- 21 Ocak 2013
- 408
- 1.179
- 313
Benim kızım da öyleydi. Kaşığa vuruyordu ağzını kilitliyordu. Öğün aralarını açtım ve mama sandalyesi tepsisine püresinden yogurdundan bir iki kaşık koydum. Yada elinde tutup ağzına götürebileceği bişeyler yaptım. Etraf batıyor biraz ama 1-2 hafta böyle sabrettim. Döküp saçmasına kendi yemeye çalışmasına izin verince reddetme olayı gecti çok şükür. O 1-2 hafta hiç zorlamadım bazen 1 kaşık bile yemedi oynadı durdu. Yemediği öğünde süt verdim bazen onu bile içmedi.Bizde aynı durumdayız. Nerdeyse hiç bir secenek kalmadı. Hiç bişey yemek istemio. Birde nazlı nazlı aglio kıyamıyorum. Emzirmek ten goguslerim yara oldu. Umarım diş dönemi olduğu içindir geçicidir bu süreç
Bende takip ediyorum onu ve kadının bakış açısı çok doğru ütü yapmam vakit kaybı diyo ev işlerinide harıl harıl yaptığını düşünmüyorum zaten kızı 7 olunca uyuyo doğduğundan beri büyük şansAh ben de psikolojik olarak bitik haldeyim. Ev işleri hiç bitmiyor. Hergün sil süpür topla çamaşır yemek bulaşık o kadar bunaldım ki. Saçlarım çalıya döndü beyazlarım çıktı boyasızlıktan. Manikür filan unuttum zaten.cildim donuk ve hamilelikte olmadıgı kadar lekeli. Kilom 65 doğumdan önceki kilomdayım ama hiç aynı değilmişim gibi. kıyafetlerim olmuyor ve hala hamileyken giydiklerimle dolaşıyorum geniş geniş. Çok kötü hissediyorum ya kendimi. Bakımsızlıktan bıktım. Aynada kendime bakmak istemiyorum. Kendimi sevmeyince de mutsuzum tabi. Son yazdıklarınızı okudum da ben de aynen sizin gibi hissediyorum. Bi daha hiç rahat olamayacaksın diyorum. Kızımı çok seviyorum ama yardım almadan herseyi yapmak çok zorluyor. Nazlıaltac diye birini takip ediyorum instagramda. 8 aylık bebeğiyle kadın o kadar keyifli bakımlı ve pozitif ki. Bende bi eksiklik mi var yada bi travmam filan mı var diyorum. Yardım mı almalıyım diyorum. Çok uzun oldu ama inanılmaz doluyum
Kaç aylık şuanda. Kaç öğün yemek yiyor. Benimkine iç öğün fazla gelio sanırım. İki öğüne indircem. Kahvalti ve akşam olarak . Dün akşam muz vermek istedim kitledi ağzını bende önüne koydum. Kendi ısırıp yesin diye. Aynen etraf çok battı. Mincikladi biraz yedi. Ne yerse kâr diyorum. İlk oğlum çok kolay bı bebekti yemek konusunda. İkinci beni ters köşe yaptıBenim kızım da öyleydi. Kaşığa vuruyordu ağzını kilitliyordu. Öğün aralarını açtım ve mama sandalyesi tepsisine püresinden yogurdundan bir iki kaşık koydum. Yada elinde tutup ağzına götürebileceği bişeyler yaptım. Etraf batıyor biraz ama 1-2 hafta böyle sabrettim. Döküp saçmasına kendi yemeye çalışmasına izin verince reddetme olayı gecti çok şükür. O 1-2 hafta hiç zorlamadım bazen 1 kaşık bile yemedi oynadı durdu. Yemediği öğünde süt verdim bazen onu bile içmedi.
Öyle diyor da ben kadını ütüsüz bişeyle görmedim. Kocasını çekiyor arada bir o da öyle hiç ütüsüz değilBende takip ediyorum onu ve kadının bakış açısı çok doğru ütü yapmam vakit kaybı diyo ev işlerinide harıl harıl yaptığını düşünmüyorum zaten kızı 7 olunca uyuyo doğduğundan beri büyük şans
Doğru diyosun bak onu düşünmemiştim herşeyi jilet gibi acaba kurutemizleme anlaşması mı var para sorunları yok gibi çünküÖyle diyor da ben kadını ütüsüz bişeyle görmedim. Kocasını çekiyor arada bir o da öyle hiç ütüsüz değilev desen her gün 50 kere paylaşıyor mis gibi temiz bir ev. Kadın hep ojeli maşalı rimelli. Çocugu 7 de uyudugu için yapıyordur diyorsun dogru olabilir. Benimki de 7-8 arası uyuyor ama benim enerjim kalmıyor saçıma ojeme. O yüzden bende bir gariplik mi var diyorum ya kendime liste yaptım bugün. Kabulleneceğim şeyler-değiştireceğim şeyler diye. Bu bile iyi geldi
7 ay 24 günlük. Kahvaltı -öğlen ve ara öğün yiyor. Kızım karışım sevmiyor mesela yada koyu kıvamlı mama ve pürelerden hoşlanmıyor. Öyle olunca kapatır agzını çözdüm artık huyunuKaç aylık şuanda. Kaç öğün yemek yiyor. Benimkine iç öğün fazla gelio sanırım. İki öğüne indircem. Kahvalti ve akşam olarak . Dün akşam muz vermek istedim kitledi ağzını bende önüne koydum. Kendi ısırıp yesin diye. Aynen etraf çok battı. Mincikladi biraz yedi. Ne yerse kâr diyorum. İlk oğlum çok kolay bı bebekti yemek konusunda. İkinci beni ters köşe yaptı
Aynı benDoğru diyosun bak onu düşünmemiştim herşeyi jilet gibi acaba kurutemizleme anlaşması mı var para sorunları yok gibi çünkübenim bi arkadaşım utuden nefret eder parca başına anlaşmış yolluyordu çamaşırlarını ben o paraları vermem o ayrı buruşuk giyerim hahahah
Tam olarak aynı durumdayiz yani önüne yemek koydukca sinirleniyo bu defa daha çok emmek istiyo.emdikce de ek gıdaya ihtiyacı azaliyor hepten reddediyor bu defa off inşallah geçicidir.Bizde aynı durumdayız. Nerdeyse hiç bir secenek kalmadı. Hiç bişey yemek istemio. Birde nazlı nazlı aglio kıyamıyorum. Emzirmek ten goguslerim yara oldu. Umarım diş dönemi olduğu içindir geçicidir bu süreç
Benim oğlum başta her şeyi taddi yedi sonra ne oldu anlamadım aşkla yediği şeylere ağzını açmamaya başladı. Bende yemeği çok tatlı yapamayacak şekilde meyveler katmaya başladım mesela kabakla elma karıştırdım ama az . O zaman yemeye başladı. Kesinlikle tatlı olmayacak miktarda ve kabağın tadını çok bastirmayacak şekilde.
Yarın bir de öyle vermeyi deneyeyim.pek ümitli degilim.yogurt seviyor diye cevizi yoğurtla karıştırıp verdiğimde bile yememişti.sanirim pütür gelince.offf...burda da okuyorum paça,kıyma yiyen bebisleri gördükçe bı yetersizlik hissediyorum kendimdeBenim oğlum başta her şeyi taddi yedi sonra ne oldu anlamadım aşkla yediği şeylere ağzını açmamaya başladı. Bende yemeği çok tatlı yapamayacak şekilde meyveler katmaya başladım mesela kabakla elma karıştırdım ama az . O zaman yemeye başladı. Kesinlikle tatlı olmayacak miktarda ve kabağın tadını çok bastirmayacak şekilde..
Benim ilk oğlum Allah ondan razı olsun7 ay 24 günlük. Kahvaltı -öğlen ve ara öğün yiyor. Kızım karışım sevmiyor mesela yada koyu kıvamlı mama ve pürelerden hoşlanmıyor. Öyle olunca kapatır agzını çözdüm artık huyunuyogurdu çok sever. Öğlen sebze verirken ilk kaşıkta hep yogurtla başlarım. Direk sebze verince kapatır agzını. Bir kaşık sebze bir kaşık yogurt veririm bazen. Ara öğünde meyveyi kaşıkla yemez kilitler ağzını. Elimle ezer yediririm. belki seninkinin de öyle huyları vardır. Bazı çocuklar böyle biraz zorluyor anneyi benim kızım emmek ve yemek konusunda doğdugundan beri nazlı ve benim ilk bebeğim ikinci çocuk diyen herkesi susturuyorum
Hanımlar ben oğlumu dr a götürdüm. Hipotiroididen şüphelendi. Serbest t3 düiük çıktı. Hemen hemen her ay tekrarlayan ateşi var. Periyodik ateş diye bişey varmış. Bununla ilgilide şüphelendi. Var mı çocuğunda böyle sıkıntıları olan. Kanda hafif enfeksiyon var. Çok titizlenirim çocuklarıma neden oluyor nasıl oluyor ben anlamıyorum.
Ne sikayetle gittiniz de tiroidden suphelendi ? Benim oglanlarin birinde de rutin ates oluyor daha dogrusu enfeksiyonla ama biyotinidaz eksikliginden rutin kan tahlilleri yapiliyor.Sorun yok gibi degerlerinde.Hangi deger yuksek ya da dusuk ?
Sizde ateş ne şekilde oluyor?Ne sikayetle gittiniz de tiroidden suphelendi ? Benim oglanlarin birinde de rutin ates oluyor daha dogrusu enfeksiyonla ama biyotinidaz eksikliginden rutin kan tahlilleri yapiliyor.Sorun yok gibi degerlerinde.Hangi deger yuksek ya da dusuk ?
Geçmiş olsun.istanbulda isen Zeynep Kamil hastahanesinde çocuk endokrinoloji bölümü var ve Dr hanım bal gibi bir profesör .kendi bizzat muayene ediyor tetkikleri isteyip sonuç çıkacağı güne randevu verip takip ediyor.7 aylık 3 ay ateş yükseldi. Hepsinde dr a gittik sacede calpol verildi. Başka dr a götürdüm yinr aynısını dedi bende kan tahlili istedim. Kanda sebest t3 düşük çıktı. Bu hipotiroidi olabilir dedi. Tekrarlayan ateş te periyodik ateş olabilir dedi. Kansızlık var bunun dışında. Birde ck değeri normal ancak ck m değeri çoknaz yüksek.ama ck değerleri kas ile ilgilidir. Ateşten bağımsız yani. Orda sorun yok dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?