- 13 Haziran 2013
- 1.944
- 3.919
- 133
Oğlum 7aylıkken hamile hamile kaldım. Mayıs 2014 buyuk oğlum.. 28 temmuz 2015 2.oğlumiki dogum arasinda kac yil var
İlk sezeryanı nasıl olmuştun, belden mi uyuşturdular sadece. Benim ilkinde genel istemiştim korktuğum için. Belde ağrısı kalıyor diyorlar.Oğlum 7aylıkken hamile hamile kaldım. Mayıs 2014 buyuk oğlum.. 28 temmuz 2015 2.oğlum
En zor doğum genel anestezi. Ben spinal oldum. Belden igne vurdular. Çok rahat gecti. Belim de yada başımda ağrı bırakmadı. Epidural de bel ve baş ağrısı kaliyorİlk sezeryanı nasıl olmuştun, belden mi uyuşturdular sadece. Benim ilkinde genel istemiştim korktuğum için. Belde ağrısı kalıyor diyorlar.
Epidural sezaryan oldum. Hiç bel ağrısı ya da baş ağrısı olmadı. Sadece dogumdan sonra eve geçince ameliyat yerim ağrıdı ama hareket etmeme engel değildi. Hemen hastane yurudum bir daha da yatmadım. Agrı kesici de kullanmadım. Epiduralda uyanık oldugum için hemen bebeği de gördüm. 2.Doğumun rahat olması açılmamınfazla olması hastanede daha da cok açıldı ve bebegın kucuk olmasıydı.İlk sezeryanı nasıl olmuştun, belden mi uyuşturdular sadece. Benim ilkinde genel istemiştim korktuğum için. Belde ağrısı kalıyor diyorlar.
Evet zor oldu doğrusu, hiç birşey den habersiz oluyorsun korku olmuyor falan ama ağrıyla uyanıyorsun, bebek nasıl bilemiyorsun bile.En zor doğum genel anestezi. Ben spinal oldum. Belden igne vurdular. Çok rahat gecti. Belim de yada başımda ağrı bırakmadı. Epidural de bel ve baş ağrısı kaliyor
Benim çatım dar, galiba buda mecburen sezeryan olacak, doktorlar pek yapmak istemiyor zaten ikinci normale. Bende genel anestezi istemiyorum bu sefer. Bir kaç kişi ağrı kalıyor, fıtık oluyorsun falan dedi de korkmuştum ondan da acaba mı demiştim.Epidural sezaryan oldum. Hiç bel ağrısı ya da baş ağrısı olmadı. Sadece dogumdan sonra eve geçince ameliyat yerim ağrıdı ama hareket etmeme engel değildi. Hemen hastane yurudum bir daha da yatmadım. Agrı kesici de kullanmadım. Epiduralda uyanık oldugum için hemen bebeği de gördüm. 2.Doğumun rahat olması açılmamınfazla olması hastanede daha da cok açıldı ve bebegın kucuk olmasıydı.
Ben dogumdan cıkınca bir ltreden fazla su ıctım. Doguma girince hemen sonda takmak istediler. Bana arkadaslarım de uyısturduktan sonra sonda taksınlar canın yanmasın dedi.. Ben de doguma gırınce dedım. Sonda takacak mısınız evet sımdı takcam dedi hayır dedim anestezı uzmanı uusturunca sonda takın dedim. Tamam dedi.. O yüzden sonda belden asagısı uyusunca takıldıBenim çatım dar, galiba buda mecburen sezeryan olacak, doktorlar pek yapmak istemiyor zaten ikinci normale. Bende genel anestezi istemiyorum bu sefer. Bir kaç kişi ağrı kalıyor, fıtık oluyorsun falan dedi de korkmuştum ondan da acaba mı demiştim.
Genel anestezi de de ameliyat yeri ağrısı oluyor haliyle. İşte hatta anestezi aldığın için hemen yemek yiyip su falan içemiyorsun.
Bir de sonda takıyorlar mı belden uyuşturunca da
Bana girmeden takılmıştı, Ağrısı pek olmuyor ama çok rahatsız edici birşey, bu sefer bende öyle rica edeyimBen dogumdan cıkınca bir ltreden fazla su ıctım. Doguma girince hemen sonda takmak istediler. Bana arkadaslarım de uyısturduktan sonra sonda taksınlar canın yanmasın dedi.. Ben de doguma gırınce dedım. Sonda takacak mısınız evet sımdı takcam dedi hayır dedim anestezı uzmanı uusturunca sonda takın dedim. Tamam dedi.. O yüzden sonda belden asagısı uyusunca takıldı
Bende spinal anestezi oldum sonda takilmisti ertesi günü cikarmislardiBenim çatım dar, galiba buda mecburen sezeryan olacak, doktorlar pek yapmak istemiyor zaten ikinci normale. Bende genel anestezi istemiyorum bu sefer. Bir kaç kişi ağrı kalıyor, fıtık oluyorsun falan dedi de korkmuştum ondan da acaba mı demiştim.
Genel anestezi de de ameliyat yeri ağrısı oluyor haliyle. İşte hatta anestezi aldığın için hemen yemek yiyip su falan içemiyorsun.
Bir de sonda takıyorlar mı belden uyuşturunca da
Ben dogumdan cıkınca bir ltreden fazla su ıctım. Doguma girince hemen sonda takmak istediler. Bana arkadaslarım de uyısturduktan sonra sonda taksınlar canın yanmasın dedi.. Ben de doguma gırınce dedım. Sonda takacak mısınız evet sımdı takcam dedi hayır dedim anestezı uzmanı uusturunca sonda takın dedim. Tamam dedi.. O yüzden sonda belden asagısı uyusunca takıldı
Benden Sonda dogumdan 3 saat sonra cıkartıldı. Sonra yürüttüler beni... Ben çok su içmiştim. Akşama doğru hemşire idrara cıktınız mı dedi ben de yok dedim. 2 saat ıcınde cıkmassanız tekrar sonda takılacak dedi. Ben sırf sonda takılmasın diye hemen idrara çıktım...Bende spinal anestezi oldum sonda takilmisti ertesi günü cikarmislardi
Fıtık olma ihtimali yokta ignenin vurulduğu yerde 1 sene kadar agri olmustu bende ama benim sirt kaslarim sert olduğu icin anestezici 3 kere de anca enjekte etmişti ondan kaynakli olabilir benim agrim
Odaya geldikten sonra istifra edip oyle yemek yiyebilmistim
Bana genel anestezi verildiği için tuvalete çıkmadan yemek vermediler 4saat Di galiba aç ve susuz bekledim serumla yetindim.bir de uyuşuk kalkıyor insan, bebeği bile tutamıyor. Bu sefer bir cesaret geldi, bakalım spinal istiycemBende spinal anestezi oldum sonda takilmisti ertesi günü cikarmislardi
Fıtık olma ihtimali yokta ignenin vurulduğu yerde 1 sene kadar agri olmustu bende ama benim sirt kaslarim sert olduğu icin anestezici 3 kere de anca enjekte etmişti ondan kaynakli olabilir benim agrim
Odaya geldikten sonra istifra edip oyle yemek yiyebilmistim
Kızlar günaydın bu sabah gidip tetenoz aşısını oldum. Diğeri için de 30 temmuz da gel dediler. Vurulurken çok acımadı. Sol koluma vurdular. Çok hafif sızlıyor. İnşallah çok sıkıntı yaratmaz solağım çünkü. Benim bebek bazen çok hareketli bazen çok sakin . Dün akşam bugün sabah pek hareketlenmedi. Tembel çıktı bu da benim gibi. Ya yürürken çok zorlanıyorum daha şimdiden hemen bunalıyorum. Hele bir de bi sıcak basıyor evde beni . Sizlerde durumlar nasıl ?
doğum öncesi hastanede serum bile taksalar onuda listeye artı para olarak ekliyorlar .benim ilk sezeryanda sancım vardı ama açılma yoktu .ayrıntılı usg ile bakalım dediler onun artı ödemesi ve serum taktılar onun artı parasınıda hastane çıkışında aldılar .o gün doğuma almasalar o gece ki yatışıda ekleyeceklerdi.Kızlar kafama takılan bir şey var.
Mesela diyelim doğum zamanım geldi açılmam var ve hastaneye yatırıldım. Bu şekilde yatıp hemen doğurmayan bir çok insan var 15-16 saat yatıp sonradan doğuranlar falan. Eğer bu şekilde olursa yani doğumdan 1-2 gün önce yatıp sonra doğum yapıp , artı bir de doğumdan sonraki gün de hastanede kalıyoruzya, bu şekilde olunca fiyatta artış oluyor mu. Yani ben medicalparka gidiyorum her şey içinde 3950 dediler ama doğum öncesi fazla kalmak falan fiyatı etkiliyor mu acab
Normal dogum yapacaklara genelde kasilmalar 5 dakikada bire dusunceye kadar hastaneye gelmeyin diyorlar cogu yerde. Mantikli olan oyle olmasi aslinda. Hastane ortamindansa ev ortaminda kendi mahrem alaninda agriyi cekmek daha iyi gibi duruyor. Ama tabi o zaman geldiginde nasil hissederiz solugu hastanede mi aliriz bilemiyorum :) sorunun cevabini da haliyle bilmiyorum ama bence fiyatin icindedir hastaneye sormak lazim.
iki doğum arası 2 yıl ve fazlası ise 2. normal doğum olabiliyor .bunu artık dr larda destekliyor .bi ara evet ilk sezeryansa sonrası da sezeryan diyorlardı ki oda karın 37 den sonra daha bi büyüyüp gerildiği için bir önceki kesik yerden açılma oluyormuş .dr da bunu riske atmamak için en geç 38 de bebeği sezeryan ile alıyor .Ilk dogumum oldugu icin iki dogum sekli de benim icin bilinmez ama cevrem hep normali oneriyor ben de okudugum kitaplar arastirmalarda hem anne icin hem bebek sagligi icin normalin en iyisi oldugunu dusunuyorum. Eger yapabilirsem ki insallah nasip olur tercihim o olur saglik problemi olmadigi muddetce. Ama bu sezeryandan sonra illa sezeryan olmali mantigini anlamiyorum. Bizzat cok yakinlarim 2 yil arayla hem de sezeryan sonrasi normal dogum yaptilar sen de yapmissin. Kisinin kendi tercihidir sezeryan anlarim. Ama 2. yi normal dogurmak isteyenler daha cok arastirsin hemen sezeryani kabul etmesin derim.
Oğlum 7aylıkken hamile hamile kaldım. Mayıs 2014 buyuk oğlum.. 28 temmuz 2015 2.oğlum
Bana genel anestezi verildiği için tuvalete çıkmadan yemek vermediler 4saat Di galiba aç ve susuz bekledim serumla yetindim.bir de uyuşuk kalkıyor insan, bebeği bile tutamıyor. Bu sefer bir cesaret geldi, bakalım spinal istiycem
bende bu sabah oldum benimde çok şükür ağrım yok .10 yol önce tamamladığın aşı karnesini bulabilirsen bu sefer tek doz ile devam ederiz dedi .inşallah bulurum .
doğum öncesi hastanede serum bile taksalar onuda listeye artı para olarak ekliyorlar .benim ilk sezeryanda sancım vardı ama açılma yoktu .ayrıntılı usg ile bakalım dediler onun artı ödemesi ve serum taktılar onun artı parasınıda hastane çıkışında aldılar .o gün doğuma almasalar o gece ki yatışıda ekleyeceklerdi.
artık öyle demiyorlar sancın gelince evde çekme gel hastahanede çek diyorlar .belki tecrübeleri ile alakalıdır .bende hep sancı sıklığın azalınca gel diye bilirdim , Zeynep Kamil kadın doğum acile gittiğimde dr 9 aylık bir hatuna sancın başlayınca gel evde değil burda çek sancını dedi .belkide faklı bir tecrübe yaşadılar .
iki doğum arası 2 yıl ve fazlası ise 2. normal doğum olabiliyor .bunu artık dr larda destekliyor .bi ara evet ilk sezeryansa sonrası da sezeryan diyorlardı ki oda karın 37 den sonra daha bi büyüyüp gerildiği için bir önceki kesik yerden açılma oluyormuş .dr da bunu riske atmamak için en geç 38 de bebeği sezeryan ile alıyor .
miraclemiracle gibi 37 de açılma ile bebek gelirse ne ala ama 40.haftaya kadar anne beklemek istiyorum normal doğurmayı deneyeceğim derse dr lar pek ona yanaşmıyor .bende 2. yi normal doğum deneyebilirim diyorum ama 40. haftaya kadar bekleyip riske atarmıyım onada emin olamıyorum .gelmişim 40. haftalık gebelik normal diye bebeği ve kendimi riske atmak deli cesareti geliyor bana .
15 ay var arada , senin dr o yüzden panik olmuştur .ama açılmışsın bebek doğuracak kadar ondan sonrası kolay iş.zaten zoru evde halletmişsin .
Benim de plansız ani bir sezeryan kararıydı, doktor ile yöntemi bile konuşamamıştık,cesaretle ilgili galiba , normalde gözü kara biri sayılırım ama uyuşukluk olsada gözüm açıkken kesip almalarına dayanamam .20 lik dişlerimi ameliyat ile aldırdım onun korkusu 18 yıldır üstümde acı yok ama herşeyi duyuyorsun ya işte ondan çok tırsıyorum .
Arkadaşlar hiç dogum şeklinizi şimdiden düşünmeyin ve dogumdan önce netten sezaryan dogum ızlemeyin. Bebegın doğum şekline bebek kendi karar veriyor.. Benim ilk bebek tüp bebek eşime kalsa 37de hemen sezaryanle aldırcaktı. Ama drum normal dogumdan yanaydı dıger drlar gıbı aaa tup bebek rıske atmayalım demiyordu. Ama benim oğluş dogum şeklıne gecmedı dönmedi ve hep yukarıdaydı.. Dr 40.haftaya gırınce daha ne kadar beklesin bu artık dogum şeklıne gecmez dedi.. Kordon dolanır falan hemen alalım dedı. Dr ne yapsın. 2.oğlum zaten kendi kararını verdi bir de ben 2.ye hamileyken birşeyler arastırmayı okumayı bırak tuvalete gıtmeye zor zaman buluyordum. Yani en güzeli fazla arastırıp kurcalamamak ha bir de herkes kendini iyi tanır. Benım akrabamın açılması çoktu bebek 2800 Dü. Dr normal cok kolay olcak demiş ama kız korktu. ıkna olmadı korkdan sezaryan oldu... Kişinin yapısıyla alakalı durumlar.. Her şeyi bebek belirliyor.. En samımı arkadasım 3800 gr 1. bebegıni normal dogurdu. Ama 2.yı dogururken bebek daha kucuk olmasına ragmen ve erkek bebek dogum seklıne gecmedıgı ıcın 40.haftada sezaryanle aldılar... Yazık kız normal dogırmak ıcın 10 katlı bınayı ınıp cıkıyordu... Yani biz ne desek boş bebişler karar verecek... Buna drum da bebek karar verecek dıyor sen deneyımlı hastasın.. Her dogumu yaşamışsın dıyor. Duruma göre bakacagız dediHastaneye hemen cagirma sebeplerinden biri de suni sanci vermek olabiliyor. Daha hizli dogum ilerlemesi icin. Bilemiyorum insanin biraz kendini dinlemesi lazim belki 5 dakikaya dusune kadar olmasa da olabildigince beklemeye calismak olabilir.
Sezeryan sonrasi dogum icin de M miraclemiracle erken dogmasi sansi olmus evet cunku iki dogum arasi da kisaymis. Ama daha uzun sure gecenlerde problem olmayabilir. Herkesin kendi doktoruyla verecegi karar. Hepimiz hem bebegimiz hem kendimiz icin en dogru sekilde icimiz rahatca yol alabiliriz umarim
evet en güzeli bu oldu ...Tek
Arkadaşlar hiç dogum şeklinizi şimdiden düşünmeyin ve dogumdan önce netten sezaryan dogum ızlemeyin. Bebegın doğum şekline bebek kendi karar veriyor.. Benim ilk bebek tüp bebek eşime kalsa 37de hemen sezaryanle aldırcaktı. Ama drum normal dogumdan yanaydı dıger drlar gıbı aaa tup bebek rıske atmayalım demiyordu. Ama benim oğluş dogum şeklıne gecmedı dönmedi ve hep yukarıdaydı.. Dr 40.haftaya gırınce daha ne kadar beklesin bu artık dogum şeklıne gecmez dedi.. Kordon dolanır falan hemen alalım dedı. Dr ne yapsın. 2.oğlum zaten kendi kararını verdi bir de ben 2.ye hamileyken birşeyler arastırmayı okumayı bırak tuvalete gıtmeye zor zaman buluyordum. Yani en güzeli fazla arastırıp kurcalamamak ha bir de herkes kendini iyi tanır. Benım akrabamın açılması çoktu bebek 2800 Dü. Dr normal cok kolay olcak demiş ama kız korktu. ıkna olmadı korkdan sezaryan oldu... Kişinin yapısıyla alakalı durumlar.. Her şeyi bebek belirliyor.. En samımı arkadasım 3800 gr 1. bebegıni normal dogurdu. Ama 2.yı dogururken bebek daha kucuk olmasına ragmen ve erkek bebek dogum seklıne gecmedıgı ıcın 40.haftada sezaryanle aldılar... Yazık kız normal dogırmak ıcın 10 katlı bınayı ınıp cıkıyordu... Yani biz ne desek boş bebişler karar verecek... Buna drum da bebek karar verecek dıyor sen deneyımlı hastasın.. Her dogumu yaşamışsın dıyor. Duruma göre bakacagız dedi
Merhaba herkese bugün 23.haftama girdim, tetanoz aşımın 2.dozunu yaptırdım, seker yüklemesi zamanımın bu hafta başladığını soylediler ve onu da yaptırdım, var mı aranız da yaptıran? Geçen cumartesi de detaylı ultrasonumuzuda yaptırdık, çok sukur herşey yolunda, yüzü o kadar belirgin ki anlatamamhareketlerini pek fazla hisseder oldum, aşağıya vuruyor sanki, sık idrara da çıkıyorum öyle olunca, dr bi sorun gormedi büyüdüğü için aşağı baskı yapıyor dedi hareketleri güçlü oluyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?