2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Oturtma konusunu bende merak ediyorum .Gerci bebekte kendini belli ediyor galiba benimki 5 aylık ama hala tam duramiyo kafa hemen onune egiyor tembel biraz benimki
Benimkide öyle canım. Kafayı kaldırmaya çalışsın diye oyuncağa bakışını odaklıyorum oyuncağı yukarı kaldırıyorum kafasının kalkması gerektiğini farkediyo göz ucuyla hafif yukarı bakıp gözlerini kaçırıyo hemen sırf kafayı kaldırmamak için

Aynen bende öyle yapıyorum yüz üstü yatıriyorum dönsün diye yok amann kıyamet kopariyo

Ben yaşadıklarından daha kötü olmadığının farkındayım ama etrafındakiler çocuğa işkence ediyomusum gibi muamele ediyolar. Ben devam ediyorum ama çok yıprandım . Bugece tüm beslenmelerini rüya beslenmesi yapıcam gerekirse gece telefonumu hafif bj muzikle kurucam ondan önce kalkmam lazım. Onu nasıl hallettin.

Etkinlik kitapları var yapıyoruz sürekli zeka geliştiren oyunlar. Evde yapilabilcek herşeyi yapıyoruz mutfağa da beraber giriyoruz camasira süpürgeye de. Bizim sorun okulun son haftası serviste bı çocuk dövdü benim oğlumu. Kendinden iki yaş büyük bı çocuk. Neyse gititm müdürle kavga ettim. Normal karşıladılar her çocuğun başına gelebilir mis. Bende size emanet edicek çocuk yok dedim aldım . Oğlumun psikolojisi çok etkilendi. Sakın olan çocuğum her geçen gün daha sinirli saldırgan bı hal aldı. Asla sözümü dinlemiyor çok asi inatçı oldu . Ve bebeği severken tehlikeli hareketler yapio. Çocuğun psikolojisi bozuldu resmen. Eve de hapsolduk malum. Etkinlik yaparken çok güzel sakin. Ama ben iş yaparken bebekle ilgilenirken iş çığrından çıkıyor

Benim uykum çok ağır değil sadece titreşimle uyanabiliyorum o şekilde ayarladım

Benim uykum çok ağır değil sadece titreşimle uyanabiliyorum o şekilde ayarladım
Benim de ağır değil de çocuğun uykusunu da böler diye korkuyodum . Gerçi başka çarem de yok. Bu gece denicem bakalım yarın sonuçları bildiririm.
Bugün üçüncü gün bebeğim ağlamadan ama 13-14 dk mizirdanarak uyudu . Sonraki uykuya geçerken hep uyanıyo sonra uykuya gecemiyodu şimdi uyanmasına yakın yanına gidicem ve uyuması için desteklicem. Rüya beslemesini de 11 buçuk 12 gibi yapmayı düşünüyorum . Şimdilik ağlamadan uyuması beni mutlu etti . Asıl problemim olan şu uyku geçişini atlattım mı aşırı motive olucam. Sadece bu geçişte çok ağlıyo

Bebeğin bakımını bi süre müdahale edenlere bırak bakalım ne kadar dayanabilecekler. Uyumayan bebek çok zor anne de mutsuz bebekte bu gibi işin içinden çıkılamayan durumda eğitime karşı değilim ben

Selam kizlar. Bizm 5 aylik olmamıza 5 gun var ama oğlumun ısrarla yemek istemesine dayanamayarak bir kaç taddirma yapmıştım elma kemirdi mesela ve ekmek bide 2 ayrı gunde yarim cay kaşığı bile gelmeyecek kadr patates verdm. Cok memnun halinden 6 aydan once başlamayı düşünmüyordum ama durum böyle. Genede öğün olarak henüz birşey vermeyi düşünmüyorum belki elma kemirtmeye ve patates yedirmeye devam ederm:)

Anladım canım... Bol bol sarıl sev içine çek senın sevgini hissetsin. Her zaman onu takdir eden cümleler kur.babası eve gelince oğlun çok akıllı durdu babası, o benim sağ kolum. Erkek cocuk larının en sevdıgı şey anneleri tarafından taktir edilmek. Asla babaya şikayet etme. Bak o cocuk konserlerine katıl çok keyif alıyorlar. Beraber oyunlar oynayın. Bızımkı ler le şimdi evet hayır oyununa daldık. Çok hoşlarına gidiyor ben özellikle yanıyorum evet ya da hayır dıyorum. Çok gülüyorlar... Tabi bizimkilerib arkadaşa ihtiyacı yok. Bir de benim bebeğim öğleden sonra 1 de bır yatıyor akşam 17.30 da uyanıyor. Tüm yemeği herseyı yapıp rahatça olanlarla ilgileniyorum. Öyle olunca bebek uyanıkken eski hırcınlıkları kalmıyor. Ninni bile söylerken üçünün adını söylüyorum... Bir de bez getir oğlum kremi de sen getir diyerek her bakıma onları da dahil edıyorum. Biraz zor oluyor. Dün üçünü aynı anda yıkadım. Üçüne duşa kanının içine koca havlu serdim büyükler yere oturdu. Bebek de benim kucagimda. Su döktüler kardeşine, liflediler. Oyuncaklarla oynadılar. Ben bebegı hemen yıkayıp cıktım. Bebegı gıydırırken onlar banyoda bıraz daha oynadı. Sonra da onları cıkarttıö. Onlar Kendı giyiniyor.bir sacların kuruttum. Tabi anne için zor oluyor ama erkek çocugunu boş bırakınca kuduruyorlar... Serbest oyun saatlerinde kendileri oynuyor. Saksıya çiçek sıktık. Tursu kurduk. Bugun irmik helvası karıstırdılar.... Getir götur de en buyuk yardımcılarım

Rüya beslenmesi uyurken emzirmek ya da biberonla anne sütü vermek mi... Benim büyük oğlum çok zor uyurdu ben de gece sağılmıs anne sütünü verirdim o uyurken lik lik içerdi ve gece acıkmadıvı ıcın uyanırdı.dra ben bunu 6 aylık gıbı söylediğimde çok kızmıştı bebeği reflü yaparsın diye. Valla dinlemedim çünkü Uykusu bebek çok zor uyanınca bır daha uyuyamıyorum çıt deyince utanırdı. Uyurken besleyince uyanmıyor ve karnı da tok olunca sabaha kadar olmasa bıle 3 saat uyurdu. O bile bana yeterdi

Oh iyi bari çünkü ne bulursa ağzına aliyor ya oturmaya caliaiyor gibi ama ama ağlıyor da oturunca bide tüm.gun nasıl oynamayacağını sasiriyorum

O ağlaması uykuya dalmayı çok isteyip dalamadıgı için ama öğrenecek elbet. Gündüz uykuları için çözüm bulamadım ben uyku geçişine. O yüzden gündüz uykuları hep 30 dk. Gece uykusunda da yattıktan 45 dk sonra mızmızlanıyor gidip emziğini veriyorum uyuyor. Daha sonra geçişlerde uyanınca yine emzikle devam ettiriyorum. Eger emzik yetmezse pışpışlıyorum o da olmazsa beşiğini hafif sallıyorum. Bu arada oda aydınlıksa ve beni görürse uyanıyor bir de ben önceden gece uykusunda ıhh dese kalkar bakardım. O büyük hataymış. Çocuk soldan sağa dönüyor hafif uyanıyor ben müdahale etmesem dalacak tekrar ama ben atlayınca ayılıyordu. O konuda da inanılmaz ama eşim uyardı. Fırsat ver çocuga dedi ve haklı çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…