2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ben sorun olduğunu düşünmüyorum. Büyük oğlum 2buvuk aylıkken dönmeye başladı. Bu 28 Ekim doğumlu daha dönmüyor. Hatta tam sizin bebek gibi şu an. Her bebek farklı malum. Dinamikler farklı zaten. Büyük oğlum hep yüz üstü yatti baska türlü uyumadı. Alışık olduğundan olsa gerek, çabuk başladı dönmeye. Ama küçük oğlumu hiç yüz üstü bırakmadım. Sürekli bir hastalık süreci oldu yoramadim ilgilenemedim falan... yeni başladı dönmeye. Ama tam sizinki gibi şu an.

Arkadasim biz butun muayene ve asilari nisan sonuna erteledik. Disari cikmayin cikmadiginizda menenjit virusu de kapmaz zaten merak etme dedi. Onun calistigi tip fakultesini tamamen corona hastanesi yapmislar ve pediatrist olmasina ragmen acil e coronalilara bakmasi icin yonlendirmisler. Acikcasi benim de kafam senin gibi karisik.

Bebeklerimiz ne zor donemdeler buna da sukur. Acil bir sey olsa hastaneye gitmek de mumkun degil.

Ben bugün çeyrek patates çeyrek kabak çok Minik doğradım. İki üç damla zeytinyağı. Bı çay bardağı içme suyu. Bı küp tavuk suyu koydum pişirip blerndirdan geçirdim. Çok beğendi. Tavuk suyunu da şöyle yaptım bı kemikli tavuk göğüs havuç soğan ile hasladim. Suyunu suzdum. Buzluk kabına döküp dondurdum. Her çorbaya bı küp atıyorum tavuk suyu. Hem lezzet hem vitamin.

Benim sütüm çok azaldı. Koronayi o kadar çok taktım ki kafaya... Çocuk doymuyor farkındayım. Emip emip ağlıyor.
Büyük oğlumda bu aylarda çenesinin altına küçük el havlusu koyardım yoksa her yeriniz sırılsıklam olurdu. Haftada bir mastit olurdum. Ama bu sipada süt yok öyle. Hele bu korona... korku donemi oldu benim için. O kadar çok stres yaptım ki sütüm kesilecek neredeyse. Ek gıdayı mümkün olduğunca geciktirmek istiyordum. Ama çocuk doymuyor. Dolapta sadece 4 tane süt var 80 ml.
Sürekli emziriyorum ama artacak gibi de değil. Canım sıkkın vesselam.

Benimki altı aylık. iki öğün verdiğim gün beni az emdi. Tek öğün veriyorum şimdi. Gündüz saat dört gibi. Yedi aylık olunca iki öğün vericem . Meyveyi öğün saymıyorum şuan. Meyve emzigine koyup eline veriyorum.

sikma canini, stres hormonu baskiliyor ki bunu en iyi sen bilirsin. Yemene icmene suyuna dikkat et.Sabah bebek emdikten sonra memelerini sag ya da 1 saat sonra sag. Boylelikle artirabilirsin belki.

Evde resmen olağanüstü hal ilan ettik. Büyük için aman düşmesin bir şey olmasın diye. Koşmak zıplamak yasak şu an. Yalnız bırakmıyoruz. Tek ki acillik olmayalım diye.
Şu an hamile olmadığıma şükrediyorum yine de.
Allah tez zamanda kurtarsın hepimizi şu beladan.
Bizim doktor da 27 Mart randevumuz vardı iptal etti. Nisan sonu için açtı randevuları.
En geç ne zaman yaptırabiliriz acaba... Çünkü ben Nisan sonunda da yaptırmak istemiyorum.

Bende korkudan altı ay üstü için mama aldım Allah korusun sütüm kesilir. Ohal falan olursa diye. Bez ve ıslak mendil stoğu yaptım. .

sikma canini, stres hormonu baskiliyor ki bunu en iyi sen bilirsin. Yemene icmene suyuna dikkat et.Sabah bebek emdikten sonra memelerini sag ya da 1 saat sonra sag. Boylelikle artirabilirsin belki.
Maalesef şu an resmen saat başı emiyor. Uyarım var ama artış yok.
Gece 5-6 saat idi ilk uykusu. Emmek istemiyordu. Şimdi en geç 1 buçuk saatte uyanıp emmek istiyor.

sorayim en gec ne saman yapilabiliyormus. Ogrenince yazarim.

kendi doktorumu da aradim boyle boyle diye o da asiyi al asm de yaptir buraya gelme dedi.5. Ay kontrolune de gitmedik o yuzden.

Bende korkudan altı ay üstü için mama aldım Allah korusun sütüm kesilir. Ohal falan olursa diye. Bez ve ıslak mendil stoğu yaptım. .
Benim yıkanabilir bebek bezi var evde, sıkıntı olursa onları kullanırım. O yüzden bez stoğu yapmadım. İki haftalık bez var evde sadece.
Mama içmiyor sıpa.

Ben asm'ye de güvenmiyorum ki. Bizim doktor da mesajda öyle yazmış.
Bende guvenemedigimden yaptirmadim. Ebeyi disari cagirsam dedim yine de guvenemedim. Biz ailecek abarttik zaten. Son 3 gune kadar tvye bakmiyor hic bir sey okumuyordum cunku psikolojim hic iyi degil. Bugun sayin cumhurbaskanimiz konusurken dinleyeyim dedim daha cok moralim bozuldu.

butun yurdum cocuklariningelecegi icin ayrica endiselendim.

Benim de sütüm azaldı rint. Çok fazlaydı bundan evvel. Bir anda azaldı. Evin içinde sürekli, ne olacak kaygısı. Psikolojik olarak kötü olunca sütte etkileniyor haliyle. Gece bir kez kalkan bebek bir saatte bir kalkıp bir saat emmeye başladı.

Ben bebekle uyumaya bi cesaret edemedim gece çarparım battaniye üstüne çekerim vs diye korkuyorum.
Eşiyle arasına yatıranlar var
Benim o Beraber uyuyoruz, yatağın bir ucunda ben bir ucunda eşim . Bebede bacaklarını kollarını ikiye ayırıp uyuyo Bazen gözünü açıp bi bana bi eşime bakıyo, ikimizinde gözünü kapalı görünce geri yatiyo. Biz alıştık yatağında yatıracağım elbet ama şuana kadar sorun yaşamadık. Bir kaç kere yediği boğazından geri geldi uyurken, boğulur yatağında duyamam diye korku oldu bende malesrf

Emre yeni ust solumun yolu enf. Gecirdi.O yuzden Ugura bexero yapildi Emreye yapilmadi.Obur ay yani 6. Ayda 6.ay asilarindan 1 hafta sonra yapariz dedi doktorumuz.

Çok canının sıkıldı cnm senin neler atlatdin hastalıklarla savasdin En az 15gun bekle derim olmadı mama takviyesi yap cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…