2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Yaaaa o zaman emme ile aynı etki emine de 3 4 saat sonra uyanıyor ki ben uyanma süresi uzar diye acaba versem mi dedim

Ev yapımı lor denedin mi zera? Ya da ev yapımı labne?

Son düzenleme:
Ya sadece kereviz degil ornekti o. İspanak da oyle mesela. Kirmizi olan sebze meyveler verilmiyor ama bebek tarhanasinda var mesela.
Yesil biber? Vb. Daha cok yazabilirim.
Tarhana fermente bir ürün olduğu için erken dönemde verildiği zaman reflüye neden olabiliyormuş. 8.aydan sonra vereceğim

Eymen yok dönmüyor kerata.. Yuzustu rica minnet duruyo.. Oynatiyorum filan dursun iyice diye durmuyor eymende oturmayo sevio.. Yuksekte olmaya bayilio.. Kucaktanda izlemeyi seviyo kuşbakışı evin heryerini.. Berjerde oturdugunda daha mutlu oluyo bugun onu anladim desteksiz de 1dk duruyo garanti ama fazla tutmak istemiyorum su an sadece yuzustunden sirtustune dönüyor ama sirtustunden yuzustune hiç dönmedi.. Sanrm benim yanlis yatirmamla oldu.. Hep sirtustu yatrdm ben.. Farkli pozisyonda yatirmadm yan yatirmadm.. Sirtustu yatinca daha yeni yeni yanina dönmeye basladi

Aşı için aradım sordum.. Erteleme yapmanız durumunda bebeğinizde oluşabilecek hastalıklardan siz sorumlusunuz dedi. Aşı da erteleme olmuyor dedi. Yaotırmayacaksanızda gelip imza atmanız lazım dedi. 2 saatte bir heryer çamaşır suyu ile siliniyor. Sabah 9 da ilk siz gelip hemen yapılıp çıkarsınız dedi. İlerleyen ayda salgın ıyıce artacak. Zaten 9 aya kadar aşı yok. 6.ayı hemen yaptırıp cıkarsınız. Boy kg izlem yapmayız dedi.

Bende hep sırtüstü yatırdım galiba onun etkiside var dönememesinde kizimin erken doğduğu için hep endişe ederdim birşey olur mu falan diye bakalım artık beklicez hayirlisiyla dönsünler bıcırıklar

Ya sadece kereviz degil ornekti o. İspanak da oyle mesela. Kirmizi olan sebze meyveler verilmiyor ama bebek tarhanasinda var mesela.
Yesil biber? Vb. Daha cok yazabilirim.
Sadece kendine bir kişiyi örnek alip onun yonergelerine göre ilerlersen kafan rahatlar aslinda.ya dr un tek tek yazacak yada webten birini örnek alip bu ayda bi dediklerini yapmak.rint güzel bir liste atmıştı aslinda ben ona bakiyorum arada.

[/QUOTE]
Beni de aradılar bugün 20 sine kadar vurdurmam lazımmış aşıyı. Son günü o zamanmış. Giderken maske takacak mısın bebeğe

Corba ,kahvalti, mama vermeye baslayanlar.Neler yaptiklarimizi yazsak ya.Bebelere alerjisi olmayan ya da evde malzemesi olana fikir olur.Ben her sabah acaba ne yapsam diye dusunuyorum.3 gun kuralini ben pek uygulamadim ne yalan soyleyeyim.Herhangi bir dokuntu,kusma olusmadi su an icin.Verdiklerim de elma,armut,balkabagi,kabak,irmik,bebe biskuvisi,keci yogurdu,yaptigim labne,yulaf.Hatta bi defa kv nin baharatsiz tarhanasini verdim.
Bir de ayri ayri verin diyorlar.Ben mama yapip veriyorum henuz alismalari icin mamaya.ne zaman verilir ayri ayri?

Ayri ayri derken bir ogunde bir armut gibiyse eger ben hep o sekilde verdim.

Beni de aradılar bugün 20 sine kadar vurdurmam lazımmış aşıyı. Son günü o zamanmış. Giderken maske takacak mısın bebeğe
[/QUOTE]
Ben rıca ettim arabada yapar mısınız, kabul etmedi yok sağlık ocagı temiz dedi. Aslında küçük bir saglık ocagı arabayı kapının önüne cekcem sankı 1 dk dısarı cıksa ne olur. Sankı kendım ıcın ıstıyom 6 aylık bebe... Maske durmaz da agzı kapalı sapkası var.. Anakycagı ile goturcem. Anakucagında yapsın. Sedyeye yatırmayacagım.. Hepsi bacaktan oluyor.. Arabada altını ındırcem. Battaniye ortup hemen içeri sokup Anakucagında yaptırıp cıkcam.. Zaten 9 aya kadar aşı yok... O gün tvde de bır prof cıkmış annem dedı aşıları ertelemeyin yaptırın demiş. Şimdi yaptırmasam aşı takvimi iyice karışacak..

Ben rıca ettim arabada yapar mısınız, kabul etmedi yok sağlık ocagı temiz dedi. Aslında küçük bir saglık ocagı arabayı kapının önüne cekcem sankı 1 dk dısarı cıksa ne olur. Sankı kendım ıcın ıstıyom 6 aylık bebe... Maske durmaz da agzı kapalı sapkası var.. Anakycagı ile goturcem. Anakucagında yapsın. Sedyeye yatırmayacagım.. Hepsi bacaktan oluyor.. Arabada altını ındırcem. Battaniye ortup hemen içeri sokup Anakucagında yaptırıp cıkcam.. Zaten 9 aya kadar aşı yok... O gün tvde de bır prof cıkmış annem dedı aşıları ertelemeyin yaptırın demiş. Şimdi yaptırmasam aşı takvimi iyice karışacak..
[/QUOTE]
Araba da yaptırma işini bende sordum. Arabanın içinde tam tutamayız, bacağını kımıldatsa iğne yanlış bir yere girebilir dedi. Aynı sebepten anakucağında da yapmamıştı daha önce. Ben battaniye götürüp onun üstüne yatıracağım herzaman ki gibi. Battaniyeyi de hemen poşete koyarım.

Kizlar 6 aylik bebek icin ornek beslenme listesi nerde bulabilirim. Kafam karıştı mesela 7. Ay icin bakıyorum bi listede sabah aksam mama diger ogunler ek gida seklinde yazmış. Baska bi listeye bakiyorum her ogune ek gıda+anne sutu ilave etmiş. Zaten mama takviyeli gittik sütüm yetersizdi malesef. Nasil yol izlemem gerek Doktorumuz da 1 yasina kadar ek gida ara ögün dedi ama.liste varsa harika olur

Burda bayanlardan biri paylaşmıştı, kimdi hatırlamıyorum. Kaydetmiştim ben

Ben bikaç kitap okudum, bir iki yerden de arastırdım. Doktoruma da danışarak şöyle bir plan takip ediyorum. Sabah 7.00'de uyanınca anne sütü,9.30'da lor+meyve+yulaflı kahvaltı,12.00'de anne sütü,14.00 de sebze çorbası (kemik suyu veya peynir altı suyuyla),16.00 da anne sütü, 18.00 de meyve püresi yada yoğurt. 19.30 da anne sütü ve uyku. Gece de 1 yada 2 kez emiyor. Şimdilik bu şekilde ilerliyorum. Verdiğim ek gıda yarım çay bardağı kadar oluyordu hep. Artık kızımın iştahına göre yavaş yavaş arttıracağım.

Ben şu anda iki öğün veriyorum sadece. Sabah ve akşam. Ara da emziriyorum. Bazen öğlen elmalı yoğurt yaptığım da oluyor. Emzirme kısmını bebeğinin doymasına göre ayarlayabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…