- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.829
- 348
Beni de gittiğim doktorlar uyarmadı bu konuda. Takip ettiğim çocuk doktorlarından öğrendimHic bilmiyodum.Tecrubesizligim ama doktor da uyarmadi hic beni.Bir daha vermem enfeksiyon durumunda asla.
Sağol cnm gecemiz berbat gecdi akşam sofrada çok az kaçamak yaptim çocugu resmen mahvetti esimede demedin birşey gece4de yattı çok sıkıldı m artık ne zaman gecicek bu olayİçindekiler böyle. Ötekilerle kıyaslamak gerek.
Süt alerjisi veya çoklu besin alerjisi olabilir cnm mukus ve kanlı kaka çok önemliYa kızlar bebişlerinizin düzeni oturdu mu ? Yani işte şu saatte yatar gün içinde şu saatlerde uyur gibibenimki her gün başka bi gün tam oldu derken öbür gün başka. Akşam Yatış saatimiz bir şekilde 7-8 arası ama onun dışında her şey farklı farklı. Ki gündüz hiçbir şekilde 40 dk dan fazla uyumuyor.
Birde ek gıda sürecinde tadımlara devam ediyorum ama örneğin havuç ilk tadımdı üstüne başka sebzeler denettim ama hani bunlaırn tadı bir diğeri gelince unutulmaz mı ? 6 aydan sonra mı başlayacaksınız öğün gibi vermeye?
son bi kaç gündür mukuslu ve kanlı kaka yapıyoro da takıldı kafama pişik popo arasında olurdu şimdi üst tarafa doğru bi kızarıklık var.
çok sordum teşekkür ederim
Eğer bebeğiniz dönmekte zorlanmiyosa sorun yok. Tedirgin olmaya gerek yok bence.Kızlar bizimki gece uyurken yüzüstü uyuyor arada. Kafasını sağa ya da sola çeviriyor ama burun deliğinin birini kapatıyor bazen. Tam çevirmiyor gibi. Korkuyorum nefessiz kalır mı bu şekilde?artık 6 aylık olacağız 1 haftaya. Sanırım bu şekilde uyumayı öğrendiler ve bogulmazlar kendilerini kurtarırlar mi?bütün gece nöbet mi tutmak lazım ya da
Ya kızlar bebişlerinizin düzeni oturdu mu ? Yani işte şu saatte yatar gün içinde şu saatlerde uyur gibibenimki her gün başka bi gün tam oldu derken öbür gün başka. Akşam Yatış saatimiz bir şekilde 7-8 arası ama onun dışında her şey farklı farklı. Ki gündüz hiçbir şekilde 40 dk dan fazla uyumuyor.
Birde ek gıda sürecinde tadımlara devam ediyorum ama örneğin havuç ilk tadımdı üstüne başka sebzeler denettim ama hani bunlaırn tadı bir diğeri gelince unutulmaz mı ? 6 aydan sonra mı başlayacaksınız öğün gibi vermeye?
son bi kaç gündür mukuslu ve kanlı kaka yapıyoro da takıldı kafama pişik popo arasında olurdu şimdi üst tarafa doğru bi kızarıklık var.
YOk ne düzeni canım düzen müzen yok. SAdece 2 veya 2bucuk saat uyanıklık arası düzenli. hEr sabah farklı saatlerde kalktığı için uyanık kalma süresi de değişmediği için uyku saatleri sürekli değişkenlik gösteriyor. DÜZENLİ olanları okuyunca ne yalan söyliyetim gıpta ediyorum. BU geuba sürekli yazıyordum 8de yatırıyorum en az 3saat uğraşıyorum 11-11bucuk gibi derin uykuya anca geçiyordiye. Bu durun beni fazlasıyla yordu ve gece uykusunu 10-10bucuk civarına çektim. En azından artık gece uykusuna geçene kadar zibilyon kere kalkmamış oluyor.Ya kızlar bebişlerinizin düzeni oturdu mu ? Yani işte şu saatte yatar gün içinde şu saatlerde uyur gibibenimki her gün başka bi gün tam oldu derken öbür gün başka. Akşam Yatış saatimiz bir şekilde 7-8 arası ama onun dışında her şey farklı farklı. Ki gündüz hiçbir şekilde 40 dk dan fazla uyumuyor.
15 dakika kadar kaynatıyor dum normalde. Ama virüs olayından sonra 20-25 dakikaya çıkardımKizlar sutu ilk kabardiktan sonra 10 dk kaynatmak yeterli midir ?
Ben yarm saat kaynatıyorum her zaman.Kizlar sutu ilk kabardiktan sonra 10 dk kaynatmak yeterli midir ?
Sicakta daha fazla cogaliyor diyorlar virus icin.Hatta elleri sicak suyls degil normal soguk suyla yikayin diyorlar.15 dakika kadar kaynatıyor dum normalde. Ama virüs olayından sonra 20-25 dakikaya çıkardım
Ttuttum baya.Bakalim yogurt tutucak mi ?Ben yarm saat kaynatıyorum her zaman.
Keci yoğurdu hiç yapmadım. İnek sütünden yapiyorm hep. Süte serçe parmagimi batiriyorum ona kadar sayiyorum. Yedi sekize gelene kadar dayabiliyosun yedi sekizde yandiysan tamamdır o iş tam mayalamak için hazır o sütTtuttum baya.Bakalim yogurt tutucak mi ?mutfak derecesi alicam kesiblikle
Doktoruma sordum. Hastalığın en yoğun 2 haftası, 15 gün beklemek de sakınca yok diyor.Kızlar cimerde istek formu doldurdum zorunlu aşıların evde yapılmasını istedim. Çünkü dışarı çıkınca çocukla hijyeni sağlamak çok zor. İsteyenler bence cimer e yazsın. Çünkü aşı içinde evden çıkmaya korkuyorum
Onlar özel kıyafet giyiyo ya hasta olsalar bile bulaşma olmaz. Bugün halk sağlığından geldiler ev dezenfektesi ve mevsimsel ilaçlama için. Hepsi özel bi kıyafet giymişti. O tip hizmet verecek personeller de şu komple beyaz kıyafet varya ondan giyerDoktoruma sordum. Hastalığın en yoğun 2 haftası, 15 gün beklemek de sakınca yok diyor.
Ben hem eve gelip yapılsın istiyorum, hem de hemşirenin hasta olup olmadığını bilmiyorum
Ee dibi tutmuyormu ben hiç yarin saat kaynatamiyorum başında o kadar duramıyorum 10-15 dk sonra kapatıyorum altını.Ben yarm saat kaynatıyorum her zaman.
Bende senin dediğin gibi yaparim yillardir hiç tutmadığı olmadi.sindide küçük kavanozda yapıp peteğin üstüne koyuyorum 4-5 saat sonra alip soguyunca dolaba alıyorum.Keci yoğurdu hiç yapmadım. İnek sütünden yapiyorm hep. Süte serçe parmagimi batiriyorum ona kadar sayiyorum. Yedi sekize gelene kadar dayabiliyosun yedi sekizde yandiysan tamamdır o iş tam mayalamak için hazır o sütInstagram da öğrendim bende bu sayma işini
3 kilo sütün 1 kilosunu yoğurt yapip gerisini ne yapacaksın 2 gun sonra bozulur o süt.3 kilo çok almissin sütlaç falanda olmaz ondan.1 kilosunu bebek lor peyniri yap buzluga atarsin.1 litre süt kaynasin icine yarım çay bardağı limon suyu dok süt kesilince 5 dk kaynat altini agzini kapat 1 saat sonra süzgeçe al iyice suyunu salsın lor hazır.tenceredeki peynir alti suyunu cok vitaminliymis istersen internetten onunda neler yapılabileceğine bak ben şimdilik birsey yapmadim 1 cay bardagi sabah lor yumurta karisimini sulandirmak için kullanıyorum.Sicakta daha fazla cogaliyor diyorlar virus icin.Hatta elleri sicak suyls degil normal soguk suyla yikayin diyorlar.
Petek üstünde yapmadım hiç. Benim bebeğim inek sütü ve ürünleri ne tepki verdi ekmgida sürecinde. Şu ara süt süt ürünleri vermicez. Keçi sütü de şuan bulamam. Sebze mevye çorba ile devam şimdilik. Yarm saat kaynayınca dibi tutuyor evetEe dibi tutmuyormu ben hiç yarin saat kaynatamiyorum başında o kadar duramıyorum 10-15 dk sonra kapatıyorum altını.
Bende senin dediğin gibi yaparim yillardir hiç tutmadığı olmadi.sindide küçük kavanozda yapıp peteğin üstüne koyuyorum 4-5 saat sonra alip soguyunca dolaba alıyorum.
Haklısın, zaten 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı da geldi.Onlar özel kıyafet giyiyo ya hasta olsalar bile bulaşma olmaz. Bugün halk sağlığından geldiler ev dezenfektesi ve mevsimsel ilaçlama için. Hepsi özel bi kıyafet giymişti. O tip hizmet verecek personeller de şu komple beyaz kıyafet varya ondan giyer
Geçecek canım geçecek... Yaşadığın şey çok zor. Ama geçecek. Her bebekte farklı seyretse de genellikle 1 yaş, 2 yaş 3 yaş diye gidebiliyor. 1 yaşta her türlü alerji pik yapabilir. 13-15 ay arası sakinleyebilir. Ama çok şükür ki en geç 3 yaşta geçiyor. Biliyorum süreç çok uzun, o günler çok uzak görünüyor ama geçecek olması en güzeli... Dayan, sabret. Allah yardımcin olsun inşaallah.Sağol cnm gecemiz berbat gecdi akşam sofrada çok az kaçamak yaptim çocugu resmen mahvetti esimede demedin birşey gece4de yattı çok sıkıldı m artık ne zaman gecicek bu olay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?