2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

Benim ilk oğlum gerçekten çok zor bir bebekti. Düşündüm araştırdım. 2 yıl gerçekten hiç uyumadım ama eğitim de vermedim. Benim yıpranmam daha önemsiz geldi. Bir de o bebeğin ihtiyacı var ki beni istiyor diye düşündüm.
İkinci kuzuyu doğum itibariyle uykuya dalmadan yatağa bıraktım. Desteksiz uyutmaya ilk günden başladım. Uykuyu da seviyor ilkine göre. Çok şükür daha iyi. İhtiyacı olduğunda alıyorum kucağıma tabii. Ama bu kuzu da bazen uykuya dalamiyor mizirdaniyor. Kucakta uyumak istiyor, hafif sallanmak istiyor. İhtiyacı var demek ki diyorum. Ne kadar zor olursa olsun, hepsi geçiyor.

Arkadaşlar ek gıda için Bebişlerinize evdeki malzemeden hazırladığınız yiyeceklerden mi veriyorsunuz yoksa bebek için kullanılan malzemeden mi yapıyorsunuz?
Ben kabak almıştım kaynatıp buzluğa koymuştum evde havuç var patates var, yoğurt var şimdilik bunları veriyorum. Et ve kemik ve sebze suları da verilebilirmiş. Yarın kemik suyu vericem. Kombinasyon yapa yapa ilerliyorum. Mesela kemik suyuna alerji gostermezse ona patates de eklicem gibi.dolapta ıspanak var kendimize yemek yaparken ıspanağın suyundan alıcam. Yani herşeyi evde kendi yediğimiz şeylerden yapıyorum

Ogluma havuc kabak patates verdim. Hicbirini sevmedi ya öğürüyor agzindan atıyor bagiriyor
En sonunda da agzini acmayi birakiyor

Bir tek yogurdu iştahlı yedi
Limon icin deliriyor

Elma muz denettireyim mi

Kemik sulu yogurt corbasi yapsam icer mi acaba

Bebeklere ne yemek yapiliyor bilmiyorum ki..

Biraz daha arastirayim internetten

Evet sebze türlerini evdeki malzemelerden yapabiliriz.tam buğday unu irmik pekmez gibi malzemeleri marketten aldığımızla mı yapacağız onu sormak istedim aslında

Dediğim gibi dogru herkese gore degisebilir. Sizin bebis hemen uyum sağladıysa ne mutlu o zaman

Arkadaşlar ek gıda için Bebişlerinize evdeki malzemeden hazırladığınız yiyeceklerden mi veriyorsunuz yoksa bebek için kullanılan malzemeden mi yapıyorsunuz?
Ben evdekilerden yapıyorum. Organik sipariş etmiştim internetten ama getirmediler. Ya biz zamanında organik ile mi büyüdük diyorum ama yine de şimdiki gıdalarda kimyasal daha fazla. Içime sinmiyor ama mecbur

Evet sebze türlerini evdeki malzemelerden yapabiliriz.tam buğday unu irmik pekmez gibi malzemeleri marketten aldığımızla mı yapacağız onu sormak istedim aslında
İnternetten falan ulaşabilir misiniz bilmiyorum ama doğal pekmez yapan bir yerden aldık biz garnavas ya da karnavas köyü var erzurumda. Zeytinyağı Balıkesir'den. İrmik evde var ama normal bi irmik bebekler için kullanılır mı bilmiyorum. Evde tarhana var ama o da bebeklerde kullanılır mı bilmiyorum. Doğal ürünler satan yerler var oralardan sipariş veririm sanırım araştırıp

Meyveleri deneyebilirsin. Elma armut.
Bir de bizim doktor
Bir dilim Havuç bir dilim patates 1 cay kaşığı mercimek 1 cay kaşığı pirinç az suda pişirip ver demişti. Bunu 6 ay 3 haftalıkken yaptırdı.

Elma ,muz verebilirsin sever diye düşünüyorum ben bunları arada yogurtlada karistiriyorum artık meyveli yoğurt da iyi oluyor.

Meyveleri deneyebilirsin. Elma armut.
Bir de bizim doktor
Bir dilim Havuç bir dilim patates 1 cay kaşığı mercimek 1 cay kaşığı pirinç az suda pişirip ver demişti. Bunu 6 ay 3 haftalıkken yaptırdı.
Mercimek gaz yapar mı acaba diye çekiniyorum ondan. Denedin mi sen Rint

Arkadaşlar burada konuşuldu galiba ama bugün havuç vereceğim buharda pişirdim. Çatalla ezince pütürlü oldu sanki, siz nasıl verdiniz?
Ben buharda pisrdim çok pütürlü oldu yiyemedi. Ben de başladım kendi suyundan da koydum ezdim zeytinyağı karıştırdım zevkle olmasa da yedi . Sonra yoğurt ekledim aşkla yedi. Kabak havuç zaytinyagi karışımı da yaptım onu da çok sevdi

Ben az suyla hasliyorum. Şuana kadar 3 gün kuralıyla elma, armut, kabak, patates, brokoli verdim.
Organik değil hiçbiri. Market manavından aldık hepsini. Bu sıkıntılı zamanda organik ürün temin edebilen var mı? Varsa nereden nasıl? Ben de organik almak istiyorum ama internet siparişimi cityfarm diye bir firma teslim etmedi. Cevap da dönmediler bana.

Kızlar ya psikolojik olarak sizde de oluyor mu? Benim şuan boğazım acıyor gibi. Hapşırmaya başladım. Sürekli kendimi dinliyorum. 2 haftadır evden çıkmıyorum. Eşim haftada 1 market alışverişi yapmak için çıkıyor. Ama marketten gelen poşetleri balkona karantinaya goturene kadar sanki evin her yerine virüsler saçıldı gibi bir travma yaşıyorum. Suanda bogazim aciyor ve hafiften bas agrisi da var gibi. Vallahi tükendik hepimiz

Bende bugün başladım valla uyku öncesi dalamadigi için kucakta saklandığı halde bi 5 dk ağlıyordu simdide ondan daha çok ağlamıyor.cok aglasa alirdim kucagima ama sallamam zira benim sirtim cok kötü. ilac kullanip onu sütten mahrum edecek duruma gelmektense günde 3 kere 5 dk aglatirim.sabah 30 dk saat 11 de 30 dk şimdi 20 dk mizirdadi aglamadi bunlarin sadece ara ara toplasam 5 dk si aglamakti.insallah 1 hafta olmadan hallederiz park beşiğin içine abanmaktan kolumun iç ust kısmı kizardi morarmadan halledersek iyi olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…