- 20 Şubat 2019
- 250
- 606
- 53
Hiç kafanı takma bence, o değişir. Bana detaylıdan önceki ultrasonda bacakları uzun bir hafta ileride demişti, 1 ay sonra detaylıda tümünün gelişimi aynı haftada, eşitti. Daha küçükler eşitlenir, canını sıkma hiç.Kızlar bugün detaylı ultrasona girdim bebeğimin kol ve bacak gelişimi diğer organlarına göre 1 hafta gerideymiş yani SAT a göre 21+2yim bütün organları 22+2 çıktı kol ve bacak 21+2 eşimin ve benim boylarımızı sordu benim boyum 160 eşimin 180 yani kısa değiliz ama görümcem 150 falandır ona mı çekecek acaba içime kurt düştü sorunca ama bütün organları sağlıklıymış çok şükür önemli olan tabiki sağlıklı olması ama detaylıda böyle çıkan varmı arada 1 hafta var bence çok da değil sonuçta ama siz ne düşünüyorsunuz
Ben 2 doz oldum. Ebe pesimi bırakmıyor. 3. Doz icin çağırıyor. Yarin gidip yaptıracağım.1 yıl sonra 4.doz dedi.Tetenoz aşısı kasa yapılan bir aşı. Yani aşı ne kadar derine yapılırsa o kadar iyi dağılır ve acıtmaz. Yüzeysel yapılırsa bazen yağ dokusunda kalıyor ve aşı zor dağılıyor, emilene kadar şişlik ve acı oluyor malesef. Ama tutmaması gibi bir şey olmuyor kızlar. Erken yapılmasının da aşının tutmasına bir etkisi olmaz. Bir doz anneyi 5 yıl koruyor, bebeğe de yeteri kadar antikor gitmesi için 2 doz yapıyoruz. 2 doz 10 yıl koruyor. Tabloya göre 5 doza tamamlarsanız ömür boyu yaptırmaya gerek yok.
:) Çalışkan bir hemşireye denk gelmişsin. Ben ilk gebelikte 2 doz yapılmışsa 2. gebelikte 1 doz hatırlatma dozu yapıyorum. Sonrasını kişinin isteğine bırakıyorum.Ben 2 doz oldum. Ebe pesimi bırakmıyor. 3. Doz icin çağırıyor. Yarin gidip yaptıracağım.1 yıl sonra 4.doz dedi.
Merhaba sanırım sağlıkçısınız benim göğüs ucumun etrafında koyu kısımda et beni gibi birşey çıktı ama biraz değişik birşey yani birşey yapışmış gibi değişik bir görüntüsü var tam olarak ben gibi de değil yarım santim çapında falan bugün doktoruma ayrıntılı ultrasonu göstermeye gittim ama muayenede olduğu için gösteremedim ama aklıma çok takıldı cildiyeye göstermeli miyim ilerde emzirirken sorun oluşturur mu diye çok endişe ediyorum olmazsa bi sağlık ocağına ebeye falan göstereyim diyorum ama sizede bi danışayım yada başına böyle birşey gelmiş olan var mı normal birşey mi ki:) Çalışkan bir hemşireye denk gelmişsin. Ben ilk gebelikte 2 doz yapılmışsa 2. gebelikte 1 doz hatırlatma dozu yapıyorum. Sonrasını kişinin isteğine bırakıyorum.
Sen hangisini aldın canımCanım bu arada bende chicco aldım sen bak yinede
Tuzu çok azalt canım, bol su iç. Sıcaklar bastırdı terle birlikte çok su kaybediyoruz. Bi de düzenli yürüyüş yap canım o da ödemini attırırKızlar ödem için bol su dışında yapılacak bir şey var mı akşamları yürüyüş ve pilateste ekleyeceğim programıma sıcaktan mı çok tuz kullanmam ama ondan mı vücudum su toplamış gibi parmaklarım şişti 2 kg fazla gösteriyor tartı
Çalıştığım için günlük rutin 1 saat yürümüş oluyorum orta tempoda ama sanırım yetmiyor akşamları sahile inip 1 saat daha yürümem gerek bol suylaTuzu çok azalt canım, bol su iç. Sıcaklar bastırdı terle birlikte çok su kaybediyoruz. Bi de düzenli yürüyüş yap canım o da ödemini attırır
1 saat iyi bi yürüyüş ama temposu iyi olsun canım. Tabi yürüyüş için ayrıca vakit ayırırsan daha iyi olabilir. 3 litreye çıkarmamız gerekiyo sanırım evetÇalıştığım için günlük rutin 1 saat yürümüş oluyorum orta tempoda ama sanırım yetmiyor akşamları sahile inip 1 saat daha yürümem gerek bol suylaSağol canım bol su başka çare yok gibi günde en az 3 lt içmeliyim artık
Aslında bazen 2,5 - 3 lt yi buluyor ama sürekli hareket halindeyim pek dinlenemedim bir de evimiz sıcak ondan mı oldu acaba çok tuz da tüketmem bu hafta hamur işi yedim sadece dikkat etmedim kendime1 saat iyi bi yürüyüş ama temposu iyi olsun canım. Tabi yürüyüş için ayrıca vakit ayırırsan daha iyi olabilir. 3 litreye çıkarmamız gerekiyo sanırım evet
Bizim hemşire de aramadıBen 2 doz oldum. Ebe pesimi bırakmıyor. 3. Doz icin çağırıyor. Yarin gidip yaptıracağım.1 yıl sonra 4.doz dedi.
Aynı durumu yaşıyorum tartı kafayı yedi şu sıra 2 fazla 1 eksik derkenKızlar ödem için bol su dışında yapılacak bir şey var mı akşamları yürüyüş ve pilateste ekleyeceğim programıma sıcaktan mı çok tuz kullanmam ama ondan mı vücudum su toplamış gibi parmaklarım şişti 2 kg fazla gösteriyor tartı
Tetanoz aşısı 2. Gününde kolum nasıl acıyor nasıl... ... kolumu kaldıramıyorum bile sanki biri kaslarımı kesip bırakmış.siz de böyle oldu mu? Bide 5 doz olacakmış her ay böyle acı m çekeceğiz.
Böyle bir hediyelik saçma olur mu? Evde kendimiz yapabilirmiyiz?
Eki Görüntüle 2279335 Eki Görüntüle 2279336
Kızlar babymallde ateşölçerlerde indirim var. Ben braunun temazsızını almayı düşünüyordum, bebek mağazalarından birinde bakmıştım 550 liraydı, dediğim yerde 400e düşmüş sipariş ettim. Düşünenler bakabilirsıvıların ısısını da ölçüyormuş. Banyo suyuna, mamasına ve yoğurt yaparken de kullanırım diye düşündüm.
Tetenoz aşısı kasa yapılan bir aşı. Yani aşı ne kadar derine yapılırsa o kadar iyi dağılır ve acıtmaz. Yüzeysel yapılırsa bazen yağ dokusunda kalıyor ve aşı zor dağılıyor, emilene kadar şişlik ve acı oluyor malesef. Ama tutmaması gibi bir şey olmuyor kızlar. Erken yapılmasının da aşının tutmasına bir etkisi olmaz. Bir doz anneyi 5 yıl koruyor, bebeğe de yeteri kadar antikor gitmesi için 2 doz yapıyoruz. 2 doz 10 yıl koruyor. Tabloya göre 5 doza tamamlarsanız ömür boyu yaptırmaya gerek yok.
Zaten zamanla ister istemez şişliğimiz ve ödemimiz olucak canım ağırlaştıkça, kilo aldıkça. Ama şimdilik biraz erken, o yüzden bol suyla atlatırsın diye düşünüyorum. Yediklerimiz de etkiliyo olabilirAslında bazen 2,5 - 3 lt yi buluyor ama sürekli hareket halindeyim pek dinlenemedim bir de evimiz sıcak ondan mı oldu acaba çok tuz da tüketmem bu hafta hamur işi yedim sadece dikkat etmedim kendime
Ben çalıştığımdan evde 7 de oluyorum canım yemek yoksa yapmam yemem 8 oluyorAynı durumu yaşıyorum tartı kafayı yedi şu sıra 2 fazla 1 eksik derkenakşam 6 da yemeyi kes katı beslenme bide kabız olmamaya bak bunlarda etkiliyor malesef
Bu hafta sağlıksız beslendim bence de yedikler etki ediyor ayrıcaZaten zamanla ister istemez şişliğimiz ve ödemimiz olucak canım ağırlaştıkça, kilo aldıkça. Ama şimdilik biraz erken, o yüzden bol suyla atlatırsın diye düşünüyorum. Yediklerimiz de etkiliyo olabilir
Açlık, tokluk şekerine baktır o zaman istersen, normalde şeker ile ilgili hiç bir sıkıntısı olmadığı halde hamilelik şekeri çıkan tanıdığım oldu. Bebek için riskli bir durum bilmemek.
Ben de sekizde evde oluyorum, önceki günden yapabilirsem çok iyi yapamazsam yememiz dokuzBen çalıştığımdan evde 7 de oluyorum canım yemek yoksa yapmam yemem 8 oluyorHafif şeyler yemeye çalışacağım
Bu hafta sağlıksız beslendim bence de yedikler etki ediyor ayrıca
Sadece 2 dozu hamilelikte olcak. Agrı 2 3 gün sürer geçer korkma uzun sürmüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?