Ek gıdaya başlamak uykusunu nasıl etkiledi. Ben olumlu olacağını düşünüyorum da umut işteBen de 5 ay 1 haftalikken keci yogurduna basladim. Yogurtla baslamak iyi oldu cunku havucu tadinca yogurda agzini acmamaya basladikesinlikle once yogurt ve sebzelerden baslamak gerekiyormus. Simdi bir iki kasik dahi olsa az da olsa vermeye calisiyorum yogurdu. Dun havuc tadimi bitti ya balkabagi ya da patates deneyecegiz.
Ek gıdaya başlamak uykusunu nasıl etkiledi. Ben olumlu olacağını düşünüyorum da umut işte
Daha bir etkisini gormedim. Cunku tadim amacli su an daha doyurucu degil. Belki tam gidalardan doymaya baslayinca anne sutu kadar hizli acikmazlar. Benim de var umudum
keci sutunu nerden aldin? Bu virus olaylqrindan once migros ve macro da gormustum, zamani gelince alayim dedim ama su an migrosta sanal markette bulamiyorum, macronunda teslim gunleri dolu. Napicam bilmiyorum
Yaklasik 1.5 hafta once babamin tanidigindan aldik guvenilir biri. Disariya satisi yok ama. Ben de e bebekten aldigim kucuk kavanozlara mayaladim ve yedikce aciyorum bu yuzden hala taze eksimiyor. Yine aldiracagim pazartesi sali gibi o da bizi baya goturur insallah.
caresiz kaldim ben o nedenle anne sutunden deniyorum. Bir tarif buldum umarim basaririm.
Aslinda aciktan guvendigimiz yerden sut aliyoruz, yogurdu kendimiz yapiyoruz ama inek sutunu aciktan alip kaynatmak su salgin gunlerinde bana cok dogru gelmiyor. Gerek rubella riski gerek korona riski alabilecegi turden riskler degiller.Keci sutu bulamazsan guvendigin bir yerden inek sutu de mayalayabilirsin. Ben ondan da vericem insallah taze mayalayinca.
Aslinda aciktan guvendigimiz yerden sut aliyoruz, yogurdu kendimiz yapiyoruz ama inek sutunu aciktan alip kaynatmak su salgin gunlerinde bana cok dogru gelmiyor. Gerek rubella riski gerek korona riski alabilecegi turden riskler degiller.belki alisirim bu duruma ve tekrar alirim. Esim de ayni fikirde oldugu icin bu hafta hazir yogurt aldik
Sütü kaynatıyorsun ki. O kadar kaynamaya içinde mikrop kalmaz. Hazır yoğurdun içinde ne olduğu belli değil. Bence kendin yapsan çok daha iyi.Aslinda aciktan guvendigimiz yerden sut aliyoruz, yogurdu kendimiz yapiyoruz ama inek sutunu aciktan alip kaynatmak su salgin gunlerinde bana cok dogru gelmiyor. Gerek rubella riski gerek korona riski alabilecegi turden riskler degiller.belki alisirim bu duruma ve tekrar alirim. Esim de ayni fikirde oldugu icin bu hafta hazir yogurt aldik
Günde bir defa veriyorum ben.Yogurt bir çay kaşığı,iki çay kasigi,üç çay kaşığı şeklinde üç gün tattirdimKızlar merhaba , ek gıda tadımına başlayan arkadaşlar günde sadece 1 defa mı veriyorsunuz
Ben de başladım ek gıdaya. 1 öğünle başladım 3 gün önce 2 öğüne çıkardım. Öğlen sebze püresi akşam üzeri yogurt yada meyve püresi veriyorum. Doktorum yarım çay bardağı verebilirsin dedi ama o kadar yedirmiyorum. 2-3 tatlı kaşığı yiyor. Yavaş yavaş arttırıyorum. Balkabağı, havuç, yer elması,tatlı patates,brokoli, yogurt ve armut tattı. İki sebzeyi buharda pişirip çatalla eziyorum çok az z.yağı karıştırıyorum. Pütürlü oluyor. Şimdilik alerji vs.yok. Açken yedirip üstüne de anne sütü veya mama içiriyorum.Arkadaslar ek gida deneyimlerimizi paylasalim lutfen bize de fikir olur. Kimler neler veriyor kac ogun veriyor tavsiyeler vs bekliyoruz.
ben de çok çektim doğdugu günden beri uyumayan ve emmeyen bir bebekti kızım. Kucakta sakinleştirip sonra da ayakta sallanarak uyuyordu. Asla bırakamıyordum ayagımdan uyanıyordu. İnstagramda tüm uyku eğitimi veren kişileri takip edip herseyi okudum. Mahallenin en mutlu bebeği ve tracy hogg yeni annelere mucize çözümleri okudum. uyku eğitimi-öğrenilmiş çaresizlik-güvenli bağlanma üstüne bulabildiğim herseyi okudum. Uyku eğitimi bence tehlikeli. Ağlatmak yada kendi kendine uyuyamayan hassas bir bebeği zorlamak yersiz. Ama bir düzen de olmalı yoksa çocuk da anne de mutsuz oluyor. Ben öncelikle beslenmelerini düzene soktum. Uyanınca besledim sonra oyun sonra uyku sırasıyla gitmeye çalıştım. 2 hafta sürdü beslenmeyi düzene sokmak. Sonra gece beslenmelerini o uyanmadan rüya öğünü yapmaya başladım. 4 rüya öğünü vardı başlarda şimdi 1e düşürdüm. Gündüz iyi beslenince uyanmıyor. İlk başlarda beslendiği halde uyanmaları devam etti ama 3-4 gün sonra uyanmamaya başladı. Akşam 9-10 gibi uyuyordu ve sabah 5 te uyanıyordu. Bana zaman kalmıyordu. Bunun için de gece uykusu başlangıç saatini 7 ye cektim. gündüz son uykusundan 4 gibi uyanmasını sağladım. 18.30 gibi banyo-masaj. Tıka basa doymayacak şekilde anne sütü. Sonra uyuttum. 2 hafta da bu düzeni oturtmakla ugrastım. Şimdi akşam 7-sabah 7 uyuyor. Gündüz 3 uykusu var onlar da yarım saat. Bazı bebekler gündüz çok uyku ister benimki öyle değil. Düzeni korumak için son uykusundan uyanma saatine çok dikkat ediyorum. Hala destekli uyutuyorum. Emzikle ve beşiğinde hafif sallanarak uyuyor. Desteği kesmeye çalışmadım o yüzden bu düzeni sağlarken hiç ağlatmadım.Ben yavaş yavaş başladım ama çok zor kesinlikle sakinlestiremiyorum. Tracy hogg un bebekler için mucize çözümler kitabını aldım haftaya gelicek ama internette bulabildiğim uyku eğitimi konusunda bazı şeyleri yapmaya başladım. Bu şekilde kesinlikle iyi bi anne olamıyorum yaşamaya bile gücüm kalmadı bu yüzden ne kadar uzun sürerse sürsün uyumayı öğretmem lazım.
Geceleri rüya öğününü oturtmak için uyumadınız mı hiç? Ben kızım uyuduğu an uyuyorum ve o uyanınca uyanıyorumben de çok çektim doğdugu günden beri uyumayan ve emmeyen bir bebekti kızım. Kucakta sakinleştirip sonra da ayakta sallanarak uyuyordu. Asla bırakamıyordum ayagımdan uyanıyordu. İnstagramda tüm uyku eğitimi veren kişileri takip edip herseyi okudum. Mahallenin en mutlu bebeği ve tracy hogg yeni annelere mucize çözümleri okudum. uyku eğitimi-öğrenilmiş çaresizlik-güvenli bağlanma üstüne bulabildiğim herseyi okudum. Uyku eğitimi bence tehlikeli. Ağlatmak yada kendi kendine uyuyamayan hassas bir bebeği zorlamak yersiz. Ama bir düzen de olmalı yoksa çocuk da anne de mutsuz oluyor. Ben öncelikle beslenmelerini düzene soktum. Uyanınca besledim sonra oyun sonra uyku sırasıyla gitmeye çalıştım. 2 hafta sürdü beslenmeyi düzene sokmak. Sonra gece beslenmelerini o uyanmadan rüya öğünü yapmaya başladım. 4 rüya öğünü vardı başlarda şimdi 1e düşürdüm. Gündüz iyi beslenince uyanmıyor. İlk başlarda beslendiği halde uyanmaları devam etti ama 3-4 gün sonra uyanmamaya başladı. Akşam 9-10 gibi uyuyordu ve sabah 5 te uyanıyordu. Bana zaman kalmıyordu. Bunun için de gece uykusu başlangıç saatini 7 ye cektim. gündüz son uykusundan 4 gibi uyanmasını sağladım. 18.30 gibi banyo-masaj. Tıka basa doymayacak şekilde anne sütü. Sonra uyuttum. 2 hafta da bu düzeni oturtmakla ugrastım. Şimdi akşam 7-sabah 7 uyuyor. Gündüz 3 uykusu var onlar da yarım saat. Bazı bebekler gündüz çok uyku ister benimki öyle değil. Düzeni korumak için son uykusundan uyanma saatine çok dikkat ediyorum. Hala destekli uyutuyorum. Emzikle ve beşiğinde hafif sallanarak uyuyor. Desteği kesmeye çalışmadım o yüzden bu düzeni sağlarken hiç ağlatmadım.
Ben de sürekli destekliyorum öyle yanında durup ağlatmıyorum ama basaramiyorum . Yazınız çok güzel ben de son uyku saatinin önemli olduğunun farkındayım. Ne zaman çocuğun uyku saatini düzenlemeye çalışsam şuanda uyanması lazım desem hemen anneligim sorgulaniyo. O kadar yorgunum ki ruhen , bebeğimi sakinlestirecek gücüm yokben de çok çektim doğdugu günden beri uyumayan ve emmeyen bir bebekti kızım. Kucakta sakinleştirip sonra da ayakta sallanarak uyuyordu. Asla bırakamıyordum ayagımdan uyanıyordu. İnstagramda tüm uyku eğitimi veren kişileri takip edip herseyi okudum. Mahallenin en mutlu bebeği ve tracy hogg yeni annelere mucize çözümleri okudum. uyku eğitimi-öğrenilmiş çaresizlik-güvenli bağlanma üstüne bulabildiğim herseyi okudum. Uyku eğitimi bence tehlikeli. Ağlatmak yada kendi kendine uyuyamayan hassas bir bebeği zorlamak yersiz. Ama bir düzen de olmalı yoksa çocuk da anne de mutsuz oluyor. Ben öncelikle beslenmelerini düzene soktum. Uyanınca besledim sonra oyun sonra uyku sırasıyla gitmeye çalıştım. 2 hafta sürdü beslenmeyi düzene sokmak. Sonra gece beslenmelerini o uyanmadan rüya öğünü yapmaya başladım. 4 rüya öğünü vardı başlarda şimdi 1e düşürdüm. Gündüz iyi beslenince uyanmıyor. İlk başlarda beslendiği halde uyanmaları devam etti ama 3-4 gün sonra uyanmamaya başladı. Akşam 9-10 gibi uyuyordu ve sabah 5 te uyanıyordu. Bana zaman kalmıyordu. Bunun için de gece uykusu başlangıç saatini 7 ye cektim. gündüz son uykusundan 4 gibi uyanmasını sağladım. 18.30 gibi banyo-masaj. Tıka basa doymayacak şekilde anne sütü. Sonra uyuttum. 2 hafta da bu düzeni oturtmakla ugrastım. Şimdi akşam 7-sabah 7 uyuyor. Gündüz 3 uykusu var onlar da yarım saat. Bazı bebekler gündüz çok uyku ister benimki öyle değil. Düzeni korumak için son uykusundan uyanma saatine çok dikkat ediyorum. Hala destekli uyutuyorum. Emzikle ve beşiğinde hafif sallanarak uyuyor. Desteği kesmeye çalışmadım o yüzden bu düzeni sağlarken hiç ağlatmadım.
Besleyip uyuttuktan maksimum 3 saat sonra acıkır benim kızım. Acıkmaya baglı uyanmaları kesebilmek için 2,5 saat sonra ben uyanıp besledim. Uyudum ama alarm hep kuruluydu. ilk günden hemen olmadı tabi ugrastırıyor birazGeceleri rüya öğününü oturtmak için uyumadınız mı hiç? Ben kızım uyuduğu an uyuyorum ve o uyanınca uyanıyorum
Çok iyi anlıyorum seni, beni de çok eleştirdiler. Kocam bile anneliğimi eleştirdi. Kesin sesinizi dedim. ben de bebeğim de böyle mutluyuz. Ben huzurlu olunca Çocuk da kendine geldi ya yavrum meger uslu bir kız çocuguymuşBen de sürekli destekliyorum öyle yanında durup ağlatmıyorum ama basaramiyorum . Yazınız çok güzel ben de son uyku saatinin önemli olduğunun farkındayım. Ne zaman çocuğun uyku saatini düzenlemeye çalışsam şuanda uyanması lazım desem hemen anneligim sorgulaniyo. O kadar yorgunum ki ruhen , bebeğimi sakinlestirecek gücüm yok
Ben saat kurmuyorum ama şöyle yapıyorum. Mesela akşam on yada onbirde gece uykusuna geçti bebek. Ben genelde oniki gibi yatıyorum. Uyurken alıp emziriyorum. Sonra ben uyuyorum böylece daha uzun süre deliksiz uyumus oluyoruzBesleyip uyuttuktan maksimum 3 saat sonra acıkır benim kızım. Acıkmaya baglı uyanmaları kesebilmek için 2,5 saat sonra ben uyanıp besledim. Uyudum ama alarm hep kuruluydu. ilk günden hemen olmadı tabi ugrastırıyor biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?