El sıcak suyla yıkandığında gözenekler açılıyor o sırada virüsler o aralara kaçıp saklanabilir. O yüzden böyle deniyor. Süt kaynarken 100 dereceyi geçiyor. O sıcaklıkta da ne bakteri ve virüs kalabilir. Hatta beni atsan içine de kalmamSicakta daha fazla cogaliyor diyorlar virus icin.Hatta elleri sicak suyls degil normal soguk suyla yikayin diyorlar.
AlerjiYa kızlar bebişlerinizin düzeni oturdu mu ? Yani işte şu saatte yatar gün içinde şu saatlerde uyur gibibenimki her gün başka bi gün tam oldu derken öbür gün başka. Akşam Yatış saatimiz bir şekilde 7-8 arası ama onun dışında her şey farklı farklı. Ki gündüz hiçbir şekilde 40 dk dan fazla uyumuyor.
Birde ek gıda sürecinde tadımlara devam ediyorum ama örneğin havuç ilk tadımdı üstüne başka sebzeler denettim ama hani bunlaırn tadı bir diğeri gelince unutulmaz mı ? 6 aydan sonra mı başlayacaksınız öğün gibi vermeye?
son bi kaç gündür mukuslu ve kanlı kaka yapıyoro da takıldı kafama pişik popo arasında olurdu şimdi üst tarafa doğru bi kızarıklık var.
çok sordum teşekkür ederim
Aksam 9 da uyumuş oluyor sabah da 8 gibi uyaniyor gece 2 kere uyanip mamasini yiyor gündüzleri hesaplamiyorum ama asagi yukarı 2 saatte 1 uyuyor bazen 3 saati buluyorYa kızlar bebişlerinizin düzeni oturdu mu ? Yani işte şu saatte yatar gün içinde şu saatlerde uyur gibibenimki her gün başka bi gün tam oldu derken öbür gün başka. Akşam Yatış saatimiz bir şekilde 7-8 arası ama onun dışında her şey farklı farklı. Ki gündüz hiçbir şekilde 40 dk dan fazla uyumuyor.
Birde ek gıda sürecinde tadımlara devam ediyorum ama örneğin havuç ilk tadımdı üstüne başka sebzeler denettim ama hani bunlaırn tadı bir diğeri gelince unutulmaz mı ? 6 aydan sonra mı başlayacaksınız öğün gibi vermeye?
son bi kaç gündür mukuslu ve kanlı kaka yapıyoro da takıldı kafama pişik popo arasında olurdu şimdi üst tarafa doğru bi kızarıklık var.
Canım erkene nasıl çektin benimki 8 de uyuyor ama uyanıyor 10 da 12 de anca derin uykuya geciyorYOk ne düzeni canım düzen müzen yok. SAdece 2 veya 2bucuk saat uyanıklık arası düzenli. hEr sabah farklı saatlerde kalktığı için uyanık kalma süresi de değişmediği için uyku saatleri sürekli değişkenlik gösteriyor. DÜZENLİ olanları okuyunca ne yalan söyliyetim gıpta ediyorum. BU geuba sürekli yazıyordum 8de yatırıyorum en az 3saat uğraşıyorum 11-11bucuk gibi derin uykuya anca geçiyordiye. Bu durun beni fazlasıyla yordu ve gece uykusunu 10-10bucuk civarına çektim. En azından artık gece uykusuna geçene kadar zibilyon kere kalkmamış oluyor.
Şu kadar uyumalı şu kadar uyanık kalmalı gece uykusuna şu saatte geçip şu saatte uyanmalı gündüz şu kadar kez uyumalı kalıpları beni çok bunalttı. Bu tğrk yazılar gördükçe kalıplara sokmaya çalıştıkça yıprandım zaten tek bakıyorum çocuğuma nefes alacak bir an bile yok çünkü senin hesap gündüz uykuları sadece 30dk. Artık ona göre hareket etmeyi düşünüyorum. Uykusu varsa uyur acıkırsa emer kafasına erişmek istiyorum. Zaren bunalımlı bşr dönemdeyiz bir de bu haller iyice yordu beni... ben yoruldukça çocuğumu da yoruyorum. Bu konuda şermin yaşarın kitapları birde şeyma çekicinin kitapları biraz fayda sağladı öneririm herkese.
İnşallah cnm Allah dermansiz hastalık vermesin gerçekten zor günler geçiriyoruz sürekli evlerdeyiz mecbur bebeklerde sıkıldi tabiki su günlerden bir an önce kurtulsak alerjimizde biter elbetGeçecek canım geçecek... Yaşadığın şey çok zor. Ama geçecek. Her bebekte farklı seyretse de genellikle 1 yaş, 2 yaş 3 yaş diye gidebiliyor. 1 yaşta her türlü alerji pik yapabilir. 13-15 ay arası sakinleyebilir. Ama çok şükür ki en geç 3 yaşta geçiyor. Biliyorum süreç çok uzun, o günler çok uzak görünüyor ama geçecek olması en güzeli... Dayan, sabret. Allah yardımcin olsun inşaallah.
Erkene çekmedim canım geç vakite çektim. Önceden 8civarı gece uykusuna geçiriyordum ve yüz defa uyuyup uyanıp en son 11buçuk gibi derin uykuya geçebiliyordu. Yine 7-8civarı bi yarım saat fln uyutup uyandıktan sonra kaldırıyorum, önceden kaldırmadan uykuya devam etmesi için uğraşıyordum artık uğraşmıyorum kaldırıyorum ve 10bucuk gibi gece uykusunu başlatıyorum en azından derin uykuya geçene kadar bir saat uğraşmış oluyorum önceki gibi saatlerce değilCanım erkene nasıl çektin benimki 8 de uyuyor ama uyanıyor 10 da 12 de anca derin uykuya geciyor
Ben 7 buçukta yatırıyorum . Yatır kaldır yöntemiyle çektim. 12 bazen bir buçukta ancak uyuyodu. Asla uyanmadan da devam etmiyodu. Şuanda da akşam 7.30 sabah 7 de uyandiriyorum. Her uyanmasinda yatır kaldır yapıyorum. Uyku eğitimi kolay değil . İnanın abartmıyorum kafama vuruyorum yaa . Başımın yanları ağrıyo. Hala kesintisiz uyumuyo ama düzelme var ve bu bile beni çok mutlu ediyo. Bugün kesintisiz bi saat gündüz uykusu uyudu. Mutluluktan ne yapacağımı şaşırdım. Tracy hogg un kitabını okuyorum. Çok güzel çok faydalı sadece uyku eğitimi yok kitapta kesinlikle alın . Her gün bi sayfa bile okusan faydasını görürsün. Uyku eğitimi zor zaten kadın eğer devam ettiremicekseniz başlamayın diyo. Bir haftada 4 kilo verdim öyle soyliyim.Canım erkene nasıl çektin benimki 8 de uyuyor ama uyanıyor 10 da 12 de anca derin uykuya geciyor
Sirf 4 kilonun hatrina kitabı alasim eğitime baslayasim geldiBen 7 buçukta yatırıyorum . Yatır kaldır yöntemiyle çektim. 12 bazen bir buçukta ancak uyuyodu. Asla uyanmadan da devam etmiyodu. Şuanda da akşam 7.30 sabah 7 de uyandiriyorum. Her uyanmasinda yatır kaldır yapıyorum. Uyku eğitimi kolay değil . İnanın abartmıyorum kafama vuruyorum yaa . Başımın yanları ağrıyo. Hala kesintisiz uyumuyo ama düzelme var ve bu bile beni çok mutlu ediyo. Bugün kesintisiz bi saat gündüz uykusu uyudu. Mutluluktan ne yapacağımı şaşırdım. Tracy hogg un kitabını okuyorum. Çok güzel çok faydalı sadece uyku eğitimi yok kitapta kesinlikle alın . Her gün bi sayfa bile okusan faydasını görürsün. Uyku eğitimi zor zaten kadın eğer devam ettiremicekseniz başlamayın diyo. Bir haftada 4 kilo verdim öyle soyliyim.
3 kilo sütün 1 kilosunu yoğurt yapip gerisini ne yapacaksın 2 gun sonra bozulur o süt.3 kilo çok almissin sütlaç falanda olmaz ondan.1 kilosunu bebek lor peyniri yap buzluga atarsin.1 litre süt kaynasin icine yarım çay bardağı limon suyu dok süt kesilince 5 dk kaynat altini agzini kapat 1 saat sonra süzgeçe al iyice suyunu salsın lor hazır.tenceredeki peynir alti suyunu cok vitaminliymis istersen internetten onunda neler yapılabileceğine bak ben şimdilik birsey yapmadim 1 cay bardagi sabah lor yumurta karisimini sulandirmak için kullanıyorum.
Sabah 6 7 gibi kalkar 9 30 10 arası Bi yarın saat uyur sonra 12 1 gibi yatar 3bucuk gibi kalkar ama 3 kere uyanır en az. taki akşam uykusuna kadar Bi daha uyumazYa kızlar bebişlerinizin düzeni oturdu mu ? Yani işte şu saatte yatar gün içinde şu saatlerde uyur gibibenimki her gün başka bi gün tam oldu derken öbür gün başka. Akşam Yatış saatimiz bir şekilde 7-8 arası ama onun dışında her şey farklı farklı. Ki gündüz hiçbir şekilde 40 dk dan fazla uyumuyor.
Ben yoğurt çorbası yaptım inek yoğurdu ile, önce irmiği haşladım daha sonra yoğurdun içine biraz un koyup normal yoğurt çorbası gibi pişirdim.çok sulu yapmadım biraz daha koyu kıvamlı yaptım yemesi kolay olsun diye.Kizlar 1 nisanda artik 6 aylik oldular.Duzeltilmis 5 olsalar da iki farkli doktor da ek gidaya gecis yaptirdi.Simdi elimde kalan 1 kilo keci sutuyle yogurt corbasi yapayim mi ? Nasil olur ?Aylarina uygun mudur ? Uygunsa nasil yapayim tarif?
Deneyeyim ben de .Cunku süt ve mama kesmiyor artik .Normalde 3 4 saatte bir acikirlardi.Su anda 2 saatte deli gibi saldiriyolar biberona.Ben yoğurt çorbası yaptım inek yoğurdu ile, önce irmiği haşladım daha sonra yoğurdun içine biraz un koyup normal yoğurt çorbası gibi pişirdim.çok sulu yapmadım biraz daha koyu kıvamlı yaptım yemesi kolay olsun diye.
Marco ve mogroslarda baltali yada ada jin var 500 gr 10 tl.biz ordan aliyoruz açık süt bana pek steril gelmiyor.şu aralar gidip almıyoruz diyede günlük inek sütü mayaliyoruzAlmak zorunda kaldim cunku adam siparis usulu kapiya kadar getiriyo mayasiyla beraber.Dedigini yapicam lor peyniri.Peyniralti suyunu da buzluga atarim olmadi.Adama dicem zaten bu sekilde 3 litre alamam ben.Henuz ogle aksam birer kase yiyecek durumda degiller bu bebekler.
Ben uyku eğitimine başlamadan vazgeçtim. Eskiden ayakta salliyordum. Şuanda kestim sallamayı. Sadece beni emerek uyuyor. Gündüz 30 dk ya da bazen 45 50 dk uyuyor. Gece uykuları bi ara duzensizlesti. Şimdi tekrar düzene girdi. Gece ilk yattığında en az 5 6 saat aralıksız uyuyor. 1 ya da 2 defa uyanıyor en çok. Yani tabiki bebekten bebeğe değişir bu durum. Demem o ki benim gibi destekli uyumasına rağmen uyku düzeni olan bebisler icin uyku eğitimi vermenize gerek yok. Bebisinizi gözlemleyin. Mutlaka şart değil diye düşünüyorum ve aglatmali olsun ya da olmasin uyku egitimi bebeginize öğrenilmiş çaresizlik yaşatıyor. Yani "ben aglasam da zirlasam da annem beni bu yatakta kendi basima uyuyana kadar beni yalniz birakacak, onun kucaginda ve ona yakin olarak uyuma ihtiyacimi gozardi edecek" mesaji veriyoruz ve ilerde bu durumun yarattığı psikolojik yaralar kalici olabiliyor. 3 dklik kucaginiza alip sakinlestirme molasi bebek icin cok anlam ifade etmiyor. Bebeginiz size ihtiyacı olduğunda icgudusel olarak derhal kucagimiza almak istemiyor muyuz? Işte bu bize yaratilistan verilmiş olan içgüdüsel bir davranis. Bu davranis ile yaratıldık. Şimdi bunun tam tersi davrandigimizda ogretene kadar acı çekiyorsak kafamızı duvarlara vuruyorsak bence uyku eğitimi doğamıza aykırı. Ha şöyle bi istisna olur. Bebek yatakta aglamiyorsa kendi kendine oynuyorsa ve böyle yaparak uyumaya dalıyorsa o zaman super şanslısınız demektir.Ben 7 buçukta yatırıyorum . Yatır kaldır yöntemiyle çektim. 12 bazen bir buçukta ancak uyuyodu. Asla uyanmadan da devam etmiyodu. Şuanda da akşam 7.30 sabah 7 de uyandiriyorum. Her uyanmasinda yatır kaldır yapıyorum. Uyku eğitimi kolay değil . İnanın abartmıyorum kafama vuruyorum yaa . Başımın yanları ağrıyo. Hala kesintisiz uyumuyo ama düzelme var ve bu bile beni çok mutlu ediyo. Bugün kesintisiz bi saat gündüz uykusu uyudu. Mutluluktan ne yapacağımı şaşırdım. Tracy hogg un kitabını okuyorum. Çok güzel çok faydalı sadece uyku eğitimi yok kitapta kesinlikle alın . Her gün bi sayfa bile okusan faydasını görürsün. Uyku eğitimi zor zaten kadın eğer devam ettiremicekseniz başlamayın diyo. Bir haftada 4 kilo verdim öyle soyliyim.
Su katmadım, yoğurdun sulu kısmından ekledimDeneyeyim ben de .Cunku süt ve mama kesmiyor artik .Normalde 3 4 saatte bir acikirlardi.Su anda 2 saatte deli gibi saldiriyolar biberona.
Yogurtdu sulandirip mi unu koydun peki ?
Benim artık yaşamaya bile gücüm kalmamıştı o noktada başladım çünkü artık kaybedecek biseyim kalmadı. Zaten her bebeğin uyku eğitimine ihtiyacı olmaz ama bence ihtiyacı olan bebeklere de kesinlikle verilmeli . Tracy hogg zaten kesinlikle bebege terk edilmislik, çaresizlik hissiyatina karşı bi yöntem ve gerçekten işe yaradı.Ben uyku eğitimine başlamadan vazgeçtim. Eskiden ayakta salliyordum. Şuanda kestim sallamayı. Sadece beni emerek uyuyor. Gündüz 30 dk ya da bazen 45 50 dk uyuyor. Gece uykuları bi ara duzensizlesti. Şimdi tekrar düzene girdi. Gece ilk yattığında en az 5 6 saat aralıksız uyuyor. 1 ya da 2 defa uyanıyor en çok. Yani tabiki bebekten bebeğe değişir bu durum. Demem o ki benim gibi destekli uyumasına rağmen uyku düzeni olan bebisler icin uyku eğitimi vermenize gerek yok. Bebisinizi gözlemleyin. Mutlaka şart değil diye düşünüyorum ve aglatmali olsun ya da olmasin uyku egitimi bebeginize öğrenilmiş çaresizlik yaşatıyor. Yani "ben aglasam da zirlasam da annem beni bu yatakta kendi basima uyuyana kadar beni yalniz birakacak, onun kucaginda ve ona yakin olarak uyuma ihtiyacimi gozardi edecek" mesaji veriyoruz ve ilerde bu durumun yarattığı psikolojik yaralar kalici olabiliyor. 3 dklik kucaginiza alip sakinlestirme molasi bebek icin cok anlam ifade etmiyor. Bebeginiz size ihtiyacı olduğunda icgudusel olarak derhal kucagimiza almak istemiyor muyuz? Işte bu bize yaratilistan verilmiş olan içgüdüsel bir davranis. Bu davranis ile yaratıldık. Şimdi bunun tam tersi davrandigimizda ogretene kadar acı çekiyorsak kafamızı duvarlara vuruyorsak bence uyku eğitimi doğamıza aykırı. Ha şöyle bi istisna olur. Bebek yatakta aglamiyorsa kendi kendine oynuyorsa ve böyle yaparak uyumaya dalıyorsa o zaman super şanslısınız demektir.
Yine de her annenin evladı için en iyisini bileceği gerçeği de var. Benim bebeğim uyku konusunda zor bir bebek değil . Zor bebekler icin eminim hersey daha zordur. Bu konuda tek bir dogru da yoktur belki. Ama sadece görüş bildirmek istedim. Özelliklerint sağolsun biraz gözümü açtı ve araştırmaya teşvik etti diyebilirim
Evde ki malzemeler ile yapıyorum. Alışveriş şansımız kısıtlı artıkArkadaşlar ek gıda için Bebişlerinize evdeki malzemeden hazırladığınız yiyeceklerden mi veriyorsunuz yoksa bebek için kullanılan malzemeden mi yapıyorsunuz?
Evdekilere yapıyorum + olarak sadece yulaf unu almıştım onu kullanıyorumArkadaşlar ek gıda için Bebişlerinize evdeki malzemeden hazırladığınız yiyeceklerden mi veriyorsunuz yoksa bebek için kullanılan malzemeden mi yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?