Insallah canim hayirlisiyla.
Ben simdi 6 ayda ayiririm diyemiyorum bebegine gore degisir gibi. Bizim garanti 1 yasi gecero yuzden yetersiz kalabilir gibi next to me o kadar cok sey var ki alinacak yapilacak karar verilecek cok zor cok
1 hafta falan normal değil mi benim doktorum kilo boy ölçümünü çok net yapamıyoruz özellikle kilo çok net olamayabiliyor +1 -1 olarak değerlendiririz demişti daha önceAy valla grileri beğendim ben :) iyi yapmışsın, Rabbim sağlıkla kullanmayı nasip etsin ❤
1 hafta önden gitmesi sorun değil canım, benim de 3. Aydan beri hep 1 hafta önde. Bende bir de insülin direnci var potansiyelim yani. Sorun 1 haftadan fazla önden gelişiyorsa bebek annede gizli şeker (gebelik şekeri) olma riski. Annede şeker oluşunca bebek normalden çok fazla hızla büyüyormuş, 1 hafta felan değil 2-3 hafta önden boyut olarak büyüyormış ama iç organlar aynı hızla gelişmiyormuş. Özellikle ciğerler. Siz yine de dikkat edin tabi ama1 hafta cidden sıkıntı değil normal. Gerilik olmasın çok şükür
Ok cnm zaten 1 hafta normal yazıyor benim mesajımda da :) sürekli 1 haftadan daha fazla önden gidiyorsa gebelik şekeri şüphesi doğuyormuş. Benim aylardır önden zaten, kafaya takmaya hiç gerek yok diyorum 1 haftayı ❤1 hafta falan normal değil mi benim doktorum kilo boy ölçümünü çok net yapamıyoruz özellikle kilo çok net olamayabiliyor +1 -1 olarak değerlendiririz demişti daha önce
Bu arada kızlar anne yanı beşik 6 ay gibi kısa zaman kullanılıyormuş. Chicco next to me ti beğendim ama çooook pahalı 1400 TL civarı. İnternette temiz ikinci eller var baktım. 300-400 arası. Zaten uzun süre kullanılamayan ürün. Ben ikinci el bakacağım, düşünen varsa ikinci el seçeneği aklında olsun
Aynen canım zaten masrafımız çok :)bencede çok mantıklı 2. el almak .ben direk park yatakta yatıracağım üst kademesi de olduğu için anne yanı gibi kullanılabilir. onun kadar küçük değil ama 5-6 ay içinde alıp sonradan koyacak yerde bulamıyorum .alıp kullanıp satmak yada birine vermek çok mantıklı .
Bizde ilk başta Chicco next to ne düşündük ama altı ay için gereksiz bulduk . O yüzden park beşik aldık. Seyahatlerde de tasiriz diyeBu arada kızlar anne yanı beşik 6 ay gibi kısa zaman kullanılıyormuş. Chicco next to me ti beğendim ama çooook pahalı 1400 TL civarı. İnternette temiz ikinci eller var baktım. 300-400 arası. Zaten uzun süre kullanılamayan ürün. Ben ikinci el bakacağım, düşünen varsa ikinci el seçeneği aklında olsun
Ben bu bebegımde cok ucaga bindim hıc elımde belge de yoktu.. X rayda söyledim, zaten karnım cıkınca kendileri hanımefendi Sı burdan gecın dıye.. Hatta birinde çizmem vardı tamam abla çıkarmadan gec dedi.Ben 25. Haftada ve oncesinde de rapor aldim. Ucaga alinmamak degil de x-ray cihazindan gecmemek icin olur da ters birine denk gelirsem diye.
Park da alacağım cnm ama park yüksek oluyor gece için. O yüzden ikinci el anne yanı. Sonra ben de elden çukartırım. SanırımBizde ilk başta Chicco next to ne düşündük ama altı ay için gereksiz bulduk . O yüzden park beşik aldık. Seyahatlerde de tasiriz diye
Selam canım, bizde maaş yatmaya devam ediyormuş, Sgk’dan alacağımız tutarı da aldıktan sonra şirkete ödüyoruz, sizin de öyle yapabilirler belki, müsait olduğunda konuş istersen.çalışan arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum. şimdi doğum iznine çıkacağız ya devlet bize belli bir miktar para ödeyecek 4 ay için ben bunu şirketle konuşup maaşım hiç aksamadan ödenmeye devam etsin istiyorum böyle bir yasa ya da başka bişe var mı ? diğer türlü 4 ayın sonunda para yatacak ve o kadar zaman ödemeler falan var düzen bozulsun istemiyorum
Bu konuyu ben de merak ediyorum, genel olarak duyduğum hep toplu ödeme yapıldığı..sadece bizim iş yerinde biri dedi ki ben deli gibi aradım resmen taciz ettim adamları doğumdan 59 gün sonra ilki yattı, diğerleri de vakti gelince yattı. Daha bilgili biri vardır inşallahçalışan arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum. şimdi doğum iznine çıkacağız ya devlet bize belli bir miktar para ödeyecek 4 ay için ben bunu şirketle konuşup maaşım hiç aksamadan ödenmeye devam etsin istiyorum böyle bir yasa ya da başka bişe var mı ? diğer türlü 4 ayın sonunda para yatacak ve o kadar zaman ödemeler falan var düzen bozulsun istemiyorum
bende bunu yapmak istiyorum ama şimdi hesaba yatıracaklar ya çalışmıyorsun ama maaş yatıyor gibisinden şirketi zorlayacak bir durum olur mu ? şirkette ki ilk hamile benim doğum izni olaylarını falan bile bana soruyorlarSelam canım, bizde maaş yatmaya devam ediyormuş, Sgk’dan alacağımız tutarı da aldıktan sonra şirkete ödüyoruz, sizin de öyle yapabilirler belki, müsait olduğunda konuş istersen.
Canım o çalıştığın şirketin politikasına göre değişir . Yasa değil benim bildiğim. Benim çalıştığım şirket yapıyor aylık ödemeyi. Rapor aldığımda da maaşımdan kesmediler sgk san alınca ödedim öyle kestiler.çalışan arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum. şimdi doğum iznine çıkacağız ya devlet bize belli bir miktar para ödeyecek 4 ay için ben bunu şirketle konuşup maaşım hiç aksamadan ödenmeye devam etsin istiyorum böyle bir yasa ya da başka bişe var mı ? diğer türlü 4 ayın sonunda para yatacak ve o kadar zaman ödemeler falan var düzen bozulsun istemiyorum
Bizde hep o şekilde oluyor işleyiş canım, ücretli izin olduğu için bordro çıkmaya devam ediyor normal zamandaki gibi, daha sonra ücretsiz izin alınırsa o zaman bordro hazırlanmıyor.bende bunu yapmak istiyorum ama şimdi hesaba yatıracaklar ya çalışmıyorsun ama maaş yatıyor gibisinden şirketi zorlayacak bir durum olur mu ? şirkette ki ilk hamile benim doğum izni olaylarını falan bile bana soruyorlar
ahh canım standart yok ne yazık ki ilk hamile benim şirkette o kadar kadın var ama hiç hamile olmamış daha önceCanım o çalıştığın şirketin politikasına göre değişir . Yasa değil benim bildiğim. Benim çalıştığım şirket yapıyor aylık ödemeyi. Rapor aldığımda da maaşımdan kesmediler sgk san alınca ödedim öyle kestiler.
Standartta yapıyorlarsa sana da yapılır zaten. Yapıp yapmadıklarını ik özlük ile görüş bence. Buraya da yazarsın bilgilensin herkes :)
Olmaz bizim şirkette her hamşle izne çıktığında aylık maaşını alıyor, ödeme yapılıyor dediğin gibi yani. Özel sektör devlet de değil. Biri yapabiliyorsa hepsi yapabilir sadece şirket politikasında yoksa yapmayabilir. Bu arada maaş yatırırken açıklama doğum izni maaşı olarak geçiriyorlar. Çalışmıyorsun maaş alıyorsun değil yanibende bunu yapmak istiyorum ama şimdi hesaba yatıracaklar ya çalışmıyorsun ama maaş yatıyor gibisinden şirketi zorlayacak bir durum olur mu ? şirkette ki ilk hamile benim doğum izni olaylarını falan bile bana soruyorlar
aa süpermiş o zaman ben bi konuşayım bu durumuOlmaz bizim şirkette her hamşle izne çıktığında aylık maaşını alıyor, ödeme yapılıyor dediğin gibi yani. Özel sektör devlet de değil. Biri yapabiliyorsa hepsi yapabilir sadece şirket politikasında yoksa yapmayabilir. Bu arada maaş yatırırken açıklama doğum izni maaşı olarak geçiriyorlar. Çalışmıyorsun maaş alıyorsun değil yani
Zaten bankaya maaş ödeme talimatı verirken açıklamaya ne yazılmasını istiyorsa onu yazabiliyor banka. Örnek verebilirsin CNNaa süpermiş o zaman ben bi konuşayım bu durumu
Kiraz cekirdegini duymustum daha once resimdeki kemerden aldim. Yalniz kendiniz yapacaksaniz, kurutmadan once meyve kalintilarinin kalmamasina dikkat edin. Kiraz cekirdegi hem sicak hem soguk kompres olarak kullanilabiliyormus. Gaz sancisina iyi gelir umarim.Kizlar kiraz mevsimi bitmeden 1 avuc kadar kiraz cekirdegini guneste kurutun. Bebislerimiz dogunca karni agridiginda gaz sancisi oldugunda mikro dalgada yada tavada hafif ılıtıp bi bezle karnina koyunca sanciyi kesiyormus. Aklinizda bulunsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?