Anladim canim , kabak bende deniyeceğim bakalım nasıl olacakGünde bir defa veriyorum ben.Yogurt bir çay kaşığı,iki çay kasigi,üç çay kaşığı şeklinde üç gün tattirdim
Dün kabak verdim,çok net sevmedi ağzını kitledi.Cok komik gözüküyor o haldeBugün yine deneyeceğim.
Ek gıdayi tam uygulamadık henüz şuan çok az tatmış oluyor ama dün kabak tadiminin ardından gece gazdan uyuyamadi,sağolsun uyutmadi daYediği bir çay kasigini doldurmaz ama gece ayaklarını karnına çeke çeke bir hal oldu.Altina da yapamamisti etkisi vardır muhakkak.
Güzel başlangıç, irmik doyurucu olur bizde 6 aylık olunca irmik katarım 5 ayligiz .Bende yoğurt, elma, peynir, patates yedirdim. Benim ki 24 eylül doğumlu. 6 ayını doldurdu. Yumurtayı yarın denemeye başlayacağım 3 gün yumurta sonra da havuç ve balkabağını verip tattıpı sebzeleri karıştırıp irmik katmayı düşünüyorum
5. Ayina girdiginden beri oturuyor onune oyuncaklrni koyuyorum oynuyor. 4 gundur destek almadgi zaman da devrilmeden oturuyor bayagiKizlar herkese selam. Bebegini oturtmaya baslayan var mi ve ne zamandan beri oturtuyorsunuz? Simdi burada da tavsiye edilen bumbo floor seat aldim. Hem de tadimlari yapiyoruz mama sandalyesine oturtsam mi diye dusunuyorum. 5.5 ayligiz.
Ben patates ve havuç haşladım. Çatalla iyice ezip Haşladığım suyundan da bir damla karıştırıp kaşıkla iyice birbirine yedirip veriyorum hafif pütür kalıyor ama yutabiliyorEk gıda başlayan anneler sebzeleri çorba yapıp suyunu mu veriyorsunuz yoksa ezip mi.ezince pütürlü oluyor bebek yutabiliyor mu bende kasım annesiyim şimdiden araştırıyorum
ek gıdadan. ben 2 gun elma verdım rengı degıstı hemen kı 1 cay kasıgı kadarvermıstımBebeklerin kakası zamanla değişir mi ? Bu zamana kadar altın sarısı ve pütürlü bi kakası vardı iki haftadır belki 3 haftadır falan kaka rengi koyulaştı hem de artık içinde pütür yok. Benim sütüm mü değişiyor acaba
Kesinlikle yogurtla basla malı. Ayrıca hergğn 1 kasık da olsa yogurdu verin ki tadını unutmasın.. Sonra sebze ya da meyve de sıkıntı yaşanmıyor. Benim oğullarım hiç süt sevemediler bu noktada yogurt kurtarıcı oldu özellikle 2 yaştan sonra. Zaten benim eski drum hep yogurt yanlısı, benimkiler süt içmeyince akıllı cocuk bunlar. Ona göre inek sütü faydadan cok zararı var. Onun yerıne bol yogurt ve kefir ver derdi.benınkıler kefırı sevemedi. Umarım bu oğlum sever. Ben 9 nisanda tam 6 aylık olacak. 15 Nisan gibi başlarım ufaktan ufagaBen de 5 ay 1 haftalikken keci yogurduna basladim. Yogurtla baslamak iyi oldu cunku havucu tadinca yogurda agzini acmamaya basladikesinlikle once yogurt ve sebzelerden baslamak gerekiyormus. Simdi bir iki kasik dahi olsa az da olsa vermeye calisiyorum yogurdu. Dun havuc tadimi bitti ya balkabagi ya da patates deneyecegiz.
Bende yoğurt elma patates havuç pirinç muz yumurta sarısı armut denedik. İrmikl armutlu mama verdim sevmedi. Dün tavuk suyuna patates havuç soğan atio haşlama yaptım sonra tavuğun suyunda patates ve havucu ezdim. Çok sevdi. Benimki tuzlu sevio onu anladim.Bende yoğurt, elma, peynir, patates yedirdim. Benim ki 24 eylül doğumlu. 6 ayını doldurdu. Yumurtayı yarın denemeye başlayacağım 3 gün yumurta sonra da havuç ve balkabağını verip tattıpı sebzeleri karıştırıp irmik katmayı düşünüyorum
Ben de keçileri olan bir amca bulmuştum ama bu korona zamanı adam ne derece hijyenik ve saglıklı bılmedıgım için almayacağım. Keşke şu korona olmasaydınYaklasik 1.5 hafta once babamin tanidigindan aldik guvenilir biri. Disariya satisi yok ama. Ben de e bebekten aldigim kucuk kavanozlara mayaladim ve yedikce aciyorum bu yuzden hala taze eksimiyor. Yine aldiracagim pazartesi sali gibi o da bizi baya goturur insallah.
keske bende kecı sutune pel guvenemıyorum bızım sut alerjımız var oyuzden kecı denemek ıstıyorum ama zor bulamam zaten doktorada gıtemıycez o yuzden hersey kaldıBen de keçileri olan bir amca bulmuştum ama bu korona zamanı adam ne derece hijyenik ve saglıklı bılmedıgım için almayacağım. Keşke şu korona olmasaydın
Etkinlik kitapları yaptır canım. Bebek uyurken cocukla beraber yemek yapın. Ver eline bakliyat ları resimler yapsın. Patates baskı yapsın. Evde 60 oyun pdfsı var. Ben hergun ondan oyunlar oynatıyorum. Tat bulmaca. Esyaların boylarını ölçmece. Maviyunus yayınevı tüm etkinlikleri bedavadan actı... Benım elımde kitap cocuk oldugu ıcın 2 sını oturtup başlarında öğretmen gibi etkinlik yaptırıyorum. Valla ben evde daha iyi öğretiyorum bunu anladım... Onur erolu ınstagramdan takıp et gün aşırı konser verıyor. Benım opluşlar cok sevıyor. Gönul yeprem onu takıp et. O da cocuk sarkısları yapıyor ve canlı konser verıyor.. 100 gune 100 kıtapı takıp et. Hergun 13.00 da ve 17.00 de hıkaye kitabı okuyor öğretmenler. Valla bıızm yogun geciyor ve bagırmaya zaman kalmıyor. Çocuklar da sıkılmıyor. Şimdi saat 17.00 100 gune 100 kitap saatı basladı. Ben Instagramda oğluslara veriyim teledonuBen saat kurmuyorum ama şöyle yapıyorum. Mesela akşam on yada onbirde gece uykusuna geçti bebek. Ben genelde oniki gibi yatıyorum. Uyurken alıp emziriyorum. Sonra ben uyuyorum böylece daha uzun süre deliksiz uyumus oluyoruz. Büyük oğlum daha çok uyaniyor ona kalkiyorum sonra bebeği yine alıp emziriyorum. Beni büyük oğlum çok zorluyor her anlamda. Dişlerimi sikmaktan kirilcak artık. Sabrım falan kalmadi. Kendimi tanıyamaz hale geldim. Bütün günüm. Oğlum dur oglum yapma diye bağırırak geçiyor. Kendimden nefret ediyorum.
Ya bu hanginirmik hep okuyorum ama bildirdiğimiz tatlı yaptığımız irmikmiBende yoğurt, elma, peynir, patates yedirdim. Benim ki 24 eylül doğumlu. 6 ayını doldurdu. Yumurtayı yarın denemeye başlayacağım 3 gün yumurta sonra da havuç ve balkabağını verip tattıpı sebzeleri karıştırıp irmik katmayı düşünüyorum
Oturtma konusunu bende merak ediyorum .Gerci bebekte kendini belli ediyor galiba benimki 5 aylık ama hala tam duramiyo kafa hemen onune egiyor tembel biraz benimkiKızlar bende yoğurt vermek isterim ama burda ne köy ne çiftçi kimseyi bilmiyoruz hep hazır yoğurt tüketiyoruzBende elmayla başlamayı dusunuyorum bide bebeğim 4 ay 20 günlü artık uzun otursa sorun olurmu ki kalçası falan batmaz demi
Oturtma konusunu bende merak ediyorum .Gerci bebekte kendini belli ediyor galiba benimki 5 aylık ama hala tam duramiyo kafa hemen onune egiyor tembel biraz benimki
Kucakta birşey olacağını sanmıyorum dikkatli birşekilde.tutulduktan sonra bende 4 aydan beri kucağımda oturur şekilde tutuyorum aradaYazık kıyamam bizimkide öyle ama hani ben kucağımda oturtmak için soruyorum kendi başıma zaten oturmuyorum daha destekli falanda yok sadece kucağımda
Bebeğin hazırsa otur cnm benimki 3ayin sonuydu hazırdı oturtdum destekli olarak ama 10dk gecme sana tavsiyem benimki pazar 5aylik olacak mama sandalyesine çok rahat oturuyor devrilmeden bizimde ablasi var sürekli saçlar ini çekiyor kaç kere gördüm kıl kakasında korkma birşey olmazBide bebeğim sacinimiyutmuş sabah kakada gördüm ama gece çok kötüydü çocuk karnı agriodu kaka yapamadı gereniyodu yay gibi sac yüzünden olabilirmi daha çokmu yedi acaba bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?