2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bu tattirms domemini cok duzensiz geciyorum ben.Bazi gün hicbisey vermiyorum.Iki gundur sadece yogurt verdim.Onceki iki gun kabak havuc .Ondan onceki gun elma.Karman corman oldu her sey.Yogurdu sevdiler ama minik kaseyi ikisi bitirdi.
Aslında düzene oturtsan onlar icinde senin içinde rahat olur.yakin zamanda ara öğün 2 ye cikinca daha karman corman olursun

6 ayı doldurmuş anneler. Ek gıdayı hangi miktarda ve kaç öğün veriyorsunuz.
Benim sabah 12 de , çeyrek yumurta sarısı, az peynir, çay kaşığı ucu ile pekmez.

Akşam 7 gibi. Sebze püresi ve yoğurt (1'er yemek kaşığı

Birkaç gün bekle. Eğer popoda zorlamadan dolayı kan olduysa o bir iyilessin. Bir iki gün yeni bir şey deneme.
Sonra armut dene.
Tamam canım o zaman salı günü armut vereyim ben anne sütüyle karıştırıp bidedoktormikser yap yazmis ama direk ezip vereyim demi armut yumuşak pişirmişsem elmayı buharda nasıl pisersem

Rint yazmış bencede muz verme, beninkinde kabızlık yok ama iki gunde bur yapıyor kakasını ona ragmen muzu cok tercih etmiyorum edersemde 1-2 ince yerli muz . armut ve gün kurusu yada kayısı denemelisin bence.
Tamam canım cok sagolun bide armut ve elma deneyimbakayım bend muz da çok vitamin var diye ondan başlamak istemiştim

Tamam canım cok sagolun bide armut ve elma deneyimbakayım bend muz da çok vitamin var diye ondan başlamak istemiştim
Benim kız ben muz yediğim gün çok gaz oldu iki defa denedim, o yüzden epey bir süre muz vermeyi düşünmüyorum. Meyve olarak elma ve armut tattırdım, cam rendeyle rendeleyip, suyunu da posasını da güzel yedi rahatsız etmedi çok şükür. Ne tattırırsam arkasına iki üç kaşık su veriyorum bi de

Meyvenin sindirimi daha kolay olduğu için meyve ile başlıyor bazı doktorlar. Ben şu Corona günlerinde pişmiş olmasını istediğim için sebze ile başlayacağım :)

Keçi peyniri yoğurdu versen de kabarır. Çünkü yoğurt peynir asidik yapıda ve doğrudan süt ürünü.
Bisküvi in içindeki oran çok çok az. Ayrıca fırınlanmış ile firinlanmamis süt dahi farklidir. Eğer ciddi kabarma yanaklara ulaşan kızarıp döküntü hali yoksa vücudun başka yerinde de hiç olmadiysa muhtemel genel asitli yapı dolayısıyla oluşan kızarıklıktır. Yoğurtta normal karşılanıyor ağız çevresi.

Kızlar aklınızda bulunsun, ek gıdada besini ilk vereceginiz zaman dudağının üstüne sürün biraz. Yoğurtta elmada mini mini kızarıklıklar oluşabilir. Ama ciddi kızarıklık, kabarma olursa bebeğinizin o besine alerjisi olma ihtimalini göz ardı etmeyin.

Aynen canım bizde de egzama hep var.bende kakayı takip edeyim o zaman.iki gündür yoğurt veriyorum kaka da kan görmedim bu yoğurda alerjisi yok mu demek yoksa bir kaç gün sonra mı belirti olur acaba
Egzama artabilir mesela, ya da yenileri çıkabilir, başka kızarıklık olabilir, kusabilir, gazı olabilir... Hepsi alerji belirtisi olabilir. Sadece kakaya bakılmaz. Kakada kan artık ciddi alerji var ve bağırsakları tahrip etti, demektir.

Arkadaslar yurutec kullanan var mi? Zararlari oldugu soyleniyor ama ortopedik olanlari da var siz ne yaptiniz bu konuda?

Arkadaslar yurutec kullanan var mi? Zararlari oldugu soyleniyor ama ortopedik olanlari da var siz ne yaptiniz bu konuda?
Büyük oğlumda tutunup kalktığı dönemde sadece mutfakta iş yaparken ve lavobaya giderken bindirdim. Çünkü çok tehlikeli yerlerde kalkıp düşüyordu. Sürekli kullanmadım yani.

Canm peynir dede aynı tepkiyi verdi. Sütlü pirinç unu muhallebi si yaptık süt bı kaşık kadardı yine hemen kabardi. Kabarma ağız çevresi ve çene altına doğru oluo . Yanaklarda yok. Kendim yaptığım ekmeğe süt koymuştum. Geçen çorbasına azcik ekledim ekmekten ondada kabardı. İnek sütü fırınlanmış olsa bile hemen kabario ağız çevresi onu farkettim. Takipteyim şimdilik. Süt ürünleri bı sure vermicem.

Kesinlikle kullanmadım, kullanmam. Ne olursa olsun bebek gövdeyi tutmaya taşımaya hazır degilken zorla ayakta tutuluyor. Bacaklara kalçaya omurgaya fazladan yük biniyor.
Ayrıca tehlikeli yanları da var.

Rint kabartilar ürtiker şeklinde. Ben yıllardır ürtiker hastasıyım. Kendimi bildim bileli. Benim bütün vücudumda cikio. Sıkıntı li dönemde bütün vücudumu sarmıştı bı kere çok eziyet çektim . Şimdi ise canm biseye sikilsin hemen tek tek çıkar. Ama o bitane bile olsa verdiği sıkıntı yi biliyorum. O yüzden kıyamıyorum oglusuma. Yoksa yerken kabarip yarım saate kalmadan gecio.

Kesinlikle kullanmadım, kullanmam. Ne olursa olsun bebek gövdeyi tutmaya taşımaya hazır degilken zorla ayakta tutuluyor. Bacaklara kalçaya omurgaya fazladan yük biniyor.
Ayrıca tehlikeli yanları da var.
Rint büyük oğlum daha kalıplı bı bebekti altı aylıkken kendini çok güzel tutardı. Yürüteç e koydum onu . Ama kısa sürelerde. Emekleyince de kaldirdik zaten. Ama küçüğüm hamur gibi dik oturumiyor şuan. Mama sandalyesi nde bile yarı yaya şekilde oturtuyorum. Bugünlerde daha dik oturmaya başladı. En azından bebek dik bı şekilde oturabilmesi lazım. Birde abi var bizde. Yürüteç alsak eminim bebeği araba sürer gibi sürecek o yüzden bilmem alirmiyim

Ben kullanmayacagim.Yegenim parmaklari uzerinde yurudu uzun seneler bu yurutec sebebiyle.
Bende bebekken parmak ucunda yururmusum. Yürüteç kullandım mi bebekken bilmiom anneme sormam lazım. Hala merdiven çıkarken parmak ucunda çıkarım bana çok mutluluk verir bu anlatamam parmak ucunda yürümek genelde hoşuna gidermiş bebeklerin. Yürüteç mevzusu ayrı tabi . Ama çok zevkli bişey yani ben çok normal degilm sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…