uyudu . Bu uykusundan sonra uyumayı basaramiyo ben de basaramiyorum.

Biz 5 ay bir haftalık olduk .bebeğim yelteniyo ama ben oturtmuyorum zayıf çelimsiz bi bebek .kemiklerine bişey olur diye korkuyorum. Altı ayı tamamlasin öyle oturtucam. Kilolu tontis bi bebek olsaydı oturturdum sanırım bilmiyorum

Arkadaslar ek gida deneyimlerimizi paylasalim lutfen bize de fikir olur. Kimler neler veriyor kac ogun veriyor tavsiyeler vs bekliyoruz.
Şimdiye kadar 3gün 3gün havuç-bal kabağı-yeşil kabak-salatalık rendesi-patates-yoğurt verdim bunlarda sıkıntı çıkmadı, şekersi tadı olanları severek yedi, tadı kötü olanlara 3. Gün alıştı, iştahla yedi.
Karnıbahar 1gün verdim, çok gaz yaptı bıraktım. 1gün brokoli verdim, hafif alerji yaptı bıraktım.

Arkadaslar ek gida deneyimlerimizi paylasalim lutfen bize de fikir olur. Kimler neler veriyor kac ogun veriyor tavsiyeler vs bekliyoruz.
Selam autumn, ben kendimi pek bilgili görmüyorum ama nasıl gittiğimi söyleyeyim şimdiye kadar. 5 buçuk aylıkken başladık biz, bebeğim doymuyor ve mama da almıyordu. Ben de fazlasıyla yemek yemekten tiksinmiştim:/ o yüzden istemesem de biraz erken başladım.
Üçer gün kabak/patates/havuç verdim(genel alerjisi olup olmadığını tespit için bizim ordaki doktorlar bu şekilde öneriyorlar)..sonra bunları karıştırıp(zeytinyağ ekleyerek) verdim..sırasıyla diğer sebzeleri üçer gün kuralıyla vermeye devam ediyorum..pırasanın içine pişerken patates attım, pırasanın suyuyla patatesi ezip verdim(biz kendimiz yemeğe tuz atmıyoruz, salça da kendi yaptığım salça:kaynatmadan,güneşte bekleterek yapmıştım.. az kullanıyoruz zaten..en az bir ay daha sebzeleri(tek öğün tattırmaya) devam edip, 7.ayda yumurta sarısına geçiş yapmayı düşünüyorum..arada yoğurt da veriyorum..bu arada 4 gündür kaka yapmıyordu, bugün burdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine, sağolsunlar fitil kullandım..kakasını yaptı, rahatladı.
Oturtma konusunu sormuştun, benim kuşum iri ve çok cevval bir bebek hareket konusunda. 5.ayı zor bekledik oturtmak için. Dün 6 ayını doldurdu, hemen hemen oturabiliyor kendi başına..bence bu konuda bebek kendini belli ediyor, büyük kızıma 7.aydan önce denemede daha bulunmadık oturtmak için mesela. İstekli bir bebek değildi o bu konuda..Ama minik kuşum fazlasıyla istekli: istekli derken yattığı yerden başını inanılmaz zorlayarak kaldırıyor, yastığa koyduğumuzda da dirseğinden güç alarak zoraki oturma pozisyonuna kendisi geçiyordu. Günbegün deneyerek oturttum ben..birden geçirmedim yani..umarım yardımcı olabilmişimdir.

Biz beş ay bir haftalık olduk. Henüz başlamadım ama her şey hazır. Bal kabağı , havuç ,patates, paça çorbası , yoğurt ... Bazı doktorlar paçayı 8. Ayda oneriyo. Bebeğin yiyebileceği her şeyi üç gün kuralı ile vermeye baslicam sonra bazı şeyleri birleştirerek ve bir çoğuna zeytinyağı ekleyerek devam edicem. Tuz ,salça ve baharat kesinlikle olmicak. Ama en azından bir hafta daha beklemek istiyorum.

Ben de 5 ay 1 haftalikken keci yogurduna basladim. Yogurtla baslamak iyi oldu cunku havucu tadinca yogurda agzini acmamaya basladi kesinlikle once yogurt ve sebzelerden baslamak gerekiyormus. Simdi bir iki kasik dahi olsa az da olsa vermeye calisiyorum yogurdu. Dun havuc tadimi bitti ya balkabagi ya da patates deneyecegiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…