Büyük oğlum 27 ay emdi. Her emme sonunda temizlemedik vallahi. Maşallah çelik gibi dişleri var. 13 ay gece beslenmesi de devam etti sıkıntımız olmadı. Gece beslenmesini 7. ayda kesen ve 8. ayda uyku eğitimi veren arkadaşımin oğlu 3 yaşında dişlerin yarısı çürük. Şeker ennonemli şey diş için. Anne sütündeki oran o kadar etkilemiyor. Şöyle bir örnek vereyim birçok yerde hatta ülkemizde de 1 yaşından sonra macun yerine bal kullanıyorlar. Baldaki iyi bakteriler dişi koruyor diye. E onun da içinde şeker var... En ciddi sıkıntı şu bildiğimiz şeker çikolata abur cubur işin aslı...Biz de İnan o kadar uğraştık ağlatmamak İçin ama güzellikten anlamadı malesef. Memede uyutmak dişler için çok çok kötüymüş. 4 tane dişi var tontişin, dişlerine de kıyamıyorum. Aslında bana kalsa memede en rahat. 10 dk’da uyuyor
Bir daha hiç bu küçük olmaycaklarBenim bıdık çok güzel uyuyordu. Birinci den tecrübe ile doğar doğmaz bazı şeylere dikkat ettim. Emerek uyudu ama yatağına koyarken hafif kendine gelirdi öyle koyardım, en önemlisi yatağında desteksiz uyuması çünkü. Çok şükür çok iyi gidiyordu. Yatağına bırakıyordum gülüyordu agu gugu uyuyordu. Emzik de verince alırdı. Arada sekteye uğradı ama geri toparladı. Ne zaman ki bronşiyolit oldu ben gece gündüz emzirdim oksurdugunde kiyamadim.yine hemen emzirdim onu ve kıyamadım minige, o zaman yatakta uyumayı bıraktı. 3 buçuk aydır emerek uyuyor, emzik almıyor. Hele bu ara dişi çıktı diğerleri zorluyor. Sürekli emmek meme ağzında olsun istiyor. Şikayetçi miyim, hayır. Çünkü şu an buna ihtiyacı var. Koca dana 3 buçuk yaşındaki oğlum gece uyanıp anne seni özledim sarılmak istiyorum diyorsan bu miniğin de izlemeye sarilmaya emmeye rahatlamaya hakkı var. Evet gece uyaniyor ama neden uyanıyor? Hep alışkanlık deniyor ya o alışkanlık dediklerinde aimariklik değil aslında, bebeğin anneyi özlemesi.
Takip edin bakın, gün boyu ilgilenmediğinizde ya da yabancı ortama girdiğinde, tanımadığı birilerini gördüğünde hatta gün içinde düştüğünde canı acidiginda o gece çok daha fazla uyanır... Bir daha hiç bu kadar küçük olmayacaklar...
Ben gece beslenmesini keserken saatlerce ağlardı. 13 aylikti. Gece 3'te uyanır sabah olmasını camda beklerdi. Güneş uyanınca uyanirdi ya memeler... Yavru 3 buçuk yaşında. İnan bebekliginde çok çektim. Çok çok zor bir bebekti. Rutinler kitaplar hergun banyolar... Gecede bir defa kesintisiz 2 saat uyurdu. Sonra 15 dkda bir. Yok hiçbir şey kar etmedi. Refluau var diye gece beslenmesini kestik. 40 gün sürdü. Saatlerce ağlardı. Hâlâ icim acıyor aklıma geldikçe gözlerim doluyor. Ama o ağlarken benim kucagimdaydi. Susturmak için evin içinde koşardım. Bir şekilde alıştı. Ama ağlamasın üzülmesin diye çok uğraştım. Sarıldım. Uyusa da uyumasa da sabaha kadar kucağımda tuttum. Evin içinde kosarak uyuttum ve uyuyunca da bırakmadım. Evet zordu ama en azından güveni zedelenmedi şimdiki aklım.olsa emzirmeyi azlatir ama kesmezdim. Gerekirse gece kucağımda dik tutar yine emzirirdim (ki bir süre denemiştim) ürtiker geçmediği ve reflusu olduğu için gece beslenmesini kesmek şart demişlerdi....Valla herkesin anneliği kendine kimseye karışmak haddim değil ama 45 dakikayı okuyunca bana da bi kal geldi.üzüldüm yavruya
Bazen günün kosturmacasinda ikisiyle de ilgilenemiyorum yemek temizlik falan... İnan akşam ikisi de uyuyunca o kadar üzülüyorum ki. Yarın bile bugünkü kadar küçük olmayacak.Bir daha hiç bu küçük olmaycaklarGöz yaşım pıt.. Zaten çok duygusal oldum, gözümün yaşı ucunda bekliyo oy ne çektim ben beee
Meğer çok uyku hasretmiş bende bunu öğrendim Yaa aglattın beni gidip melegime sarılayımBazen günün kosturmacasinda ikisiyle de ilgilenemiyorum yemek temizlik falan... İnan akşam ikisi de uyuyunca o kadar üzülüyorum ki. Yarın bile bugünkü kadar küçük olmayacak.
Valla canim bilemem kendi fikrim agir gelir ama doktoruna ulasma imkanin varsa sorKızlar taze kaz yumurtası geldi bana. Bebeğe ağır olur değil mi
Bence de ağır gelir. Yaşadığım il de malesef numarasını vermiyor doktorValla canim bilemem kendi fikrim agir gelir ama doktoruna ulasma imkanin varsa sor
Kaz eti de agirdir verme bence risk almaya deymez.Bence de ağır gelir. Yaşadığım il de malesef numarasını vermiyor doktor
Sen ye sütünden geçsin.Bence de ağır gelir. Yaşadığım il de malesef numarasını vermiyor doktor
Ahahahhaa Ay evet ya.. O kadar yoğun geçiyor ki günler gidemiyorum unuttuğum oluyor emeklediiği için aklım kalıyor gitsem bileBen de veremem ben daha kendimi tuvalete zor yetiştiriyorum
O yöntem ağlarsa kucağa alıp sakinleştir yine seni isterse al kucağına sakinleştir yöntemi mi oluyorTracy hogg un uyku eğitimini deneyebilirsiniz ama internette çok fazla yanlış ve eksik bilgi var . Hem meleginizin yanında olup onu destekleyip hem de uyku egitimi verilebiliyo . Benim oğlum uyudiysa herkes uyur
Öncelikle çok geçmiş olsun3 gundur atesimiz var. Dun 39 derece atesle acile gittik bogazinda hafif kizariklar var diyip hicbisey yapmadan gonderdiler.3 gun gecmezse gelin dediler. Yarin kendi doktorumuza goturucem. Bugun 38 i gorduk 1 kere onun disinda 37 lerdeydi ama hic keyfi yoktu kuzumun cok yoruldu. Az once yine baktim 38.9
Bu dis atesi degil heralde nasil hasta ettim cocugu anlamadimm ,emekliyo elleri agizda hep ordan mi kapti enfeksiyonu. O kadar yorgun ve uykusuzum ki.. Ama Rabbim gucunu de veriyo sukur.
Ağır gelmez mi yaKızlar taze kaz yumurtası geldi bana. Bebeğe ağır olur değil mi
İnsan direk kendini sucluyo malesefÖncelikle çok geçmiş olsuninşallah çabucak iyileşir bebeğiniz
Ama hasta ettim cümlesi çook yanlış olmuş Habgi anne bebeğini hasta eder kiolucağı varmış belki de diştir gerçekten
İnşallah da hemencik iyileşir
Yok yok suçlama düşe kalka hasta ola ola bağışıklık kazanacaklarİnsan direk kendini sucluyo malesefates bi de en korktugum sey ama boyle boyle buyutucez bebisleri. cok tesekkur ederimm insallah.
Sen ye sütünden geçsin.
Biz kat eti tuketiriz ama yumurtasını hiç yemedim.
Tavuk etini sen mi sormuştun etrafa bi sorsan bazi yerlerde kesim tavuğu vardir ara ara kasaplara gelir, ben gezen tavuk bulursam tavuk eti yediririm yoksa hiç gerek yok hindi eti daha sağlıklı.
Bence de ağır gelir bir iki kaşık büyüğe yediririm. Kalanı da biz yeriz. Kocaman birşey zaten. Deve kuşu yumurtası gibi. Tavuk yumurtası da geldi ondan veririm artık.Ağır gelmez mi yabilemedim şimdi
Daha biz beyazına bile geçmedik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?