Ben uyku eğitimine başlamadan vazgeçtim. Eskiden ayakta salliyordum. Şuanda kestim sallamayı. Sadece beni emerek uyuyor. Gündüz 30 dk ya da bazen 45 50 dk uyuyor. Gece uykuları bi ara duzensizlesti. Şimdi tekrar düzene girdi. Gece ilk yattığında en az 5 6 saat aralıksız uyuyor. 1 ya da 2 defa uyanıyor en çok. Yani tabiki bebekten bebeğe değişir bu durum. Demem o ki benim gibi destekli uyumasına rağmen uyku düzeni olan bebisler icin uyku eğitimi vermenize gerek yok. Bebisinizi gözlemleyin. Mutlaka şart değil diye düşünüyorum ve aglatmali olsun ya da olmasin uyku egitimi bebeginize öğrenilmiş çaresizlik yaşatıyor. Yani "ben aglasam da zirlasam da annem beni bu yatakta kendi basima uyuyana kadar beni yalniz birakacak, onun kucaginda ve ona yakin olarak uyuma ihtiyacimi gozardi edecek" mesaji veriyoruz ve ilerde bu durumun yarattığı psikolojik yaralar kalici olabiliyor. 3 dklik kucaginiza alip sakinlestirme molasi bebek icin cok anlam ifade etmiyor. Bebeginiz size ihtiyacı olduğunda icgudusel olarak derhal kucagimiza almak istemiyor muyuz? Işte bu bize yaratilistan verilmiş olan içgüdüsel bir davranis. Bu davranis ile yaratıldık. Şimdi bunun tam tersi davrandigimizda ogretene kadar acı çekiyorsak kafamızı duvarlara vuruyorsak bence uyku eğitimi doğamıza aykırı. Ha şöyle bi istisna olur. Bebek yatakta aglamiyorsa kendi kendine oynuyorsa ve böyle yaparak uyumaya dalıyorsa o zaman super şanslısınız demektir.
Yine de her annenin evladı için en iyisini bileceği gerçeği de var. Benim bebeğim uyku konusunda zor bir bebek değil . Zor bebekler icin eminim hersey daha zordur. Bu konuda tek bir dogru da yoktur belki. Ama sadece görüş bildirmek istedim. Özelliklerint sağolsun biraz gözümü açtı ve araştırmaya teşvik etti diyebilirim
Ben kabak almıştım kaynatıp buzluğa koymuştum evde havuç var patates var, yoğurt var şimdilik bunları veriyorum. Et ve kemik ve sebze suları da verilebilirmiş. Yarın kemik suyu vericem. Kombinasyon yapa yapa ilerliyorum. Mesela kemik suyuna alerji gostermezse ona patates de eklicem gibi.dolapta ıspanak var kendimize yemek yaparken ıspanağın suyundan alıcam. Yani herşeyi evde kendi yediğimiz şeylerden yapıyorumArkadaşlar ek gıda için Bebişlerinize evdeki malzemeden hazırladığınız yiyeceklerden mi veriyorsunuz yoksa bebek için kullanılan malzemeden mi yapıyorsunuz?
Evet sebze türlerini evdeki malzemelerden yapabiliriz.tam buğday unu irmik pekmez gibi malzemeleri marketten aldığımızla mı yapacağız onu sormak istedim aslındaBen kabak almıştım kaynatıp buzluğa koymuştum evde havuç var patates var, yoğurt var şimdilik bunları veriyorum. Et ve kemik ve sebze suları da verilebilirmiş. Yarın kemik suyu vericem. Kombinasyon yapa yapa ilerliyorum. Mesela kemik suyuna alerji gostermezse ona patates de eklicem gibi.dolapta ıspanak var kendimize yemek yaparken ıspanağın suyundan alıcam. Yani herşeyi evde kendi yediğimiz şeylerden yapıyorum
Yulaf ununu nereden aldınızEvdekilere yapıyorum + olarak sadece yulaf unu almıştım onu kullanıyorum
Dediğim gibi dogru herkese gore degisebilir. Sizin bebis hemen uyum sağladıysa ne mutlu o zamanBenim artık yaşamaya bile gücüm kalmamıştı o noktada başladım çünkü artık kaybedecek biseyim kalmadı. Zaten her bebeğin uyku eğitimine ihtiyacı olmaz ama bence ihtiyacı olan bebeklere de kesinlikle verilmeli . Tracy hogg zaten kesinlikle bebege terk edilmislik, çaresizlik hissiyatina karşı bi yöntem ve gerçekten işe yaradı.
Ben evdekilerden yapıyorum. Organik sipariş etmiştim internetten ama getirmediler. Ya biz zamanında organik ile mi büyüdük diyorum ama yine de şimdiki gıdalarda kimyasal daha fazla. Içime sinmiyor ama mecburArkadaşlar ek gıda için Bebişlerinize evdeki malzemeden hazırladığınız yiyeceklerden mi veriyorsunuz yoksa bebek için kullanılan malzemeden mi yapıyorsunuz?
İnternetten falan ulaşabilir misiniz bilmiyorum ama doğal pekmez yapan bir yerden aldık biz garnavas ya da karnavas köyü var erzurumda. Zeytinyağı Balıkesir'den. İrmik evde var ama normal bi irmik bebekler için kullanılır mı bilmiyorum. Evde tarhana var ama o da bebeklerde kullanılır mı bilmiyorum. Doğal ürünler satan yerler var oralardan sipariş veririm sanırım araştırıpEvet sebze türlerini evdeki malzemelerden yapabiliriz.tam buğday unu irmik pekmez gibi malzemeleri marketten aldığımızla mı yapacağız onu sormak istedim aslında
Meyveleri deneyebilirsin. Elma armut.Ogluma havuc kabak patates verdim. Hicbirini sevmedi ya öğürüyor agzindan atıyor bagiriyor
En sonunda da agzini acmayi birakiyor
Bir tek yogurdu iştahlı yedi
Limon icin deliriyor
Elma muz denettireyim mi
Kemik sulu yogurt corbasi yapsam icer mi acaba
Bebeklere ne yemek yapiliyor bilmiyorum ki..
Biraz daha arastirayim internetten
Organik sertifikalı olan hepsi uygundur bence. İlk bir yaş özellikle organik beslemekte fayda var.Evet sebze türlerini evdeki malzemelerden yapabiliriz.tam buğday unu irmik pekmez gibi malzemeleri marketten aldığımızla mı yapacağız onu sormak istedim aslında
Elma ,muz verebilirsin sever diye düşünüyorum ben bunları arada yogurtlada karistiriyorum artık meyveli yoğurt da iyi oluyor.Ogluma havuc kabak patates verdim. Hicbirini sevmedi ya öğürüyor agzindan atıyor bagiriyor
En sonunda da agzini acmayi birakiyor
Bir tek yogurdu iştahlı yedi
Limon icin deliriyor
Elma muz denettireyim mi
Kemik sulu yogurt corbasi yapsam icer mi acaba
Bebeklere ne yemek yapiliyor bilmiyorum ki..
Biraz daha arastirayim internetten
Aktardan aldımYulaf ununu nereden aldınız
Mercimek gaz yapar mı acaba diye çekiniyorum ondan. Denedin mi sen RintMeyveleri deneyebilirsin. Elma armut.
Bir de bizim doktor
Bir dilim Havuç bir dilim patates 1 cay kaşığı mercimek 1 cay kaşığı pirinç az suda pişirip ver demişti. Bunu 6 ay 3 haftalıkken yaptırdı.
Ben buharda pisrdim çok pütürlü oldu yiyemedi. Ben de başladım kendi suyundan da koydum ezdim zeytinyağı karıştırdım zevkle olmasa da yedi . Sonra yoğurt ekledim aşkla yedi. Kabak havuç zaytinyagi karışımı da yaptım onu da çok sevdiArkadaşlar burada konuşuldu galiba ama bugün havuç vereceğim buharda pişirdim. Çatalla ezince pütürlü oldu sanki, siz nasıl verdiniz?
Bende bugün başladım valla uyku öncesi dalamadigi için kucakta saklandığı halde bi 5 dk ağlıyordu simdide ondan daha çok ağlamıyor.cok aglasa alirdim kucagima ama sallamam zira benim sirtim cok kötü. ilac kullanip onu sütten mahrum edecek duruma gelmektense günde 3 kere 5 dk aglatirim.sabah 30 dk saat 11 de 30 dk şimdi 20 dk mizirdadi aglamadi bunlarin sadece ara ara toplasam 5 dk si aglamakti.insallah 1 hafta olmadan hallederiz park beşiğin içine abanmaktan kolumun iç ust kısmı kizardi morarmadan halledersek iyi olacak.Benim artık yaşamaya bile gücüm kalmamıştı o noktada başladım çünkü artık kaybedecek biseyim kalmadı. Zaten her bebeğin uyku eğitimine ihtiyacı olmaz ama bence ihtiyacı olan bebeklere de kesinlikle verilmeli . Tracy hogg zaten kesinlikle bebege terk edilmislik, çaresizlik hissiyatina karşı bi yöntem ve gerçekten işe yaradı.
Zaten çok az yiyorlar ya pek sıkıntı olmamıştı benim buyukte. İkinciye başlamadım ya daha. 6 ayı buluruz yine. Doyuyor gibi şimdilik bennde gecmedim daha tadimlara.Mercimek gaz yapar mı acaba diye çekiniyorum ondan. Denedin mi sen Rint
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?