Evet, iki oğluma da yaptırdım.İçinizde menenjit aşısı yaptıran var mı?
Pencerelere ses geçirmesin diye özel izolasyon yaptırdım, ışık için çift kat güneş geçirmez perde ve camları kartonla tamamen kapattım. Kafayı yemek üzereyim artık üst komşunun da bi suçu yok ki gargalarla da martilarla da aynı sorunu yaşıyorum ileriden araba geçer, belediye anons yapar. Hadi bunlar yüksek sesler çok çok hafif seslere bile tepki veriyo . İnşallah zeki bi çocuktur da bunca bunalimlarim boşa gitmiyodur.Muhtemelen şu an komşunun yapabileceği pek bir şey yoktur. Benim laftam sözden anlayan melek oglum bu ara tam bir Tazmanya Canavarı. Çünkü enerjisini atacak ne park ne sokak ne gezme ne akran ne akraba... Çocuklar bunaldı boğuldu maalesef. Ve şu an ne zaman sakin ol desen daha çok azıyor. Yan komşu rahatsız olacak şekilde anlatıyorum inadına yapar gibi daha çok bağırıyor. Böyle değildi... Ama şu an büyük çocuk cidden çok büyük sınav...
Bu arada evet şu an yorucu ama algıları açık hassas bir oğlun var. İleride farkını daha iyi gozlemleyeceksin. Zeki farklı bir çocuk olacak. Hatta bir zeka testi yaptırsan mutlaka normalin üstünde çıkacak. Yıllar yıllar sonra oglundaki algı yetisi dikkatini çekince rint demişti dersin.
Bizde de aynı sorun var. Sese ve ışığa çok duyarlı. Doğdugundan beri böyle. Ben uyuturken youtube dan 3 saatlik bir pışpış sesi var onu açıyorum. Huzur veren bir alt müzik de eklemişler. Onunla uyuyunca cevreden gelen seslere uyanmıyor. O ses yoksa tıkırtıyı bile duyuyor.Pencerelere ses geçirmesin diye özel izolasyon yaptırdım, ışık için çift kat güneş geçirmez perde ve camları kartonla tamamen kapattım. Kafayı yemek üzereyim artık üst komşunun da bi suçu yok ki gargalarla da martilarla da aynı sorunu yaşıyorum ileriden araba geçer, belediye anons yapar. Hadi bunlar yüksek sesler çok çok hafif seslere bile tepki veriyo . İnşallah zeki bi çocuktur da bunca bunalimlarim boşa gitmiyodur.
Öyle bi noktaya geldim ki ölmek istiyorum ya Allah im hem oğlumu hem beni al diyorum.
Sorma ya adam gibi ağzı yemek kokmaya başladıbikac dişi olsa fırçalamaya baslicaz. Oda yok bugün ilk defa kaşar peynir verdim. Yedi . Kahvaltı için bı çeşit daha çıktı çok sevincliyim . Zira en büyük sorunumuz kahvaltı.
Bizde de aynı sorun var. Sese ve ışığa çok duyarlı. Doğdugundan beri böyle. Ben uyuturken youtube dan 3 saatlik bir pışpış sesi var onu açıyorum. Huzur veren bir alt müzik de eklemişler. Onunla uyuyunca cevreden gelen seslere uyanmıyor. O ses yoksa tıkırtıyı bile duyuyor.
Canm zeytini nasıl veriyosun ağır olmazmi ki peynir lor.mu bende az veriyorum yemezse zorlamıyorum ama meyveleri veriyorum ezipBen sebze püresi bir defa verdim şu ana kadar. Çok hoslanmadi. Ben sabah yumurta peynir zeytin ama bunlar hep az az. Öğlen yoğurt ya da meyve. Öğlen ne verdiysem tersi olmak koşuluyla akşam yoğurt ya da meyve veriyorum. Bugün semizotu ile yoğurt karıştırıp verdim sevmese de yedi üç kaşık.
Ben onu ilk üç ay sonra bıraktım yok dünyaya adaptasyonu bozuyo vs vs okumuştum biseyler ama çok pişmanım yaşamaya dermanım kalmadıBizde de aynı sorun var. Sese ve ışığa çok duyarlı. Doğdugundan beri böyle. Ben uyuturken youtube dan 3 saatlik bir pışpış sesi var onu açıyorum. Huzur veren bir alt müzik de eklemişler. Onunla uyuyunca cevreden gelen seslere uyanmıyor. O ses yoksa tıkırtıyı bile duyuyor.
Bizim kahvaltı bayağı şenlikli oluyor ben şunları veriyorum fikir olur belkiBizimki pütürlü şeyler yutamıyor Kahvaltı da püre şeklinde ve artık çeşit bulamıyorum(
Bende onu söyleyecektim bizim yan komşunun kızı da 3 yaşında ama inanılmaz gürültü yapar gece sabah. Bende uykuda müzik açıyorum sözsüz . Zaten bu aylarda bunu öneriyorlar hani fön gibi değilde melodi. Ona alıştırabilirsin en azından diğerlerini duyamaz . Birazda dışarıda uyutmayi dene arabasina köy içleri geciyo zaten parkta yolda sese alışır böyleceBen onu ilk üç ay sonra bıraktım yok dünyaya adaptasyonu bozuyo vs vs okumuştum biseyler ama çok pişmanım yaşamaya dermanım kalmadı
Harika :)) ellerine sağlık. Kuzuya yarasın. Yalnız iki şey söylemek istedim birincisi meyve suyu ani yukseltir kan şekerini risklidir aslında hiç önerilmez ama çocuk hastayken bir iki kaşık enerji ihtiyacı için verilebilir. İkincisi de meyve sıkıldıktan sonra yarım saat içinde tüketilmezse vitamini kaçmış oluyor. Menü maşallah çok güzel.Bizim kahvaltı bayağı şenlikli oluyor ben şunları veriyorum fikir olur belki
Yumurta sarısı
Lor peynir
Tuzu alınmış kabuğu soyulmuş zeytin
Çok az salatalık rendeliyorum ağzı tatlansın diye
Avokado
Çok az üzüm pekmezine ceviz rendeliyorum bunu da çok seviyor
Bazen yumurta sarısı ile haşlanmış patatesi tereyağında pişiriyorum
Bugün sabah kahvaltısının yanına akşamdan üzüm suyu yapmıştım onu ekledim. Pek sevmedi
Peyniri süzme peynir ile mayaladim. Zeytini de tuzunu çıkarıp kabuğunu soyup eziyorum hafifCanm zeytini nasıl veriyosun ağır olmazmi ki peynir lor.mu bende az veriyorum yemezse zorlamıyorum ama meyveleri veriyorum ezip
Benim minik te cok zorlsniyor pütürde.Isin ilginc tarafi pankeki,mucveri,ya da salata suyuna banilmis minik ekmegi isirip yiyo ama puturlu corbayi icemiyor.Bugun patates puresi verdim.Illa puruzsuz olsun istiyor.Bizimki pütürlü şeyler yutamıyor Kahvaltı da püre şeklinde ve artık çeşit bulamıyorum(
Uyumuyo resmen ilk günlerdeki gibi gazı var gibi kasıyo kendini kucağımda çırpınıyor. Kesinlikle ışıkta seste uyuyamiyoBende onu söyleyecektim bizim yan komşunun kızı da 3 yaşında ama inanılmaz gürültü yapar gece sabah. Bende uykuda müzik açıyorum sözsüz . Zaten bu aylarda bunu öneriyorlar hani fön gibi değilde melodi. Ona alıştırabilirsin en azından diğerlerini duyamaz . Birazda dışarıda uyutmayi dene arabasina köy içleri geciyo zaten parkta yolda sese alışır böylece
Ben bugün yanındayken saniyelik bi anda kaydı gözünün altını oyuncak kutusuna sürttürdü, çok hareketliler ne kadar dikkat etsem de olcağı varsa oluyorKızım iki hafta erken doğmuştu,atak hesabına göre atağa yarın başlangıç yapıyoruz ama bizimki iki gündür ne yere sığıyor ne göklere.bir haller oldu ve aşırı yoruldum.surekli bir yerlere atlıyor,tırmanmaya çalışıyor.bende vurucak kafayı çeneyi diye peşindeyim.koltuga oturmak, bir şey yemek içmek lüks olduama bundan sonrası daha kosturmacali dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?