- 15 Mart 2019
- 216
- 711
- 103
Canım valla kızımda almadan gitmiştim hastaneye ama sezaryan olunca sütüm hemen gelmedi malesef sezaryanda bu sıkıntı oluyor bazen ya akşamına ya da ertesi günü geliyor tedbirli ol derim benden tavsiye insallah gerek kalmaz ama 1 paket yanımıza almakta fayda varBen de bi ara baktım hipp mi alsam diye düşündüm ama içeriğini çok iyi araştırmadım.
Hastane çantasına mama da koymak gerekir mi acaba yoksa duruma göre eczaneden aldırayım mı eşime
Gönül ister ki haldır şaldır süt gelsin ne mama ne biberon kullanalımAma işte ne olacak bilemiyoruz ki
Ben ilk sezaryandi hı c aklıma gelmedi mama koymak. Sütüm gelmedi, ben de mama vermeyin dıye ısrar ettim akşam 17.00 de hemşire bir geldi sütün gelmesse cocuk ac mı kslsın sarılık mı olsun dedi. Ben tabi aglamaya basladım. Hastane KenDı verdı manayı.. Bize eve de milupa aldırdılar. Drum hıc uzulme hem bebekte dinlensin sende dınlen dedi. Ama ben kafaya taktığım ıcın cuma dogum ysptım pazar sabah sut geldi. Cumartesi 4 tane malt ıctım e bebekte var.. O da pazar gunu gogus lerı bomba gıbı sısırdı bana ateş yaptı mi. Evde nasıl dolanıyorum balkona atıyom kendimi soguk suya gorıyom yok.. Meger sut kanalkarı acılıyormuş. Allahtan sut geldi de rahatladım evde sut sagma makinem vardı bol bol sahdım cunku oğlum ememedı.... Once meme verdim sonra biberon Dr Brown. Ama baktınız bebek randımanlı emmiyor onu nasıl anlıyorsunuz emdukce yutkunuyor kulakları oynuyor.zaten cektıgını hissediyorsunuz ama benım 1 numara tembeldı. 4 aya kadar hem meme hem biberon gıttım. 5 dk emzırıp bırakmayın asıl faydalı seyler 5 dk dan sonra gelıyor. İlk zmn sut bol. Boşa akıtmayım. Ben güleceksınız ama emzırmıyorsam memeye sut saklama kapılarını yerlestırıyordum sutyenun ıcıne. Damla damla demeyin yarısı doluyor.. Oğlanı emzirirken dıger memede boşa akmasın diye ya saklama kabı koyardım ya da sagma makinesini de dıger memeye takardım. Süt saklama posetı alın ve sagma makınesı. Sut bolken sagın ve poşete tarıh atıp buzluga atın. Cunku 4 ya da 5 ay sonra süt azalmaya baslıyor... Ya da bebek hastalandı ilk sagılan sutu verince anında düzeliyor.. İlk 1 hafta sarı renk süt oluyor onu asla boşa akıtmayın.. Gogus pedı takmayın evde onu. Yerine saklama kabı koyun bırıksın... Süt konusunda ben cok hassasım... Buyuk oğlum 7 aylıkken ortancaya hamıle kaldım.. Dr 8 haftalık hamıleyken emzırmeyı bıraktı. Oğlan 9 aylıktı ben buzluktakılerle beraber 3 ay daha biberon verdım.. 12 ayı tamamladık.. Hastane cantasında sut gelmese dıye mama ben de koyayım... Saklama kaplarını her bebege yenı alıyorum buna da alayım tabı süt saklama poşeti en önemli sey... Lansıohun gogus kremını 1 kere bıle kullanmadım... Emzırmeden önce ve sonra kendi sutunuzde temizleyin silin hıcbır yara olmuyor... Bir de yeni dogum yapınca mıllet yuzune surmek ıcın cok sut istiyor vermeyin.. İlk sarı sut kıymetliBen de bi ara baktım hipp mi alsam diye düşündüm ama içeriğini çok iyi araştırmadım.
Hastane çantasına mama da koymak gerekir mi acaba yoksa duruma göre eczaneden aldırayım mı eşime
Gönül ister ki haldır şaldır süt gelsin ne mama ne biberon kullanalımAma işte ne olacak bilemiyoruz ki
Kesinlikle katılıyorum canim aynı dediklerini yaşadım bende o yüzden şimdi açıkçası kıyafetten çok araştırdığım şey süt uzerine emzirme uzerine kıyafet herhalukarda alacaz zaten yanımızaBen ilk sezaryandi hı c aklıma gelmedi mama koymak. Sütüm gelmedi, ben de mama vermeyin dıye ısrar ettim akşam 17.00 de hemşire bir geldi sütün gelmesse cocuk ac mı kslsın sarılık mı olsun dedi. Ben tabi aglamaya basladım. Hastane KenDı verdı manayı.. Bize eve de milupa aldırdılar. Drum hıc uzulme hem bebekte dinlensin sende dınlen dedi. Ama ben kafaya taktığım ıcın cuma dogum ysptım pazar sabah sut geldi. Cumartesi 4 tane malt ıctım e bebekte var.. O da pazar gunu gogus lerı bomba gıbı sısırdı bana ateş yaptı mi. Evde nasıl dolanıyorum balkona atıyom kendimi soguk suya gorıyom yok.. Meger sut kanalkarı acılıyormuş. Allahtan sut geldi de rahatladım evde sut sagma makinem vardı bol bol sahdım cunku oğlum ememedı.... Once meme verdim sonra biberon Dr Brown. Ama baktınız bebek randımanlı emmiyor onu nasıl anlıyorsunuz emdukce yutkunuyor kulakları oynuyor.zaten cektıgını hissediyorsunuz ama benım 1 numara tembeldı. 4 aya kadar hem meme hem biberon gıttım. 5 dk emzırıp bırakmayın asıl faydalı seyler 5 dk dan sonra gelıyor. İlk zmn sut bol. Boşa akıtmayım. Ben güleceksınız ama emzırmıyorsam memeye sut saklama kapılarını yerlestırıyordum sutyenun ıcıne. Damla damla demeyin yarısı doluyor.. Oğlanı emzirirken dıger memede boşa akmasın diye ya saklama kabı koyardım ya da sagma makinesini de dıger memeye takardım. Süt saklama posetı alın ve sagma makınesı. Sut bolken sagın ve poşete tarıh atıp buzluga atın. Cunku 4 ya da 5 ay sonra süt azalmaya baslıyor... Ya da bebek hastalandı ilk sagılan sutu verince anında düzeliyor.. İlk 1 hafta sarı renk süt oluyor onu asla boşa akıtmayın.. Gogus pedı takmayın evde onu. Yerine saklama kabı koyun bırıksın... Süt konusunda ben cok hassasım... Buyuk oğlum 7 aylıkken ortancaya hamıle kaldım.. Dr 8 haftalık hamıleyken emzırmeyı bıraktı. Oğlan 9 aylıktı ben buzluktakılerle beraber 3 ay daha biberon verdım.. 12 ayı tamamladık.. Hastane cantasında sut gelmese dıye mama ben de koyayım... Saklama kaplarını her bebege yenı alıyorum buna da alayım tabı süt saklama poşeti en önemli sey... Lansıohun gogus kremını 1 kere bıle kullanmadım... Emzırmeden önce ve sonra kendi sutunuzde temizleyin silin hıcbır yara olmuyor... Bir de yeni dogum yapınca mıllet yuzune surmek ıcın cok sut istiyor vermeyin.. İlk sarı sut kıymetli
Valla ortanca 30 aya kadar emdi babası kızdıgı ıcın bıraktım.. Ortanca dogar dogmaz lik lik bır cektı allahım ne rahatlıkmış dedim.. Tabi 2 yastan sonra boy uzuyor bır de her yerde ac meme dedikleri ıcın bırakmak zorunda kaldım ama dunyafakı en guzel şey emzirmek Babası bıraksa daha emzirirdimKesinlikle katılıyorum canim aynı dediklerini yaşadım bende o yüzden şimdi açıkçası kıyafetten çok araştırdığım şey süt uzerine emzirme uzerine kıyafet herhalukarda alacaz zaten yanımıza
Sampuan neden aliyorsun ki. Bebekler yikanmiyor.Kızlar merhaba. Hastane çantası icin sampuan pisik kremi bez ıslak mendil gibi ürünleri ne aldınız. Arastirdikca kafam karisiyor. Hepsini gectim stok yapamiyorum ya iyi gelmezse siye sizler nasil yapıyorsunuz
Naptin sen. 30-32. Haftalarda cantanin hazır olmasi gerek. Zaten cogumuz 38. haftada doğum yapacakki o gunu gorecegimiz ne malum.Kız kardeşim henüz hazırlamadı bayram sonrası hazırlayacağız sanırım 35-36 dan sonra aşağı yukarı hazırlamış olacakYukarıda yazılanların dışında anne için 2 tane en azından pijama takımı ped ve bol külot bir de tek kullanımlık külotlar alınmalı. Bebek kıyafeti 10lu hastane çıkışı ya da 5li çıkış 2-3 tane de alt üst takım alınmalı diye düşünüyorum
En rahati pijama. Normal doğumda yapsan sezeryanda yapsam dogum sonrasi sadecd ust kismi giyiyorsun. Uzerine ortu örtüyorlar. Yurumeye kalkarken alt pijaman giyiliyor.Depend aldım belki yanına bir iki tane de ped alırım
Hastanede giymek için ne alıcam hiç bilmiyorum. Alt üst takım mı yoksa boydan bir gecelik mi? Hangisiyle emzirmek tuvalete gitmek doktorun kontrol etmesi kolay olur bilmiyorum
Ben bir hafta ince olan yandan baglamali kullandim. Cildi cok hassas diye. Gobek dustukden sonra alttan degil yandan citcitli badi giydirdim. En rahati alt ust takimlar. 40 gun onu kullandim. Tulumla alt degisme zor oluyor.Kızlar madem konu açıldı ben de bişey soracağım. Bebek ilk doğduğunda çıtçıtlı body giydirilebilir mi? Göbeği düşmemiş olacak ya orası acır mı çıtçıtlı bodynin içinde? Bir de o cepken gibi olan zıbınların üzerine alt üst takım mı kullanışlı olur yoksa direk tulum mu?
Tulumla alt degisme zor oluyor. 40 gun alt ust hastane cikislari cok rahat.Citcitli giydiriyorlar ilk dogdugunda sanirim. Bir de tulum daha iyi bence deneyimim yok ama olanlarin cogundan duyduguma gore tulum gibi.
Benim kizimda ekimde dogdu. Uzun kollu aldim cok terledim pisman oldum. Bu sefer 1 kisa kollu 1 uzun kollu koyacam.Kizlar lohusa gecelik ve pijama takimlarinizi kisa kollu mu uzun kollu mu tercih edeceksiniz tam mevsim gecisi olunca kararsiz kaldim ben sicak basmasi cok oluyor kisa kollu al dediler ama usutmemek de lazim bilemedim siz ne dusunuyorsunuz?
Sma tavsiye ederim.Hangi mamadan almayı düşünüyorsun
Ben kizimda koyduklarımı ve kullandıklarımı yazayim.Tecrübeli anneler şöyleee madde madde hastane çantasına koymamız gerekenleri yazabilir mi?
Bize de fikir olsun unuttuğumuz varsa ekleyelim. Ben çantamı bayramdan sonra hazırlarım diye düşündüm çok mu geç olur?
Sanırım o tarihlerde 33_34 hafta falan oluyor????
Ben pişik kremi sudo krem aldım ilk oğlumda çok memnun kalmıştım. Islak mendil olarak bu sefer Dalin yenidoğan aldm. Bez baby meme e bebeğin ürünü ilk defa denicem begenirsem devam ederim. Molfiksin yenidogan bezi çok iyi olduğunu duydum. Baby me yaramazsa onu denerim. Stok yapmak iyi değil çünkü her bebek bir en kaliteli ürünü alirsin pişik yapar ucuzu iyi gelir. Mesela ilk çocuğumda sleppy bı sene kullandım problem yoktu sonra birde. Dış dönemi bir pişik oldu bı ay sürdü hiç geçmedi tüp kremler banamisin demedi. Markette bı teyze kızım Komili al zeytinyağlı benim toruna iyi geldi deyince aldım tam üç yasina kadar komili kullandım.Kızlar merhaba. Hastane çantası icin sampuan pisik kremi bez ıslak mendil gibi ürünleri ne aldınız. Arastirdikca kafam karisiyor. Hepsini gectim stok yapamiyorum ya iyi gelmezse siye sizler nasil yapıyorsunuz
Aynen tecrübe konuşuyorArkadaşlar külot ve ped kullanılmıyor. Depend emici külot alın. Çok rahat edersiniz. Kullanımı cok rahat ve hic üzeriniz kirlenmiyor.
Ilk çocuğu olacaklar hevesden hep suse puse bakıyor bende oyleydim kızımda. Ama bebek olunca pratiğini rahatını arıyorsunuz ve cogu şey kullanılmadan elde kalıyor. En basit örneği kendimden vereyim. Alt açmalar. Cicili bicili yaptim aldim ama 1 kez kullanmadim. Marketlerden aldigim 10 lu kullan at alt acmalar cok buyuk rahatlık
İlk doğumda sütüm hemen gelmedi diye hemşire ugrasmadi biberon alın mama vercez dedi gece yarısı eşim sonra çıktı biberon aldı geldi. Ama bu sefer eşim evde oğlumla kalacak ben gece annemle hastanede inşallah o yüzden lazım olursa diye küçük bı biberon aldm çantaya aticam . İnşallah sutumuz hemen gelir bebisler de yapışır memeyeBebek ememez ya da süt gelmezse hastanede kaşıkla ya da enjektörle veriyorlar. Bebekler çok akıllı, biberon kolaylığını görünce ne memeden çekipte kendimi yoracağım diyorlar, o yüzden biberonda yanınıza almayın kızlar. Ben ne olur ne olmaz diye 1 tane biberon alacağım ama hastaneye koymam sanırım.Ben hemşire olarak böyle düşündüm ama siz ne dersiniz tecrübeli anneler. Sonuçta benim de doğum tecrübem yok :))
Biz de ilkinde hep Dr browns aldık kaç tane hemde. İki ay mama desteği yaptık . Altı aydan sonra da su için kullandık. Mama sandalyesi ne oturunca oyun olsun diye biberon u attı yere kırıldı Sora yenisini aldık. Yine aynıBen de küçük cam biberonu dr browns düşünüyorum.
Kuzenimin oğlu 2 yaşına girdi bu ay. Süt içtiği cam biberonu oyun diye atıp kırdıonun öncesinde de uykudan önce süt içerken yüzüne düşürdü
Ben de o yüzden kendi kullanacağı biberonu cam almak istemedim
Canm cepken gibi olanlar hiç işe yaramıyor citcili badi en iyisi için rahat olsun göbek bagini kuru tutun yeter doktorun verdiği spreyle sıkıp yanindaki antibakteriyel bezle hafifçe kurutucaz o kadar. Hem citcitli badi belini falan sario usumez bebiş gaz olmasınKızlar madem konu açıldı ben de bişey soracağım. Bebek ilk doğduğunda çıtçıtlı body giydirilebilir mi? Göbeği düşmemiş olacak ya orası acır mı çıtçıtlı bodynin içinde? Bir de o cepken gibi olan zıbınların üzerine alt üst takım mı kullanışlı olur yoksa direk tulum mu?
Aynen canm her bebek ayrı tecrübe banada emzik verme seni emmez dediler ben üç günlükken verdim emziği 20 aylıkken zor bıraktık çok işime yaradı tam bı susturucu heleki bebeği tek başına büyüten anneler için. Bu arada en beğendiğim emzik avent olduDurun yapmayınherkes başka bir şey söylüyor
İlk çocuğu olacakların gözü yaşlı
Demek ki bebekten bebeğe değişiyor her şey. Benim de ilk çocuğum deneye yanıla öğrenicem
Emziği sadece ilk bikac gun verme senin sütun gelip bebek anne emmeyi öğrendiği an emzik verebilirsin. Hastanede kizarlar heralde emzige bebek önce anneyi emmeyi öğrensin diye.Tecrübe teorik bilgiden farklı, o yüzden anneler siz de yazın dedim. Evde zaten kullanmayı düşünüyordum da hastane çantasına 1 tane atayım ne olur ne olmaz. Emzik de önerilmez ama ben şansımı deneyeceğim, bebek tutarsa ne ala.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?