2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

Ben de bundan almistim. Kulplarini çıkardım. Her zaman yaninda istedigi zaman alip iciyor. Kulplrdan tutamadi. Cikarinca daha rahat tuttu.
Emzikleri biberonlari değiştirdiniz mı 6. Aydan sonra beden olarak erken mı acaba

Emzigini 6 aylik olunca hemen değiştirdim. Biberonu kullanmıyorduk zaten. Degistirmedik. Aventin biberonu. Lazim olursa degitiririz artik

Bugün nasil bir gündü. Regl agrim ayri oglumun huysuzlugu ayri. En yuksek desibelden agliyor. Uyaniyor agliyor acikiyor agliyor uykusu geliyor uyuyamiyor agliyor bagira bagira. Evimi e ee götürüyor ayri.. Yorgunluktan uykusuzluktan yigildim kaldim. Ya bazen bekar günlerimi özlüyorum. Nankör müyüm ben acaba? Yoksa olaya hep olumsuz tarafindan mi bakıyorum

Emzikleri biberonlari değiştirdiniz mı 6. Aydan sonra beden olarak erken mı acaba
4 aylık olunca emziği tutmamaya başladı. O zaman değiştirdim emziği. Zaten çok emmiyordu sonra parmak emmeye başladı emziği birakti. Şimdi parmağı da birakti. Ama yine de arada tikiyorum ağzına alsın diye yok ama istemiyor.

Hayat bekara güzel. Evet şu an çok mutluyum çok seviyorum huzurluyum ama o bekarligin rahatlığı... Bazen diyorum bir gün sadece bir gün :))

Ben de senin gibi çocuksuz günlerimi hatta bekarlık günlerimi özlüyorum, çocuklarımızı seviyoruz tabi ki de ama yoruluyoruz ya. Bazen diyorum bitti yani bir daha hiçbir zaman canının istediği gibi hareket edemeyeceksin, hep çok yönlü düşünmelisin. Bugün de yemek yapmıyım yemeyelim be dediğimiz günler sanki asırlar önceydi

Sanırım hepimiz hemen hemen yakın duygular içindeyiz. Tahammülüm bazennhic kalmıyo ben de kendime nankörlük etme diyorum . Ruhsal yorgunlugumfan başka biseyim yok bazen ağır geliyo bazen hafifliyo. Böyle yaşamaya alışmam lazım

Ah ben de psikolojik olarak bitik haldeyim. Ev işleri hiç bitmiyor. Hergün sil süpür topla çamaşır yemek bulaşık o kadar bunaldım ki. Saçlarım çalıya döndü beyazlarım çıktı boyasızlıktan. Manikür filan unuttum zaten.cildim donuk ve hamilelikte olmadıgı kadar lekeli. Kilom 65 doğumdan önceki kilomdayım ama hiç aynı değilmişim gibi. kıyafetlerim olmuyor ve hala hamileyken giydiklerimle dolaşıyorum geniş geniş. Çok kötü hissediyorum ya kendimi. Bakımsızlıktan bıktım. Aynada kendime bakmak istemiyorum. Kendimi sevmeyince de mutsuzum tabi. Son yazdıklarınızı okudum da ben de aynen sizin gibi hissediyorum. Bi daha hiç rahat olamayacaksın diyorum. Kızımı çok seviyorum ama yardım almadan herseyi yapmak çok zorluyor. Nazlıaltac diye birini takip ediyorum instagramda. 8 aylık bebeğiyle kadın o kadar keyifli bakımlı ve pozitif ki. Bende bi eksiklik mi var yada bi travmam filan mı var diyorum. Yardım mı almalıyım diyorum. Çok uzun oldu ama inanılmaz doluyum

Ben inanmıyorum öyle Instagram'da ki insanlara falan . Çünkü bu dönemlerde huzurlu olmanın tek yolu bi kaç tane işini görebilecek çalışan. Başka yolu yok. Sokağa çıkıp bakımlı ve çocuk sahibi kadınları görünce hoşuma gidiyo imreniyorum ben de. Valla dolapta öyle uyum gözetmeden biseylere çıkardım ve hep aynı şeyi giyiyorum. Çıkarıp boş odaya koyuyorum isim çıkınca yine aynı şeyleri giyip çıkıyorum. Arada kilo alıyorum arada veriyorum. Hamilelik öncesi halimden bazen 3 bazen 4 kilo oluyo fazlam kaldı ama belli ki gidecek. Yalnız kalçalarım biraz daha geniş kaldı kilodan değil de kemikden. Biseyler yerine oturmadi sanırım. Ev temizliği hak getire çocuğum henüz emeklemiyo . Emekleyecek diye ödüm kopuyo çünkü temizliği şuan erteleyebiliyorum ama emekleme başlayınca erteleyemicem mecburen düzenli yapmam gerekecek. Hiç bir şeye yetişemiyorum ve yetemiyorum. Bu böyle devam edicek ama bi süre sonra ki ne kadar süre sonra bilmiyorum.bu duruma alisicam ve hayatımı o şekilde duzenlicem ama şuan aklıma bunun için çözüm yok. Bu kadar insan yaşıyorsa bulmuştur vakti gelince bende bulurum diye düşünüyorum.

Ay o kadını ben de bazen görüyorum ve pozitifliğini gördükçe bana fenalık basıyor, eğer gerçekse maşallah tabi nazar değmesin de derli toplu mis eve bile temizlik aksadı yazmış geçen söylenerek kapadım sayfayı

Cidden yardım almadan nasıl beceriyorlar acaba. Annem ben gece yapardım temizliği diyor, benim gece o enerjim asla kalmıyor, bayılıyorum resmen.

Evi bir gün süpürmesem her yer berbat oluyor. Büyük oğlum çok dökerek yiyor, her yer oyuncak, odasında basacak yer yok. Çılgınlar gibi temizlik yapmak istiyorum, bol su ve köpüklü.

Büyüdükçe bu bağımlılık azalacak. Büyük oğlum 4 yaşındayken beraber gidip yemek falan yiyor, sohpet ediyorduk. Aslında bu aylarda ki bebekle de dışarı çıkabilsek gezeriz, stres atarız. En basitinden kanguru ya koyup markete bile gidemiyoruz.

Şimdi baktım dediğin hesaba... Benim annelik anlayışım ile hiç uymuyor.
Ya hu kadın hamileyken karnının üstüne bilgisayar koymuş sicagiyla kızım dans ediyordu, diyor. Yediği radyasyon... Evinde yardımcısı belki bakıcısi... Bu hayatlar ile bizimki denk değil. Ne sabahtan akşama kadar etkinlik yapanlardan ne de surunup süslenip gezenlerden olmuyorum benim hayatım gerçek çünkü. Bazen evim kirleniyor bazen çamaşır birikiyor bazen yerinden kalkacak halim olmuyor bazen pasta börek ev işi ohooo hepsini yapıyorum. İnişli çıkışlı hayat. İlk çocukta bunları yaşamanız hissetmeniz çok normal.
Ben her şeyi yani degistiremeyegim.her şeyi kabullenerek başa çıktım bu süreçle.
Bakımsızlık mi?
Epey bakimsizim anlatsam gulersiniz. Makyaj yapmıyorum üç yıldır. Saçımı boyamiyorum 4 yıldır evde çoğu zaman pijamaliyim zira yataktan kendim kalkmiyorum üstüne zıplayan bir yaratık beni sürüklüyor. Hepsine kendimce çözüm bulmaya çalıştım.
Ben tam 4 yıldır bebegime suremeyecegim kullanamayacagim bir şeyi kullanmıyorum. En fazla eyeliner ve rimel kulanirim o da inanın kırk yılın başında. Eski halim mi? Sarı kıvırcık asla toplamadigim saclarim manikurlu ellerim her zaman sade makyajım vardı. Pişman mıyım üzülüyor muyum, artık değil. Ama yüzünde bir kilo makyajla bebeğini öpen annelerden olmamak benim tercihim. Damla Ersubasi diye bir hatunun gönderisine denk gelmiştim. Yüzünde bir kilo makyajla çocuğunu nasıl opuyorsun yazmayın doya doya öpüyorum demiş yanak yanağa foto paylaşmış. Hergun böyleyim diye. Hepsine saygı duyuyorum. Ama o gördüklerimiz tek başına yapılacak şeyler de değil.
Yok mu öyle arkadaşım var. Saçları düz, ten rengi koyu. Hatun banyo yapsa bakımdan çıkmış gibi. Bembeyaz yanakları al al saçları kıvırcık bir garibanim ben o saçların hergun bakıma kremlenmeye ihtiyacı var. O yuzden lohusa topuzu forever
İlk oglumda hep disaridaydim bir de. Bunda dışarı da çıkamıyoruz.
Tavsiyem degistirebileceklerinizi değiştirin, kendinize iyi gelen şeyler yapın mutlaka on dk da olsa. Ama değişmeyen şeyler için mümkün olmayan şeyler için yemeyin kendinizi.

Evdeki bütün dağınıklığı çöp posetiyle toplamak istiyorum bulaşıklar dahil. Sonra bı kova köpüklü su yapıp her yeri araba fırçasıyla yıkayıp hortumla durulamak istiyorum birde geceleri uyumak istiyorum

Bende aynı dağınıklık derdindeyimbide aile dostumuz olan kişiler gelmek istiyor ısrarla onlarında küçük bebeği var benim hiç halim yok misafire ne yapacam bilmiyorum ha bide esimin ailesi gelecek kv nın abisigil bizim ev bahçeli kv burda onlara mangal yapacam dedi bana sormaz bile kvbalkon inşaatta bitince mangala şunu çağıracam bunu cagiracamdeyip duruyor kendi evi var 3 katlı bizim evde bahçe var diye meraklı buraya çamaşır yıkanırken elektrk gitmiskurutmaya atmıştım camisirlar tuhaf olmuş 4 sepet yıkanacak bekliyo sularda kesildi aman heryerdaginik

Ben de istiyorum dehşet bir temizlik ama bir süpürme şanslıysam da bi silmeyle geçiştiriyorum

Arkadaşlar benim kızım her şeye ağzını kapıyor.ek gıda kabusum oldu.insan önce açar bir kez alır begenmezse kapar demi ama bizimki kapıyor sadece yoğurdu kapalı dudağına degdiriyorum,mecburen yalıyor sonra yoğurt olduğunu anlayınca açıyor ağzını.sadece yoğurdu severek yiyor bir de meyve purelerini.napabilirim başına böyle bişey gelen var mı???

Benim oğlum başta her şeyi taddi yedi sonra ne oldu anlamadım aşkla yediği şeylere ağzını açmamaya başladı. Bende yemeği çok tatlı yapamayacak şekilde meyveler katmaya başladım mesela kabakla elma karıştırdım ama az . O zaman yemeye başladı. Kesinlikle tatlı olmayacak miktarda ve kabağın tadını çok bastirmayacak şekilde..

Bizde aynı durumdayız. Nerdeyse hiç bir secenek kalmadı. Hiç bişey yemek istemio. Birde nazlı nazlı aglio kıyamıyorum. Emzirmek ten goguslerim yara oldu. Umarım diş dönemi olduğu içindir geçicidir bu süreç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…