Bizimde bu hafta çıktı canm ekim bebekleri dopingli gibiBenım oluşumun dişi çıktı. Korona var dıye artık gazının ıcıne bakamıyordum. Bugün gögdumu bır ısırdı. Bıcak gıbı keskin bir sey hissettim. Koparıyorfu. Bır baktım alt diş öıkmus. Yan tarafının da yeri olusmuş orda daha diş yok. Çok erken degıl mi... Buyuk oğlumun 9 aylıkken ortanca ın 8.5 aylıkken cıktı. Bu garibimin daha ek gıdaya gecemeden dişi çiktı.. Diş bugdayı hayal ediyordum. Oastalı diş hedıkli yalan oldu.. Bu bebegım canım nasıl bir zamana denk geldi. Saglıklı ılsunlarda gerisi boş. Evde yapcam ailecek resım cekerız yeter
Çeyrek yumurta sarısından biraz daha fazla, içine bazen peynir de katıyorum. Anne sütü ile açıp onu yediriyorum.Kahvaltı olarak ne veriyorsunuz
Akşam püresi ne ola kiÇeyrek yumurta sarısından biraz daha fazla, içine bazen peynir de katıyorum. Anne sütü ile açıp onu yediriyorum.
Bugün akşam püresi ne soğan da ekleyeceğim. Bakalım rahatsızlık vermez inşallah
Bazen havuç, bazen bal kabağı, patates. Bunların karışımı bazen de. İçine pirinç ya da irmik koyduğum da oluyor.Akşam püresi ne ola ki
Aynen valla. Daha Ben ek gıdaya geçmedim, çocuk tosun gibi her gören tosuncuk diyor oğlumun adı tosuncuk kaldı.. Allahtan artık tam dönüyor ama kilo oldugu ıcın zorlanıyor.. Yiyeceklere suya saldırıyor. O gün bardakla verdim içti.. Herşey ağzını açıyor bakalım ek gıdada nasıl olacak, oğlum çoktan hazır da ben hiç hazır değilim. Bu karantinada olan bana oldu sürekli yemek yap cay yap çamasır yıka ütüle evı çamasır suyuyla temizle. Cok asırı yorgun ve mutsuz hissediyorum kendimi. Hıcbırseye yetemıyorum. Dün eşim evi süpürdü viledayla sildi. Ben anca toz al yemek yap ekmek yap. Çocuklara poğaça kek börek yap. Allahtan bebegın sakin bir bebek de yaptırıyor.Bizimde bu hafta çıktı canm ekim bebekleri dopingli gibi
Hepimiz öyleyiz canm yalnız değilsin, tabi senin başka yavrularında var allah yardımcın olsun geçicek bugünler herşey düzelicek denize gidicez sahilde oyniycaz missAynen valla. Daha Ben ek gıdaya geçmedim, çocuk tosun gibi her gören tosuncuk diyor oğlumun adı tosuncuk kaldı.. Allahtan artık tam dönüyor ama kilo oldugu ıcın zorlanıyor.. Yiyeceklere suya saldırıyor. O gün bardakla verdim içti.. Herşey ağzını açıyor bakalım ek gıdada nasıl olacak, oğlum çoktan hazır da ben hiç hazır değilim. Bu karantinada olan bana oldu sürekli yemek yap cay yap çamasır yıka ütüle evı çamasır suyuyla temizle. Cok asırı yorgun ve mutsuz hissediyorum kendimi. Hıcbırseye yetemıyorum. Dün eşim evi süpürdü viledayla sildi. Ben anca toz al yemek yap ekmek yap. Çocuklara poğaça kek börek yap. Allahtan bebegın sakin bir bebek de yaptırıyor.
Bizim sağlık ocağında sadece bebek ve hamile takibi yapılıyormuş. Hastalar sadece yan taraftaki sağlık ocağına gidiyormuş. O yönden güvenilir. Enjeksiyon odası da hemen dış kapının karşısında. Müstakil, iki doktorlu bir sağlık ocağı. Ama korkumdan gidemedim henüz. Gidersem de sabah 9 da ilk hasta olarak giderimBizim sağlıkocağında kapıdan içeri kimseyi almıyorlar. Dışardan soruyorlar şikayetiniz ne diye. 3 hafta önce gittim ilaç yazdırmaya oradan biliyorum. Ben aşı için götüreceğim o yüzden. Sadece bebeklileri alırlarsa bu güvenli demektir. Maske de takıyorlarsa sıkıntı yok. Tedbir bizlerden takdir Allah'tan.
Ayrıca 1 hafta önce bebişim çığlık atarak birden ağladı. Gözünü açmadan çok ağladı. Uykusunda korktu sandım. Meğer tırnağı ile gözünü çizmiş. Çok kötüydü gözü. Acısından duramadı. Ertesi gün özel göz hast.ne götürmek zorunda kaldık. Allah'tan bomboştu. Hiç kimse yoktu içerde. Ama gelin görün ki doktor yakın mesafeden çocuğun gözüne kadar muayene etti. Elinde de eldiven yoktu. Ben o ara eline takıldım. İçimden elini yıkamıştır herhalde falan dedim. Maske olayı sonra geldi aklıma. Eve gelince ya bu doktorda niye maske yoktu dedim eşime. Çocuğun gözüne bakmak için içine kadar girdi, konuştu, nefesini soludu. Ben eline takıldım sen neden maskesine takılmadın, uyarsaydın ya dedim. E tabi ikimizde gözü için telaşlı olunca aklımıza gelmedi. O sıralarda da maske zorunluluğu henüz getirilmemişti. Ama olsun, sen bir doktorsun. O maskeyi takman gerektiğini bilmelisin. O yüzden bazen diyorum yani doktor olmak değil önemli olan. İşini sevip insana değer vermen.
Ama o bebe bisküvisinde de ciddi şeker var.Eczaneden bebek biskuvisi aldım markasını unuttum amaiçerikte keçi sütü keçiboynuzu unu tam buğday unu hurma pekmezi var. Sütümü sagiyorum içine bisküvi eziyorum haşlanmış yumurta sarısı ekliyorum. İlk günler sekizde bir başlamıştım yumurta sarışına . Bı hafta sonra dört te bir olarak devam ediyoruz . Beyaz peynir bı kere denedim hem döküntü oldu hem kustu. Bı daha vermedim. Şuan peynir yok hayatımızda tatlı sevmediği için meyve püresi yada pekmez eklemiyorum. Bizim kahvaltı çok çeşitli değil şimdilik böyle
İlk defa deneyeceklerini sabah saatlerinde denemen daha iyi olmaz mı?Çeyrek yumurta sarısından biraz daha fazla, içine bazen peynir de katıyorum. Anne sütü ile açıp onu yediriyorum.
Bugün akşam püresi ne soğan da ekleyeceğim. Bakalım rahatsızlık vermez inşallah
Evet bunu bende düşündüm. O yüzden 4 gibi yedireceğim. 11 gibi gece uykusuna geçiyor tamamen.İlk defa deneyeceklerini sabah saatlerinde denemen daha iyi olmaz mı?
Bende aradım, kararı size bırakıyoruz ne gelin yaptırın ne yaptırmayın demiyorum dedi. Ertelersek sıkıntı olur mu dedim, ertelediğiniz süre içerisinde mikropla karşılaşma olasılığı var dedi, olmayadabilir dedi . yaptıracaksam haftaya gitmem gerekiyor, yaptırmazsam da sorumluluğun bize ait olduğuna dair imza alacaklarmış yani her türlü gidilecek bebekli veya bebeksizBizim sağlık ocağında sadece bebek ve hamile takibi yapılıyormuş. Hastalar sadece yan taraftaki sağlık ocağına gidiyormuş. O yönden güvenilir. Enjeksiyon odası da hemen dış kapının karşısında. Müstakil, iki doktorlu bir sağlık ocağı. Ama korkumdan gidemedim henüz. Gidersem de sabah 9 da ilk hasta olarak giderim
Ben aradığımda da da 15-20 gün ertelenebileneceğini. Eninde sonunda olacağı için geciktirmenin anlamsız olduğunu söyledi. Bir umut vaka sayısı azalır mı diye bekledim ama azalma yok malesef gittikçe artıyor. Eşim yanımda değil, haftaya çarşamba gelecek eve. 10 gün falan geciktirmiş oluyorum bu durumda. Ayy valla bilmiyorum çok kararsızım bu konuda. Her doktor farklı görüşteBende aradım, kararı size bırakıyoruz ne gelin yaptırın ne yaptırmayın demiyorum dedi. Ertelersek sıkıntı olur mu dedim, ertelediğiniz süre içerisinde mikropla karşılaşma olasılığı var dedi, olmayadabilir dedi . yaptıracaksam haftaya gitmem gerekiyor, yaptırmazsam da sorumluluğun bize ait olduğuna dair imza alacaklarmış yani her türlü gidilecek bebekli veya bebeksizçok kararsız kaldık
Al benden de o kadarek gıda süreci kafamı cok karıstırıyor.
Neden karışıyor ki. İlk önce sebzeleri tek tek, sonra karıştırıp içine pirinç ya da irmik atarak başlarsın. Kimi zaman yoğurtlu çorba da yapabilirsin. Alışınca soğanlı, sarımsağı eklersin içineben ek gıdaları ipek hanımın çiftliğinden sipariş ettim, tadım yapıyorduk artık öğün şeklinde başlayacağım. ama ek gıda arastırırken inanılmaz kafam karısıyor. bebek biskuvisi yapıcam keçi boynuzu tozu almıştım.
Her gida verilmiyor ya o sebeple. Kereviz ornegin bazi yerlerde verilir diyor bazi yerlerde 8 aydan once verilmez diyor.Neden karışıyor ki. İlk önce sebzeleri tek tek, sonra karıştırıp içine pirinç ya da irmik atarak başlarsın. Kimi zaman yoğurtlu çorba da yapabilirsin. Alışınca soğanlı, sarımsağı eklersin içine
Evet 6. Ayda verilebilir diyen doktorlar var. Ama sert bir sebze, alerjen de olabilecek bir sebze bence. 8.ayı beklemek de fayda var gibiHer gida verilmiyor ya o sebeple. Kereviz ornegin bazi yerlerde verilir diyor bazi yerlerde 8 aydan once verilmez diyor.
benim gibi yap sende kerevizin kendisini değil çorbalarına iki tane yaprağından atıyorumHer gida verilmiyor ya o sebeple. Kereviz ornegin bazi yerlerde verilir diyor bazi yerlerde 8 aydan once verilmez diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?