2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bizim ilk dışımız dün cikti çok rahat çıkarttık inş.digerleride kolay olur darısı senin pasaya
Yaaaaaaa ben de aşırı heyecanlıyım bugün de diş görmedim. Bizimki zorlu geçiyo ama o minik bey büyüyo ya gözlerim parlıyo. Bugün 4 kere kontrol ettim gelen giden var mı diye yok

Ya ben bazen alıntı yapmak istiyorum ya da begenicem ama ekranım falan donmamasina rağmen yapmıyo size de oluyo mu??

Yaaaaaaa ben de aşırı heyecanlıyım bugün de diş görmedim. Bizimki zorlu geçiyo ama o minik bey büyüyo ya gözlerim parlıyo. Bugün 4 kere kontrol ettim gelen giden var mı diye yok
Büyüyor annesi daha dün gibi karnındayken tekmeyle çekirdek kabuklarının olduğu tabagi devirmesi bugun disi cikiyor zaman nasıl geciyor

Rint aynen öyle biliyor musun. Her gün bir olmuyor tabi ama pratiklik kazandık bence

Yaaa o tek çocukla bişey yapamayanlardan biride benim bak doğurasım geldi suan gaza getirme gece gece

Rint aynen öyle biliyor musun. Her gün bir olmuyor tabi ama pratiklik kazandık bence
Kesinlikle ama itiraf edelim biri vilerle ilgilendiğimiz kadar ilgilenebiliyot muyuz ikincilerle?

Şöyle ki pratiklik kazanmak zorundayız. Çünkü bebekten arta kalan zaman olmak zorunda. Çünkü ben yemesem de olur diyorduk, şimdi çocuğun yemesi lazım. Ev dağınık olsa da olur diyorduk, şimdi birini tutsan öteki gidiyor bir yerlere. Mesela birincide hergun evi toplamazdim. Oyuncakları dururdu istediği zaman oynardı. Şimdi her akşam mutlaka ev toplayıp sabah erkenden supuruyorum. Çünkü birinci yere fındık fıstık bilye lego vs düşürmüş olabilir...
Biz kural koyduk, LEGO gibi küçük parcali oyuncaklar salona gelmiyor sadece kendi odasında oynuyoruz bir numara ile. Ama şimdi emekleme de başladı sürekli kapıyı mi kapalı tutacağız?
Birinci ihh dese ayyy yavruuuuum diye kosuyordum. İkinci aahhhhgggggggggaaaaahhhhhhh diyor tam koşacağım bacağımda öteki dur oğlum kardeşine bakayım derken öteki ağlıyor sonra birinci beni bıraktın diye ağlıyor. Biri susuyor derken biri kucagimda biri bacağımda ya da ikisi de üstümde. Ama işte o aşamaya gelene kadar küçük epey ağlamış oluyor.

Kendime geldim suan çünkü benim vücudum 2 tane taşımaz biz hala kucakta uyuyoruz gündüz zaten yarım saat uyuyor bazen yatırmıyorum bile kucagimda uyuyup uyaniyor su uyku eğitimi varya yatır kaldır kizim onu bana uyguluyor yattim saka yaptim kalk bazende ben kaldiriyorum onu herşey karşılıklı bakiyorum baba fosurduyor onun yanina gidiyoruz adamcagiz kizim sen uyumadinmi diyo tabi cocuk annem severken uyandım diyemiyorben kizimi uyuturum diyo o sırada ben uyuyorum2.benim neyime

Tam olarak böyleyiz. Bizim ev canlandı gözümde ilk çocuk da ev de bu kadar kirlenmiyordu. Büyüğün ağladığını hiç hatırlamıyorum. Ağlatmazdım hiç, hemen koşardım. Şimdi bebeğe, neyse biraz ağlasın ciğerleri açılır modundayım. İşin doğrusu büyükte ki kadar oynayamıyorum. Ama abisi gösteriyor, Araba nasıl sürülür, bazı şeyleri anlatıyor. Bunun da etkileşim de olduğu şeyler daha farklı. Zaten bebek oyuncakları, halka dizme falan asla ilgisini çekmiyor. Gözü abisinin oyuncaklarında, çocuğun tepesine çıkıp elinden oyuncağını çekiştiriyor

Benim bir numara yeni yeni kendine yaklaştırmaya başladı biliyor musun... 8 aydır hiçbir etkileşimi yoktu. Yok sayıyordu bebeği. Hatta ağlayınca anne.ben bir şey duymuyorum ki, diyordu. Ne bir oyun ne bir konuşma... Yeni yeni kardeşim şöyle yapma kardeşim bu budur demeye başladı. O da çaktırmadan kamera koyup aman oğlum ben tuvalete gidiyorum/ balkona çıkmam lazım kardeşin sana emanet, dedim de öyle. Kamera elimde ben de kapının yanında bekledim tabii amaç çocuğun ona emek vermesi sorumluluk hissetmesi..

İnan bazen büyük o kadar istiyor boynunu büküyor ki ikisini birden alıyorum kucağıma. Baksan 60 kilo 1.60 ufak tefek bir şeyim. O an Allah gücünü veriyor
Benim büyük ile çok farklı bir iletisimim vardı, 7/24 birlikte, oynayan gezen ana ogulduk. Çok çok eglenirdik. Acayip bir düşkünlüğümuz vardı. Oğlumu cidden hayatıma dahil ettim. Belki geçmişte rastlamiaaindir. Neredeyse hiç uyumayan bir bebekti. Ben de dedim çocuk bana uyku eğitimi veriyor yatiramadan kaldır 15 20 defa uyanirdi gece gündüz bir defa 30 bir defa 15 dk olmak üzere iki uykusu vardı. 2 yaşından sonra gecede 5'e düştü de sevinçten oturup ağladım şimdi 3 buçuk yaşında ve 3 kere uyanıyor gece yine. Her uykuya geçiş eziyetti... Alerjikti... Çok zordu kısacası. Ama çok eğlendik çok düşkündü birbirimize. E kardeş olunca kabullenmedi. Kardeş doğduğundan beri grip domuz gribi kalça çıkığı bronşit şu bu en son Corona derken hayatımız inanilmaz değişti. Ve bundan kardeşini sorumlu tutuyor. Haklı ne yazık ki... çocuk bunları idrak edemiyor. Hepsi kardeş geldikten sonra olduysa onun yüzünden...ama inan sorumluluk artınca insan hayatı düzeliyor. Bebeklerimizi biraz da biz böyle yapıyoruz. Tek meşgale o. Kardeş olunca kabullenemesi de çok normal. Uykusuzdum ruh. gibiydim ama mutluydum. Yine mutluyum. Sadece arada ufakligin her şeyini kaçırıyor gibi hissediyorum
Büyük hala uyandığı için ve gündüz uyumadığı çin küçük ne kadar uyansa da uyumasa da bana normal geliyor

Kizlar neredeyse hic disari cikmadigimiz ciktigimizda da yalinayak oldugmuz icin ilk def sandalet veya ilk adim ayakkabisi almaya karar.verdim.Sizler ne kullaniyorsunuz ? Metreyle olctum.Arada baya bi fark var.Biri minik ayak digeri koca ayak Ne alalim sizce ?

Ben eskiden çocuk yokken 15 günde bı dip köşe yapardım. İlk çocuk olunca haftada iki yapmaya başladım. Şimdi iki günde bı yapıyorum. . Allah yardım ediyo. Haa bu arada ütüsüz geziyoruz zaten dışarı hayatımız kalmadı. Bol bol çamaşır yıkaniyor. Sepet hiç boş kalmıyor. Dört kişi hergun duş alınca . En sevmediğim mutfak kısmı. Ne yemek yapsam derdi beni geriyor. Bulaşık faslından nefret ediyorum küçük bacaklarıma yapışıp ağlıyor. Sanki saatlerce bırakmışım gibi. Ben mutfakta iş yapmaya başlayınca çocuk krize giriyor. Kucağıma alana kadar susmuyor. Tek kolla bulaşık makinası doldur boşalt yapıyorum. Bide üçüncü bebek olsa diyorum kasiniyorim galiba

Benim ki de mamama diye ağlamaya başlıyor ben mutfağa girince, ye desem yemez tezgahta yemek yiyorum ona vermiyorum falan sanıyor sanırım. Günde 2 Makina çamaşır çıkıyor benim de. Ütü bizim evde de bitti. Ütüsüz çıkıyoruz çıkarken

Diş döneminde 2 bize yeter dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…