Yaaaaaaa ben de aşırı heyecanlıyımBizim ilk dışımız dün cikti çok rahat çıkarttık inş.digerleride kolay olur darısı senin pasaya
Büyüyor annesi daha dün gibi karnındayken tekmeyle çekirdek kabuklarının olduğu tabagi devirmesiYaaaaaaa ben de aşırı heyecanlıyımbugün de diş görmedim. Bizimki zorlu geçiyo ama o minik bey büyüyo ya gözlerim parlıyo. Bugün 4 kere kontrol ettim gelen giden var mı diye yok
Yaaaaaaaa evet şuan o günü tekrar yaşadımBüyüyor annesi daha dün gibi karnındayken tekmeyle çekirdek kabuklarının olduğu tabagi devirmesibugun disi cikiyor zaman nasıl geciyor
Rint aynen öyle biliyor musun. Her gün bir olmuyor tabi ama pratiklik kazandık benceAllah çok daha kolayını sağlıkla nasip etsin. Allah yardım edecek canım hiç merak etme. Tek çocukla yüzümü yıkayacak zamanı bulamazken iki çocukla evim düzenim eskisinden daha iyi. Allah yardım etsin her aşamada.
Yaaa o tek çocukla bişey yapamayanlardan biride benim bak doğurasım geldi suan gaza getirme gece geceAllah çok daha kolayını sağlıkla nasip etsin. Allah yardım edecek canım hiç merak etme. Tek çocukla yüzümü yıkayacak zamanı bulamazken iki çocukla evim düzenim eskisinden daha iyi. Allah yardım etsin her aşamada.
Ben ikinci çocuk için ideal zamanı buldum:Yaaa o tek çocukla bişey yapamayanlardan biride benim bak doğurasım geldi suan gaza getirme gece gece
KesinlikleRint aynen öyle biliyor musun. Her gün bir olmuyor tabi ama pratiklik kazandık bence
Muhtemelen bir sabah bulacaksın.Yaaaaaaa ben de aşırı heyecanlıyımbugün de diş görmedim. Bizimki zorlu geçiyo ama o minik bey büyüyo ya gözlerim parlıyo. Bugün 4 kere kontrol ettim gelen giden var mı diye yok
Kendime geldim suanKesinlikleama itiraf edelim biri vilerle ilgilendiğimiz kadar ilgilenebiliyot muyuz ikincilerle?
Şöyle ki pratiklik kazanmak zorundayız. Çünkü bebekten arta kalan zaman olmak zorunda. Çünkü ben yemesem de olur diyorduk, şimdi çocuğun yemesi lazım. Ev dağınık olsa da olur diyorduk, şimdi birini tutsan öteki gidiyor bir yerlere. Mesela birincide hergun evi toplamazdim. Oyuncakları dururdu istediği zaman oynardı. Şimdi her akşam mutlaka ev toplayıp sabah erkenden supuruyorum. Çünkü birinci yere fındık fıstık bilye lego vs düşürmüş olabilir...
Biz kural koyduk, LEGO gibi küçük parcali oyuncaklar salona gelmiyor sadece kendi odasında oynuyoruz bir numara ile. Ama şimdi emekleme de başladı sürekli kapıyı mi kapalı tutacağız?
Birinci ihh dese ayyy yavruuuuum diye kosuyordum. İkinci aahhhhgggggggggaaaaahhhhhhh diyor tam koşacağım bacağımda öteki dur oğlum kardeşine bakayım derken öteki ağlıyor sonra birinci beni bıraktın diye ağlıyor. Biri susuyor derken biri kucagimda biri bacağımda ya da ikisi de üstümde. Ama işte o aşamaya gelene kadar küçük epey ağlamış oluyor.
Evet bi de bizim baya bi doktor gördü hiçbiri demedi, şansımıza nereye elimizi atsak kurudu ya doktor gider ya hastane kapanırBizimde aynısı doktora sorucam gidince o kadar kontrole gittik ağıza bakılıyor hiçbişey denmedi
Ay aynen, geçen ocağı kapatabilse ben bebeği uyuturken diye düşündümBen ikinci çocuk için ideal zamanı buldum:
Birinciye
Yavrum ocağı kapat, ütüyü fişten cek diyebileceğin zaman ikinci için en ideal zamandır
Tam olarak böyleyiz. Bizim ev canlandı gözümdeKesinlikleama itiraf edelim biri vilerle ilgilendiğimiz kadar ilgilenebiliyot muyuz ikincilerle?
Şöyle ki pratiklik kazanmak zorundayız. Çünkü bebekten arta kalan zaman olmak zorunda. Çünkü ben yemesem de olur diyorduk, şimdi çocuğun yemesi lazım. Ev dağınık olsa da olur diyorduk, şimdi birini tutsan öteki gidiyor bir yerlere. Mesela birincide hergun evi toplamazdim. Oyuncakları dururdu istediği zaman oynardı. Şimdi her akşam mutlaka ev toplayıp sabah erkenden supuruyorum. Çünkü birinci yere fındık fıstık bilye lego vs düşürmüş olabilir...
Biz kural koyduk, LEGO gibi küçük parcali oyuncaklar salona gelmiyor sadece kendi odasında oynuyoruz bir numara ile. Ama şimdi emekleme de başladı sürekli kapıyı mi kapalı tutacağız?
Birinci ihh dese ayyy yavruuuuum diye kosuyordum. İkinci aahhhhgggggggggaaaaahhhhhhh diyor tam koşacağım bacağımda öteki dur oğlum kardeşine bakayım derken öteki ağlıyor sonra birinci beni bıraktın diye ağlıyor. Biri susuyor derken biri kucagimda biri bacağımda ya da ikisi de üstümde. Ama işte o aşamaya gelene kadar küçük epey ağlamış oluyor.
Oyy msh ne guzel11yasindaki oğlum 9 yaşında kızım birde8aylik oğlum cnm
Benim bir numara yeni yeni kendine yaklaştırmaya başladı biliyor musun... 8 aydır hiçbir etkileşimi yoktu. Yok sayıyordu bebeği. Hatta ağlayınca anne.ben bir şey duymuyorum ki, diyordu. Ne bir oyun ne bir konuşma... Yeni yeni kardeşim şöyle yapma kardeşim bu budur demeye başladı. O da çaktırmadan kamera koyup aman oğlum ben tuvalete gidiyorum/ balkona çıkmam lazım kardeşin sana emanet, dedim de öyle. Kamera elimde ben de kapının yanında bekledim tabii amaç çocuğun ona emek vermesi sorumluluk hissetmesi..Tam olarak böyleyiz. Bizim ev canlandı gözümdeilk çocuk da ev de bu kadar kirlenmiyordu. Büyüğün ağladığını hiç hatırlamıyorum. Ağlatmazdım hiç, hemen koşardım. Şimdi bebeğe, neyse biraz ağlasın ciğerleri açılır modundayım. İşin doğrusu büyükte ki kadar oynayamıyorum. Ama abisi gösteriyor, Araba nasıl sürülür, bazı şeyleri anlatıyor. Bunun da etkileşim de olduğu şeyler daha farklı. Zaten bebek oyuncakları, halka dizme falan asla ilgisini çekmiyor. Gözü abisinin oyuncaklarında, çocuğun tepesine çıkıp elinden oyuncağını çekiştiriyor
İnan bazen büyük o kadar istiyor boynunu büküyor ki ikisini birden alıyorum kucağıma. Baksan 60 kilo 1.60 ufak tefek bir şeyim. O an Allah gücünü veriyorKendime geldim suançünkü benim vücudum 2 tane taşımaz biz hala kucakta uyuyoruz gündüz zaten yarım saat uyuyor bazen yatırmıyorum bile kucagimda uyuyup uyaniyor su uyku eğitimi varya yatır kaldır kizim onu bana uyguluyor yattim saka yaptim kalk bazende ben kaldiriyorum onu herşey karşılıklı bakiyorum baba fosurduyor onun yanina gidiyoruz adamcagiz kizim sen uyumadinmi diyo tabi cocuk annem severken uyandım diyemiyor ben kizimi uyuturum diyo o sırada ben uyuyorum 2.benim neyime
Ben eskiden çocuk yokken 15 günde bı dip köşe yapardım. İlk çocuk olunca haftada iki yapmaya başladım. Şimdi iki günde bı yapıyorum.Allah çok daha kolayını sağlıkla nasip etsin. Allah yardım edecek canım hiç merak etme. Tek çocukla yüzümü yıkayacak zamanı bulamazken iki çocukla evim düzenim eskisinden daha iyi. Allah yardım etsin her aşamada.
Benim ki de mamama diye ağlamaya başlıyor ben mutfağa girince, ye desem yemezBen eskiden çocuk yokken 15 günde bı dip köşe yapardım. İlk çocuk olunca haftada iki yapmaya başladım. Şimdi iki günde bı yapıyorum.. Allah yardım ediyo. Haa bu arada ütüsüz geziyoruz zaten dışarı hayatımız kalmadı. Bol bol çamaşır yıkaniyor. Sepet hiç boş kalmıyor. Dört kişi hergun duş alınca . En sevmediğim mutfak kısmı. Ne yemek yapsam derdi beni geriyor. Bulaşık faslından nefret ediyorum küçük bacaklarıma yapışıp ağlıyor. Sanki saatlerce bırakmışım gibi. Ben mutfakta iş yapmaya başlayınca çocuk krize giriyor. Kucağıma alana kadar susmuyor. Tek kolla bulaşık makinası doldur boşalt yapıyorum. Bide üçüncü bebek olsa diyorum kasiniyorim galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?