kurtarıcı bilgiler bunlar
Bebek göbegı düşene kadar yıkanıyor ki şampuanla gerek yok, yukamadıgımız ıcın bebe yagına da gerek yok. Islak mendili asla yenidoğan tenine sürmeyin kızlar.. Ben 9 ay boyunca pamuk ve su kullandım.. 4 aydan sonra da hakiki zeytinyağını haftada bır ıkı kere kullandım hoc pişik olmadı. Sürekli mustelaya alıstırmayın anında baska kreme gecınce pişik yapıyor arkadaslar dan bıliyorum. Ben her markanınkını alıştırmak adına dönuusmlu kullandım. Pişiğe en etkili hametan pişik kremi. Yanınıza evden kasık koyun cay kasıgı.. Hemşireler ilk basta biberonla verdırmıyor ama ben eve gelince dayadım biberonu ama hep memede verdım.. Dr. Browns super tercıh. 2 oğlumda da kullandım asla gaz yapmıyor ıcınde mavı borusu olanlardan cam tercıh edin.... Avent biberon akıtıyor aklınızda olsun. Ben 2 oğlumda 10 aya kadar emzık vermedım diş yapısı bozulur dıye ama bunda doğar doğmaz vermeyi dusunuyorum annene için kurtarıcı. Ayrıca ben hep dogumdan cıkınca cok su ıctıgım ıcın biz giderken hep 10 lt su da göturuyoruz....kendi nevresim takımınızı göturun ne kadar iyi hastanede olsa içimiz almıyor... Ayrıca ıyı bır sıvı sabun goturın her gelen elını yıkasın ya da mumkunse odaya sokmayın.. Hastane yemegı kötü oluyor haşlama falan. Dogumdan oncekı gun guzel corba izi yapın akşam esınız getirsin...
Ben de küçük cam biberonu dr browns düşünüyorum.Cam biberon aldım ben kuzum zaten 6 aydan sonra tutmaya çalışacağı için büyüğü ya da 1 yaştan sonra rahat tutar diye düşündüm ufak almam gerekirse onunda dr browns cam olanını düşünüyorum
Depend aldım belki yanına bir iki tane de ped alırımKız kardeşim henüz hazırlamadı bayram sonrası hazırlayacağız sanırım 35-36 dan sonra aşağı yukarı hazırlamış olacakYukarıda yazılanların dışında anne için 2 tane en azından pijama takımı ped ve bol külot bir de tek kullanımlık külotlar alınmalı. Bebek kıyafeti 10lu hastane çıkışı ya da 5li çıkış 2-3 tane de alt üst takım alınmalı diye düşünüyorum
Depend aldım belki yanına bir iki tane de ped alırım
Hastanede giymek için ne alıcam hiç bilmiyorum. Alt üst takım mı yoksa boydan bir gecelik mi? Hangisiyle emzirmek tuvalete gitmek doktorun kontrol etmesi kolay olur bilmiyorum
Mantıklı bunu hiç düşünmemiştim canım sağlıklıdır diye cam aldım gittiBen de küçük cam biberonu dr browns düşünüyorum.
Kuzenimin oğlu 2 yaşına girdi bu ay. Süt içtiği cam biberonu oyun diye atıp kırdıonun öncesinde de uykudan önce süt içerken yüzüne düşürdü
Ben de o yüzden kendi kullanacağı biberonu cam almak istemedim
Ped fazla fazla al derim yanına kanama ihtimali yüksekDepend aldım belki yanına bir iki tane de ped alırım
Hastanede giymek için ne alıcam hiç bilmiyorum. Alt üst takım mı yoksa boydan bir gecelik mi? Hangisiyle emzirmek tuvalete gitmek doktorun kontrol etmesi kolay olur bilmiyorum
Çok güzel bilgiler bunlar teşekkür ederim kendi adıma
Bebek göbegı düşene kadar yıkanıyor ki şampuanla gerek yok, yukamadıgımız ıcın bebe yagına da gerek yok. Islak mendili asla yenidoğan tenine sürmeyin kızlar.. Ben 9 ay boyunca pamuk ve su kullandım.. 4 aydan sonra da hakiki zeytinyağını haftada bır ıkı kere kullandım hoc pişik olmadı. Sürekli mustelaya alıstırmayın anında baska kreme gecınce pişik yapıyor arkadaslar dan bıliyorum. Ben her markanınkını alıştırmak adına dönuusmlu kullandım. Pişiğe en etkili hametan pişik kremi. Yanınıza evden kasık koyun cay kasıgı.. Hemşireler ilk basta biberonla verdırmıyor ama ben eve gelince dayadım biberonu ama hep memede verdım.. Dr. Browns super tercıh. 2 oğlumda da kullandım asla gaz yapmıyor ıcınde mavı borusu olanlardan cam tercıh edin.... Avent biberon akıtıyor aklınızda olsun. Ben 2 oğlumda 10 aya kadar emzık vermedım diş yapısı bozulur dıye ama bunda doğar doğmaz vermeyi dusunuyorum annene için kurtarıcı. Ayrıca ben hep dogumdan cıkınca cok su ıctıgım ıcın biz giderken hep 10 lt su da göturuyoruz....kendi nevresim takımınızı göturun ne kadar iyi hastanede olsa içimiz almıyor... Ayrıca ıyı bır sıvı sabun goturın her gelen elını yıkasın ya da mumkunse odaya sokmayın.. Hastane yemegı kötü oluyor haşlama falan. Dogumdan oncekı gun guzel corba izi yapın akşam esınız getirsin...
2 pijama 1 gecelik koymayi dusunuyorum ben. Ama korkmuyor da degilim gecme ihtimaline karsi evde de 1 tane hazir etmek lazim acil durumda ese aldirmak icin. Bir de bu lohusa takimlari hep ic gosteriyor ya sabahliksiz giymesi mumkun degil ne pijamasi ne geceligi buna napacagizbeyaz aldim bir de ben
Mantıklı bunu hiç düşünmemiştim canım sağlıklıdır diye cam aldım gitti
Ped fazla fazla al derim yanına kanama ihtimali yüksekBen pijama takımı aldım pentiden önü düğmeli lacivert acayip rahat emzirirken de rahat olur diye nasipse inşallah açıkcası doktor kontrolünü düşünmedim ama pijamayla misafir ağırlamakta çok rahattır diye düşünüyorum gecelikle oturmak kalkmak beni zorlar çok dikkat etmeyi seven biri de değilim açıkcası 2 tane daha takım almayı düşünüyorum yanıma bir de koyu renkler tercihim
Yenidoğanlar için özellikle care kullanılıyor canım bazısı fark yok dese de bilemiyorum bakıldığında primayı önermeyen de çok yine de aklım onda kalacaktı onu aldım mesela 1 ve 2 numaradan 2 şer paket sonra duruma göre bez değişikliği yapılır diye stok yapmamak en mantıklısı e bebekte indirim vardı alacaksan bakmanı öneririm bitmediyseMerhaba kızlar ben prima premium care ve prima yenidoğan arasındaki farkı anlamadım hangisi daha iyi doğduğunda ilk zamanlarda kullanmak için hangisini tavsiye edersiniz onda çok kararsız kaldım 1numaradan 1 paket alayım sonra duruma göre aynı markayla devam edecek olursam stoklara başlarım dedim ama o 1 pakete bile karar veremedim birtürlü. Bunların farkı ne ki
Aynen canım kendi rahatlığına göre değiştirirsin giyiminiSağolun kızlar henüz bir şey almamıştım ama şimdi az çok kafamda şekillendi
İki tane alırım yanıma
İkisi de koyu renkli
Bir önden düğmeli pijama takımı bir de gecelik yeter. Evde de eşofman giyerim olur biter
Ben hiç bilmiyorum farklarını. Zaten gittim Migros'tan minies aldım en küçük boyunu. Sadece bir paket aldım 60 tane var içinde. Bebekte sorun olmazsa aynı markadan devam. Sıkıntı çıkarsa molfix almayı düşünüyorumMerhaba kızlar ben prima premium care ve prima yenidoğan arasındaki farkı anlamadım hangisi daha iyi doğduğunda ilk zamanlarda kullanmak için hangisini tavsiye edersiniz onda çok kararsız kaldım 1numaradan 1 paket alayım sonra duruma göre aynı markayla devam edecek olursam stoklara başlarım dedim ama o 1 pakete bile karar veremedim birtürlü. Bunların farkı ne ki
aa bak onu yazacaktım unuttum hastahanelerde biberon gibi ama ucu kaşık biberon kullanıyorlarmış.kaşık kaşık vermek zor ama biberonada alışmasın derken orta yol bulmuşlar .ben aklıma gelirse inşallah haftahane çıkışında isteyince veriyorlarmış evede alıcam .ilk hafta sarılıkolmasın ya sütüm gelmezse ben mama veririm kızımda inatlaştık vermedik süt gelecek diye çoçuk açlıktan bayılmış meğersemBebek ememez ya da süt gelmezse hastanede kaşıkla ya da enjektörle veriyorlar. Bebekler çok akıllı, biberon kolaylığını görünce ne memeden çekipte kendimi yoracağım diyorlar, o yüzden biberonda yanınıza almayın kızlar. Ben ne olur ne olmaz diye 1 tane biberon alacağım ama hastaneye koymam sanırım.Ben hemşire olarak böyle düşündüm ama siz ne dersiniz tecrübeli anneler. Sonuçta benim de doğum tecrübem yok :))
Resmen vakit yaklasiyor ya. Nstler 30. Haftalar falan geldi. Amanin noluyoruz ben daha hazir degilim
Kızlar hastane çantası mı konuşuluyor? Ben ne koyulur çantaya hiç bilmiyorum. Gereksiz eşya taşımayı da hiç sevmem. Çok az şey alıcam yanıma. Gerekirse evimiz hastaneye çok yakın eşim alıp gelir diye düşünüyorum
Hastaneyle de görüşmek lazım ne istiyorlarmış diye. Perşembe günü gebe okuluna gitmeyi düşünüyorum o zaman sorarım ne istiyorlarmış diye
Siz ne koyucaksınız ve kaçıncı haftada hazırlamak gerekiyor?
gecelik ile hiç rahat edememiştim .kalkıp yürütene kadar pijamanın sadece üstünü giydiriyorlar hemşire gelip pikeyi kaldırıp kontrol ediyor kanamayı .kaldırıp yürütünce alt pijamayı giyiyorsun .ben gecelik almıycam bile, kontrol ettikleri için yukarı kaldırınca belimın etrafı gecelik üste toplamak lazım . 2 takım lohusa pijama takımı koyup birde ne olur ne olmaz diye tek alt koyarım , olmadı gelen giden oldukça eve yollar yıkatır getirtirim .Depend aldım belki yanına bir iki tane de ped alırım
aa bak onu yazacaktım unuttum hastahanelerde biberon gibi ama ucu kaşık biberon kullanıyorlarmış.kaşık kaşık vermek zor ama biberonada alışmasın derken orta yol bulmuşlar .ben aklıma gelirse inşallah haftahane çıkışında isteyince veriyorlarmış evede alıcam .ilk hafta sarılıkolmasın ya sütüm gelmezse ben mama veririm kızımda inatlaştık vermedik süt gelecek diye çoçuk açlıktan bayılmış meğersembunda hiç kasmıycam süt varsa emer azsa sağarım makine var yine olmadı ilk hafta o kaşıklı biberon ile mama veririm .
hamilelik çok uzun ya su verme şimdi bırak yakınlaşsın tarihler
ben bayram tatilinde hazırlıycam valizi cekmecede duracağına valizde dursun hazır olsunlar .
hastane dolapları geniş eve git gel yapacağına fazla fazla koy dolapta dursun .ben bu sefer büyük valizle gidicem herşeyi bir yerde toplar bir tarafı bebek bir tarafı anneye göre yerleştiririm .
gecelik ile hiç rahat edememiştim .kalkıp yürütene kadar pijamanın sadece üstünü giydiriyorlar hemşire gelip pikeyi kaldırıp kontrol ediyor kanamayı .kaldırıp yürütünce alt pijamayı giyiyorsun .ben gecelik almıycam bile, kontrol ettikleri için yukarı kaldırınca belimın etrafı gecelik üste toplamak lazım . 2 takım lohusa pijama takımı koyup birde ne olur ne olmaz diye tek alt koyarım , olmadı gelen giden oldukça eve yollar yıkatır getirtirim .
2 pijama 1 gecelik koymayi dusunuyorum ben. Ama korkmuyor da degilim gecme ihtimaline karsi evde de 1 tane hazir etmek lazim acil durumda ese aldirmak icin. Bir de bu lohusa takimlari hep ic gosteriyor ya sabahliksiz giymesi mumkun degil ne pijamasi ne geceligi buna napacagizbeyaz aldim bir de ben
Kızlar madem konu açıldı ben de bişey soracağım. Bebek ilk doğduğunda çıtçıtlı body giydirilebilir mi? Göbeği düşmemiş olacak ya orası acır mı çıtçıtlı bodynin içinde? Bir de o cepken gibi olan zıbınların üzerine alt üst takım mı kullanışlı olur yoksa direk tulum mu?
Kızlar madem konu açıldı ben de bişey soracağım. Bebek ilk doğduğunda çıtçıtlı body giydirilebilir mi? Göbeği düşmemiş olacak ya orası acır mı çıtçıtlı bodynin içinde? Bir de o cepken gibi olan zıbınların üzerine alt üst takım mı kullanışlı olur yoksa direk tulum mu?
UmarımBenim ilk çocuğum
Ben de migrosun minies bezini aldım. Umarım oğlum da memnun kalır
aa bak onu yazacaktım unuttum hastahanelerde biberon gibi ama ucu kaşık biberon kullanıyorlarmış.kaşık kaşık vermek zor ama biberonada alışmasın derken orta yol bulmuşlar .ben aklıma gelirse inşallah haftahane çıkışında isteyince veriyorlarmış evede alıcam .ilk hafta sarılıkolmasın ya sütüm gelmezse ben mama veririm kızımda inatlaştık vermedik süt gelecek diye çoçuk açlıktan bayılmış meğersembunda hiç kasmıycam süt varsa emer azsa sağarım makine var yine olmadı ilk hafta o kaşıklı biberon ile mama veririm .
hamilelik çok uzun ya su verme şimdi bırak yakınlaşsın tarihler
ben bayram tatilinde hazırlıycam valizi cekmecede duracağına valizde dursun hazır olsunlar .
hastane dolapları geniş eve git gel yapacağına fazla fazla koy dolapta dursun .ben bu sefer büyük valizle gidicem herşeyi bir yerde toplar bir tarafı bebek bir tarafı anneye göre yerleştiririm .
gecelik ile hiç rahat edememiştim .kalkıp yürütene kadar pijamanın sadece üstünü giydiriyorlar hemşire gelip pikeyi kaldırıp kontrol ediyor kanamayı .kaldırıp yürütünce alt pijamayı giyiyorsun .ben gecelik almıycam bile, kontrol ettikleri için yukarı kaldırınca belimın etrafı gecelik üste toplamak lazım . 2 takım lohusa pijama takımı koyup birde ne olur ne olmaz diye tek alt koyarım , olmadı gelen giden oldukça eve yollar yıkatır getirtirim .
Ben buna katılmıyorum tatlım. İlk çocuğumda ilk gece sütüm gelmeyince hastanede vermiştik biberon ve oğlum almıştı. Ancak kv çocuk memeyi bırakacak.diye kv kriz geçirecekti. Eve geldik biberona ihtiyaç duymadığım için vermedim ama sonra işe başladım ve oğlum biberon tutmadığı için sağdığım sütü içirmek, mama vermek işkence oldu.Bebek ememez ya da süt gelmezse hastanede kaşıkla ya da enjektörle veriyorlar. Bebekler çok akıllı, biberon kolaylığını görünce ne memeden çekipte kendimi yoracağım diyorlar, o yüzden biberonda yanınıza almayın kızlar. Ben ne olur ne olmaz diye 1 tane biberon alacağım ama hastaneye koymam sanırım.Ben hemşire olarak böyle düşündüm ama siz ne dersiniz tecrübeli anneler. Sonuçta benim de doğum tecrübem yok :))
Yenidoğan atleti aldım onun üstüne de ayaklı tulum giydirilir diye düşündüm ben.Kızlar madem konu açıldı ben de bişey soracağım. Bebek ilk doğduğunda çıtçıtlı body giydirilebilir mi? Göbeği düşmemiş olacak ya orası acır mı çıtçıtlı bodynin içinde? Bir de o cepken gibi olan zıbınların üzerine alt üst takım mı kullanışlı olur yoksa direk tulum mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?