Dün gece saati kurarak bebekten önce uyandım sürekli ve rüya beslenmesi yaptım bebeğim aylardır ilk defa böyle uyudu . Gece 2 defa tam uyandı gaz sancısı yüzünden. Tabi bu uykuya ancak gece 12 den sonra gecebildi ve sabah 7 de kalktı. Akşam 7 sabah 7 yapamıyorum. Hala uykuya geçişte uzun uzun ağlıyo ki kesinlikle kendi haline bırakıp aglatmiyorum , yanından hiç ayrilmiyorum ve uyuyana kadar onu destekliyorum. Bir kaç gün olmasına rağmen uyanıp ağlamaları bitti . Uyanınca bekliyo ve hafif mirildanmalar yapıyo. Gündüz uykularında daha rahat geçiyo tabi tamamen mizirdanmadan gecmiyo. Bu eğitimdeki 3. Gunum.
Memnunum canm. Sırtı üç kademe olması iyi oldu . Altı aylık bizim oğlus. Dik oturup yorulmasin diye sırtını hafif geri yatış konumuna alıyorum. İyi oluyor. Dört buçuk yaşında ki oğlum bile sığdı içine oturma yeri oldukça geniş yani. Birde deri kumaş olduğu için temizlik yönü de iyi.
Normal dogum yapan arkadaşlar, simir testi verdiniz mi doğumdan sonra. Beni doktor 40 gün sonra cagirdi ama pskolojim duzelmedigi icin gidemedim bi türlü kaldı erken de çağırdı gibime geldi. Sizler verdiniz mi simir
Çünkü bundan birkaç ay sonra her cesit sebze ve meyveyi bulamayabiliriz. Sokaga cikma yasagi gelirse diye. Daha ek gıdaya tam anlamıyla geçmedi. Şuan tadımlık veriyorum. 1 ay sonra marketlerde patates havuc illa bulunur ama brokoli, armut, muz, avokado, pırasa, balkabagi bulabilecegimiz mechul. Gelisim cagindaki bebişlere de surekli ayni seyleri yediremeyecegimize gore. Onlem amacli buzlukta durmasidan zarar cikmaz bence
Normal dogum yapan arkadaşlar, simir testi verdiniz mi doğumdan sonra. Beni doktor 40 gün sonra cagirdi ama pskolojim duzelmedigi icin gidemedim bi türlü kaldı erken de çağırdı gibime geldi. Sizler verdiniz mi simir
Kızlar sağlık ocağında aşı yaptırma işini nasıl çözüyorsunuz? Hemşirenin enfekte olma ihtimali beni biraz tedirgin ediyor. Bizim emekli hemşire var tanıdık. Evinden çıkmayan ve yalniz yaşıyan bir bayan. Sağlık ocağından aşıları alıp ona mi yaptirsak dedim. Ama öyle de aşıyı verirler mi bize? Bilemedim.
Zzeraseba
Seninle konusmustuk sanırım canbebenin yeni paketini denedim çok memnun kaldım cok ince yumuşak ve cisi tum beze dağıtıyor sizdirma da simdiye kadar olmadi molfiks de en beğenmediğim yonu buydu tek bir yere toplanıyordu
Zzeraseba
Seninle konusmustuk sanırım canbebenin yeni paketini denedim çok memnun kaldım cok ince yumuşak ve cisi tum beze dağıtıyor sizdirma da simdiye kadar olmadi molfiks de en beğenmediğim yonu buydu tek bir yere toplanıyordu
Kızlar sağlık ocağında aşı yaptırma işini nasıl çözüyorsunuz? Hemşirenin enfekte olma ihtimali beni biraz tedirgin ediyor. Bizim emekli hemşire var tanıdık. Evinden çıkmayan ve yalniz yaşıyan bir bayan. Sağlık ocağından aşıları alıp ona mi yaptirsak dedim. Ama öyle de aşıyı verirler mi bize? Bilemedim.
Bebege birakirsam 3-3.5 saat ama ben 2 saat sonra zorla emzirme deniyorum. 3-5 çekip bırakıyor .kendisi tam acıkmış olursa ve asla emmeyip ağlarsa 3 saat sonra denemede 10 dk kadar emiyor.
kızlar daha önce yazmıştım. Çok fazla mastit ve tıkanıklık yaşıyordum. Mastitten ameliyat bile oldum. Ama çare bulamamıştım her sabah uyandıgımda göğüslerimden biri tıkanmış oluyordu. Tıkanıklığı açamayınca mastit başlıyordu. O kadar çok antibiyotik kullandım ki. En son artık doktorum lesitin diye bir takviye önerdi. Arastırdım, çocuk doktoruma da danışarak kullanmaya başladım ve başladıgımdan beri hiç tıkanmadı kanallar. Bebeğim de daha keyifli emmeye başladı. Doğumdan sonra ilk defa göğüslerimin tam boşaldıgını hissediyorum. Çare arayan varsa lesitini arastırsın ve doktoruna sorsun. Benim gibi bu şekilde çözen çok kişi olmuş
Soya lesitini mi kullandın? Sertlikler tamamen geçti mi? Eğer müsait olursan kullandığın ürünün fotosunu atar mısın? 3 aydır çok çekiyorum bu mastitden
Eğer emzirdiysem bir buçuk saat gibi bişey sütüm azaldı, mama aldıysa iki buçuk üç saat oluyor, bunlar gündüz. Gece ilk yatışta dört saat falan idare ediyo sonra iki saatte bir tekrar doymak istiyor