- 30 Mayıs 2016
- 1.067
- 1.674
- 133
Canım mükemmel olmak zorunda değilsin. Akışına bırak. Koronadan dolayı hep evdeyiz onun verdiği bunalım da var. Ben de 3 çocuk, artık hiç yardım etmeyen bir eş, adam da haklı ben iş yaparken bebegi tutuyor. Ne evim tam düzenli, ne tam dört dörtlük yemek yapıyorum. Dün makarna salata yedik. Şu anda salonun resmini atsam ay ne dagınık kadın dersin. Çünkü kasma ayı öğrendim.. Kendine hergun yarım saat de olsa zaman ayır. Cocuk uyurken yap kahveni aç müziği. Ben oğlan uyurken dıger oğluşlara lego döküyorum yapıyorum kahvemi açıyım müziğimi. Yarım saat bile o kadar guzel geliyor ki. Gecen hafta 1 kez yuruyuse gittik çocuklarla. Bu hafta hergun 1 lere takcaz maskeleri cıkcaz... Artık bunla yasamayı öğrenmeliyiz... Herseyı takarsan kendine yaparsın, bagıran bir anne huysuz bir kadın olursun.. Zamanında ben de hıcbırseye yetemıyorum diye aglardım. Bebegım kucuk ben 6.ayda 2.ye hamile kaldım. O süreleri hatırlamak bile istemiyorum. Bir gun aglardım sonra dedim kızım kim var yanında anan mı kocan mı. Benden önemlisi yok. Canım isteyince herseyı yaparım ıstemezsse kılım kıpırdamaz. Dun bak canım istemedi bir makarna oldu bitti.. Şunu unutma insanı 40 gün sırtında taşı, bir gün indir senden kötüsü olmaz. O yuzden ben herseyden herkesten önemlıuım. Sen ıyı olmazsan cocugum da ıyı olmaz. Mutlu anne mutlu bebek. Kendine ufak çaplı hobi edin. Ben olanlara taş boyatıyom kendim de boyuyorum, ahşap boyuyom. Hep olanlara etkinlik oluyor hem de benim kafam dagulıyor.. Senden onemlısı yok bak ne guzel yanında annen baban var. Ben 3 dogum yaptım 10 gun sonra hep tektim. Herseyı mı hep kendim yaptım ha ıyı ha kötü. Ama kimse beni eleştıremez cunku kimse yanımda yoktu. O yüzden hayat o kadar kısa ki anı yasa bebegının her anının tadını çıkar
Aynen canım ben kimseden yardım istemedim hoş istesem de yapılmayacağını ya da yapılsa bile başa kakılcağını bildiğim için istemem. Öğretmenim 2 ay tatilde bile annemin ya da kayınvalıdeye gitmem. Eşimle gider geliriz. Çünkü eskiden 2 şimdi 3 çocukla biryere sığılmıyor.. Annemde kvde de gezinti tipler. Koronadan dolayı evdeler kafayı yemişler iyice. Hergün gün, komşu gezen hıc yoksa çarşı gezen tipler.. Fazla yüzgöz olmayınca, mrb anne nasılsından öteye gitmeyince kıymetli de oluyorsun. Bayramdan bayramaYardım edenler de bi yandan destekleyip öteki yandan yıkıyorlar..hiç desteksiz çatlaya patlaya büyütmek daha iyi kesinlikle.
Olduğu kadar deyip kalanını koyvermek ve önceliği kendine tanımak en mantıklısı dediğin gibi miracle.
Allah hepimizin işlerini kolaylaştırsın gerçekten çok zor bir süreç.
Senin annenin hallerini hatırlıyorum miracle. O kendi aklıyla hareket ediyor hiç değilse.Aynen canım ben kimseden yardım istemedim hoş istesem de yapılmayacağını ya da yapılsa bile başa kakılcağını bildiğim için istemem. Öğretmenim 2 ay tatilde bile annemin ya da kayınvalıdeye gitmem. Eşimle gider geliriz. Çünkü eskiden 2 şimdi 3 çocukla biryere sığılmıyor.. Annemde kvde de gezinti tipler. Koronadan dolayı evdeler kafayı yemişler iyice. Hergün gün, komşu gezen hıc yoksa çarşı gezen tipler.. Fazla yüzgöz olmayınca, mrb anne nasılsından öteye gitmeyince kıymetli de oluyorsun. Bayramdan bayramahoş ben başkalarının annelerinin yaptıklarını görünce hep acaba ben üvey miyim diye düşğnmüşlüğüm vardır. O yüzden azıcık aşım kaygısız başım.. Allahtan eşim önüne ne koysam yiyen biri, ev dagınık olsa niye bole demez.. Koronadan önce daha sistemli bir hayat vardı en azından bu kadar çok temizlik yapmıyordum. 1.5 ayda bir büyük dip köşe temizlik hafta ıcı de 1 gün gelen kadın vardı. Ne yalan söyleyeyim annemden daha çok temizlikçi ablayı özledim... Eylül gibi almaya başlarım tabi korona gecerse.. Yani işin özeti evlendikten sonra kendi ananın evine bıle sıgamıyorsun. Ben evlendim. 10 gün sonra el öpmeye kendi anama gıtmıstık. Odama girince şok, tek kısılık oda takımımı vermiş. Orayı oturma odası yaomıs koltuk takımı almıs. Ya anne bu kadar mı acelen vardı. 10 günde maşallah bu ne hız dedim. Madem yapacaktın ben oda takımımı evime gotururdüm dedim. Ben onun yanına tekli baza alıp cift kısılık yatak yaparım ılerıde annemlere gelince odamız olur diye düşünüyordum. Yani hayaller gercek ler farklı
Baska bir grupta bunu 3 sene önce konuşmuştum uyarı gelmişti. Açanlar da banlandi. Hatta üyelik iptali oldu. O yüzden burda fotoğrafın nasil gizli psylasilacagini anlaymistim. Bu kez ben hiç fcb..k muhabbetine girmedim ama bu topikte olan herkese gelmiştir eğer dikkatini çekerse k . zen de gelir buralara.Bana da geldi heran sizi atabiliriz demek galiba bubiz sadece resimler için açtık amaaaa
O kadar iyi geldi ki yazı anlatamam . İnsan her şeyi biliyo ama işte uygulamaya gelince zorlanıyorum kendim için.Canım mükemmel olmak zorunda değilsin. Akışına bırak. Koronadan dolayı hep evdeyiz onun verdiği bunalım da var. Ben de 3 çocuk, artık hiç yardım etmeyen bir eş, adam da haklı ben iş yaparken bebegi tutuyor. Ne evim tam düzenli, ne tam dört dörtlük yemek yapıyorum. Dün makarna salata yedik. Şu anda salonun resmini atsam ay ne dagınık kadın dersin. Çünkü kasma ayı öğrendim.. Kendine hergun yarım saat de olsa zaman ayır. Cocuk uyurken yap kahveni aç müziği. Ben oğlan uyurken dıger oğluşlara lego döküyorum yapıyorum kahvemi açıyım müziğimi. Yarım saat bile o kadar guzel geliyor ki. Gecen hafta 1 kez yuruyuse gittik çocuklarla. Bu hafta hergun 1 lere takcaz maskeleri cıkcaz... Artık bunla yasamayı öğrenmeliyiz... Herseyı takarsan kendine yaparsın, bagıran bir anne huysuz bir kadın olursun.. Zamanında ben de hıcbırseye yetemıyorum diye aglardım. Bebegım kucuk ben 6.ayda 2.ye hamile kaldım. O süreleri hatırlamak bile istemiyorum. Bir gun aglardım sonra dedim kızım kim var yanında anan mı kocan mı. Benden önemlisi yok. Canım isteyince herseyı yaparım ıstemezsse kılım kıpırdamaz. Dun bak canım istemedi bir makarna oldu bitti.. Şunu unutma insanı 40 gün sırtında taşı, bir gün indir senden kötüsü olmaz. O yuzden ben herseyden herkesten önemlıuım. Sen ıyı olmazsan cocugum da ıyı olmaz. Mutlu anne mutlu bebek. Kendine ufak çaplı hobi edin. Ben olanlara taş boyatıyom kendim de boyuyorum, ahşap boyuyom. Hep olanlara etkinlik oluyor hem de benim kafam dagulıyor.. Senden onemlısı yok bak ne guzel yanında annen baban var. Ben 3 dogum yaptım 10 gun sonra hep tektim. Herseyı mı hep kendim yaptım ha ıyı ha kötü. Ama kimse beni eleştıremez cunku kimse yanımda yoktu. O yüzden hayat o kadar kısa ki anı yasa bebegının her anının tadını çıkar
Emziriyorum bakalım inşallah çoğalırbıtmez cnm gelır o uzulme bol bol emzır bırde sagım yap makınayla 15 dk bır meme 15dk dıger meme 3saatde bır bunu yap sutun cogalır
Çocuktan çocuğa değişen bişey bu da nedemiştimkiben:/ benim büyük kızımın uykuları hiç etkilenmemişti, küçük kuşumun gündüz uykusu max 5-10 dk şeklinde diş çıkmaya başladığından beri, gece uykuları da bi hayli bölündü, bazen kalkıp bikaç saat uyumadığı oluyor, sabah da 6 da başlıyor güneBu dis ağrıları kaynaklı uykusuzluk ne kadar sürüyor acaba? kızımın sol alt disi çıktı ortaya.bir tek büyümesi kaldi,yani ele tırtıklı bir şekilde geliyor.kizimin uykulari ise en fazla saatte bir uyanma seklinde.Nazar diyeceğim ama konduramiyorum
Valla ben bi akrabama sordumbonun çocuğunda 3 gün doğru düzgün beslenmeme ve tam bir hafta olmamakla birlikte uyku sorunu yaşamış ama belli ki her bebek farklı inşallah rahat çıkarır meleklerimizBu dis ağrıları kaynaklı uykusuzluk ne kadar sürüyor acaba? kızımın sol alt disi çıktı ortaya.bir tek büyümesi kaldi,yani ele tırtıklı bir şekilde geliyor.kizimin uykulari ise en fazla saatte bir uyanma seklinde.Nazar diyeceğim ama konduramiyorum
Sen güçlü bir annesin hepimiz zaman zaman düşüyoruz lütfen böyle yapma canm .. Kendine iyi gelen şeyleri düşün olmadi izin al eşinin yanına git biraz onun ilgisi sana iyi gelecektir tek başına muhakkak zor ama canımızı al filan deme nolur sen olmasan o yavrun ne hale gelir bi hayal etKızlar artık dayanacak gücüm kalmadı ruhum yoruldu artık dua ediyorum Allah'ım oğlumun da benim de canımızı al kurtulalım diye. 30 yaşındayım bugüne kadar çok ağır şeyler yaşadım her şeyin üstesinden gelebilirim diye düşünürken artık limitimi doldurmuş hissediyorum ne kendime ne başkasına ne de çocuğuma tahammülüm kalmamış. Sütüm de kesildi . Sorsanız ne oldu diye söylesem saçma sapan nedenler ama artık tukenmisim. Öfkeli geçimsiz , sabırsız hatta anlayışsız bi insan haline geldim.
Bu mesajı da dün ağlaya ağlaya yazmıştım ama silmiştim şimdi tekrar geldi baktım hissettiklerim değişmemiş. Artık gerçekten insanlar nasıl mutlu oluyo merak ediyorum,eskiden ben nasıl mutluydum merak ediyorum .
Ya bende vermiyorum doktor kan testi yaptı ekstra hiç birseye gerek yok d vitaminine devam et dedi korktum smdiArkadaşlar geçenlerde yazmıştım buraya, oğlumun dilinde yara gibi bir şeyler çıktı diye, hatırlarsınız. Demir eksikliğinden dolayı ağız içi ülser olmuşÇok kötü kabız yapıyor diye kullanmadım ben, ağzı yara bere içinde kaldı çocuğumun kuru kayısı haşlayıp ezdim, içinede demir damlasını ekleyip verdim bakalım. Benim gibi demiri vermeyen varsa bilgisi olsun çocuğun dilini mutlaka takip edin.
Ya bende vermiyorum doktor kan testi yaptı ekstra hiç birseye gerek yok d vitaminine devam et dedi korktum smdi
Herşeyine bakıldı demir de dahil özellikle sordum hayır gerek yok dedi bakalım..Kimi bebek kompanse edebiliyormuş ama genelde damla gerekliymiş. Kan testi sonucunuz yeterliyse korkmayın. Genelde 4. aydan sonra ihtiyaç oluyormuş.
Bizim doktor da aynı sekilde 6. Ayda kan tahlili yaptı gerek görmedi sadece d vitamini kullanıyoruzYa bende vermiyorum doktor kan testi yaptı ekstra hiç birseye gerek yok d vitaminine devam et dedi korktum smdi
Tükenmişlik... benim bu kadar şiddetli olmasa da oldu geçtiğimiz aylarda. Bir de 4 yıl önce olmuştu. Online da olsa destek al mutlaka. Maskeyi önce kendine sonra başkalarına... seni rahatlatan şeyler yap. Ben O'na gitmek iyi gelir, diye namaza başlamıştım. Düşünmemek için sürekli belli şeyler okuyordum içimden. Maalesef namaz devam etmedi. Ama o süreçleri atlattım. Yakın zamanda gördüm ki izi kalmış. Allah izin verirse destek almayı düşünüyorum. İçimde çözmem gereken şeyler var.Kızlar artık dayanacak gücüm kalmadı ruhum yoruldu artık dua ediyorum Allah'ım oğlumun da benim de canımızı al kurtulalım diye. 30 yaşındayım bugüne kadar çok ağır şeyler yaşadım her şeyin üstesinden gelebilirim diye düşünürken artık limitimi doldurmuş hissediyorum ne kendime ne başkasına ne de çocuğuma tahammülüm kalmamış. Sütüm de kesildi . Sorsanız ne oldu diye söylesem saçma sapan nedenler ama artık tukenmisim. Öfkeli geçimsiz , sabırsız hatta anlayışsız bi insan haline geldim.
Bu mesajı da dün ağlaya ağlaya yazmıştım ama silmiştim şimdi tekrar geldi baktım hissettiklerim değişmemiş. Artık gerçekten insanlar nasıl mutlu oluyo merak ediyorum,eskiden ben nasıl mutluydum merak ediyorum .
Ferrum kan damlasini ocean d vitaminin damlaligi ile veriyorum çok rahat içiyor belji böyle rahatça icirebilirsin.kendinden damlaligi olanla iciremedim ocean in icindeki pompali olan çok güzel.Arkadaşlar geçenlerde yazmıştım buraya, oğlumun dilinde yara gibi bir şeyler çıktı diye, hatırlarsınız. Demir eksikliğinden dolayı ağız içi ülser olmuşÇok kötü kabız yapıyor diye kullanmadım ben, ağzı yara bere içinde kaldı çocuğumun kuru kayısı haşlayıp ezdim, içinede demir damlasını ekleyip verdim bakalım. Benim gibi demiri vermeyen varsa bilgisi olsun çocuğun dilini mutlaka takip edin.
Ferrum kan damlasini ocean d vitaminin damlaligi ile veriyorum çok rahat içiyor belji böyle rahatça icirebilirsin.kendinden damlaligi olanla iciremedim ocean in icindeki pompali olan çok güzel.
Kan ilacindan önce yani 4. Ayina kadar benim oğlan 5-6 günde bir kaka yapardo ferrum sonrası günde bir bazen iki yapıyor .bizde kabizlik yapmadı ferrumda.Iciyor benim oğlum ama kabız yapıyor diye vermemiştim ben. Ferromixin kabız yapmıyormuş bakalım onu deneyeceğim. Umarım iyi gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?