2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Uyumuyo resmen ilk günlerdeki gibi gazı var gibi kasıyo kendini kucağımda çırpınıyor. Kesinlikle ışıkta seste uyuyamiyo
Dgdln sen çok araştıran inceleyen bir annesin, muhakkak bilirsin. Anne stresliyse bebeği de streslidir. Bebek ağrı çeker. Sıkıntıya düşer. Bak benim oğlum ürtiker oldu 9 aylıkken doktor doktor gezdik, alerji şu bu... Neler atlattık, çok şükür geçti ama doktorların hepsinin sorusu şuydu: bu çocuk ürtiker olmadan bir hafta öncesi itibariyle anne ne yaşadı? Ne sıkıntı yaşadınız? Evet benim için sıkıntılı bir surecti. Ve doktorların görüşü çocuğun bu sebeple ürtiker oluşu ve besi lerin de tetikleyici hale geldiği yönündeydi. 4 ayrı alerji prof'u aynısını söyledi.
Şu an sen gerginsin. İnan sen rahatlamadan oglunn ahatlamayacak. Evet, karnı ağrıyor, evet gazı var. Çünkü bebek stresliyse bunları yaşar. Zor bir süreç, uyumayan bebek nedir çok iyi bilirim. Ama inan geçecek. Bu hassasiyet genelde ilk bebeklerde yaşanıyor. İkinci oğlumda da vardı hassasiyet ama ilkindeki kadar umursamıyorum. Uyutuyorum, kapının önünden parmak ucunda geçsem uyaniyor. İlki çok zor bir bebek olduğu için umursamıyorum. Sen akıllı kadınsın, çok iyi bir annesin. Önce kendini toplamalisin. Yolu her ne ise önce kendini toparla. Çağır birini yanına, mükemmel annelik diye bir şey yok. Bırak kayınvaliden annen hangisi ile daha iyi isen çağır onlara bırak biraz ve sen kendini iyilestir. Beni de çocuğumu da al diye dua ediyorum diyorsun. Bebek bunları hep biliyor hissediyor. Şöyle düşün, anne karnındayken anne stresliyse doğum erken ya da sezaryense, zor bir doğumda... bebek büyük olasılıkla kolik oluyor. Lütfen önce kendini iyilestir. Bebeğin o zaman daha iyi olacak. Ve ne yazık ki istediğiniz eğitimi verelim bazı bebekler uyumuyor. Verdiğin emeği düşünüp üzülme. Bu bir süreç ve geçecek. Hepsi geçecek inan bana.

Zeytin sanki ağır gibi geldi bana zaten bende çok sevmem:)
Zeytin 8. ay. :)) Bu ailece zeytin hastasıyız :)) o yüzden iki hafta erken denedim ben tabii kabuksuz ve tuzsuz. Büyük oğlum da çok severdi. Bu ara pek yemiyor ama çılgınlar gibi zeytin yerdi.

Kızlar bir ay bir hafta 400 gr alım normal mi ek gıdayı az yiyor sanki az almis gibi
Bizimki de bir ayda 400 gram aldi 8.ayda.Ben normal olduğunu dusunuyorum.Senin bebeğin benimkinden kucuktu diye hatırlıyorum hafta olarak.Yemesi gittikçe daha iyi olucak inşallah,alisicak.

Bebeginizin kakasi nasil? Bizim baya kati yapiyor. Sivi da tuketiyor aslinda ama bilemedim.
Diğer ayların annelerinin sayfalarini da okuyordum,kati olduğu yaziyordu artık bu aylarda.Bizimkinin çok katı değil ama ek gıdası da alması gerektiği kadar degil diye düşünüyorum,belki fazla almadığı içindir.

Gerçekten tam olarak öyle . Yüzüm gulmese gulumseyene kadar yüzüme bakiyo. Sadece onun için daha güçlü olmaya çalışıyorum

On günün sekizinde katı ya böyle suyu çekilmiş gibi zorlanıyo da yaparken, demir damlasını suçlu buluyorum bu konuda su zeytinyağı bal kabağı biraz iş görüyor
Ben komposto yapıyorum ; kayısı, incir ,hurma , keçi boynuzu ve daha fazlası bunları ayrı ayrı meyve suyu yapıyorum severek iciyo. Biraz su biraz meyve suyu . Suyu farklı şekillerde vermeye çalışıyorum. Bazen cam şişeden , bazen alıştırma bardağı, bazen büyük bardaklar ,çay bardağı, beslenme enjektörü vs vs

Suyu baya içiyo aslında, hiç vermedim meyve suyu arada ıhlamur o da çok az. Gün kurusunu suya ıslatıp yumuşak yumuşsk veriyorum alışacak diye bekliyorum yavaş yavaş düzeliyor gibi

Bizimki de bir ayda 400 gram aldi 8.ayda.Ben normal olduğunu dusunuyorum.Senin bebeğin benimkinden kucuktu diye hatırlıyorum hafta olarak.Yemesi gittikçe daha iyi olucak inşallah,alisicak.
Az yiyor sutumde azaldı ona bağladım biraz az kilo almis inşallah alisir ben az yediriyorum galiba hiç zorlamiyorum bide hep pür e

Blender çok kullandigsa cnm ona alismisdir

Benim çocuğum hic sebze yemiyor ya

Bugün yesil kabağı muzla karistirip yedirmeye calisacagim. Bir de yogurtla karistiririm. Iki sekilde de denemeyi düşünüyorum Hep meyve yiyor hic sebze yok. Avokado yiyordu ne guzel mevsimi gecti galiba onun da

Soğanlı, sarımsaklı, az domates salçalı, pirinçli yapıyorum ben, tek kabak mı haşlayıp veriyorsun. Onu benim ki de yemiyor. Yemeği olunca bayılıyor

Benimkide tek sebze yemez canım içine sarımsak yada soğan koyup et yada tavuk suyuyla yapınca yer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…