2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ben de hafta sonu ikinci dozu oldum, 23+5’te

2 ay önceki dr kontrolümde öğretmenin biri dr kapısında stem ediyordu yazmıştım hatta burayada .32. haftasında çalışabilir devam etsin yazısı almadığı için 37. haftasına kadar boşuna çalışmış .
32. haftada çalışılacaksa çalışabilir izne çıkacaksa izin yazısı mutlaka alınmalı .her halükarda rapor alınacak kızlar atlamayın. 31+6 ya kadar .alışıp 32. haftada devam yada tamam raporu alınmalı .devam raporu alınmadan çalışırsanız sonrasına izinler devredilmiyor .sgk izni başlatıyor .

hepsinin hep iyi haberlerini alalım inşallah.
gözün aydın .

memurlarda durum ne bilmiyorum ama özel sektör için 32. hafta da doktora gidip çalışabilir yada çalışamaz raporu almak gerekiyor sonrasında onu iş yerine teslim edip sisteme işlemeleri gerekiyor. eğer sisteme işlenmezse 32. haftadan itibaren izinli görünüyormuş. totalde 16 haftamız var ister doğum öncesi kullanılsın ister doğumdan sonra farketmiyor sisteme işlenen tarihden itibaren 16 hafta sayılıyor imiş.

Valla bana 20 den önce gelme dediler hem aile hekimi hem kadın dogumcu. Çünkü ben hep soruyorum sonra 20 den sonra deyince de gıtmeyi unuttum.. İlk bebek teki aşı kartım duruyor oradaki tarihte benım 21.haftaya denk geliyor.. 2.bebekte vurulmadım araları yakın oldugu ıcın.. Önceden vuruluyorsa sıkıntı yok o zaman...

Tamam canım bana da yaz.
Görünce fikrim değişir belki benimde

Ben 32.de çalısır raporu alacagım ama tam yaz tatiline gelıyor. Eger çalısır raporu almaz isek direk 32 de izne cıkmıs gösterıyırlarmış. Ama ben eski okulda herkesin 32 de calısır raporu alıp 37 de dogum ıznıne cıkmalarını hatırlıyorum. Ama bızım 32.hafta yaz tatiline denk geliyor.. Ben de hep 32 de izne ayrıldıgımmıcın bende pek bılmıyorum rapor işini ama 1.dönemi kapatmak ıstıyorum. 2.dönem ücretsiz izin alacagım en azından seneye eylüle kadar 11 aylık olur.. O esnada da bakıcı bulurum

Canım burda ki tüm hamişker 18den sonra oldu..
İçn rahat olsun bana da 18.hafta demişti ben unuttum 20.jafta gittim öteki dozda 24.hafta da olacak..
1 ay ara veriyorlar

Cok iyi oldu bunu soyledigin canim.Sagolasin.Gerci gecenlerde doktorumun hemsireleri bi 32.hafta rapor biseyler demisti ama anlam verememistim.Belki bu dediginden bahsediyorlardi.Gittigimde bir sorayim hemsirelere.

yaa süpermiş bu benimde oglum dogdugu zamanda erken dogum kalan günler yanıyordu.
Buna sevindim calısan anneler olarak 1 gun bile kardır tabiki

süper hersey yolunda yarında umaraım test güzel cıkar
ne kadar olmus boyu kilosu

Yok canım kişiye göre de değişiyordur doktorum ne derse ona uyuyorum kafama göre bana aşı yapın demedim sonuçta kendileri çağırdı ben daha önce hiç olmadığım için doktor zamanı gelince hemen vurdu ama erken diye birşey yok yani zaten ankisiyetem var hamiş olunca ilaç da kullanamıyorum paniklettirdin boşuna
Canım burda ki tüm hamişker 18den sonra oldu..
İçn rahat olsun bana da 18.hafta demişti ben unuttum 20.jafta gittim öteki dozda 24.hafta da olacak..
1 ay ara veriyorlar
Aynen canım araştırdım bende az önce ilk doz 4ncü ay içinde yapılmalıymış zaten sonrası da olabilirmiş yani ilk 3 aydan sonra istediğin zaman yapılabiliyor benim anladığım ama erken değilmiş aşı kartıma da baktım 4ncü ayda olmuşum bende rahatladım okuyunca bir an korktum ya doktorun kapısına dayanırdım valla Allah tan internetten araştırma şansımız var

Iyice oturdu kafama nasil oldugu isleyisin.Sagolasin canim.32 de yaz tatilimin son haftasi oluyor.O zamana kadar Allah kerim gerci de nasipse en azindan ogrenmis oldum.

Tamam canım bana da yaz.
Görünce fikrim değişir belki benimde
Senin de kız bebekti sanırım dimi canım isim sorduğun bi topic görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam, o tanıdığımızın aldığı tüllü falan bişeydi baya prenses yatağı gibiydi ama basit de durmuyordu öyle diğer park yataklar gibi değildi öğrendiğimde yazarım canım sanada bizim şuan önceliğimiz bebek arabası onu bi netleştirsek ozaman yatağa falan bakmaya başlayacağız tam anlamıyla

Kilosu 690 dı ama boyunu hatırlamıyorum - yarın tekrar bakacak zaten bugün hiç yüzünü göstermedi yarın gel şeker yüklemesinden sonra bakalım dedi yine sorarım :)

Bende ilk dozu 18 . haftalarda oldum . ,2 doz için arandım cuma gunu olurum buyuk ıhtımall ..
Doktorunuzun çok katı bır şekilde olmaz demış ama çoğu doktor 16 dan sonra izin verıyor ..

Ay bu bebeklerçok nazlı çıktı
Benımkıde detaylıdabaya ugratırmıstı doktrunu ama sağolsun adam vazgeçmeyıp yuzden renklı bır resım aldı

Babynest aldımm ben çok beğendim tavsiye ederim buna bakabilirsiniz.

Eklentiler

• 22BC408E-44B7-4582-AD87-9CC42AA32DEF.webp
    45,4 KB · Görüntüleme: 46
Ay bu bebeklerçok nazlı çıktı
Benımkıde detaylıdabaya ugratırmıstı doktrunu ama sağolsun adam vazgeçmeyıp yuzden renklı bır resım aldı

Yaaaa evet normalde çok hareketli değil kıpır kıpırdı bacak uzunluğuna bakacak doktor: bi dur bakalım bebiş diyo ama kolu hep yüzündeydi küsmüş gibi. Ultrasonda hep böyle bebekler

Cok iyi oldu bunu soyledigin canim.Sagolasin.Gerci gecenlerde doktorumun hemsireleri bi 32.hafta rapor biseyler demisti ama anlam verememistim.Belki bu dediginden bahsediyorlardi.Gittigimde bir sorayim hemsirelere.

senin ikiz gebelik 8+8 hafta değil 10+10 hafta .yani sen 30.haftadan sonra çalışır yada çalışamaz alacaksın diye biliyorum .o kısmını bir araştır istersen .doğum izni hakkımız söke söke alırız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…