Kafaya takma canım benım oğretmrn arkadasım tup bebek İkizleri 38.haftada dogurdum ama o o kadar rahat biriydi ki ne kglarını ne boylarını önemsedi. 34 e kadar da dısarda fıldır fıldır gezdi, kocası artık sokakta doguracaksın dıye kızıp evden son 1 ay cıkarmadı.. Rahat ol canım baska ıkız arkadasta 37 de dogurdu.bebeklerde birı 2800 birı 3100 falandı... Ikıze göre cok ıyı. Sen son ay bol bol muz bulgur kaşar peyniri yecanım
Kizlar ya ben yogunlktan artik çok okuyamiyorum
Fikrinizi almk istiyorm
Benm kizm olacak ins ama ben hala isim konusunda net bisey olustramadm kafamda
Betül neva
İclal
Beyza
Ne bileyim hic karar veremedim
Neva ismi nasil sizce
Ben trendyoldan almistim ama tum internet satisi yapan sitelerde mevcut. En uygun olani alabilirsin canim. Kemerin haricinde patik vs gibi cesitleri de var.A
aaaa bunu hic gormemistim cok begendim. Jokerden mi aldin canm? Bende getirteyim. Kiraz cekirdeklerini kurutmaya baslamistim bende.
Benim annemde 5 kilo doğmuş dediğinde haklı olabilirsin canım teşekkür ederimCann sıkılmasin benim ilk gebelikte hep önden gidiodu doktor hep iri bebek şeker mi var diyip duruodu. Ben dört kilo dogmusum annemin en zayif doğan çocuğu benim düşün yani. Bazen genetik oluyor bebeğin boy ve kilo gelişimi. Dikkat etmekte fayda var tabi
Doktorun konuşma şeklinden dolayı canım sıkıldı bu istemediğimiz birşey dedi. Sonuçta benim yediğim ictigimle kilo aliyor ben sebep oldum gibi kötü olmuştum, artık daha da dikkat edeceğim canm dediğin gibiNiye canin sıkılıyor ki canim? 1 hafta onden gitmesi kotu bir sey degil. Ben de 26+1 lerde kilosu 970 gr civarlarinda boyu da 35 cm di. Normal yani. Yine de karbonhidrata sekere her daim dikkat etmek gerekiyor tabi.
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canm için rahatladı sizlerleAy valla grileri beğendim ben :) iyi yapmışsın, Rabbim sağlıkla kullanmayı nasip etsin ❤
1 hafta önden gitmesi sorun değil canım, benim de 3. Aydan beri hep 1 hafta önde. Bende bir de insülin direnci var potansiyelim yani. Sorun 1 haftadan fazla önden gelişiyorsa bebek annede gizli şeker (gebelik şekeri) olma riski. Annede şeker oluşunca bebek normalden çok fazla hızla büyüyormuş, 1 hafta felan değil 2-3 hafta önden boyut olarak büyüyormış ama iç organlar aynı hızla gelişmiyormuş. Özellikle ciğerler. Siz yine de dikkat edin tabi ama1 hafta cidden sıkıntı değil normal. Gerilik olmasın çok şükür
Ben kendimi suçlu hissettim o an canm şimdi sizlerle ferahladm. Böyle böyle öğreneceğiz iste herşeyi .26+2 de geçen hafta gittim şeker yüklemeside yapıldı .şeker çıkmadı .bebekte 2 gün önde 1002 gr ve 31 cm dedi .
sadece meyveyi kontrollü tüket dedi o kadar .ya benim ki pek rahat yada seninki fazla abartmış .
1 hafta önde olması çokta tedirginlik yaratacak birşey değil aslında .şeker ve karbonhidrat tabiiki iyi değil ama tedirginlik yaratacak bir uyarı gibide düşünme bence .
Çok sağol canm dikkat etmekte yarar var haklisinÇok rahat yatağını yataş aldım zaten sanırım ben içine girer şuan uyurumDaha güzeli sizlerin olsun canım
Maşallah boyu kilosu güzel canım bazen önden gidebilir aslında geriden de gelebildiği gibi son ayda genelde dikkat ediyorlardı diye biliyorum ama yine de sen canını sıkma dikkatli davran vücut yapabiliyor biz dikkatli olsakta bazen
Bi meyve çok yiyorum dedim, meyve hep şeker işte dedi yakalandimben de bugün tam olarak 26+4'üm ve bana da aynı şeyleri söyledi doktorum. direkt kes demedi de diyetisyen eşliğinde diyet yap dedi. sabah ve öğlen şekerimi ölçüyorum ben evde şimdilik diyetisyene gitmeyi düşünmüyorum ama şekerim yükselirse gideceğim. canını hiç sıkma doğumdan sonra neyden geri kaldıysan hepsini yersin inşallahama dediğim gibi dikkat etmekte fayda var.
Korkutmadan yana dikkat etmelisin bu istemediğimiz bit durum bebekte şeker yaratabilir dedi, benim yediğim ictigim buna sebep olduğundan üzüntü duydum o an canm. Uçak için izin raporu 28. Hafta da gerekiyor ben 27 içinde gideceğim 28 de döneceğim. Sormamalari senin için iyi olmuşBenım oğluşum hep 2 hafta önde gıdıyor. Bana 1 temmuzda ki muane de 1 kg dedi. Şeker yuklemem ıyı cıktıgı ıcınde bırsey demedi. Senın ki kadar korkutmadı. Ben o zaman kafaya cok takıyordum. Risklı gebe uzmanına gene gıttım. Durumun dedıgını dedı bebegın tüm ölçümleri aynı oranda önde. Yanı karnı ya da kafası önde olsa tamam şekerine dikkat et deriz ama bebegun tum vucudu Esit 2 hafta önde gıdıyor. Tabıkı de otur sekerı hamur ısı ye demiyorum dedı... Bende zaten bulantı kusma bu 1 haftadır da yanma basladı.. Evde yemegı zor yapıyorum hamur ısı nasıl yapıp yiyeyim.. Sabah 1 dilim ekmek o da bulantım kessin dıye... Mide yanmadan dolayı akşam da yıyemıyorum artık... Yani drun gereksiz abartmış... Bir de uçak ıcın 30 dan sonra ızın alınmıyor mu ya, ben gecen hafta dugune gıttım geldım ucakla. Aslında benım karnımda kocaman bir allahım kulu rapor sormadı ıyı Kı de sormadı yoksa ucaga bınemezdım
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canm için rahatladı sizlerle
Senin kizinda hayrli olsun cnmNeva güzelmiş canım hayırlı olsun kızınız, benim de kızım olacak nasipse ama bende karar veremedim. Meva, Liva, Eslem, Zümra isimleri hoşumuza gidiyor şimdilik. Anlamları da güzel baktığımız kadarıyla
Canim nevresim ve yastiklar icin poplin kumaş alacaksin. Bu arada sağlıkla kullansinKuzum bir şey soracağım montessori karyolamın üstü için kumaş alacağım kendi renklerini beğenmedim bebe sarısı arıyorum da sence intaslardan hangi kumaşı seçmeliyim bak modelimde üstündeki tentesi de böyle malı bana ketensi gibi geldi ama cinsini bilemedim ya da Eminönü kumaşçıların yolu göründü bana
Eki Görüntüle 2290056
Aynen cnmSenin 2 oğlun vardı değil mi ne şanslısın.. Bence Defne ya da Zeynep koy.... Benım kızım olsaydı adı Zeynep olacaktı.. Hem türküsü de var.. Zeynep bu güzellik var mı soyunda..... Ben öğretmenim tüm Zeynep ler aklı basında hanım hanımcık ve çalışkan oluyorlar ve anlamı cok güzel babasının süsü ve en degerli taş anlamında... Senın şimdi hazırlıklar pembe pembe ne guzel dır ben bu sefer sarılar mint yeşili agırlıklı yaptım. Ama zeynebı boşver dersen neva güzel ıclerınde
Tesk edrimNeva güzel bence, çok zarif
Tmm cnm tesk ederimİclal zor söylenen bir isim .
bence yazdıkların arasında en güzeli Neva .
maşallah
kiloları haftaları ile gayet uyumlu .
merak ediyorum bunlar hiç yer değiştirmedi mi yada artık değiştirmez mi acaba .bizimkiler dönüp duruyor ya o yüzden soruyorum :)
Neva ismi bence de çok güzel:)
Biz dünyaya geldigimizde aile fertleri begendikleri isimleri yazmışlar kağıda kura çekilmiş . Üç kere üst üste benim adım çıkınca karar verilmiş adıma amcamın yazdığı isim olmuş isim böylece. İsterseni beğendiniz isimleri yazın kura cekin içine sinmeyen isim çıkarsa mızıkçılık yaparsınızKizlar hepinize tesk ederim
Bj turlu icime sindiremedim bi isim
Zor buldugum kizima bi isim layik göremedim
Son zamana kadar boyle olacak heralde
Selin merve
Elif ada
Betül neva
Neva
Meva
Ela
Icime sinen olabilir dedigim bunlar ama bi bilemedim
Neva da karar kilicam gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?