2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kaşar peynirde beyaz peynire süt oranı kat kat daha fazla. O yüzden bebeğe yarıyo cnm. Ben de artk biraktm ha on kilo ha onbeş bebisler iyi olsun veiririz inşallah

Allah yardımcın olsun cm
Allah yardımcın olsun cnm. Bulantı çok zor ben de üç ay sürdü sonra bı açıldı istahim aklım fikrim yemekte.

İlk gece sütum gelmedi bı kere hemşire mama verdi. Sonra emzirdim sütüm geldi ama yetmemiş üç günlükken şekeri aşırı düşmüş doktor acil mama başlattı eğer bebeğin şekeri duzelmezse kuveze alicaz dedi. Saat kurduk üç saatte bir önce iki gogsumle emzirdim sonra mama verdik. Yarm saatte bir hep emzirdim şekeri düzeldi. 49 gün mama desteği verdik sonra doymaya başlayınca kendi biberonu diliyle itti mamayı tukurdu anladm ki artk sütum yetiyor 23 ay emzirdim çok şükür. Yani yeterli süt gelene kadar gerekirse mama vermek lazım . Ben hiç anne sütü almamisim agzimdan emdigim burnumdan gelirmiş yarık damak hastaligim varmış . O yüzden hiç annemi emememisim . Dünyanın sonu değil mama vermek. O zaman anemin sütü cokmus ama sagip biberonla vermeyi akıl edememiş . Nasip kısmet. Bol sutumuz olsun bebisler de sağlıkla emebilsin inşallah

Canım 32 haftan dolduğu gün gidip alıyosun çalışabilir raporu benim 9 ağustos

Amin insallah cnm gerektiginde elbetteki mama verilicek bebek sonucta ac kalmaması lazım ama sutum gelmiyor dedikce gercekten gelmez ama bebislerin kucagimiza almamiz bile sutun gelmesine sebep bebegin adina sevindim cnm baya emzirmissin

Kasar peyniri bebeğe kilo aldırıyor ayni zamanda diger peynirlere oranla kalsiyum onda daha fazlaymış. Doktorum bana tüket dedi. Kalsiyum ihtiyacını giderir dedi
Ben de damaklı aldım. Wee babynin emziğini aldım ama aklım aventin soothie emziklerinde
Kızımda ilk onu kullandim. Ben dahil kim kullandiysa tutmayan bebek olmadı. Tek sıkıntı ilk zamanlar yüzüne büyük geliyor

Ben kızımı 2 ay emzirebildim. Sütüm kesildi. Sma maması ile büyüttüm. Şükürler olsun kızımın gelişimi çok guzel oldu. Hic hasta olmadı. Her anne emzirmek ister ama yoksa da buna çözüm yok. Oda allahtan gelen birşey. Birde simdiki mamalar eski mamalar gibi degil. Eskiden pirinç unu verirlermiş bebekler şişermiş. Şimdi oyle degil. Aşırı kilo almıyorlar.

ilk defa içimi rahatlatan bişey okudum bu konuda. mama vermemeliyim, asla biberon vermemeliyim diye öyle bir şartlıyoruz ki kendimizi. dogum sonrası süt gelmezse daha da stres olacağız. geleceği varsa da gelmeyecek gerekli durumlarda mama veririm, sütüm varsa zaten emziririm diye düşünmek bana iyi geliyor :)

Hoşgeldin...
sende sağlıkla al kucağına evladını inşallah

32 de çalışabilir alalım da olmazsa 35 de falan çalışamaz alırız olmazsa

Benimde çoğaldı normalmiş hamilelikte sanırım Doğum sonrası 10 bin bakıma giricez

Kızlar mesajlarınızı okudum tek tek biberon konuşulmuş 120 ml 260 ml gibi boyutlar konuşulmuş ama biberonda önemli olan başlık kısmı. Ben oğlumda avent yenidoğan tek delik başlık kullanmıştım oğlum hem biberon hem beni 1 sene emdi sıkıntı yaşamadım. Boyutu degil emzik kısmı önemli yani ona dikkat edin mutlaka yenidoğan olsun

32 de çalışabilir alalım da olmazsa 35 de falan çalışamaz alırız olmazsa

Benimde çoğaldı normalmiş hamilelikte sanırım Doğum sonrası 10 bin bakıma giricez
Denicez bakalım ne kadar geç çıkıcaz izne o kadar çok vakit bebişle inşallah:)

Cevre cok karışıyor. Mama veren annelere bakış açısı çok kötü. Çok acımasız konuşuyorlar. Benim psikolojim bozulmustu. Kendimi cok kotu hissediyordum. Ne bicim anneyim diyordum. Halbuki emzirebilmek icin neler yaptım. Göğüslerim yara oldu. Ama çoğalmadı. 2 ay zar zor emzirdim. Karsima geçip sen kendine bakmamissin ugrasmamissin diyen erkekler bile oldu. Sana tavsiyem cevreni hic dikkate alma. Sen bebeginin annesisin. Onu senden daha fazla dusunecek kimse yok. Babasi bile senin kadar ince dusunemez.

Oğlumda süt gelmedi açtı sekeri düşüktü. Kayınvalide telefondan bagırıyor sakın mama verme diye yok anne verir miyim aaa dedim tabi o arada oğlum cukcuk mama içiyordu sonrasında hem mama hem süt aldı cünkü sütüm azdı yani napim millette Bi tuaf ay lüzumsuz insan okadar cok ki sanki keyfimizdwn veriyoruz. Valla kimseyi tınlamadım gereği kadar sütte aldı mama da

Selam herkese
Bugün Doğum yapacağım hastanedeki gebe okulunun dersine katıldım. Konusu Doğum ağrılarıyla baş etme yöntemleriydi. Nefes egzersizleri yaptık. Yoga matında plates topunda egzersizler yaptık. Ikınma nasıl olur onlardan bahsettiler.

Devlet hastanesiydi ve çok fazla önyargım vardı. Önyargılarım tamamen gitti. İYi ki katılmışım derse. Ebeler hemşireler hem çok tatlı hem de çok pozitiftiler. Doğumhaneyi gezdik hep beraber. Suda Doğum bile var.

Benim için en önemli olan şeylerden biri doğunca bebeğin yıkanmamasıydı.
Eğer anne ve bebekte sorun yoksa dikiş atılana kadar bebek annenin göğsünde yatırılıyormuş. Kordonu da birkaç dakka sonra kesiliyormuş akış bir süre devam etsin diye.
Bebekler doğunca gözleri bir süre açık kalırmış ben anneleriyle göz göze gelmek isterlermiş. Doğum sonrası dikişe odaklanmak yerine bebeğinizle ilgilenin dediler duygusal anlar mode on

En dogrusunu yapmışsın mama vermeseydin ac kalsaydi hemen sarılık oluyorlar.

Bu arada emziğe biberona mamaya öcü gözüyle hiç bakmadım valla. Dahabirkaç ay önce Doğum yapan bir komşu illa süt içiricem diye inat etti iki gün uğraştı emzirmek için mama da vermedi çocuğun kan şekeri düştü bayıldı resmen uyanmadı hastaneye gittiler falan. Ne gerek var o kadar uğraşmaya mama verseydiler dedim diye linç yemiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…