Doğru söylüyorsun canım.. Bari eve gelip yapsalardı aşıyıBen de ertelemeyi düşündüm başta ama sonra zamanında yaptırmaya karar verdim . Hanımlar bu salgın Haziran'da da devam ediyor olcak bırakın mayısı. Çünkü nisande hızla yükselecek nişanın sonlarına doğru pik yapacak sonra yayilmaktan vazgecmicek sadece hızı dusucek. O yüzden ben 21 Nisan'da gidip yaptiricam .
Canım bende senin verdiklerinle başladım.Ben yumurta ya da başladım . Armutla yoğurt karışımı verdim.Pirinc unu da veriyorum artık. Yarın ıspanak denicem bakalım kendimce uyarlamaya calisiyorum bakalim şimdilik bu sekilde.3 gün kuralı ile yoğurt havuç kabak patates elma yedik. Bugün kabağın 3üncü günü ve kabak patates yoğurt karıştırarak devam ettim. Bundan sonra ne ile devam etmeliyim kızlar, ne yapabilirim karıştırmaya devam mı yoksa yeni bişeyler daha deneyim mi . Siz nasıl ilerliyorsunuz?
İrmik katarak sebzelerden çorba yapabilirsin bence3 gün kuralı ile yoğurt havuç kabak patates elma yedik. Bugün kabağın 3üncü günü ve kabak patates yoğurt karıştırarak devam ettim. Bundan sonra ne ile devam etmeliyim kızlar, ne yapabilirim karıştırmaya devam mı yoksa yeni bişeyler daha deneyim mi . Siz nasıl ilerliyorsunuz?
Benim ateş olmamıştı, ama bir süre bekleyebildiğim süre bekleyeceğim bakalım. Umarım düzelir ortalıkDoğru söylüyorsun canım.. Bari eve gelip yapsalardı aşıyı
4.ay aşısı ateş yapmıştı bu da yaparsainşallah yapmaz
Yumurtaya nasıl başladınız haşlayıp direk verince çok katı olmuyor mu ne ile kıvam veriyorsunuz? Bir de yumurta sarısının 1/8i diyorlar, o şekilde mi verdinizCanım bende senin verdiklerinle başladım.Ben yumurta ya da başladım . Armutla yoğurt karışımı verdim.Pirinc unu da veriyorum artık. Yarın ıspanak denicem bakalım kendimce uyarlamaya calisiyorum bakalim şimdilik bu sekilde.
Normal irmik kullanabilir miyim acaba , bebek irmiği diye bşy var mı gerçi olsa da şu an alma durumum olmayacak maalesef. Bir de çorba derken zeytinyap fln da mı katmalıyım? Of kafam çok karışıkİrmik katarak sebzelerden çorba yapabilirsin bence
Evet normal irmik. Çok az atman yeterli. Çok az zeytin yağ katabilirsin.Normal irmik kullanabilir miyim acaba , bebek irmiği diye bşy var mı gerçi olsa da şu an alma durumum olmayacak maalesef. Bir de çorba derken zeytinyap fln da mı katmalıyım? Of kafam çok karışık
Çeyrek yumurta sarısi ile başladım anne sütü olmadığı için kıvamını mama ile yaptım yumuşattim yani yumurtayı, burdaki arkadaşlar da öyle söyledi sağolsunlar.Ama benim bebiş yine sevmedi öğürdü hepYumurtaya nasıl başladınız haşlayıp direk verince çok katı olmuyor mu ne ile kıvam veriyorsunuz? Bir de yumurta sarısının 1/8i diyorlar, o şekilde mi verdiniz
Çeyrek yumurta sarısı ile başladım. 10 dakikaya yakın kaynatıp, kıvamını anne sütü ile açıp yediriyorum. Alerjik bir bebeğiniz var ise başlama miktarını azaltabilirsinYumurtaya nasıl başladınız haşlayıp direk verince çok katı olmuyor mu ne ile kıvam veriyorsunuz? Bir de yumurta sarısının 1/8i diyorlar, o şekilde mi verdiniz
Bizimki de aramızda yatıyor o bizi eziyor axikcasiBen bebekle uyumaya bi cesaret edemedim gece çarparım battaniye üstüne çekerim vs diye korkuyorum.
Eşiyle arasına yatıranlar var
Ben hemşireyle konuştum ertleyemeyiz en fazla 1 ay ertelenebilir ama o zaman da hastalik daha cok yayilmis olaxak dedi simdi getirmeniz daha saglikli olacak ilerde belki de sokağa çıkma yasagi bile gelebilir bebegin asilari yapilamaz dedi istanbuldayim ve her gecen gün vaka sayisi artıyor ileride daha problemli bir hal alabilir sanırım bende götüreceğimKızlar ya aşıyı ne yapmayı düşünüyorsunuz. O kadar kararsızım ki. Araştırmalara göre zatürre aşısı olanlarda corona daha az etki ediyormul. Bizim 6.ay aşısı ile tamamlanacak o.
Hemşire bizim bura steril dedi ama hemşire de hastalık olmadığını ne bileyim.
Kayınvalidem emekli ebe, 1 ay geciktirilebilir aşı diyor. Bir yanım öyle yapayım diyor, öbür yanım o zaman salgın daha çok olursa ne olacak diyor... Cuma aşı günü. Ben kararsızım.
Eşim cezaevi personeli, cezaevinde karantina da kalıyor 15 gün o şartlarda yaşayacak. Ona canım ayrı sıkkın. Onunla da adam akıllı iletişim kurup bu konuyu konuşamıyorum da
Kızlar ya aşıyı ne yapmayı düşünüyorsunuz. O kadar kararsızım ki. Araştırmalara göre zatürre aşısı olanlarda corona daha az etki ediyormul. Bizim 6.ay aşısı ile tamamlanacak o.
Hemşire bizim bura steril dedi ama hemşire de hastalık olmadığını ne bileyim.
Kayınvalidem emekli ebe, 1 ay geciktirilebilir aşı diyor. Bir yanım öyle yapayım diyor, öbür yanım o zaman salgın daha çok olursa ne olacak diyor... Cuma aşı günü. Ben kararsızım.
Eşim cezaevi personeli, cezaevinde karantina da kalıyor 15 gün o şartlarda yaşayacak. Ona canım ayrı sıkkın. Onunla da adam akıllı iletişim kurup bu konuyu konuşamıyorum da
Götür bencede bende İstanbul'dayım burası çok kötü bir yer olmuş İstanbul'un yarisi corone olmuş bizim asimiz ayın sonundaBizimki de aramızda yatıyor o bizi eziyor axikcasi
Ben hemşireyle konuştum ertleyemeyiz en fazla 1 ay ertelenebilir ama o zaman da hastalik daha cok yayilmis olaxak dedi simdi getirmeniz daha saglikli olacak ilerde belki de sokağa çıkma yasagi bile gelebilir bebegin asilari yapilamaz dedi istanbuldayim ve her gecen gün vaka sayisi artıyor ileride daha problemli bir hal alabilir sanırım bende götüreceğim
Tedbirli olmak lazım cnm normalde 6aylikken kurtarır diyor doktorlar ama her bebek farkli gözün üstünde olsun ginedeKızlar bizimki gece uyurken yüzüstü uyuyor arada. Kafasını sağa ya da sola çeviriyor ama burun deliğinin birini kapatıyor bazen. Tam çevirmiyor gibi. Korkuyorum nefessiz kalır mı bu şekilde?artık 6 aylık olacağız 1 haftaya. Sanırım bu şekilde uyumayı öğrendiler ve bogulmazlar kendilerini kurtarırlar mi?bütün gece nöbet mi tutmak lazım ya da
Evet tek kalıyorum. Bazen kayınvalidemler gece geliyor yanıma kalmaya. 15 gün cezaevinde kalacak şimdi. Sonra eve gelip 15 gün evde kalıp, daha sonra tekrar, ayarlanan yerde kalacaklar. Telefon ile görüşmek bile sıkıntı.Ayni seyleri yasiyoruz benim esimde cezaevinde calisiyor sen tekmi kaliyorsun 14 gunden fazla kalacaklar galiba bian once gecsin bugunler
Benim bebeğim de her seferinde etkisi azalıyo. Bu sefer ateş yapmaz diye düşünüyorum . Ertelemicem ama çok korkuyorum. Bebekle çok zor valla benim bıdık elini burun deliklerime bile sokuyoDoğru söylüyorsun canım.. Bari eve gelip yapsalardı aşıyı
4.ay aşısı ateş yapmıştı bu da yaparsainşallah yapmaz
Yumurta tuzlu yenilen birşey olduğu için tatli ile karıştırmadan vermen tadini öğrenmesi icin daha iyi..ben yumurta ve ilk labne karistirip verdim .bugunde lor peynir yaptım ondan cikan peynir altı suyunu da ayırdım onunla ıslatıp vericem.lor peynir yapmak kolay istersen dene onunla karistirip verebilirsin.hatta cay kasigi ucu ile kars yoresinin sari yag diye bir yagi var karıştırıyorum ben,sen tereyağı karistirabilirsin.Çeyrek yumurta sarısi ile başladım anne sütü olmadığı için kıvamını mama ile yaptım yumuşattim yani yumurtayı, burdaki arkadaşlar da öyle söyledi sağolsunlar.Ama benim bebiş yine sevmedi öğürdü hepbende şimdi yumurta sarısi ile cicibebeyi karistirip veriyorum öyle yiyor.( kivamini anne sütunuz var ise onunla yoksa mama ile ayarlarsiniz kati olmamasi ve kolay yutmasi icin).
Haklisin aslında labne ilede denedim de yinede olmadiYumurta tuzlu yenilen birşey olduğu için tatli ile karıştırmadan vermen tadini öğrenmesi icin daha iyi..ben yumurta ve ilk labne karistirip verdim .bugunde lor peynir yaptım ondan cikan peynir altı suyunu da ayırdım onunla ıslatıp vericem.lor peynir yapmak kolay istersen dene onunla karistirip verebilirsin.hatta cay kasigi ucu ile kars yoresinin sari yag diye bir yagi var karıştırıyorum ben,sen tereyağı karistirabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?