2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kızlar tetanoz aşısı muhtemelen hemşirenin elinin hafifliğine göre ağrıyor benim 2 doz da hiç acımadı hatta okadar acımadı ki tutmadı mı acaba diye doktora bile sordum onlar da güldüler illaki ağrıyacak diye birşey yok dediler yani çok az sızlama oldu okadar o da normal kendinizi kasmayın yeter bence gerisi de şansınıza kalmış ama korkmayın derim rahat olun sadece ben baya erken olmuşum burda okuyunca onu farkettim ama sağlık ocağındaki ebe çağırdığında gitmiştim sorun olmaz heralde hala tutmuştur inşallah diyorum

Hiç kafanı takma bence, o değişir. Bana detaylıdan önceki ultrasonda bacakları uzun bir hafta ileride demişti, 1 ay sonra detaylıda tümünün gelişimi aynı haftada, eşitti. Daha küçükler eşitlenir, canını sıkma hiç.

Tetenoz aşısı kasa yapılan bir aşı. Yani aşı ne kadar derine yapılırsa o kadar iyi dağılır ve acıtmaz. Yüzeysel yapılırsa bazen yağ dokusunda kalıyor ve aşı zor dağılıyor, emilene kadar şişlik ve acı oluyor malesef. Ama tutmaması gibi bir şey olmuyor kızlar. Erken yapılmasının da aşının tutmasına bir etkisi olmaz. Bir doz anneyi 5 yıl koruyor, bebeğe de yeteri kadar antikor gitmesi için 2 doz yapıyoruz. 2 doz 10 yıl koruyor. Tabloya göre 5 doza tamamlarsanız ömür boyu yaptırmaya gerek yok.

Ben 2 doz oldum. Ebe pesimi bırakmıyor. 3. Doz icin çağırıyor. Yarin gidip yaptıracağım.1 yıl sonra 4.doz dedi.

Ben 2 doz oldum. Ebe pesimi bırakmıyor. 3. Doz icin çağırıyor. Yarin gidip yaptıracağım.1 yıl sonra 4.doz dedi.
:) Çalışkan bir hemşireye denk gelmişsin. Ben ilk gebelikte 2 doz yapılmışsa 2. gebelikte 1 doz hatırlatma dozu yapıyorum. Sonrasını kişinin isteğine bırakıyorum.

:) Çalışkan bir hemşireye denk gelmişsin. Ben ilk gebelikte 2 doz yapılmışsa 2. gebelikte 1 doz hatırlatma dozu yapıyorum. Sonrasını kişinin isteğine bırakıyorum.
Merhaba sanırım sağlıkçısınız benim göğüs ucumun etrafında koyu kısımda et beni gibi birşey çıktı ama biraz değişik birşey yani birşey yapışmış gibi değişik bir görüntüsü var tam olarak ben gibi de değil yarım santim çapında falan bugün doktoruma ayrıntılı ultrasonu göstermeye gittim ama muayenede olduğu için gösteremedim ama aklıma çok takıldı cildiyeye göstermeli miyim ilerde emzirirken sorun oluşturur mu diye çok endişe ediyorum olmazsa bi sağlık ocağına ebeye falan göstereyim diyorum ama sizede bi danışayım yada başına böyle birşey gelmiş olan var mı normal birşey mi ki

Kızlar ödem için bol su dışında yapılacak bir şey var mı akşamları yürüyüş ve pilateste ekleyeceğim programıma sıcaktan mı çok tuz kullanmam ama ondan mı vücudum su toplamış gibi parmaklarım şişti 2 kg fazla gösteriyor tartı

Tuzu çok azalt canım, bol su iç. Sıcaklar bastırdı terle birlikte çok su kaybediyoruz. Bi de düzenli yürüyüş yap canım o da ödemini attırır

Tuzu çok azalt canım, bol su iç. Sıcaklar bastırdı terle birlikte çok su kaybediyoruz. Bi de düzenli yürüyüş yap canım o da ödemini attırır
Çalıştığım için günlük rutin 1 saat yürümüş oluyorum orta tempoda ama sanırım yetmiyor akşamları sahile inip 1 saat daha yürümem gerek bol suyla Sağol canım bol su başka çare yok gibi günde en az 3 lt içmeliyim artık

1 saat iyi bi yürüyüş ama temposu iyi olsun canım. Tabi yürüyüş için ayrıca vakit ayırırsan daha iyi olabilir. 3 litreye çıkarmamız gerekiyo sanırım evet

1 saat iyi bi yürüyüş ama temposu iyi olsun canım. Tabi yürüyüş için ayrıca vakit ayırırsan daha iyi olabilir. 3 litreye çıkarmamız gerekiyo sanırım evet
Aslında bazen 2,5 - 3 lt yi buluyor ama sürekli hareket halindeyim pek dinlenemedim bir de evimiz sıcak ondan mı oldu acaba çok tuz da tüketmem bu hafta hamur işi yedim sadece dikkat etmedim kendime

Aynı durumu yaşıyorum tartı kafayı yedi şu sıra 2 fazla 1 eksik derkenakşam 6 da yemeyi kes katı beslenme bide kabız olmamaya bak bunlarda etkiliyor malesef

ya bende bu sefer fazla acımadı falan dedim ama 2. günden sonra fena vurdu ağrısı kolumu biryere asıp haftasına alasım vardı hiç kullanamdım .4. günden sonra geçti.

Böyle bir hediyelik saçma olur mu? Evde kendimiz yapabilirmiyiz?
Eki Görüntüle 2279335 Eki Görüntüle 2279336

hiçte saçma olmaz tohum kalemlerde çok az tohum var hepsi filizlenmiyor ondansa bunlar daha iyi bence .

bende kulaktan ateş ölçer alacaktım ama ilk 6 ay bebeklerde kulaktan ölçüm doğru sonuç vermiyormuş Braun Prt 2000 siparişi verdim kullanışlı ise devam ederim olmadı Braun IRT 6520 için iyi diyorlar .

https://www.hepsiburada.com/braun-prt-2000-dijital-ates-olcer-p-HBV00000EY1ZN

ya bu tetenoz aşısıda çok muallak birşey ben 10 yıl önce ilk gebeliğimde 5 doz oldum hatta kızım 2 yaşında iken son dozu oldum , şimdi 10 yıl geçtiği için ilk dozu oldum , ilk aşı karneni bulursan birdaha yapmayız dedi .bulamadım .ama biliyorum ve çok eminim 5 doz vuruldum .sen şimdi 5 doz ömür boyu demişsin ya ben 6 olmuş oldum .aşısı tetenoz yüklemesi yaşıycam .

Aslında bazen 2,5 - 3 lt yi buluyor ama sürekli hareket halindeyim pek dinlenemedim bir de evimiz sıcak ondan mı oldu acaba çok tuz da tüketmem bu hafta hamur işi yedim sadece dikkat etmedim kendime
Zaten zamanla ister istemez şişliğimiz ve ödemimiz olucak canım ağırlaştıkça, kilo aldıkça. Ama şimdilik biraz erken, o yüzden bol suyla atlatırsın diye düşünüyorum. Yediklerimiz de etkiliyo olabilir

Aynı durumu yaşıyorum tartı kafayı yedi şu sıra 2 fazla 1 eksik derkenakşam 6 da yemeyi kes katı beslenme bide kabız olmamaya bak bunlarda etkiliyor malesef
Ben çalıştığımdan evde 7 de oluyorum canım yemek yoksa yapmam yemem 8 oluyor Hafif şeyler yemeye çalışacağım
Bu hafta sağlıksız beslendim bence de yedikler etki ediyor ayrıca

Açlık, tokluk şekerine baktır o zaman istersen, normalde şeker ile ilgili hiç bir sıkıntısı olmadığı halde hamilelik şekeri çıkan tanıdığım oldu. Bebek için riskli bir durum bilmemek.

Haftaya doktor kontrolümüz var doktor ne derse o olur zaten bakalım :) benim fikrim yaptırmamaktı.
Yapalım derse yapacağız tabi tiroid sınırda çıkmıştı benim onun sonucunu merak ediyorum en çok, 2 gün sonra çıkıyor sonuç.

Ben çalıştığımdan evde 7 de oluyorum canım yemek yoksa yapmam yemem 8 oluyor Hafif şeyler yemeye çalışacağım

Bu hafta sağlıksız beslendim bence de yedikler etki ediyor ayrıca
Ben de sekizde evde oluyorum, önceki günden yapabilirsem çok iyi yapamazsam yememiz dokuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…