İyiyim teşekkür ederim, çalışıyorum bir yandan da sizi takipteyim:) bizimde detaylımız yarın baya heycanlıyım, bebiş de heycanlı galiba bugün yerinde duramıyor, yazarım size de nasıl geçtiğini:)Nasılsın canım
Bence kisiye gore degisiyor. Doğumdan sonra ihtiyac duyulursa alinabilecek birsey. Alip kullanmamak yapilan bosa masraf. 2 eltim 2 yasa kadar emzirde 1 kere dahi kullanmadilar. Ben 2 gun kullandım oda bebegim kuvezde diye. Bir daha ihtiyac duymadim. Hic birsey de olmadi. O yuzden suan alinacak onemli birsey degil.Çok gerekli birşey. İlk üç ay sonrasında memeden süt bebeğin ihtiyacı kadar salgılanırmış. Öncesinde çok fazla olabiliyor, bebek hepsini emmeyince memede kalıyor ve uzun süreli biriktiğinde mastit(memede taşlaşma,ateş basma) gibi çok fena rahatsızlıklara sebep veriyor. Sütün memede kalması da besin değerini ve süt salgısını da azaltıyor. İyi açıklayamamşı olabilirim ama evde kalsanız da almalısınız
Ben çalışmadığım halde almistim bazen oğlum fazla emmediginde göğsüm tas gibi oluyordu mastit olmayayim diye sagiyordum buzluga koyup ihtiyaç olduğunda cikarip bir kac kez eşim icirmisti ama oğlum buzluktan cikan sütü icmiyordu hepsi cöp olmustusende başlangıçta almayip dogduktan sonra ihtiyaç olursa alabilirsin
Eger çalışmayacaksan alma bence. Dogumdan sonra gerek duyarsan alırsın.
Çok gerekli birşey. İlk üç ay sonrasında memeden süt bebeğin ihtiyacı kadar salgılanırmış. Öncesinde çok fazla olabiliyor, bebek hepsini emmeyince memede kalıyor ve uzun süreli biriktiğinde mastit(memede taşlaşma,ateş basma) gibi çok fena rahatsızlıklara sebep veriyor. Sütün memede kalması da besin değerini ve süt salgısını da azaltıyor. İyi açıklayamamşı olabilirim ama evde kalsanız da almalısınız
Ben ilk oğlumu 3 mayısta dogurdum. Dıgumdan 1 hafta once anneler gunu kampanyası vardı cok uygundu eşim alalım dedi nasıl olsa eylülde başlayacaksın işe... Ben eylülde kullanmayı beklerken ilk oğlum memeyi tutamadı cenesi kuvvetsızdı 3600 dogdu ama ememedi. 3 ay çenesi güçlenene kadar sagdım. Sonra okul acildi gene sagdım. Allahtan oğluma önce meme sonra biberon verdıgım ıcın memeyi hıc unutmadı. Tüm buyukler vah tüh bu ememez işin var dediler ama cok uykusuz kaldım süt sagdım onun aparatlarının temizliği daha uzun sürüyor. Bir memeye oğlumu alıp bir memeye de makineyi taktığım cok oldu.. İlk basta hep meme verdım 5 dk sonra biberonla gecerdım sırf memeyi unutmasın dıye. 2.oğlum 2950 dogdu cok mınıktı ama dogar dogmaz memeyi nasıl kavradı lik lik içti o kadar mutlu olup agladım ki... Cunku ememeyen bebek cok zor. Heryere süt makinesi tasıma zorundasın.. 2.oplumda sadece işe baslayinca makineyi kullandım. O yuzden makinenin gerekli olup olmadıgı ı bebek belirliyor. Indırım olursa alın koyun zaten ucretsız den sonra işe başlayacaksınız. Eger emen bebek ve 2 yıl ucretsız alacaksanız hıc almayın bence
minik mucizeler nedir ? wab sitesi adımı dedim ama okul çıktı :)
sağlıkla al kucağına inşallah 3 tane
bende ilkinde 2 ay sonra işe dönücem diye aldım ama sütüm yoktu 2 ayda 2 poşet süt arttıramadım .işe dönüncede makine çek çek çek hiçbirşey yok ortada makinede bozuldu .ite kaka 4. ayına kadar tatlı niyetine olacak kadar süt ile emzirebildim .
bence ihtiyac halinde alırsın .ucuz birşey değil alıp bekletmek gereksiz olabilir .
çok lazım olupta bebek hiç meme almazsa ki inşallah olmaz biraz fazlasına acil olduğu için heryerden alınır .yani olmazsa olmaz değil ama bütcen varsa alayım dursun denilecek bir ürün bunu bebek ve anne doğum sonrası anlıyor .
Kızlarr çok teşekkür ederim fikirleriniz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için ilk defa dulduğum için değişik gelmişti banaBence kisiye gore degisiyor. Doğumdan sonra ihtiyac duyulursa alinabilecek birsey. Alip kullanmamak yapilan bosa masraf. 2 eltim 2 yasa kadar emzirde 1 kere dahi kullanmadilar. Ben 2 gun kullandım oda bebegim kuvezde diye. Bir daha ihtiyac duymadim. Hic birsey de olmadi. O yuzden suan alinacak onemli birsey degil.
Merhaba, memnun kaldığınız model var mıydı acaba, en azından araştırmak istiyorum ben de.Çok gerekli birşey. İlk üç ay sonrasında memeden süt bebeğin ihtiyacı kadar salgılanırmış. Öncesinde çok fazla olabiliyor, bebek hepsini emmeyince memede kalıyor ve uzun süreli biriktiğinde mastit(memede taşlaşma,ateş basma) gibi çok fena rahatsızlıklara sebep veriyor. Sütün memede kalması da besin değerini ve süt salgısını da azaltıyor. İyi açıklayamamşı olabilirim ama evde kalsanız da almalısınız
Medela nın manuel olanını kullandım. Gayet işimi görmüştü. Tavsiye ederim.Merhaba, memnun kaldığınız model var mıydı acaba, en azından araştırmak istiyorum ben de.
Çok teşekkürlerMedela nın manuel olanını kullandım. Gayet işimi görmüştü. Tavsiye ederim.
Ben hissediyorum arada karnımın içinde sanki bir şey vuruyor gibi. Ama çok net değil. Sonra elimi koyuyorum oraya kesiliyor vurması. İYim galiba şu akıntı işine kafayı taktığım için sürekli diken üstündeyim.Yarın gittiğim doktorada özellikle soracağım.
Arada kıpırtılar gaz gezmesi gibi bir şey bende farkediyorum ama henüz kestiremiyorumAy ben bugün bi sağlık ocağına gideyim. Mayısın ortaları sonu gibi bi uğra demişlerdi . Hem tetenozu sorayım belki o sırada bir de dinletirler kalp atışlarını . Gerçi yarın da vakıf hastanesinden randevu aldım. Bezmi Alem'e giden var mı? Daha evvel normal bi muayane için FAtih Pol. İkbal Hanıma gitmiştim. İyi bi bayandı. Gebelik takibi nasıl bilmiyorum ama bi kaç yerde olumlu yorumlar okudum. Bilgisi olan var mı ?
Hayırlı güzel haberlerle gel inşallah canım merakla bekliyorum yerim onunda heyecanını göreceksin diye oda çok hevesliİyiyim teşekkür ederim, çalışıyorum bir yandan da sizi takipteyim:) bizimde detaylımız yarın baya heycanlıyım, bebiş de heycanlı galiba bugün yerinde duramıyor, yazarım size de nasıl geçtiğini:)
Instagramda yaz canım.tüm hastane cıkısı ve tulumda Bebeğin adı yazıyor. Rengarenk.. Battaınyryede oğlusların adını yazdırıp abi oldular yazacak. Herşey var tabi isme özel oldugu ıcın bıraz pahalı. Oğlanlara da uzun kollu olcak ustunde abi oldum yazacak. Zaten bundan başka doğuramayacagım ve büyük alınacak eşya olmadıgı ıcın içimde birsey kalmasın ıstiyorum. İlk bebek tüp bebekti ev borcu falan derken bazı şeyler içimde kaldı. 2.hemen oldu bizde anlamadık abinin eskılerıyle buyudu.bu bebişte ekonomik olarak daha ıyıyız ve birşeylere bakacak vaktim de oluyor.minik mucizeler nedir ? wab sitesi adımı dedim ama okul çıktı :)
sağlıkla al kucağına inşallah 3 tane
bende ilkinde 2 ay sonra işe dönücem diye aldım ama sütüm yoktu 2 ayda 2 poşet süt arttıramadım .işe dönüncede makine çek çek çek hiçbirşey yok ortada makinede bozuldu .ite kaka 4. ayına kadar tatlı niyetine olacak kadar süt ile emzirebildim .
bence ihtiyac halinde alırsın .ucuz birşey değil alıp bekletmek gereksiz olabilir .
çok lazım olupta bebek hiç meme almazsa ki inşallah olmaz biraz fazlasına acil olduğu için heryerden alınır .yani olmazsa olmaz değil ama bütcen varsa alayım dursun denilecek bir ürün bunu bebek ve anne doğum sonrası anlıyor .
Instagramda yaz canım.tüm hastane cıkısı ve tulumda Bebeğin adı yazıyor. Rengarenk.. Battaınyryede oğlusların adını yazdırıp abi oldular yazacak. Herşey var tabi isme özel oldugu ıcın bıraz pahalı. Oğlanlara da uzun kollu olcak ustunde abi oldum yazacak. Zaten bundan başka doğuramayacagım ve büyük alınacak eşya olmadıgı ıcın içimde birsey kalmasın ıstiyorum. İlk bebek tüp bebekti ev borcu falan derken bazı şeyler içimde kaldı. 2.hemen oldu bizde anlamadık abinin eskılerıyle buyudu.bu bebişte ekonomik olarak daha ıyıyız ve birşeylere bakacak vaktim de oluyor.
Geçmiş olsun canım hafif bir şey ise bol suyla çözersin bol bol yoğurt ayranda içSelam kızlaaar nasılsınızz. Ya geçen gün idrarda biraz enfeksiyon varmış ama ilaca gerek yok dendi bol su içmeliymişim. Siz de de var mı böyle bir sorun inşallah yoktur
Canım önce olan olmuş üzülmene değmez. Akşam 7 den sonra meyve bıle yeme. Süt iç sadece. Ekmegı pırınc pilavını yeme. Önü gelen yaz bol sebze yemegı et salata meyve.. Hamur işi, tatlı ve tuzu azalt. İlerleyen dönemde el ayak şişmesi istemiyorsan tuzu azalt. 2 hamilelikte tuza dikkat ettim ve fazla ödem yağmadı. Bu hamilelikte hep bulantı kusma oldugu ıcın hala devam ediyor o yuzden ıyı oldugum anda herseyi yemege gayret ediyorum. Bulantın yoksa sağlıklı seyler tuket bebege onlar kg yapıyor. Asıl kglar 32 den sonra gelecek... Ben kusmaktan hala eksi 5 teyım. Sadece hafif karın çıktı ama keşke kusana kadar 10 kg alaydım. Kusma bulantı cok berbat birsey iş. Kınadıgım başıma geldi. 3 hamılelıgımde hıc bulantım kusma olmadı bir akrabam hamuleydı hep kusardı aman abartıyorsun İnsan bebegı ıcın yer dedım demez olaydım ne yemek yemesi insan su içmeye korkuyorKizlarr cok canım sıkkın 7 8 kilo aldım daha bu ayımda ne yapacağım bilmiyorum
Selam kızlaaar nasılsınızz. Ya geçen gün idrarda biraz enfeksiyon varmış ama ilaca gerek yok dendi bol su içmeliymişim. Siz de de var mı böyle bir sorun inşallah yoktur
Dikkat et canım geçmiş olsun ben bebeğe birşey olur diye üzülüyorum yaaValla benim idrarda lokosit hmileligimin basindan beri hep yuksek gerci hamilelik tetiklermis te.Kendi doktorum da nefrelogun da dedigi idrari yaparken yanma,sizi yoksa ilaclik degil dediler.Su icmekten su 4 haftadir esim eve bidon yetistiremiyor.
Sağ ol canım benim teşekkür ederimGeçmiş olsun canım hafif bir şey ise bol suyla çözersin bol bol yoğurt ayranda iç
Dikkat et canım geçmiş olsun ben bebeğe birşey olur diye üzülüyorum yaa
En son 1 ay önce gördümGaz yapan yiyecekler yememeye gayret edicem artik sagdan sola donemedim.Sarimsakli yogurt semizotu yapti bunlari :) benim bir sonraki randevu detayli olucak.O da 3 hafta sonra.5 hafta gormemis olucam.Cok uzun degil mi sure ya.Cuma gunu geleyim bir goreyim mi diye sansimi deneyeyim
Benımde 12+5 lerde öyle bir problem oldu . İdrar tahlılı verdim az çıkmıştı..Selam kızlaaar nasılsınızz. Ya geçen gün idrarda biraz enfeksiyon varmış ama ilaca gerek yok dendi bol su içmeliymişim. Siz de de var mı böyle bir sorun inşallah yoktur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?