Ay eskilerden dabaz derler galiba ondan bu cok kasinir bildigim bide cogalir bi gozlemle baska yerinde çıkacakmı doktora.goturun krem verir mutlaka yam etki yapmış olabilirKızlar bu ne olabilir ya antibiyotik yan etki yapmış olabilir mi
Göbek deliğinin altı
Hemen hemen aynıyız. Bizimde 16 ekimbizde bayağıdır tutunup yürüyoruz ama daha ellerini bırakmıyor.
Oyuncak isimlerini ogretmek ve mandal fikri iyiymiş kesin yapacağım ikisini deBen baya büyük resimli kitaplar aldım o dokunuyo hoşuna gidiyo.benbde canlandirmali olarak okuyorum. Saklambaç oynuyoruz, biseyleri üst üste koyup devirmeye bayılıyo, top firlatiyoruz, tekelek gibi cisimleri çevirmeyi ve incelemeyi seviyo, dışarı çıkıp imkan buldukça yeşilliklerle oturuyoruz ve çok değişik geliyo ; yapraklar ,otlar ... Bu aralar yine dişler çıkıyo kaşıntısı var eline ne bulsa alıp ağzına sokuyorbi gemimiz var kum kale setinin icinden çıktı. Onun içine kardan adam , küçük gemi vs oyuncakları koyup yolculuk yapıyoruz çok hoşuna gidiyo yolcuları fırlatarak indiriyo. Her şeyin ismini söylediğim için oyuncakları taniyo. Oyuncaklari dizip isimlerini söylüyorum o gösterince alkışlıyorum. Mandal her çocuğun harika ötesi oyuncaklarıdan tişörtümün eteğine mandallari tutusturuyorum onları oradan sökmek çok hoşuna gidiyo. Şimdilik aklıma gelenler bunlar
Yok oldu canımHazan merak ettm. Döküntü cogaldi mi. Nasıl oldu bebegin
Çok erken ama ben uzun zamandır toplarla oynarken bile küçük top - büyük top, kırmızı top- sarı top ,turuncu kamyon gibi belirtiyorum. Oyuncakların yaptığı hareketleri söylüyorum mesela turuncu kamyonun tekeri dönüyo gibi. Çünkü özellikle tekerleklerine odaklaniyo o an ve ilgisi o yönde olduğu için bana hemen cevap vermeye çalışıyo. Kardan adam takla atıyo gibi gibi şeyler söylüyorum. Şimdilik kendim de en büyük hatam bir çok şeye hayır demek. Yani o an bunu yapmamalisin ya da böyle yapman daha dogru olur gibi yönlendirmeler yapmam gerekirken kendimi sürekli hayır derken buluyorum ve oğlum hayırı biliyo. O an hemen duruyo ya da geri çekiliyor yani öğrenmesine ket vuruyorum. Kendimi bu konuda durdurmaliyim.Cesaretlendirin yurutun alkışlayın
Oğlumuza babası oğretti koltuğa yakın durup hadi oğlum diye diye bıraktı baktık adımatıyor
Öncesinde bazdn kendisinin ellerini bırakıp bi yerden bi yere geçtiğini farketmiştik.
Yani hazır olduğunu anlayınca tutunmadan yurutmeye calıştık. Çoğu şeyi babası böyle oğretti emeklemeyi eşiklerden geçmeyi tutunarak ayakta durmayı tutunarak yurumeyi..
Oyuncak isimlerini ogretmek ve mandal fikri iyiymiş kesin yapacağım ikisini de
İlaç dokunmuş cnm doktora gitmen gerekKızlar bu ne olabilir ya antibiyotik yan etki yapmış olabilir mi
Göbek deliğinin altı
Yalanci kasılmalar olabilir rahim genisliyordur bebek büyüdükçe tabiki artarsa doktora gitHanımlar affınıza sığınarak birsey sormak istiyorum. Benim bu hamileliğimde biraz otursam veya uzansam ayağa kalkınca rahmim mı desem vajina mı desem aşağıda ağrı oluyo hemen yürüyemiyorum tutulmuş gibi yani kemikler. Ayy filan yapıyorum kalkarken. Annem kız bebek kasıkta olur diyo acaba aşağıya mı iniyor ayakları vs bilemedim.. Yoksa normal doğum yaptım tekrar hamileyim onunla mı ilgisi var çözemedim ama rahatsızlık duyuyorum fikriniz varmidir
Sevindim. Bizim de pazar günü ilk defa şeftali yedi. Göğsü kolların iç tarafları bacakları hemen kabardı kızardı. Aklım çıktı bı anda çok oldu ama. Allerset damla verdim. Yarm saate geçti. doktor bı ay sonra çok küçük bı parçayla tekrar dene dedi. Aklım çıktı bı an. Zaten hemen herşeye alerjisi olan bı bebek. Yoğurt peynir alerjisi düzeldi çok şükür. Hep takip halinde veriyorum yicekleriYok oldu canım
İkinci hamileliğimde bende yaşadım bunu. Yürümek işgence oluyordu. Benim iki gebelik arasında 4 sene vardı bir deHanımlar affınıza sığınarak birsey sormak istiyorum. Benim bu hamileliğimde biraz otursam veya uzansam ayağa kalkınca rahmim mı desem vajina mı desem aşağıda ağrı oluyo hemen yürüyemiyorum tutulmuş gibi yani kemikler. Ayy filan yapıyorum kalkarken. Annem kız bebek kasıkta olur diyo acaba aşağıya mı iniyor ayakları vs bilemedim.. Yoksa normal doğum yaptım tekrar hamileyim onunla mı ilgisi var çözemedim ama rahatsızlık duyuyorum fikriniz varmidir
Canm bu hayır konusunu ilki oğlumda uyguladık. Hep doğru cümleler kurmaya çalıştık. Hayır kullanmadık. Biz doğru cümlelerle eğitmeye çalışırken bi misafir gelir bı akraba arkadaş ziyaret i yaparız. Hemen ordan kapiodu. O bize hayır demeye başladı. Mesela hiç kardeşini itip cekmiodu minciklamiyodu. Sonra bı gün bı arkadaşa gittik. Oradaki bebeğe abisi ablası baya eziyet ediolar kimse bişey demiyor bebeği itiyolar çekiyorlar mıncıklıyor. Biz böyle seviyoruz diyolar. Baktım bizimki de kardeşine öğle davranmaya başladı. Haftalardır uğraşıyorum bu durumda. Oğlum biz böyle yapmıyoruz. Bizim bebeğimiz hassas. Herkes aynı şekilde yaşamaz. Biz böyle davranıyoruz bebeğimize. Senide böyle hassas büyüttük. Ama yok orda gördü oraya takıldı . Anaokuluna gitti üç ay bin tane tuhaf huy edindi. Dört sene ogrettiklerimiz boşa gitti resmen. Üç ayda bütün huyu değişti. Yere ayağıyla vurmalar ellerini yumruk yapıp sikmalar. Bagirmalar. Sen benim annem değilsin demeler . Bunu ilk dediğinde ağlamıştım hatta çok zoruma gitti. Hani bı söz varya bana arkadaşını göster sana kim olduğunu söyleyim. Ne diyim güzel düzgün arkadaşlıklar edinirler inşallah. Sırf bu yüzden daha iyi bı semte taşınmayı bile düşünüyorum. Çok üzgünüm.Çok erken ama ben uzun zamandır toplarla oynarken bile küçük top - büyük top, kırmızı top- sarı top ,turuncu kamyon gibi belirtiyorum. Oyuncakların yaptığı hareketleri söylüyorum mesela turuncu kamyonun tekeri dönüyo gibi. Çünkü özellikle tekerleklerine odaklaniyo o an ve ilgisi o yönde olduğu için bana hemen cevap vermeye çalışıyo. Kardan adam takla atıyo gibi gibi şeyler söylüyorum. Şimdilik kendim de en büyük hatam bir çok şeye hayır demek. Yani o an bunu yapmamalisin ya da böyle yapman daha dogru olur gibi yönlendirmeler yapmam gerekirken kendimi sürekli hayır derken buluyorum ve oğlum hayırı biliyo. O an hemen duruyo ya da geri çekiliyor yani öğrenmesine ket vuruyorum. Kendimi bu konuda durdurmaliyim.
İkinci hamileliğimde bende yaşadım bunu. Yürümek işgence oluyordu. Benim iki gebelik arasında 4 sene vardı bir de
Erken değil mi ya kasılmalaraYalanci kasılmalar olabilir rahim genisliyordur bebek büyüdükçe tabiki artarsa doktora git
Canm benim ikinci çok zorluyordu. Ayakları asagidaydi uzun süre . Hatta doktora gittik ultrasonu açar açmaz doktor aaaa dedi bu çok yaramaz bı bebek olcak. Ayaklarıyla sürekli keseyi itiyormus. Oda sancı yapiomus. Yatış vermişti bana her an keseyi patlatabilir suyun gelebilir dedi. Tabi evde bı çocuk daha var çok yatamadım ama elimden geldiğince dinlenmeye çalıştım. Ev işlerini hep eşim yaptı. Ben sadece yemek yaptım büyük oğlumla ilgilendim. Sonra döndü baş aşağı. Baş aşağı dönünce de çok ağrım oluyodu. Hep baskı yapiodu. İki gebeliğim arasında dört sene var. Ama çok zorladı beni. Hep aşağı baskı yaptı. Gercekten çok yaramaz bı bebek olduHanımlar affınıza sığınarak birsey sormak istiyorum. Benim bu hamileliğimde biraz otursam veya uzansam ayağa kalkınca rahmim mı desem vajina mı desem aşağıda ağrı oluyo hemen yürüyemiyorum tutulmuş gibi yani kemikler. Ayy filan yapıyorum kalkarken. Annem kız bebek kasıkta olur diyo acaba aşağıya mı iniyor ayakları vs bilemedim.. Yoksa normal doğum yaptım tekrar hamileyim onunla mı ilgisi var çözemedim ama rahatsızlık duyuyorum fikriniz varmidir
Canım kaç haftalık olmuştu . İkinci doğum daha rahat oluyo diyolar ya işte kemikler daha çabuk açılıyo falan yani ben onu la ilgili olduğunu düşünüyorum. İlk doğumlarda karnı kesinlikle aşağı inmeyen anneler var mesela ben yani bebek kanala yerlesmiyo ama ikinci gebeliklerde öyle olmuyo. Bebek şuan yerini yapıyo olabilir.Hanımlar affınıza sığınarak birsey sormak istiyorum. Benim bu hamileliğimde biraz otursam veya uzansam ayağa kalkınca rahmim mı desem vajina mı desem aşağıda ağrı oluyo hemen yürüyemiyorum tutulmuş gibi yani kemikler. Ayy filan yapıyorum kalkarken. Annem kız bebek kasıkta olur diyo acaba aşağıya mı iniyor ayakları vs bilemedim.. Yoksa normal doğum yaptım tekrar hamileyim onunla mı ilgisi var çözemedim ama rahatsızlık duyuyorum fikriniz varmidir
Aslında sosyallestikce yasayacaklarimi az çok tahmin edebiliyorum ama işte daha doğru bişey varken de inasanin içi rahat etmiyo ki. Sizinki de muhakkak dışardan her öğrendiği şeyle ilgili bi geçiş süreci yaşar ama zamanla doğru davranışı anlar diye düşünüyorum. Büyüyorlar 3 gün sonra tam 10 buçuk aylık olacak .Canm bu hayır konusunu ilki oğlumda uyguladık. Hep doğru cümleler kurmaya çalıştık. Hayır kullanmadık. Biz doğru cümlelerle eğitmeye çalışırken bi misafir gelir bı akraba arkadaş ziyaret i yaparız. Hemen ordan kapiodu. O bize hayır demeye başladı. Mesela hiç kardeşini itip cekmiodu minciklamiyodu. Sonra bı gün bı arkadaşa gittik. Oradaki bebeğe abisi ablası baya eziyet ediolar kimse bişey demiyor bebeği itiyolar çekiyorlar mıncıklıyor. Biz böyle seviyoruz diyolar. Baktım bizimki de kardeşine öğle davranmaya başladı. Haftalardır uğraşıyorum bu durumda. Oğlum biz böyle yapmıyoruz. Bizim bebeğimiz hassas. Herkes aynı şekilde yaşamaz. Biz böyle davranıyoruz bebeğimize. Senide böyle hassas büyüttük. Ama yok orda gördü oraya takıldı . Anaokuluna gitti üç ay bin tane tuhaf huy edindi. Dört sene ogrettiklerimiz boşa gitti resmen. Üç ayda bütün huyu değişti. Yere ayağıyla vurmalar ellerini yumruk yapıp sikmalar. Bagirmalar. Sen benim annem değilsin demeler . Bunu ilk dediğinde ağlamıştım hatta çok zoruma gitti. Hani bı söz varya bana arkadaşını göster sana kim olduğunu söyleyim. Ne diyim güzel düzgün arkadaşlıklar edinirler inşallah. Sırf bu yüzden daha iyi bı semte taşınmayı bile düşünüyorum. Çok üzgünüm.
Ben de öyle umut ediyorum. Biz tohumlari ekliyoruz. Çok zor çocuk büyütmek. Bizim 23 gün sonra doğum günü.Aslında sosyallestikce yasayacaklarimi az çok tahmin edebiliyorum ama işte daha doğru bişey varken de inasanin içi rahat etmiyo ki. Sizinki de muhakkak dışardan her öğrendiği şeyle ilgili bi geçiş süreci yaşar ama zamanla doğru davranışı anlar diye düşünüyorum. Büyüyorlar 3 gün sonra tam 10 buçuk aylık olacak .
Annem de her zaman dünyada en zor büyüyen canlı insandır der. Kendim de anne olunca anladım ki annemin buyumekten kastı yetiştirmekmişBen de öyle umut ediyorum. Biz tohumlari ekliyoruz. Çok zor çocuk büyütmek. Bizim 23 gün sonra doğum günü.
Çok sağol canım benim bende öyle düşünüyorum pek dinlenemedigimden belki..Ayaklarımı uzatıp bi oh demek lüks. Annemdeydim 1 haftadır kaldım rahat ettim. KV yakın sayılır ama ne fayda ağlarda anam ağlar gerçekten. Sanki şuan içimdeki bebek degilde kuru fasulyeCanm benim ikinci çok zorluyordu. Ayakları asagidaydi uzun süre . Hatta doktora gittik ultrasonu açar açmaz doktor aaaa dedi bu çok yaramaz bı bebek olcak. Ayaklarıyla sürekli keseyi itiyormus. Oda sancı yapiomus. Yatış vermişti bana her an keseyi patlatabilir suyun gelebilir dedi. Tabi evde bı çocuk daha var çok yatamadım ama elimden geldiğince dinlenmeye çalıştım. Ev işlerini hep eşim yaptı. Ben sadece yemek yaptım büyük oğlumla ilgilendim. Sonra döndü baş aşağı. Baş aşağı dönünce de çok ağrım oluyodu. Hep baskı yapiodu. İki gebeliğim arasında dört sene var. Ama çok zorladı beni. Hep aşağı baskı yaptı. Gercekten çok yaramaz bı bebek oldune ters ne düz durmaz. Yılan gibi kıvrım kıvrım dolaşıyor . Kaç haftalık oldunuz. Senin çok az arası iki gebeliğin ne desen doktor normal der bence. İstirahat imkanın var mı dicem oda zor. Annen yakınsa biraz sende kalsa yada sen gitsen. Hep yorgunluktan bunlar. Rabbim zamanında hayırlı saglikli bı doğum nasip etsin cnm.
25 haftalık şuan canm. Doktorumda öyle dedi 2. Daha kolay olacak açılma vs ıns öyle olur ilkinde 41 haftada suni sancı ile yaptımCanım kaç haftalık olmuştu . İkinci doğum daha rahat oluyo diyolar ya işte kemikler daha çabuk açılıyo falan yani ben onu la ilgili olduğunu düşünüyorum. İlk doğumlarda karnı kesinlikle aşağı inmeyen anneler var mesela ben yani bebek kanala yerlesmiyo ama ikinci gebeliklerde öyle olmuyo. Bebek şuan yerini yapıyo olabilir.
Allah kolaylık versin. Büyütmesi yetiştirmesi de kolay olsun inşallah25 haftalık şuan canm. Doktorumda öyle dedi 2. Daha kolay olacak açılma vs ıns öyle olur ilkinde 41 haftada suni sancı ile yaptım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?