2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Sicakta daha fazla cogaliyor diyorlar virus icin.Hatta elleri sicak suyls degil normal soguk suyla yikayin diyorlar.
El sıcak suyla yıkandığında gözenekler açılıyor o sırada virüsler o aralara kaçıp saklanabilir. O yüzden böyle deniyor. Süt kaynarken 100 dereceyi geçiyor. O sıcaklıkta da ne bakteri ve virüs kalabilir. Hatta beni atsan içine de kalmam

Alerji
Makatta catlak bunlar olabilir. Neler denedin? Neyden sonra kanlı kaka oldu? Pişik de alerji belirtisi olabilir. Ama en mühimi kanlı kaka

Aksam 9 da uyumuş oluyor sabah da 8 gibi uyaniyor gece 2 kere uyanip mamasini yiyor gündüzleri hesaplamiyorum ama asagi yukarı 2 saatte 1 uyuyor bazen 3 saati buluyor
Ben gidaya geçiş yaptim kizim emmedi o yuzden sutum kesildi tamamen corba meyve falan veriyirum tadini unutmuyorlar merak etme sadece yemedigi bir sebze olursa sevdigi bir sebzenin icine az miktarda karistirabilirsin zamanla artırırsın böylece ona da alisir

Canım erkene nasıl çektin benimki 8 de uyuyor ama uyanıyor 10 da 12 de anca derin uykuya geciyor

İnşallah cnm Allah dermansiz hastalık vermesin gerçekten zor günler geçiriyoruz sürekli evlerdeyiz mecbur bebeklerde sıkıldi tabiki su günlerden bir an önce kurtulsak alerjimizde biter elbet

Canım erkene nasıl çektin benimki 8 de uyuyor ama uyanıyor 10 da 12 de anca derin uykuya geciyor
Erkene çekmedim canım geç vakite çektim. Önceden 8civarı gece uykusuna geçiriyordum ve yüz defa uyuyup uyanıp en son 11buçuk gibi derin uykuya geçebiliyordu. Yine 7-8civarı bi yarım saat fln uyutup uyandıktan sonra kaldırıyorum, önceden kaldırmadan uykuya devam etmesi için uğraşıyordum artık uğraşmıyorum kaldırıyorum ve 10bucuk gibi gece uykusunu başlatıyorum en azından derin uykuya geçene kadar bir saat uğraşmış oluyorum önceki gibi saatlerce değil

Ben 7 buçukta yatırıyorum . Yatır kaldır yöntemiyle çektim. 12 bazen bir buçukta ancak uyuyodu. Asla uyanmadan da devam etmiyodu. Şuanda da akşam 7.30 sabah 7 de uyandiriyorum. Her uyanmasinda yatır kaldır yapıyorum. Uyku eğitimi kolay değil . İnanın abartmıyorum kafama vuruyorum yaa . Başımın yanları ağrıyo. Hala kesintisiz uyumuyo ama düzelme var ve bu bile beni çok mutlu ediyo. Bugün kesintisiz bi saat gündüz uykusu uyudu. Mutluluktan ne yapacağımı şaşırdım. Tracy hogg un kitabını okuyorum. Çok güzel çok faydalı sadece uyku eğitimi yok kitapta kesinlikle alın . Her gün bi sayfa bile okusan faydasını görürsün. Uyku eğitimi zor zaten kadın eğer devam ettiremicekseniz başlamayın diyo. Bir haftada 4 kilo verdim öyle soyliyim.

Sirf 4 kilonun hatrina kitabı alasim eğitime baslayasim geldi

Almak zorunda kaldim cunku adam siparis usulu kapiya kadar getiriyo mayasiyla beraber.Dedigini yapicam lor peyniri.Peyniralti suyunu da buzluga atarim olmadi.Adama dicem zaten bu sekilde 3 litre alamam ben.Henuz ogle aksam birer kase yiyecek durumda degiller bu bebekler.

Sabah 6 7 gibi kalkar 9 30 10 arası Bi yarın saat uyur sonra 12 1 gibi yatar 3bucuk gibi kalkar ama 3 kere uyanır en az. taki akşam uykusuna kadar Bi daha uyumaz 8 de uyur normalde uyanmazdı ama diş çıkarıyor oyüzden 1e ye kadar saat başı sonra 2 saatte bir uyanır oldu

Kizlar 1 nisanda artik 6 aylik oldular.Duzeltilmis 5 olsalar da iki farkli doktor da ek gidaya gecis yaptirdi.Simdi elimde kalan 1 kilo keci sutuyle yogurt corbasi yapayim mi ? Nasil olur ?Aylarina uygun mudur ? Uygunsa nasil yapayim tarif?

Kizlar 1 nisanda artik 6 aylik oldular.Duzeltilmis 5 olsalar da iki farkli doktor da ek gidaya gecis yaptirdi.Simdi elimde kalan 1 kilo keci sutuyle yogurt corbasi yapayim mi ? Nasil olur ?Aylarina uygun mudur ? Uygunsa nasil yapayim tarif?
Ben yoğurt çorbası yaptım inek yoğurdu ile, önce irmiği haşladım daha sonra yoğurdun içine biraz un koyup normal yoğurt çorbası gibi pişirdim.çok sulu yapmadım biraz daha koyu kıvamlı yaptım yemesi kolay olsun diye.

Deneyeyim ben de .Cunku süt ve mama kesmiyor artik .Normalde 3 4 saatte bir acikirlardi.Su anda 2 saatte deli gibi saldiriyolar biberona.
Yogurtdu sulandirip mi unu koydun peki ?

Marco ve mogroslarda baltali yada ada jin var 500 gr 10 tl.biz ordan aliyoruz açık süt bana pek steril gelmiyor.şu aralar gidip almıyoruz diyede günlük inek sütü mayaliyoruz

Ben uyku eğitimine başlamadan vazgeçtim. Eskiden ayakta salliyordum. Şuanda kestim sallamayı. Sadece beni emerek uyuyor. Gündüz 30 dk ya da bazen 45 50 dk uyuyor. Gece uykuları bi ara duzensizlesti. Şimdi tekrar düzene girdi. Gece ilk yattığında en az 5 6 saat aralıksız uyuyor. 1 ya da 2 defa uyanıyor en çok. Yani tabiki bebekten bebeğe değişir bu durum. Demem o ki benim gibi destekli uyumasına rağmen uyku düzeni olan bebisler icin uyku eğitimi vermenize gerek yok. Bebisinizi gözlemleyin. Mutlaka şart değil diye düşünüyorum ve aglatmali olsun ya da olmasin uyku egitimi bebeginize öğrenilmiş çaresizlik yaşatıyor. Yani "ben aglasam da zirlasam da annem beni bu yatakta kendi basima uyuyana kadar beni yalniz birakacak, onun kucaginda ve ona yakin olarak uyuma ihtiyacimi gozardi edecek" mesaji veriyoruz ve ilerde bu durumun yarattığı psikolojik yaralar kalici olabiliyor. 3 dklik kucaginiza alip sakinlestirme molasi bebek icin cok anlam ifade etmiyor. Bebeginiz size ihtiyacı olduğunda icgudusel olarak derhal kucagimiza almak istemiyor muyuz? Işte bu bize yaratilistan verilmiş olan içgüdüsel bir davranis. Bu davranis ile yaratıldık. Şimdi bunun tam tersi davrandigimizda ogretene kadar acı çekiyorsak kafamızı duvarlara vuruyorsak bence uyku eğitimi doğamıza aykırı. Ha şöyle bi istisna olur. Bebek yatakta aglamiyorsa kendi kendine oynuyorsa ve böyle yaparak uyumaya dalıyorsa o zaman super şanslısınız demektir.
Yine de her annenin evladı için en iyisini bileceği gerçeği de var. Benim bebeğim uyku konusunda zor bir bebek değil . Zor bebekler icin eminim hersey daha zordur. Bu konuda tek bir dogru da yoktur belki. Ama sadece görüş bildirmek istedim. Özellikle rint sağolsun biraz gözümü açtı ve araştırmaya teşvik etti diyebilirim

Arkadaşlar ek gıda için Bebişlerinize evdeki malzemeden hazırladığınız yiyeceklerden mi veriyorsunuz yoksa bebek için kullanılan malzemeden mi yapıyorsunuz?

Benim artık yaşamaya bile gücüm kalmamıştı o noktada başladım çünkü artık kaybedecek biseyim kalmadı. Zaten her bebeğin uyku eğitimine ihtiyacı olmaz ama bence ihtiyacı olan bebeklere de kesinlikle verilmeli . Tracy hogg zaten kesinlikle bebege terk edilmislik, çaresizlik hissiyatina karşı bi yöntem ve gerçekten işe yaradı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…