Ben sorun olduğunu düşünmüyorum. Büyük oğlum 2buvuk aylıkken dönmeye başladı. Bu 28 Ekim doğumlu daha dönmüyor. Hatta tam sizin bebek gibi şu an. Her bebek farklı malum. Dinamikler farklı zaten. Büyük oğlum hep yüz üstü yatti baska türlü uyumadı. Alışık olduğundan olsa gerek, çabuk başladı dönmeye. Ama küçük oğlumu hiç yüz üstü bırakmadım. Sürekli bir hastalık süreci oldu yoramadim ilgilenemedim falan... yeni başladı dönmeye. Ama tam sizinki gibi şu an.Bizim ki de 12 Ekim doğumlu sırtüstü yatınca sağa ve sola dönüyor ama asla yüzüstü yatmıyor. Yüzüstü bırakınca kendini çeviremiyor. Şu dönemde doktor kontrolüne de gidemiyoruz. 2 3 gündür eşimle bunu konuştuk acaba normal mi var mı sıkıntı diye.
Bir iki damla anne sütü damlatabiliriziniz.Canım yumurta sarısını direk ezip mi veriyorsun bende başladım sarısinada baya ögürdü sonra
Arkadasim biz butun muayene ve asilari nisan sonuna erteledik. Disari cikmayin cikmadiginizda menenjit virusu de kapmaz zaten merak etme dedi. Onun calistigi tip fakultesini tamamen corona hastanesi yapmislar ve pediatrist olmasina ragmen acil e coronalilara bakmasi icin yonlendirmisler. Acikcasi benim de kafam senin gibi karisik.Her aşının 28 gün vakti var dedi hemşire. Önümüzdeki ay bizim de 6 ay aşıları. 28 Nisan falan. Ama muhtemelen ben Mayıs sonunda yaptıracağım.
Bexseronun Ne kadar erteleyebilecegini söyledi mi? Kendi doktorumuza ulaşamıyorum şu an, üniversitede hoca ve tamamen salgına odaklanmişlar telefona bakmiyormus, süreç başında mesaj attı tüm hastalara. Aşıyı yaptırdığımız poliklinikteki doktor ile görüştüm. Önümüzdeki ay bugünden köyü olabilir yaptır dedi, istemiyorum dedim. En fazla bir ay oteleyebilirsin dedi. gerekirse kalsın, 1 yaşından sonra baştan başlayayım dedim ama öyle bir şey olmaz diyor.
Ben bugün çeyrek patates çeyrek kabak çok Minik doğradım. İki üç damla zeytinyağı. Bı çay bardağı içme suyu. Bı küp tavuk suyu koydum pişirip blerndirdan geçirdim. Çok beğendi. Tavuk suyunu da şöyle yaptım bı kemikli tavuk göğüs havuç soğan ile hasladim. Suyunu suzdum. Buzluk kabına döküp dondurdum. Her çorbaya bı küp atıyorum tavuk suyu. Hem lezzet hem vitamin.Ben de @-Pandora- gibi havuç yeşil kabak ve patatesteyim şimdi 3 gün kuralına uyarak başladım 5 ay 1 haftalık falan. Kendisi istekli olduğu için tattırıyorum. Kabağı sevmedi eminin ağladı kaşık gelirken
Benimki altı aylık. iki öğün verdiğim gün beni az emdi. Tek öğün veriyorum şimdi. Gündüz saat dört gibi. Yedi aylık olunca iki öğün vericem . Meyveyi öğün saymıyorum şuan. Meyve emzigine koyup eline veriyorum.Ben dd yoğurt ve elma suyu ile başladım ufak ufak pirinç unu ve irmikle muhallebi yaptım 1 2 kere, içine muz elma suyu ya da yarım çay kaşığı doğal pekmez koydum.
Bi iki kere de havuç patates kabak pirinç çorbası yaptım.
Günde bir öğün verdim hep.
Aslında araştırıyorum bu sğreçte nasıl kaç öğün neler vermemiz gerektiğini
Tecrübeli anneler bize yazın lütfen. Oğlum Nisan 12snde 6 aylık olacak.
Benim sütüm çok azaldı. Koronayi o kadar çok taktım ki kafaya... Çocuk doymuyor farkındayım. Emip emip ağlıyor.
Büyük oğlumda bu aylarda çenesinin altına küçük el havlusu koyardım yoksa her yeriniz sırılsıklam olurdu. Haftada bir mastit olurdum. Ama bu sipada süt yok öyle. Hele bu korona... korku donemi oldu benim için. O kadar çok stres yaptım ki sütüm kesilecek neredeyse. Ek gıdayı mümkün olduğunca geciktirmek istiyordum. Ama çocuk doymuyor. Dolapta sadece 4 tane süt var 80 ml.
Sürekli emziriyorum ama artacak gibi de değil. Canım sıkkın vesselam.
Evde resmen olağanüstü hal ilan ettik. Büyük için aman düşmesin bir şey olmasın diye. Koşmak zıplamak yasak şu an. Yalnız bırakmıyoruz. Tek ki acillik olmayalım diye.Arkadasim biz butun muayene ve asilari nisan sonuna erteledik. Disari cikmayin cikmadiginizda menenjit virusu de kapmaz zaten merak etme dedi. Onun calistigi tip fakultesini tamamen corona hastanesi yapmislar ve pediatrist olmasina ragmen acil e coronalilara bakmasi icin yonlendirmisler. Acikcasi benim de kafam senin gibi karisik.
Bebeklerimiz ne zor donemdeler buna da sukur. Acil bir sey olsa hastaneye gitmek de mumkun degil.
Bende korkudan altı ay üstü için mama aldım Allah korusun sütüm kesilir. Ohal falan olursa diye. Bez ve ıslak mendil stoğu yaptım.Benim sütüm çok azaldı. Koronayi o kadar çok taktım ki kafaya... Çocuk doymuyor farkındayım. Emip emip ağlıyor.
Büyük oğlumda bu aylarda çenesinin altına küçük el havlusu koyardım yoksa her yeriniz sırılsıklam olurdu. Haftada bir mastit olurdum. Ama bu sipada süt yok öyle. Hele bu korona... korku donemi oldu benim için. O kadar çok stres yaptım ki sütüm kesilecek neredeyse. Ek gıdayı mümkün olduğunca geciktirmek istiyordum. Ama çocuk doymuyor. Dolapta sadece 4 tane süt var 80 ml.
Maalesef şu an resmen saat başı emiyor. Uyarım var ama artış yok.sikma canini, stres hormonu baskiliyor ki bunu en iyi sen bilirsin. Yemene icmene suyuna dikkat et.Sabah bebek emdikten sonra memelerini sag ya da 1 saat sonra sag. Boylelikle artirabilirsin belki.
Evde resmen olağanüstü hal ilan ettik. Büyük için aman düşmesin bir şey olmasın diye. Koşmak zıplamak yasak şu an. Yalnız bırakmıyoruz. Tek ki acillik olmayalım diye.
Şu an hamile olmadığıma şükrediyorum yine de.
Allah tez zamanda kurtarsın hepimizi şu beladan.
Bizim doktor da 27 Mart randevumuz vardı iptal etti. Nisan sonu için açtı randevuları.
En geç ne zaman yaptırabiliriz acaba... Çünkü ben Nisan sonunda da yaptırmak istemiyorum. ☹
Benim yıkanabilir bebek bezi var evde, sıkıntı olursa onları kullanırım. O yüzden bez stoğu yapmadım. İki haftalık bez var evde sadece.Bende korkudan altı ay üstü için mama aldım Allah korusun sütüm kesilir. Ohal falan olursa diye. Bez ve ıslak mendil stoğu yaptım..
Ben asm'ye de güvenmiyorum ki. Bizim doktor da mesajda öyle yazmış.sorayim en gec ne saman yapilabiliyormus. Ogrenince yazarim.
kendi doktorumu da aradim boyle boyle diye o da asiyi al asm de yaptir buraya gelme dedi.5. Ay kontrolune de gitmedik o yuzden.
Bende guvenemedigimden yaptirmadim. Ebeyi disari cagirsam dedim yine de guvenemedim. Biz ailecek abarttik zaten. Son 3 gune kadar tvye bakmiyor hic bir sey okumuyordum cunku psikolojim hic iyi degil. Bugun sayin cumhurbaskanimiz konusurken dinleyeyim dedim daha cok moralim bozuldu.Ben asm'ye de güvenmiyorum ki. Bizim doktor da mesajda öyle yazmış.
Benim de sütüm azaldı rint. Çok fazlaydı bundan evvel. Bir anda azaldı. Evin içinde sürekli, ne olacak kaygısı. Psikolojik olarak kötü olunca sütte etkileniyor haliyle. Gece bir kez kalkan bebek bir saatte bir kalkıp bir saat emmeye başladı.Benim sütüm çok azaldı. Koronayi o kadar çok taktım ki kafaya... Çocuk doymuyor farkındayım. Emip emip ağlıyor.
Benim oBen bebekle uyumaya bi cesaret edemedim gece çarparım battaniye üstüne çekerim vs diye korkuyorum.
Eşiyle arasına yatıranlar var
Benimkide sadece Anne sütü ile besleniyor. Ek gıdaya yeni geçtik zaten.Benim yıkanabilir bebek bezi var evde, sıkıntı olursa onları kullanırım. O yüzden bez stoğu yapmadım. İki haftalık bez var evde sadece.
Mama içmiyor sıpa.
Her aşının 28 gün vakti var dedi hemşire. Önümüzdeki ay bizim de 6 ay aşıları. 28 Nisan falan. Ama muhtemelen ben Mayıs sonunda yaptıracağım.
Bexseronun Ne kadar erteleyebilecegini söyledi mi? Kendi doktorumuza ulaşamıyorum şu an, üniversitede hoca ve tamamen salgına odaklanmişlar telefona bakmiyormus, süreç başında mesaj attı tüm hastalara. Aşıyı yaptırdığımız poliklinikteki doktor ile görüştüm. Önümüzdeki ay bugünden köyü olabilir yaptır dedi, istemiyorum dedim. En fazla bir ay oteleyebilirsin dedi. gerekirse kalsın, 1 yaşından sonra baştan başlayayım dedim ama öyle bir şey olmaz diyor.
Çok canının sıkıldı cnm senin neler atlatdin hastalıklarla savasdin En az 15gun bekle derim olmadı mama takviyesi yap cnmBenim sütüm çok azaldı. Koronayi o kadar çok taktım ki kafaya... Çocuk doymuyor farkındayım. Emip emip ağlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?