Ben de hafta sonu ikinci dozu oldum, 23+5’teHemşire çağırdığında gittim oldum canım kaç haftaydım hatırlamıyorum ama öyle olsaydı çağırmazdı doktorumun da haberi vardı öyle olsa söylerdi daha yaptırma diye 20 haftadan önce de vurulabiliyormuş ama belli bir zamandan sonra vurulmadığını biliyorum bende geç kalınmamalı sadece
Pek rapor isleriyle isim olmadigi icin hic bilgim yok.Nasil,ne zaman alinir vs? Ama baska bir baslikta cevap verildi.32 de izne ayrilmamiz gerekiyormus ve calisabilir iznir vermesi gerekiyormus doktorumuzun.Benim zaten 32 tatile denk geliyor.Somestr e 1 hafta kala bitiyor.O yuzden en azindan 1 hafta alsam dedim somestr sonrasi baslayabilirdim ama anlayamadim tam.
Şimdi doktor kontrolünden çıktık bebeğimiz çok şükür sağlıklı koluyla yüzünü kapatmış asla yüzünü göstermedi döndüm hep ama yok
Yarın sabah şeker yüklemesine gidiyorum, arada gel bi bebeğin yüzüne de bakalım dedi
memurlarda durum ne bilmiyorum ama özel sektör için 32. hafta da doktora gidip çalışabilir yada çalışamaz raporu almak gerekiyor sonrasında onu iş yerine teslim edip sisteme işlemeleri gerekiyor. eğer sisteme işlenmezse 32. haftadan itibaren izinli görünüyormuş. totalde 16 haftamız var ister doğum öncesi kullanılsın ister doğumdan sonra farketmiyor sisteme işlenen tarihden itibaren 16 hafta sayılıyor imiş.Pek rapor isleriyle isim olmadigi icin hic bilgim yok.Nasil,ne zaman alinir vs? Ama baska bir baslikta cevap verildi.32 de izne ayrilmamiz gerekiyormus ve calisabilir iznir vermesi gerekiyormus doktorumuzun.Benim zaten 32 tatile denk geliyor.Somestr e 1 hafta kala bitiyor.O yuzden en azindan 1 hafta alsam dedim somestr sonrasi baslayabilirdim ama anlayamadim tam.
Valla bana 20 den önce gelme dediler hem aile hekimi hem kadın dogumcu. Çünkü ben hep soruyorum sonra 20 den sonra deyince de gıtmeyi unuttum.. İlk bebek teki aşı kartım duruyor oradaki tarihte benım 21.haftaya denk geliyor.. 2.bebekte vurulmadım araları yakın oldugu ıcın.. Önceden vuruluyorsa sıkıntı yok o zaman...İçime kurt düşürdün şimdi internetten de baktım ilk 12 haftadan sonra olunmalı 12 haftadan önce olunmaz yazıyor canm ya senin doktorlar yanlış biliyor yada sen yanlış hatırlıyorsun 20 değil 12 yani
Tamam canım bana da yaz.Markasını söylemişti canım ama unuttum alacağımız zaman tekrar soracağım burada da yazarım
Ben tetanozu baya erken oldum canım 2 doz da bitti benim şeker yüklemeyi de doktorumu arayıp teyit edeceğim ona göre sağlık ocağında yaptırırım bende
Ben 32.de çalısır raporu alacagım ama tam yaz tatiline gelıyor. Eger çalısır raporu almaz isek direk 32 de izne cıkmıs gösterıyırlarmış. Ama ben eski okulda herkesin 32 de calısır raporu alıp 37 de dogum ıznıne cıkmalarını hatırlıyorum. Ama bızım 32.hafta yaz tatiline denk geliyor.. Ben de hep 32 de izne ayrıldıgımmıcın bende pek bılmıyorum rapor işini ama 1.dönemi kapatmak ıstıyorum. 2.dönem ücretsiz izin alacagım en azından seneye eylüle kadar 11 aylık olur.. O esnada da bakıcı bulurumPek rapor isleriyle isim olmadigi icin hic bilgim yok.Nasil,ne zaman alinir vs? Ama baska bir baslikta cevap verildi.32 de izne ayrilmamiz gerekiyormus ve calisabilir iznir vermesi gerekiyormus doktorumuzun.Benim zaten 32 tatile denk geliyor.Somestr e 1 hafta kala bitiyor.O yuzden en azindan 1 hafta alsam dedim somestr sonrasi baslayabilirdim ama anlayamadim tam.
Canım burda ki tüm hamişker 18den sonra oldu..İçime kurt düşürdün şimdi internetten de baktım ilk 12 haftadan sonra olunmalı 12 haftadan önce olunmaz yazıyor canm ya senin doktorlar yanlış biliyor yada sen yanlış hatırlıyorsun 20 değil 12 yani
2 ay önceki dr kontrolümde öğretmenin biri dr kapısında stem ediyordu yazmıştım hatta burayada .32. haftasında çalışabilir devam etsin yazısı almadığı için 37. haftasına kadar boşuna çalışmış .
32. haftada çalışılacaksa çalışabilir izne çıkacaksa izin yazısı mutlaka alınmalı .her halükarda rapor alınacak kızlar atlamayın. 31+6 ya kadar .alışıp 32. haftada devam yada tamam raporu alınmalı .devam raporu alınmadan çalışırsanız sonrasına izinler devredilmiyor .sgk izni başlatıyor .
ısmını bilmem ama artık erken doğumda yanan haftalar doğum sonrasına aktarılıyor .ben 10 sene önce doğum yaptığımda 3 haftam yanmış, doğum sonrası kısmına geçmiştim .ondan 2 sene sonra galiba yasa değişti .öncesi sonrası toplam 16 haftan var 6 hafta öncesi kullanılabildi ise 10 hafta sonrasına devrediliyor .
bence erken doğum yapan annelre için haklı bir yasa değişikliği olmuş .
Şimdi doktor kontrolünden çıktık bebeğimiz çok şükür sağlıklı koluyla yüzünü kapatmış asla yüzünü göstermedi döndüm hep ama yok
Yarın sabah şeker yüklemesine gidiyorum, arada gel bi bebeğin yüzüne de bakalım dedi
Yok canım kişiye göre de değişiyordur doktorum ne derse ona uyuyorum kafama göre bana aşı yapın demedim sonuçta kendileri çağırdıValla bana 20 den önce gelme dediler hem aile hekimi hem kadın dogumcu. Çünkü ben hep soruyorum sonra 20 den sonra deyince de gıtmeyi unuttum.. İlk bebek teki aşı kartım duruyor oradaki tarihte benım 21.haftaya denk geliyor.. 2.bebekte vurulmadım araları yakın oldugu ıcın.. Önceden vuruluyorsa sıkıntı yok o zaman...
Aynen canım araştırdım bende az önce ilk doz 4ncü ay içinde yapılmalıymış zaten sonrası da olabilirmiş yani ilk 3 aydan sonra istediğin zaman yapılabiliyor benim anladığım ama erken değilmiş aşı kartıma da baktım 4ncü ayda olmuşum bende rahatladım okuyunca bir an korktum ya doktorun kapısına dayanırdım valla Allah tan internetten araştırma şansımız varCanım burda ki tüm hamişker 18den sonra oldu..
İçn rahat olsun bana da 18.hafta demişti ben unuttum 20.jafta gittim öteki dozda 24.hafta da olacak..
1 ay ara veriyorlar
memurlarda durum ne bilmiyorum ama özel sektör için 32. hafta da doktora gidip çalışabilir yada çalışamaz raporu almak gerekiyor sonrasında onu iş yerine teslim edip sisteme işlemeleri gerekiyor. eğer sisteme işlenmezse 32. haftadan itibaren izinli görünüyormuş. totalde 16 haftamız var ister doğum öncesi kullanılsın ister doğumdan sonra farketmiyor sisteme işlenen tarihden itibaren 16 hafta sayılıyor imiş.
Senin de kız bebekti sanırım dimi canım isim sorduğun bi topic görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam, o tanıdığımızın aldığı tüllü falan bişeydi baya prenses yatağı gibiydi ama basit de durmuyordu öyle diğer park yataklar gibi değildi öğrendiğimde yazarım canım sanada bizim şuan önceliğimiz bebek arabası onu bi netleştirsek ozaman yatağa falan bakmaya başlayacağız tam anlamıylaTamam canım bana da yaz.
Görünce fikrim değişir belki benimde
yaa süpermiş bu benimde oglum dogdugu zamanda erken dogum kalan günler yanıyordu.
Buna sevindim calısan anneler olarak 1 gun bile kardır tabiki
süper hersey yolunda yarında umaraım test güzel cıkar
ne kadar olmus boyu kilosu
Bende ilk dozu 18 . haftalarda oldum . ,2 doz için arandım cuma gunu olurum buyuk ıhtımall ..Canım daha 23 haftalık hamilesin nasıl 2.doz oldun. Bana aile hekimi ve Kendı drum 20 haftadan önce ilk doz vurulmaz demişti tabi ben de her zaman ki gıbı unuttum... Hemşire arayıpda haber verdi ilk doz için gelin dedi. Daha dün oldum...
Ay bu bebeklerçok nazlı çıktıŞimdi doktor kontrolünden çıktık bebeğimiz çok şükür sağlıklı koluyla yüzünü kapatmış asla yüzünü göstermedi döndüm hep ama yok
Listem bu ama daha eksikler var maalesef .
Nevresim takımı ve baby nest eklıcem aklaıma geldikçe eklıyorum ☺
Haftaya oazartesi ufak tefekleri bitiricem inşllah ozaman liste tamamlanınca atarım yine Eki Görüntüle 2282075
Ay bu bebeklerçok nazlı çıktı
Benımkıde detaylıdabaya ugratırmıstı doktrunu ama sağolsun adam vazgeçmeyıp yuzden renklı bır resım aldı
boyunu hatırlamıyorum - yarın tekrar bakacak zaten bugün hiç yüzünü göstermedi yarın gel şeker yüklemesinden sonra bakalım dedi yine sorarım :)
Cok iyi oldu bunu soyledigin canim.Sagolasin.Gerci gecenlerde doktorumun hemsireleri bi 32.hafta rapor biseyler demisti ama anlam verememistim.Belki bu dediginden bahsediyorlardi.Gittigimde bir sorayim hemsirelere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?