2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Benim kızım da öyleydi. Kaşığa vuruyordu ağzını kilitliyordu. Öğün aralarını açtım ve mama sandalyesi tepsisine püresinden yogurdundan bir iki kaşık koydum. Yada elinde tutup ağzına götürebileceği bişeyler yaptım. Etraf batıyor biraz ama 1-2 hafta böyle sabrettim. Döküp saçmasına kendi yemeye çalışmasına izin verince reddetme olayı gecti çok şükür. O 1-2 hafta hiç zorlamadım bazen 1 kaşık bile yemedi oynadı durdu. Yemediği öğünde süt verdim bazen onu bile içmedi.

Bende takip ediyorum onu ve kadının bakış açısı çok doğru ütü yapmam vakit kaybı diyo ev işlerinide harıl harıl yaptığını düşünmüyorum zaten kızı 7 olunca uyuyo doğduğundan beri büyük şans

Kaç aylık şuanda. Kaç öğün yemek yiyor. Benimkine iç öğün fazla gelio sanırım. İki öğüne indircem. Kahvalti ve akşam olarak . Dün akşam muz vermek istedim kitledi ağzını bende önüne koydum. Kendi ısırıp yesin diye. Aynen etraf çok battı. Mincikladi biraz yedi. Ne yerse kâr diyorum. İlk oğlum çok kolay bı bebekti yemek konusunda. İkinci beni ters köşe yaptı

Öyle diyor da ben kadını ütüsüz bişeyle görmedim. Kocasını çekiyor arada bir o da öyle hiç ütüsüz değil ev desen her gün 50 kere paylaşıyor mis gibi temiz bir ev. Kadın hep ojeli maşalı rimelli. Çocugu 7 de uyudugu için yapıyordur diyorsun dogru olabilir. Benimki de 7-8 arası uyuyor ama benim enerjim kalmıyor saçıma ojeme. O yüzden bende bir gariplik mi var diyorum ya kendime liste yaptım bugün. Kabulleneceğim şeyler-değiştireceğim şeyler diye. Bu bile iyi geldi

Doğru diyosun bak onu düşünmemiştim herşeyi jilet gibi acaba kurutemizleme anlaşması mı var para sorunları yok gibi çünkü benim bi arkadaşım utuden nefret eder parca başına anlaşmış yolluyordu çamaşırlarını ben o paraları vermem o ayrı buruşuk giyerim hahahah

7 ay 24 günlük. Kahvaltı -öğlen ve ara öğün yiyor. Kızım karışım sevmiyor mesela yada koyu kıvamlı mama ve pürelerden hoşlanmıyor. Öyle olunca kapatır agzını çözdüm artık huyunu yogurdu çok sever. Öğlen sebze verirken ilk kaşıkta hep yogurtla başlarım. Direk sebze verince kapatır agzını. Bir kaşık sebze bir kaşık yogurt veririm bazen. Ara öğünde meyveyi kaşıkla yemez kilitler ağzını. Elimle ezer yediririm. belki seninkinin de öyle huyları vardır. Bazı çocuklar böyle biraz zorluyor anneyi benim kızım emmek ve yemek konusunda doğdugundan beri nazlı ve benim ilk bebeğim ikinci çocuk diyen herkesi susturuyorum

Aynı ben yazııkk iki ütü yapıveririm diyip yine canımı çıkarana kadar yaparım işleri

Hanımlar ben oğlumu dr a götürdüm. Hipotiroididen şüphelendi. Serbest t3 düiük çıktı. Hemen hemen her ay tekrarlayan ateşi var. Periyodik ateş diye bişey varmış. Bununla ilgilide şüphelendi. Var mı çocuğunda böyle sıkıntıları olan. Kanda hafif enfeksiyon var. Çok titizlenirim çocuklarıma neden oluyor nasıl oluyor ben anlamıyorum.

Tam olarak aynı durumdayiz yani önüne yemek koydukca sinirleniyo bu defa daha çok emmek istiyo.emdikce de ek gıdaya ihtiyacı azaliyor hepten reddediyor bu defa off inşallah geçicidir.

Benim ilk oğlum Allah ondan razı olsun yemek konusunda hiç üzmedi beni. Ne versem yerdi . Küçüğüm her hazırladığım yemek çoğu çöpe gidio

Ne sikayetle gittiniz de tiroidden suphelendi ? Benim oglanlarin birinde de rutin ates oluyor daha dogrusu enfeksiyonla ama biyotinidaz eksikliginden rutin kan tahlilleri yapiliyor.Sorun yok gibi degerlerinde.Hangi deger yuksek ya da dusuk ?

Benim bebeğim bugün aşkla yiyo ertesi gün ağzını açmıyor. Benimde motelim bazen çok bozuluyo. Hiç yetersiz hissetme. Dünyada bebeğine senden daha yeterli kimse yok. Bi de ben hiç blendir kullanmıyorum çatalla eziyorum ve pütürlü bırakıyorum. Bazen yutuyo bazen geri çıkarıyo. Ben yanında bekliyorum eğer istenmeyen bi durum olursa müdahale edebilmek için. Bazen sabrım olmuyo beklemeye yedirmeye çalışıyorum o da agresiflesiyo. Uygulaması çok zor ama bir çocuğun en büyük şansı sakin bi anneye sahip olabilmektir. Benim oğlum paça yedi ama bugün versem belki yemez. Son iki sabah tır kahvaltılarda zorlanıyorum. Yumurta sarısı tereyağı pekmez karışımı veriyodum çok da lezzetli ama iki sabah tır bu tatlı şeyi yemek istemiyo. Aklıma yapacak bişey gelmiyo. Şarkılar söylüyorum ağzını açınca ben tikmyorum kendisinin almasını bekliyorum. Süreç uzuyo bende güç kalmıyo. Siz de değişik şeyler deneyebilirsiniz ama televizyon reklam falan olmasın. Y Yenibirumut45

7 aylık 3 ay ateş yükseldi. Hepsinde dr a gittik sacede calpol verildi. Başka dr a götürdüm yinr aynısını dedi bende kan tahlili istedim. Kanda sebest t3 düşük çıktı. Bu hipotiroidi olabilir dedi. Tekrarlayan ateş te periyodik ateş olabilir dedi. Kansızlık var bunun dışında. Birde ck değeri normal ancak ck m değeri çoknaz yüksek.ama ck değerleri kas ile ilgilidir. Ateşten bağımsız yani. Orda sorun yok dedi.

7 aylık 3 ay ateş yükseldi. Hepsinde dr a gittik sacede calpol verildi. Başka dr a götürdüm yinr aynısını dedi bende kan tahlili istedim. Kanda sebest t3 düşük çıktı. Bu hipotiroidi olabilir dedi. Tekrarlayan ateş te periyodik ateş olabilir dedi. Kansızlık var bunun dışında. Birde ck değeri normal ancak ck m değeri çoknaz yüksek.ama ck değerleri kas ile ilgilidir. Ateşten bağımsız yani. Orda sorun yok dedi.

Nazlıaltacı ben de takip ediyorum. Onun doğduğundan beri iyi uyuyan bir bebeği var, karantinadan önce haftada 1 temizliğe abla geliyor diyordu, şimdi gelmiyormuş. Çamaşırları kurutma makinesinden çıkınca sıcak sıcak elimle düzlüyorum diyordu. Karantinadan önce hergün dışarıda bebekle gezip yemek vs yiyip geliyordu, şimdi de evde granola, salata vs basit şeyler yiyor. Ekstra eşi de mutfaktan anlıyor. Yani saatlerce emek harcamıyor. Ek gıda için buhar makinesinde brokoli yapıp duruyor çocuğa, kahvaltıda bile Süpürge için de moplu gezen robot süpürgelerden aldı en son. Benim evim de dağınık deyip karışık halini de paylaşmıştı bir gün. Yani ona bakıp ben ne haldeyim demeyin kızlar. Herşeyi mükemmel yapmaya çalışırsak olmuyor tabiki ya da eşler o kadar yardım etmiyor.
Ben işleri genelde bebeğim uyanıkken yapmaya başladım. Süpürge sesine bayılıyor, onla oda oda gezip süpürüyorum, her seferinde silmekle uğraşmıyorum. Kurutma makinesi çamaşır konusunda beni epey rahatlatıyor, ben de sıcakken düzlediğim için ütülük şey nadir çıkıyor. Çamaşır atarken bile bebeğimi sepete oturtup beraber atıyorum. Bulaşık konusunda da mottom az bulaşık çıkarmak. Spotifydan müzik açıyorum, ben rahatsam bebeğim de sakin oluyor, baktım ağlarsa da yarım bırakıyorum. Bebeğimin bulaşıklarını akşama kadar biriktirip hepsini bir elde yıkıyorum. Bebeğimin banyosunu eşim işten gelince artık korona yüzünden hemen duşa giriyor, ona veriyorum duştayken yıkayıp bana veriyor.
Bakım konusunda saçımı bebeğim akşam uykusuna geçince boyuyorum. Maşa ve hafif makyaj 5 dklık iş, onu da yine bebeğimi sepete oturtup yanında yapabilirim ama saçım açık olunca oğlum çekiştiriyor, makyajı da bebeğimi çok öptüğüm için yapasım gelmiyor. Nadir yapıyorum canım sıkılırsa. Ev kıyafeti konusunda kışın hep eşofman giyiyordum, eşofman insanı depresifleştiriyor. Havalar ısındıkça elbiseye geçtim, yazın en rahat şey evde elbise. Tüğler konusunda epilatörün sesi de bebeğin ilgisini çok çekiyor, onu beşiğe oturtup yerde yapıyorum ya da jilet venüs hep banyoda elimin altında.

Geçmiş olsun.istanbulda isen Zeynep Kamil hastahanesinde çocuk endokrinoloji bölümü var ve Dr hanım bal gibi bir profesör .kendi bizzat muayene ediyor tetkikleri isteyip sonuç çıkacağı güne randevu verip takip ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…