- 13 Haziran 2013
- 1.944
- 3.919
- 133
Ben ilk oğlumu 3 mayısta dogurdum. Dıgumdan 1 hafta once anneler gunu kampanyası vardı cok uygundu eşim alalım dedi nasıl olsa eylülde başlayacaksın işe... Ben eylülde kullanmayı beklerken ilk oğlum memeyi tutamadı cenesi kuvvetsızdı 3600 dogdu ama ememedi. 3 ay çenesi güçlenene kadar sagdım. Sonra okul acildi gene sagdım. Allahtan oğluma önce meme sonra biberon verdıgım ıcın memeyi hıc unutmadı. Tüm buyukler vah tüh bu ememez işin var dediler ama cok uykusuz kaldım süt sagdım onun aparatlarının temizliği daha uzun sürüyor. Bir memeye oğlumu alıp bir memeye de makineyi taktığım cok oldu.. İlk basta hep meme verdım 5 dk sonra biberonla gecerdım sırf memeyi unutmasın dıye. 2.oğlum 2950 dogdu cok mınıktı ama dogar dogmaz memeyi nasıl kavradı lik lik içti o kadar mutlu olup agladım ki... Cunku ememeyen bebek cok zor. Heryere süt makinesi tasıma zorundasın.. 2.oplumda sadece işe baslayinca makineyi kullandım. O yuzden makinenin gerekli olup olmadıgı ı bebek belirliyor. Indırım olursa alın koyun zaten ucretsız den sonra işe başlayacaksınız. Eger emen bebek ve 2 yıl ucretsız alacaksanız hıc almayın benceSüt sağma makinası hangi durumlarda alınıyo çalışan anneler için mi ben ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum gerem var mı böyle bişeye ilk defa duyuyorum bilgisizim bu konuda
ye gitsin ya ne olacakAyyyy kendimi tutamadım dışarda saçma sapan fastfoodd yedimpoffffff
ayy kuzum çok sevindim hayırlı olsun sağlıkla gelsinSelam kizlar ayrıntılı ultrason cok iyi gecti hersey yolundaymis cok şükür bir oğlum var simdide kızımız olacakmış
Haklısınız büyük konuşmamak lazım hayatta hiçbir zaman, ama ben zaten 9 yıl sonra 44 yaşına gelmiş oluyorum kısmet olursaah ah 9 yıl önce bende diyordum 1 tane yapıcam tamam diye 9 yılda insanlara söyledim şimdi hamileyim diyince imkansızı başarmışım gibi inanamıyorlar :) sen asla diyordun nasıl diye şok .
evdeki çok ısrarcı olupta kardeşimin olması hakkım diye damardan bağlanınca 10 yıl aradan sonra yeni bir macerada buldum kendimi.
ben kızımdada kullandım bunda da kullanıcam .evde sürekli koltuk üstüne yatmak istemiyor ertafı izlemek istiyor ee dönemeyincede tavana bakmaktan sıkılıp başlıyor ağlamaya .şu sallananlar bana pahalı geliyor açıkcası çoçuğu saalmaya zaten karşıyım birde 5-6 ay için 500-600 tl gereksiz benim için .o yüzden arabada da kullanılabilen ana kucağında çok rahat ettik .mutfak masasının üstüne koyup her işimi hallediyordum.hastaneye misafirliğe gidincede onun yeri orası hep koltuğu ile götürüp getirdik .
al bendende o kadar bebek 300 gr ben 72 olmuşum , yuvarlanarak giderim artık doğuma .
benim kanama değilde 1 ayı geçti bunum tıkalı nefer alamıyorum , kan basıncının artması ile ilgiliymiş .
bende medipol çamlıcaya gidiyorum , Hüsniye Sedef Hanım a gidiyorum ben memnunum .biraz soğuk gibi ama benim sorularıma net cevap veriyor güvende hissettim benim için yeterli .kadriye hanımda geçen kontrolümde kayıt sırafında tansiyonum düşüp bayılınca gelip ilgilendi gözümü açtım tüzümü seviyor kızımı sakinleştiriyor sağolsun çok ilgiliydi ama hiç kontrolüne gitmedim güler yüzlü birisi onu gördüm sağolsun .
bizde chicco lite way baston ebbek arabası ve araba koltuğunu alacağım .yiğenimden biliyorum gayet memnunduk .
bu gri beşiği bende çok düşündüm altında çekmece olmasıda büyük avantaj .yatak odandayken diğer odadan al getire gerek olmadan elinin altında olması gerekenler koyulur .ikea nın malı zaten bence çok iyi .zevkli bir tercih olur .
ofiste olmuyor ama evde yemek masa sandalyesinden ani kalkınca ki birazda alcak bacak bacak üstüne atıyorum 2-3 dk kasık ağrım geçmiyor hemde birşey batarcasına canımı çok yakıyor .sürekli olmuyor bazı koltuklarda ya karnı sıkıştırıyorum ya yuksekliğinde birşey var .sende takip edersen bence vitamin falan değil sendekide oturma şeklinle ilgili
Oyy maşallah 3 fıstık nasıl güzel birbirlerine destek olurlarselamlar
evet belli oldu..
üçü de kız
19. haftadayız çok şükür şimdilik bir sorun yok. 2 hafta sonra detaylı ultrasona gireceğim. Sonra da hazırlıklara başlıyayım diyorum. Erken mi sizce ? ?
Sen nasılsın canım ? @autumnn
Çok şükür canım çok sevindim sağlıcakla kucağınıza alın inşallah erkeği tatmıştınız kızı da tadacaksınız hayırlısıyla ne güzelSelam kizlar ayrıntılı ultrason cok iyi gecti hersey yolundaymis cok şükür bir oğlum var simdide kızımız olacakmış
Günaydın canımmmHerkese günaydın güzel anneler
Nasılsın canımGünaydın canımmm
İçerdikleri besin değeri olarak birbirinin faydasını engellemesi. Mesela ıspanakla yoğurdun, et ile süt ürünlerinin birlikte tüketilmesinin önerilmemesi gibi.Sütü içebilme nedenim resmen muz. Hamileliğimin başından beri muzlu süte bağımlıyım resmen. Önerilmemesinin nedeni neymiş
Nasılsın kuzuGunaydinlarr
Ispanağı yoğurtsuz yiyebilirim ama yoğurtla oda pek güzel ya etin yanında da şimdiler de hep ayran içiyorum asitli içecek devri kapandı diyeİçerdikleri besin değeri olarak birbirinin faydasını engellemesi. Mesela ıspanakla yoğurdun, et ile süt ürünlerinin birlikte tüketilmesinin önerilmemesi gibi.
Nasılsın canımGünaydıııın herkese
Nasılsın kuzu
Herkes aynı değil mi görmek sadece 2 hafta idare ediyorHaftasonu biraz sikintiliydi karnimda agri ve gazla ugrastim ama simdi iyiyim cok sukur15 gun gecince bebeleri gormekten bir daral geliyo sadece hepsi bu.Bahane bulup doktora gidesim var Bende de daha tik yok bi hareketlenseler biraz rahatlicam da yok daha.Sen nasilsinn iyisin?
Herkes aynı değil mi görmek sadece 2 hafta idare ediyortekmeleri hissetsek inşallah belki çok aranmaz en azından 1 ay durabiliriz yoksa çok uzun Gaz sancısı fenadır kuzum ayaklarını sıcak tutmaya çalış iyi geliyor Bende iyiyim çok şükür bir daha ki doktor randevusuna kadar stabil beklerim böyle sadece gideceğim gün sanki hayat yaşanıyor
Yiyecekler de yapar özellikle akşama doğru zaten sanki karın daha da şişiyorGaz yapan yiyecekler yememeye gayret edicem artik sagdan sola donemedim.Sarimsakli yogurt semizotu yapti bunlari :) benim bir sonraki randevu detayli olucak.O da 3 hafta sonra.5 hafta gormemis olucam.Cok uzun degil mi sure ya.Cuma gunu geleyim bir goreyim mi diye sansimi deneyeyim
Ben hissediyorum arada karnımın içinde sanki bir şey vuruyor gibi. Ama çok net değil. Sonra elimi koyuyorum oraya kesiliyor vurması. İYim galiba şu akıntı işine kafayı taktığım için sürekli diken üstündeyim.Nasılsın canımBebişini hissediyor musun bende hala tık yok
Ay ben bugün bi sağlık ocağına gideyim. Mayısın ortaları sonu gibi bi uğra demişlerdi . Hem tetenozu sorayım belki o sırada bir de dinletirler kalp atışlarını . Gerçi yarın da vakıf hastanesinden randevu aldım. Bezmi Alem'e giden var mı? Daha evvel normal bi muayane için FAtih Pol. İkbal Hanıma gitmiştim. İyi bi bayandı. Gebelik takibi nasıl bilmiyorum ama bi kaç yerde olumlu yorumlar okudum. Bilgisi olan var mı ?Yiyecekler de yapar özellikle akşama doğru zaten sanki karın daha da şişiyorKuzu bende aşağı yukarı 1 ay sonra göreceğim detaylı randevusunu öyle aldım 22+olsun diye inşallah hayırlısıyla gelelim de o günlere bekleriz ne yapalım uzun evet aslında sadece tek ümidim tetanoz aşırı olurken sağlık ocağında belki kalp atışını dinletirler oda bayramdan sonra bayramda da nasipse buralarda değiliz aklım sanki kalıyor
Benim 1.ve 2.den kalma pijama ve gecelık setlerum var ama şimdi uçları dantelli olandan aldım. Orkide terlik ve lohusa tacı aldım. Minik mucizelere de hastane cıkısı ve oğluşlara uzun kollu yaptırdım
selamlar
evet belli oldu..
üçü de kız
19. haftadayız çok şükür şimdilik bir sorun yok. 2 hafta sonra detaylı ultrasona gireceğim. Sonra da hazırlıklara başlıyayım diyorum. Erken mi sizce ? ?
Sen nasılsın canım ? @autumnn
Süt sağma makinası hangi durumlarda alınıyo çalışan anneler için mi ben ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum gerem var mı böyle bişeye ilk defa duyuyorum bilgisizim bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?