Ben 2gündür tuvalete alıştırmaya çalışoyorum ,2.5 yaşında, hiç yapmadığım bir şeyi yapmaya başdım, kaldırıp indiriyorum ondan ağrıyor diye düşünmüştüm. Dinlenince geçiyor. Gerçi ağrıya eşlik eden başka bir sorun olmadıktan sonra önemli değil bu tip durumlar ama söz konusu bebek olunca insan endişeleniyor. :) lazımlık bana daha zor geliyor, çünkü onu bir de yıkaması var. Dün akşam oturduğum yerden kızımı kaldırıp indirince daha kolay geldi, artık öyle yapıyorum.
Kızlaar günaydın herkese iyi tatiller bir sorum var sizlere, saçlarınızı boyattınız mı? Benim çok fazla beyazım var artık tahammül edemiyorum. Doktoruma sordum boyatabilirsin dedi ama herkes sakın ha boyatma delimisin gibi tepkiler veriyor saç maskarası yada lorealin beyaz kapatıcı spreyini deneyeyim diyorum var mı kullanan
Kızlaar günaydın herkese iyi tatiller bir sorum var sizlere, saçlarınızı boyattınız mı? Benim çok fazla beyazım var artık tahammül edemiyorum. Doktoruma sordum boyatabilirsin dedi ama herkes sakın ha boyatma delimisin gibi tepkiler veriyor saç maskarası yada lorealin beyaz kapatıcı spreyini deneyeyim diyorum var mı kullanan
Ben boyatmadım ama düşünüyorum şimdi kestirdim toplamadığım sürece rahatsız etmiyor ancak rahatsız olduğum an gidip boyatabilirim. Benim doktorum da boyatabilşrsib dedi. Sen öyle üst notadan konuşanlara bakma. Benim çevremde de çok var onlardan bebeğime kıyamıyorum diyip de dayanamayıp fotoğraf çekimleri için 36. Haftalarda boyatanlar. Ancak boyadan kaçıp cayır cayır makyaj yapanlar oje stick parfüm kullananlar. Onu geçtim paketli ürün tüketip market tavuğu yiyen ama pizzadaki mısırı gdo lu şekerim diye ayıklayanlar, sigara içilen ortamda bulunanlar. Makul olmak lazım en iyiyi sen bilirsin ve düşünürsün bebeğin için
Canım ben çıktım detaylıdan. 20-25 dk sürdü ben memnun kaldım çok şükür sorun görülmedi. Tekrar bakmama gerek yok dedi. risk görünce 1-2 hafta sonra tekrar görmek isteyebiliyormuş. Sadece bebeğin yüzünü daha fazla gösterse süper olcaktı. Bizimki eliyle kapatmıştı yüzünü 1-2 kez ugrastı elini cekmeyince göremedik
Doktordan doktora değişir o canım panik yapma. Bazı doktorlar akciğer ve kalbin küçükken net görülmediğini tam 22de veya 23 de tekrar gelmen gerektiğini söylüyor. Öyle bişeydir o
Onu yapması zor olabilir ama deneyeyim onu da. Lazımlık olayını çok sevemiyorum, sonrası anne için zor. Ben de klozete alışsın istiyorum. İstediğinde lazımlığa da oturmasına izin veriyorum.
Evet, nasıl alışırsa öyle gider. Komşum lazımlığa alıştırdı. Biryere gideceği zaman büyük sıkıntı çekiyor. Çocuk normal tuvalete yapamıyor. Alaturkaya da alıştır bence. Birine gittiğin zaman hijyenik mi derdin olmaz. Erkek çocuğu olduğu için zorunlu dışarı durumlarında ayakta yapabilir,
Hamileliğimin başında kendisi haber veriyordu, bezine yapmak istemiyordu. Kalkıp götüremediğim için kakasını yapmak onun için işkenceye dönüştü. Hala bu çok ciddi bir sorun. Şimdi onun hazırbulunuşluluk zamanını kaçırdığım için altına kaçırıyor ama yapacak bir şey yok. Sabredeceğim, başladık bir kere.
Evet, nasıl alışırsa öyle gider. Komşum lazımlığa alıştırdı. Biryere gideceği zaman büyük sıkıntı çekiyor. Çocuk normal tuvalete yapamıyor. Alaturkaya da alıştır bence. Birine gittiğin zaman hijyenik mi derdin olmaz. Erkek çocuğu olduğu için zorunlu dışarı durumlarında ayakta yapabilir,
Erkek olanda onun sıkıntısını yaşıyorum aslında. Çünkü alaturkaya yapamıyor. Üstüne mutlaka bulaşıyor. Oğlanı alaturkaya alıştırmam lazım, ama hele kız bir haber vermeye başlasın sonra :)
Ay biz de bir turlu isim konusunda karar veremiyoruz.Biri kiz olsaydi hazirdi ipek olucakti.Simdi 2 tane erkek ismi dusun Kafiye asla istemiyorum zaten.Ikizlerde hosuma gitmiyor kafiyeli isim.Simdiye kadar dusunduklerim:
Ay biz de bir turlu isim konusunda karar veremiyoruz.Biri kiz olsaydi hazirdi ipek olucakti.Simdi 2 tane erkek ismi dusun Kafiye asla istemiyorum zaten.Ikizlerde hosuma gitmiyor kafiyeli isim.Simdiye kadar dusunduklerim:
Aynen kiz ismi cidden daha kolay Nette emir cok var ama girdigim siniflarda 1 tane bile yok.O yuzden sevdim emir'i.Yigit'i ezelden begeniyordum.Bakalim ama karar veremedik bizde.
Doruk guzelmis.Hosuma gitti.Bulut ismi cocuga sanki bir duygusallik katiyor.2 tane ogrencim vardi.Ikisi de kirilgan ve hassasti.Belki denk gelmistir tabi.
Isimler etkiliyor diyolar.Mesela poyraz yaramaz olur estirir diyorlar begeniyordum poyrazi cok.Bir de demir ismi hosuma gidiyordu.Ona da demirler yaramaz olur dediler. Oglum ,cocum dicez sanirim en son.