Zorunlu aşılar da dahil yani
Sağlık ocağı ile mi görüştün. Ben bugün aradım. En fazla 15-20 gün geciktirebileceğini, o dönemde de bebek hasta olursa ertelemenin sıkıntı olduğunu söyledi bana. Benim bebek 24 eylül doğumlu.
Pediatrist arkadasimSağlık ocağı ile mi görüştün. Ben bugün aradım. En fazla 15-20 gün geciktirebileceğini, o dönemde de bebek hasta olursa ertelemenin sıkıntı olduğunu söyledi bana. Benim bebek 24 eylül doğumlu.
Birde hasta muayenesinin öbür sağlık ocağında olduğunu. Bu sağlık ocağında sadece bebek takibi yapıldığını söyledi. Hergün dezenfekte ediliyormuş.. Kafam karıştı iyice
Allah yardımcımız olsun zaman herseyin ilaciBen hemşireyim ama inanın aşıyı ne yapacağıma daha ben de karar veremedim. 5.ayda beksero vardı, şu an ateşlenmesini istemediğim için erteledim, daha sonra kendim de yapabilirim. 6. Ay aşıları nisanın sonunda olacak, o zaman nasıl bir ortam olacak bilmiyorum. 6. Ayda çocuk felci aşısı ağızdan veriliyor. Diğer aşıları hadi bir şekilde buz kasetiyle alıp gelsem, kendim yapsam bu sefer çocuk felcini alamam. Nasıl olacak bilmiyorum valla.Ayrıca bizim rota 3dozlu idi, 6. Ayda o da var. Tam bağışıklık için onun ertelenmeden yapılması gerekiyor. Bir de onun temini var. Durum bu kadar karışık ve bildiğim şey tam bağışıklık için aşıların çok ertelenmemesi gerektiği.
Evet bizim hemşire de aynı şeyi söyledi. Ne kadar erteleyebiliriz ki en fazla 15-20 gün, o zaman da ne olacağı belli değil dedi.Ben hemşireyim ama inanın aşıyı ne yapacağıma daha ben de karar veremedim. 5.ayda beksero vardı, şu an ateşlenmesini istemediğim için erteledim, daha sonra kendim de yapabilirim. 6. Ay aşıları nisanın sonunda olacak, o zaman nasıl bir ortam olacak bilmiyorum. 6. Ayda çocuk felci aşısı ağızdan veriliyor. Diğer aşıları hadi bir şekilde buz kasetiyle alıp gelsem, kendim yapsam bu sefer çocuk felcini alamam. Nasıl olacak bilmiyorum valla.Ayrıca bizim rota 3dozlu idi, 6. Ayda o da var. Tam bağışıklık için onun ertelenmeden yapılması gerekiyor. Bir de onun temini var. Durum bu kadar karışık ve bildiğim şey tam bağışıklık için aşıların çok ertelenmemesi gerektiği.
90 derece üzerinde yok oluyor sütün kaynana sıcaklığı çok çok daha yüksek..Ben de keçileri olan bir amca bulmuştum ama bu korona zamanı adam ne derece hijyenik ve saglıklı bılmedıgım için almayacağım. Keşke şu korona olmasaydın
Bizim doktor aşı için kesinlikle evden çıkmayın evde kalın sonra ayarlanır aşıları dedi..Evet bizim hemşire de aynı şeyi söyledi. Ne kadar erteleyebiliriz ki en fazla 15-20 gün, o zaman da ne olacağı belli değil dedi.
Bizim 3 Nisan da aşısı. Kayınvalidem de emekli ebe, o da biraz hırıltısı var gibi, ateşide çıkarsa bağışıklığı iyice düşer, haftaya yaptıralım dedi. Bakalım haftaya götüreceğim ben de
Yine hepsi farklı birşey söylüyorBizim doktor aşı için kesinlikle evden çıkmayın evde kalın sonra ayarlanır aşıları dedi..
Ahhh.... Kalbim sıkışıyor... Bu kafamı toparlamis halim. Büyük oğlan çok etkilendi bu durumdan. Onun için toparladım kafamı ama... ABende guvenemedigimden yaptirmadim. Ebeyi disari cagirsam dedim yine de guvenemedim. Biz ailecek abarttik zaten. Son 3 gune kadar tvye bakmiyor hic bir sey okumuyordum cunku psikolojim hic iyi degil. Bugun sayin cumhurbaskanimiz konusurken dinleyeyim dedim daha cok moralim bozuldu.
butun yurdum cocuklariningelecegi icin ayrica endiselendim.
Evet bir anda... Ama ben buhran ile emzirmeyi de azaltmış olabilirim. Şu an sık sık emiyor ama ne çare.... Bilmiyorum inan, üzülüyorum. Aynı durumlar...Benim de sütüm azaldı rint. Çok fazlaydı bundan evvel. Bir anda azaldı. Evin içinde sürekli, ne olacak kaygısı. Psikolojik olarak kötü olunca sütte etkileniyor haliyle. Gece bir kez kalkan bebek bir saatte bir kalkıp bir saat emmeye başladı.
Ben geçen ay mama almıştım boynum tutulunca. Ama mamayı icmedi. Bu arada ben oğlanda hafif süt alerjisinden şüpheleniyorum, muhtemelen ek gıdada ortaya çıkacak. Çünkü anne sütünde sıkıntı yok ama mama içince ya da şu sidefer damlayı verince kusuyorBenimkide sadece Anne sütü ile besleniyor. Ek gıdaya yeni geçtik zaten.
Offf bizimki de yeni atlattı bronsiyolit. Ben mayıstan da sonra Haziran'da yaptırmak istiyorumEmre yeni ust solumun yolu enf. Gecirdi.O yuzden Ugura bexero yapildi Emreye yapilmadi.Obur ay yani 6. Ayda 6.ay asilarindan 1 hafta sonra yapariz dedi doktorumuz.
Oturup saatlerce aglayasim var P Platinus öyle yorgun hissediyorum ki... Oğlumun isminin anlamı Şans talihÇok canının sıkıldı cnm senin neler atlatdin hastalıklarla savasdin En az 15gun bekle derim olmadı mama takviyesi yap cnm
Nisan tüm dünyada pik deniyor. Bizde ilk iki hafta kritik deniyordu ama Nisan sonu pik beklentisi olusmus. Ben hazirana kadar yaptırmak istemiyorum. Hatta ne zaman okullar açılır, 65+ evden çıkabilir, denir. O zaman yaptırmak istiyorum.
Ben bestiron kullanıyorum ama hiç böyle bişey duymadım.Kızlar bestiron dişlerde leke yapiyor mu sidefer yapmıyo biliyorum ama ondan emin olamadım
Ben geçen ay mama almıştım boynum tutulunca. Ama mamayı icmedi. Bu arada ben oğlanda hafif süt alerjisinden şüpheleniyorum, muhtemelen ek gıdada ortaya çıkacak. Çünkü anne sütünde sıkıntı yok ama mama içince ya da şu sidefer damlayı verince kusuyor
Offf bizimki de yeni atlattı bronsiyolit. Ben mayıstan da sonra Haziran'da yaptırmak istiyorum
Oturup saatlerce aglayasim var P Platinus öyle yorgun hissediyorum ki... Oğlumun isminin anlamı Şans talih
O benim şansım evet. Ama şanssız bir döneme denk geldi çocuk. Doya doya öpüp koklayamiyorum.. sürekli birimiz hastayız. Boğazım ağrıyor şimdi de.
Hani bebekler konuşmaya başlamadan önce emerken falan annenin ağzına dokunur. Titreşimi hisseder ya. Çocuk sürekli elini ağzına uzatıyor, sürekli kaçıyorum. Ben hasta olsam bile o olmasın diye... Çocuk akrabasiz büyüyor zaten. Ben bile ilgilenemiyorum. Öteki... Tanımadığı bağıran kızan bir anne var karşısında. Azdikca azıyor. Kardeşimin dogdugu zaman bile daha mutluydum dedi.
rint
Cnm herşey gecicek Allah'ın iziniyle zaten büyüdüler olmadı günde bir kere pirinç unu elma püresi tarzı muhallebi yap emzir bol bol sen zaten çok bilinçli bir annesin bu günlerde gecicek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?