2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kızlar merhaba. Hastane çantası icin sampuan pisik kremi bez ıslak mendil gibi ürünleri ne aldınız. Arastirdikca kafam karisiyor. Hepsini gectim stok yapamiyorum ya iyi gelmezse siye sizler nasil yapıyorsunuz
Ben uni baby şampuan kullanıyorum, zararlılardan uzak ve fiyatı uygun. Pişik kremi aslında bebeğe göre değişen bir şey. Mustela ya da bepantol iyi bence. Uni babynin yeni doğan ıslak mendilini de alıyorum ama temizleme pamuklarını tercih ediyorum, daha sağlıklı.
Stok yapmaktansa deneyip sonrasında fazla almak daha iyi bir fikir bence.

Aklıma gelmişken bez önerisinde bulunmak isterim nacizane. Ben hep prima kullanıyordum oğlumda da kızımda da ancak fiyatlar artınca başka marka arayışlarına girdim bir dönem. En son migrosun bezinde karar kıldım, uzun zamandır kullanuyorum. Bence primadan pek bir farkı yok. Kızım 2.5 yaşında hala bezleniyor ve ben çok memnunum.
Aklınızda bulunsun bir gün vaşka bir markaya geçmek isterseniz diye yazayım dedim.

Kızlar merhaba. Hastane çantası icin sampuan pisik kremi bez ıslak mendil gibi ürünleri ne aldınız. Arastirdikca kafam karisiyor. Hepsini gectim stok yapamiyorum ya iyi gelmezse siye sizler nasil yapıyorsunuz
Ben henüz almadım bir kaçı dışında
Bez - Prima premium care
Pişik kremi - Desitin
Emzik - Philips avent
Şampuan ve vücut losyonu - Mustela
Deepend kullanımlık külot
Biberon büyük aldım Philips avent ufak ihtiyacımız belki olmaz olursa dr browns alacağım hastaneden çıkınca eğer nasipse inşallah
Islak havlu Unibaby düşünüyorum ya da Prima
Hastanede pamukla altı temizlenmez mi diyorsun ıslak havluya kesin ihtiyaç mı olur

Son düzenleme:
Hastane çantası için şampuana gerek yok, bebek doğar doğmaz yıkanmıyor artık, üzerindeki kremsi tabakanın göbek düşene kadar kalması için. Bez 1 paket prima yenidoğan, ıslak mendil unibaby yenidoğan, 1 pakette bebek temizleme pamuğu aldım, devamını kullanıp duruma göre alırım diye düşündüm. Şampuanı mustela, pişik önleyiciyi de desitin almayı düşünüyorum. Emzirme ile ilgili ürünlerde de lansinohtan memnun olan arkadaşlarım var, ben de ondan almayı düşünüyorum.

Merhabalar

Bugün kontrole gittim. Size de sormuştum karnım kasılıp yumuşuyor neden diye. DÜn akşam o kadar çok oldu ki rahatsız oldum. Bugün söyledim doktora yalancı kasılma onlar dedi. Magnezyum verdi sabah akşam içmem için.

Sata göre 28+2 ama ultrasonda 30+2 çıktı 1.400 gr olmuş

Artık 4 değil 3 haftada bir kontrole gidecekmişim. 3 hafta sonra da ilk nstye giriyorum

Bebek göbegı düşene kadar yıkanıyor ki şampuanla gerek yok, yukamadıgımız ıcın bebe yagına da gerek yok. Islak mendili asla yenidoğan tenine sürmeyin kızlar.. Ben 9 ay boyunca pamuk ve su kullandım.. 4 aydan sonra da hakiki zeytinyağını haftada bır ıkı kere kullandım hoc pişik olmadı. Sürekli mustelaya alıstırmayın anında baska kreme gecınce pişik yapıyor arkadaslar dan bıliyorum. Ben her markanınkını alıştırmak adına dönuusmlu kullandım. Pişiğe en etkili hametan pişik kremi. Yanınıza evden kasık koyun cay kasıgı.. Hemşireler ilk basta biberonla verdırmıyor ama ben eve gelince dayadım biberonu ama hep memede verdım.. Dr. Browns super tercıh. 2 oğlumda da kullandım asla gaz yapmıyor ıcınde mavı borusu olanlardan cam tercıh edin.... Avent biberon akıtıyor aklınızda olsun. Ben 2 oğlumda 10 aya kadar emzık vermedım diş yapısı bozulur dıye ama bunda doğar doğmaz vermeyi dusunuyorum annene için kurtarıcı. Ayrıca ben hep dogumdan cıkınca cok su ıctıgım ıcın biz giderken hep 10 lt su da göturuyoruz....kendi nevresim takımınızı göturun ne kadar iyi hastanede olsa içimiz almıyor... Ayrıca ıyı bır sıvı sabun goturın her gelen elını yıkasın ya da mumkunse odaya sokmayın.. Hastane yemegı kötü oluyor haşlama falan. Dogumdan oncekı gun guzel corba izi yapın akşam esınız getirsin...

Bende şampuana vücut losyonuna gerek var mı diye düşünmedim değil canım açıklaman için sağol

Bilgilendirme için sağol canım Desitini sürekli Hametanı da pişik olunca kullanırım diye öyle stok yapacağım nasipse Bebe yağı kullanmayı düşünmüyorum zeytinyağıyla masaj düşünüyorum vücut losyonu sürerim bir de dediğin gibi ıslak havlua taraftarı değilim pamuk ve suyla temizlik en güzeli ama hastane ortamında bunu yapabiliriz değil mi arkadaş yazınca aklıma takılmadı değil Hastaneye çorba ve yemek yanında zeytinyağlı ve süt yapacak şeyler almak mantıklı biz nasipse kız kardeşim önceden yapacak onunla tecrübe edeceğiz hazırlayacağız yemekleri

Benim ilk çocuğum
Ben de migrosun minies bezini aldım. Umarım oğlum da memnun kalır

prima yenidoğan aldım hastahanede 2 gün için başka birşey dene yanıl yapmak istemiyom ama dediğin gibi tanesi 1 kuruşlara geliyor eve çıktıktan sonra farklı markalarıda deneyeceğim .migrosunki de aklımda sleppy de deneyeceğim .

hastahanede zaten ilk gün alt aç kapa biz biraz zor yaparız yanımızdaki kişi yapar oda pamuk kullanır ne olacak ki musluklardan ılık su aktığı sürece sorun olmaz .annem kızımda hastahanede poposunu bile yıkamıştı ikinci gün 10 dk havalandırmıştı bile popişini.ama ıslak havluda bulunsun yanında tabii baktın iş başa düştü su alıp temizleyemiyorsun ıslak havlu ile silersin .
emzik ve biberon nuk aldım ama erkek bebekler genelde gazlı olur diyorlar dr bro. aklımda benimde duymuştum daha öncesindede.

evet artık 3 haftada bir kontrollere başladık demekki ondan 1 ay sonrasıda 2 haftada bire düşeriz.offf zaman yaklaşıyor sanki .
maşallah bebeğine kilosu gayet iyi artık hızla kilo alımına başladılar .2 hafta önde olması için normal mi dedi dikkat et falan diye birşeye uyarı yaptımı .

Biberon belki hiç kullanmaya gerek kalmaz diye boşuna dr browns almak istemiyorum yoksa direk alacağım da bakayım benden önce kız kardeşim hayırlısıyla doğum yapacak onda illa ihtiyaç olursa bende alırım kenarda bulunsun Dediğin gibi popişler yıkanır bile ılık su akıyor çeşmelerden tabi en temizi zaten büyük tuvaletten sonra yıkamak direk

Bebek ememez ya da süt gelmezse hastanede kaşıkla ya da enjektörle veriyorlar. Bebekler çok akıllı, biberon kolaylığını görünce ne memeden çekipte kendimi yoracağım diyorlar, o yüzden biberonda yanınıza almayın kızlar. Ben ne olur ne olmaz diye 1 tane biberon alacağım ama hastaneye koymam sanırım.Ben hemşire olarak böyle düşündüm ama siz ne dersiniz tecrübeli anneler. Sonuçta benim de doğum tecrübem yok :))

Yok uyarıda bulunmadı. Geçen ay da önden gidiyordu diye şekerden şüphelenmişti. Test yaptırdım ondan da sorun yok. Çok şükür bebekte de bir sıkıntı yok

Aynen canım bende öyle düşündüm bir büyük biberon aldım Philipsin ihtiyaç olur ileride nasipse alır diye yoksa çok akıllılar meme almıyorlar direk biberonla verince minnaklar tabi foşur foşur geliyor çekme derdi yok

Canım sen de bundan mı aldın? philipsin büyük biberonu deyince..

Ben de ileriki zamanlar için büyük ve cam olmayan aldım. Kendisi kolayca tutabilsin diye. Eğer ihtiyaç olursa yenidoğan cam biberon alırım diyorum

Eklentiler

• IMG_5971.webp
    50 KB · Görüntüleme: 31
Kızlar hastane çantası mı konuşuluyor? Ben ne koyulur çantaya hiç bilmiyorum. Gereksiz eşya taşımayı da hiç sevmem. Çok az şey alıcam yanıma. Gerekirse evimiz hastaneye çok yakın eşim alıp gelir diye düşünüyorum

Hastaneyle de görüşmek lazım ne istiyorlarmış diye. Perşembe günü gebe okuluna gitmeyi düşünüyorum o zaman sorarım ne istiyorlarmış diye

Siz ne koyucaksınız ve kaçıncı haftada hazırlamak gerekiyor?

Cam biberon aldım ben kuzum zaten 6 aydan sonra tutmaya çalışacağı için büyüğü ya da 1 yaştan sonra rahat tutar diye düşündüm ufak almam gerekirse onunda dr browns cam olanını düşünüyorum

Kız kardeşim henüz hazırlamadı bayram sonrası hazırlayacağız sanırım 35-36 dan sonra aşağı yukarı hazırlamış olacak Yukarıda yazılanların dışında anne için 2 tane en azından pijama takımı ped ve bol külot bir de tek kullanımlık külotlar alınmalı. Bebek kıyafeti 10lu hastane çıkışı ya da 5li çıkış 2-3 tane de alt üst takım alınmalı diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…