2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    307
Cnm herşey gecicek Allah'ın iziniyle zaten büyüdüler olmadı günde bir kere pirinç unu elma püresi tarzı muhallebi yap emzir bol bol sen zaten çok bilinçli bir annesin bu günlerde gecicek
Bu günler gecsin, kimseyi almadan geçsin gitsin... Çok teşekkür ederim. İnşallah bu süreci çocuklara da zarar vermeden atlatırız.
 
Kızlar bestiron damladan sonra oğlumun kaka düzeni çok değişti. Günde 3-4 defa yapardı, şimdi sabahları 5 gibi yapıyor sadece. Ama 3-4 bezlik yapıyor. Tek seferde. Çok ıkınıyor bağırıyor, zorladı baya. Değiştirmeyi düşünüyorum ilacı. Var mı böyle olan.
 
Ben de kullanıyorum hiç gecikme olmadı. Ama ben d vitamini ve demir hatta uzun bj süre gaz damlaları kullandığım için yani anne sütü dışında bir şey verdiğim de arkasından kesinlikle su veriyorum
 
Bi de ben demiri kesinlikle sabah saatlerinde veriyorum
 
Günaydın kızlar. Dün 6 y aşısı yapıldı. Saat 3 5 arası tektek aşı alıyorlardı. Bende evde kızımın boy kilo baş çevresi ölçülerini adımda gittim. 2 dk hemen aşı yaptılar çıktık. Kızım biraz huysuzdu ama iyi yani.
 
Bizim doktor aşı için kesinlikle evden çıkmayın evde kalın sonra ayarlanır aşıları dedi..
Ya benim de en büyük korkum oydu. Çünkü bazı şehirlerde sağlık ocakları da karantinaya alındı.. Herkese sağlık ocagına git dersen olacagi bu. Saglık ocaklarına sadece gebe ve ve bebekler gıdecek diyeceksin. Baska hastalıklar ıcın de baska bır hastane belırleyeceksın oraya sadece korona harıcı genel hastalık ıcın gitsinler.. Ne oldu artık sağlık ocaklarına güvenılmıyor. Aşı çok gecıkırse ne olacak
 
Bizim sağlık ocağı o şekilde olmuş. Sadece gebeler ve bebekler için. Normal hastalar diğer sağlık ocağına gidiyormuş.sterilize sağlık ocağı yapmışlar bebekler için
Ama benim yaşadığım yer 36.000 nüfuslu bir ilçe
 
normal cnm buyuyor dııkat et popoda catlak olabılır
 
Bugün 3. Günüydü havucun
Ilk iki gun yedi bugun diliyle atto yemedi
Yarin yesil kabak baslicam
Sonra patates
Sonra ucunu karisitirip veriiim
Gunde tek ogun veriyorum
Merhaba sizin bebiş ne kadarlık. Benim kız 24 ekim dogumlu. Daha tam olarak vermeye baslamadım ek gıda. Havuç ve patates denedim bikaç gün önce. Kabak denemedim.
 
Gunaydin guzel ekim anneleri. Ek gida surecimizi paylasmak istedim sizinle. Biz keci yogurduyla basladik ve basladigimizdan beri az da olsa her sabah vermeye calisiyorum. Daha sonrasinda 3 gun kuraliyla havuc tatli patates ve balkabagi denedik bugun balkabaginda 2. gunumuz. Bugun inek yogurdu da deneyecegiz. Bundan sonra da normal patates denetecegim. Bakalim yavastan denediklerimi karistirarak zeytinyagi da ekleyerek vermeye calisacagim. Bu arada philips avent buharli pisirici kullaniyorum memnunum.
 
Merhaba hanımlar az önce bi arkadaş demirin dişlerde leke yaptigla ilgili bişey sormuştu. Bilgim yoktu araştırdım. Demir ağızda kalıntı bıraktığı için doç lekelerine hatta çürüklere neden oluyomuş. Lekeler kesinlikle gecmiyomus. Cukurk zaten geri dönüşü olan bişey değil. Bunun için demiri damla olarak vermemek kaşıkla dilin üzerine vermek , ardından su vermek ve ağız temizliği yapmak gerekiyomus. Kimisi ıslak bi bezle temizleyin demiş kimi uzmanlar da bebekler için silikon fırçalar var onları önermiş. Ben diş kaşıyıcı bi mız almıştım ucunda silikon fırçası var onu kullanmaya baslicam .
Araştırınca sizlerede bilgi vermek istedim
 
Bizim doktorda aşı ayarlanır korona bitmeden çıkmayın dedi. Sağlık ocağı en fazla iki hafta ertelenir dedi. Çocuk doktoru ayarlarız diyince içim rahatladı. Yani şu durumda hiç mantıklı gelmiyor zaten sağlık ocağı. Bı çok aile hekimi ve hemsiresi korona çıktı. Kimde ne var bilmeyiz. Allah korusun bı doktor şöyle bı yorum yaptı. Bebeklere bulaşmaz sanmayin sakın. Bebeklere de bulaşır ama çocuk ve bebeklerde ölüm vakası çok yok. Ama bebeğe bulaştı diyelim en iyi ihtimalle hastanede yaticak ve bebek sizden ayrı kalıcak.dusuncesi bile korkunç. Allah korusun. Bizim avantajimiz altı ay aşısı zamanı rastladık. Zaten hepatit asilari yapıldı karma asi yapıldı ve tekrar yapilcak. Tek doz değil en azından. Ama verem aşısı tek doz. Zamani geçince yapılır mı bilmiyorum. Arkadaşın bebegi iki aylık verem aşısini erteyemeyiz dediler. Kız mecbur götürdü. Hemde onlarin sağlık ocağından bı hastayi korona suphesiyle ambulans la aldılar
 
Merhaba sizin bebiş ne kadarlık. Benim kız 24 ekim dogumlu. Daha tam olarak vermeye baslamadım ek gıda. Havuç ve patates denedim bikaç gün önce. Kabak denemedim.
Benim kızım da 24 ekim doğumlu ben 5 ay dolunca başladım. 3 gün kuralına uyarak. Havuç kabak patates denedim. Zaten çok yemiyorlar.
 
Daha önce sordum mu bilmiyorum ama sizin bebiş ne kadarlık ben başladığımdan beri zeytinyağı koyuyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…