2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Büyüğe bulamaç vermedim hiç. Ama küçük bu ara yumurta yemiyor. Azıcık sulandırıp bir iki damla pekmez damlatiyorum. İçine de ona yaptığım ekmekten bir küp seker kadar. Yanında zeytin ve ev yapımı peynir. Ama ben düzen oturtamadim . Buyukte her şey nizami idi. Bunda hep meyve ve yoğurt gidiyorum elime ne zaman geçerse... Çok kusuyor. O yüzden miktarı da az tutuyorum. Kilosunun iyi olması beni gevşek rahat anne yaptı. Bu arada dün krep yaptım bayıldı.

Annen senin anneligine saygı duymuş ne güzel. WC eğitimini ne kadarlikken verdiniz.
2 yas 4 aylıktı tam. Aslında geç kaldım diyebilirim ama kendim vermek istedim. O sıra hamileliği öğrendim hemen başlayayım, dedim. Seçim haftası 3 gün benim boş gunumle 4 gün boşluk olmuştu. O ara vereyim dedim. Annem bizde kaldı, ben ilgilendim çocukla annem gözlemledi. Sonra bizimki alerji oldu. Ben bir hafta rapor almak zorunda kaldım. Derken 10 gün ben vermiş oldum. Sonra aynı tutumla devam ettik ikimiz de.

Bid
Bide bulgur 8.ayda öneriliyor diye biliyosun glüten var diye bizimki 7 aylık 1 haftalık
Ev yapımı bisküvi, ekmek falan veriyor musun? Ben bu hafta başladım günde 1 küp şeker kadar ekmek veriyorum. Gluten hiç alismasin istiyordum aslında ama... yine de elimden geldiğince... Organik yerli tohum tam buğday tercih ediyorum.

Krep hiç vermedim daha. Ama mücver verdim bikac kere yedi. Zeytin denemedim daha. Evet büyükte yemekleri saatli verirdim bende. Küçük te ne zaman vakit bulursam.

Geç değil bence. Biz tam üç yaşında hallettik o işi. İki yaşında denedik hiç oralı olmadı. Oyun gibi geldi. İki buçukta denedik. Babam vefat etti. Benim kendimi toparlamam zaman aldı. Üç yaşında tam başladık bı haftada halloldu.

Organik buğday zaten burda bulmam imkansız ama ekmek falan vermiyorum canm henüz buskovude hiç vermiyorum zaten az yiyor bizimki benim rutinim sabahları 3 te 1 muz ve yumurta sarısı en fazla 6 mama kaşığı yer zaten fazla yemez öyle sen sonrada yoğurt sebze püresi veya meyve püresi işte bi kez sebze presine pirincin kattım geçen hafta 3 kaşık yedi bide koymaya başladım pürenin ı ine hafta da bir kez az miktarda kayıyorum

1sorun cnm bende olmadım normal emzirdigimiz için 2yasa kadar olamayabilir dedi doktorum 2soru ise benim 3numarada öyle herşey bogazina takılıyor suyu bile oksure oksure içiyoruz eline hicbirsey veremem çünkü boğuluyor bazı bebekler böyle ona gore davrancan diğer iki çocuğum böyle değilde ne varsa eline verirdim ama bu farklı böyle kabul etsin

Aramızda altı yedi dişi gören de oldu, henüz çıkarmayanlar da var. Yeğenim dokuzuncu ay sonu çıkarmıştı, süreçler her bebeğe göre değişiyor:)
Bizim nerdeyse 6disimiz var şuanda işten 4tane patlatik uzamasını bekliyorum 7bucuk aylık masallahi var

Cnm krepi nasıl verdin poyraz çok tıkanıyor hep çatalla ezerek veriyorum ama eline birşey vermekten korkuyorum tıkanan bir bebek

Biz ilk oglanda yıkanabilir bez kullandık. O yüzden daha erken versem olurdu. Ama tam konuşsun kendini ifade etsin diye 2bucugu deneyecektim. Allah bu acıyı unutturacak acı vermesin Zehra'cıgım... Allah rahmet eylesin.

Son düzenleme:
Cnm krepi nasıl verdin poyraz çok tıkanıyor hep çatalla ezerek veriyorum ama eline birşey vermekten korkuyorum tıkanan bir bebek
Canım çok yumuşak bir krep yaptım onu da uzun ince döktüm. Ben de bunda hep çatalla eziyorum aslında. İlkinde blw yaptım ama bunda sanki çocuk tıkanır gibi korkuyorum. Cesaretim yok eskisi kadar. Yiyemiyorsa biraz daha bekle boşver. Ben muz verdim, bir de dün krep. Krep çok çok yumuşak oldu sıpa da döke saça yedi.

Ben sebze püresi bir defa verdim şu ana kadar. Çok hoslanmadi. Ben sabah yumurta peynir zeytin ama bunlar hep az az. Öğlen yoğurt ya da meyve. Öğlen ne verdiysem tersi olmak koşuluyla akşam yoğurt ya da meyve veriyorum. Bugün semizotu ile yoğurt karıştırıp verdim sevmese de yedi üç kaşık.

Benimde cesaretim yok bunda cnm iki çocuğa neler vermişsin cahillik vallah bunda çok temkinligim birde diyeti acdik yoğurt yiyebiliyoruz artık bende herşeyi tuketebiliyorum aşırıya kaçmak şartıyla

Kızlar oğlum inanılmaz derecede ışığa ve sese karşı hassas ışık yine elimde her yeri örttüm ama ses elimde değil kafayı yemek üzereyim . Martıların ve kargaların çok yoğun olduğu bi yerde yaşıyorum ,üst katimda bi Tazmanya canavarı besliyolar sanki, evdekiler de cabası. Az önce oğlum saatlerdir uyumayinca üst komşunun gürültüsü yüzünden , aradım cevap vermedi sonra dönmüş ama ben duymadım.
Açıkçası aşırı gürültü yapıyorlar ama kesinlikle niyetim onlara durumu anlatırken şikayet etmek değil sadece hassasiyet istiyorum dikkat istiyorum. Çocukları 4 yaşında . Ben 4 yaşında bi çocuğun durum anlatilinca anlayacağını düşünüyorum. Yeğenim 4 yaşındayken hiperaktif olmasına rağmen bunu anlayabilecek algidaydi. Asla kendi çocuğumun refahı için başka bi çocuğun refahını azaltma derdinde değilim ama çaresizlikten ölücem. Ben bu komşuya kırmadan ne diyim bilemiyorum

Muhtemelen şu an komşunun yapabileceği pek bir şey yoktur. Benim laftam sözden anlayan melek oglum bu ara tam bir Tazmanya Canavarı. Çünkü enerjisini atacak ne park ne sokak ne gezme ne akran ne akraba... Çocuklar bunaldı boğuldu maalesef. Ve şu an ne zaman sakin ol desen daha çok azıyor. Yan komşu rahatsız olacak şekilde anlatıyorum inadına yapar gibi daha çok bağırıyor. Böyle değildi... Ama şu an büyük çocuk cidden çok büyük sınav...
Bu arada evet şu an yorucu ama algıları açık hassas bir oğlun var. İleride farkını daha iyi gozlemleyeceksin. Zeki farklı bir çocuk olacak. Hatta bir zeka testi yaptırsan mutlaka normalin üstünde çıkacak. Yıllar yıllar sonra oglundaki algı yetisi dikkatini çekince rint demişti dersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…