2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

Kizlar, doguma hazirlik kursuna katilmayi dusunuyor musunuz?

ben katıldım dün bitti hatta. 4 gün süren bir eğitimdi,her gün 3 saat toplamda 12 saat eğitim almış olduk. eşimle beraber katıldık biz. çok faydasını gördüm. benim dışımda eşim de çok faydasını gördü. ilk bebeğimiz olacağı için ne ile karşılaşacağımızı,neler yapmamız gerektiğini vs öğrendik. bol bol nefes çalışması öğrendik. benim için en önemlisi önce hiç duymadığım birkaç bilgi oldu sizinle de paylaşayım;

-doğum yapar yapmaz bebeğin kordonu kesiliyor,anneye biraz gösteriliyor ve hemen aspirasyon iğne vs yapılmaya başlanıyor,bu sürede bebek ağlıyor. psikolog şöyle bir şey dedi ''biz anne karnındayken bile sürekli bebekle konuşun sizi duyuyor sizi anlıyor diyoruz ama bebek doğar doğmaz anneyi 30 sn görüp hemen bebek odasına götürülüyor. camın diğer tarafından izliyoruz bebeği. 9 ay boyunca anne karnında bekleyip dünyaya ilk geldiği anda anneden babadan dakikalarda ayrı kalan bebeklerde güven problemi,sürekli ağlama,gaz vs gibi sorunlar çıkabiliyor. öncelikle yapılması gereken anne ile ten tene temas. anne bebeğini ve bebek de annesini hissetmeli''

-bebek doğduğu gibi kordonunun kesilmesi uygun olmuyormuş. en azından 30 sn-1 dk kordondaki kanın bebeğe akması beklenmeliymiş. böylece bebekte kansızlık vs olma olasılığı çok daha azalıyormuş çünkü zaten kordonda olan kan vücuduna girmiş oluyormuş.

-bebeğin sadece anne ile değil babayla da ten tene temas etmesi gerekiyormuş. olumsuz bir durum ama annenin sağlık durumu ile ilgili ciddi bir durum olduğunda bebeğin bağlandığı tek kişinin anne olmaması gerekiyormuş.
bunlar benim en çok dikkatimi çeken ve yapılmasını rica edeceğim şeyler olacak hastanemden. bizim gittiğimiz ekipte 2 çocuklu bir anne ve baba vardı 3. çocukları için eğitime gelmişler ve baba ''bugüne kadar tecrübeyle bilgi sahibi oldum sanıyordum ama çok eksiğimiz varmış'' vs dedi.

anlayacağınız ben şiddetle tavsiye ediyorum bu eğitimleri. iş saatlerime uygunsa eğer diğer arkadaşın önerdiği zeynep kamil'in eğitimlerine de gideceğim. onu da çok öven oluyor.

kızlar göbek deliğinizde acı hissediyormusunuz. Bende göbek deliği ertafında acı ve hassasiyet arttı. Özellikle mutfakta bişeylerle uğraşırken tezgaha değdiğinde çok hissediyorum.
Benim karnıma bişey degse hemen aciyo. Hatta detaylida doktor bastirdikca acıdı şaşırdı hatta acimamasi lazim diye. Ama benm her ultrason da acio. Biraz tezgaha dayansam carpsam biyere çok acio

kızın 16 yaşında mı ...amanınnnn bende kendime geç kaldım diyorum bak bi rahatlama geldi şimdi

sağlıkla kucağına al inşallah .

Selamlar herkese, bu zeynep kamilde olacak olan eğitim tarihini hangi saat aralıklarında olduğunu paylaşabilecek olan var mı acaba? autumnn sanki siz bahsetmiştiniz diye hatırlıyorum, beni de bilgilendirir misiniz acaba belki uyar da ben de fırsat bulurum katılmaya

Hastaneyi arayarak bilgi alabilirsiniz. Ben farklı bir ilde gittim gerçekten çok güzel eğitimler

Kızlar merhaba. Hastane çantası icin sampuan pisik kremi bez ıslak mendil gibi ürünleri ne aldınız. Arastirdikca kafam karisiyor. Hepsini gectim stok yapamiyorum ya iyi gelmezse siye sizler nasil yapıyorsunuz

Ben de yeni ogrendim en yakin egitim tarihi 6 agustosmus. 6 haftalik egitim haftada 1 oluyormus. Saat 10 dan 17 ye kadar sanirim. Bir de minderlere oturuluyormus rahat kiyafetler tercih edin dedi. Unutmadan son olarak zeynep kamilde de kontrole gitmeniz gerek egitimlere katilmak icin.

Çok teşekkür ederim cevapladığın için belki bundan sonra açarlarsa onu yakalarım, eylül sonuna kadar malum çalışmaya devam

Kızlar merhaba. Hastane çantası icin sampuan pisik kremi bez ıslak mendil gibi ürünleri ne aldınız. Arastirdikca kafam karisiyor. Hepsini gectim stok yapamiyorum ya iyi gelmezse siye sizler nasil yapıyorsunuz

Bez prima premium care
ıslak havlu prima (ayrıca pamuk aldım)
pişik kremi bepanthol
emzik phılıps avent (anne göğüs ucuna benzeyen)
biberon drbrawns
şampuan dalin
bebe yağı sebamed
bakım örtüsü baby me
lohusa pedi baby me+ deepend tek kull. külot

Ben sadece 1 er paket aldım çünkü her çocuğun hassasiyeti farklı olabiliyor. ilk doğduğunda kullanıp ona göre devamını alıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…