Kardesimim eşi ben hayatta biberon vermem dedi. Emzik alan çocuğa emzik vermedi unuturdu. Annem defalarca soyledi sen çalışan bayansın yarın ise basladigin zaman sütünü sagdiginda neyle vereceksin. Seni emmek istediginde neyle avutacagiz diye. Dinlemedi ikisinide unuturdu. Butun gun emiyordu günde 1 kere annem mama veriyordu( doktor oyle demisti) onuda vermedi. Izni bitti ise başladı. Bebek biberonu almadi,emzik zaten kesti. Her ay 1 kilo alan bebegin kilo alımı durdu. Birde uzerine sutu oldugu halde anneyi de emmemeye basladi. Resmen herseye kustu. Annem mamayı sulukla icirmeye basladi. Ondan baska birseyle icmedi. Onuda zar zor oyunlarla yedirdi. Simdi yegenim 9 yasinda ve 16 kilo. Benim kızım 21 aylık 15 kilo.Bu arada emziğe biberona mamaya öcü gözüyle hiç bakmadım valla. Dahabirkaç ay önce Doğum yapan bir komşu illa süt içiricem diye inat etti iki gün uğraştı emzirmek için mama da vermedi çocuğun kan şekeri düştü bayıldı resmen uyanmadı hastaneye gittiler falan. Ne gerek var o kadar uğraşmaya mama verseydiler dedim diye linç yemiştim
Benim arkadaşımın 3gün sütü gelmedi. Ywlvardı yakardı herkes çocuğa azıcık da mama verelim diye sadece su verdi. Çocuk ağlamaktan fıtık oldu. Kuralcı olmak iyi değil.Kardesimim eşi ben hayatta biberon vermem dedi. Emzik alan çocuğa emzik vermedi unuturdu. Annem defalarca soyledi sen çalışan bayansın yarın ise basladigin zaman sütünü sagdiginda neyle vereceksin. Seni emmek istediginde neyle avutacagiz diye. Dinlemedi ikisinide unuturdu. Butun gun emiyordu günde 1 kere annem mama veriyordu( doktor oyle demisti) onuda vermedi. Izni bitti ise başladı. Bebek biberonu almadi,emzik zaten kesti. Her ay 1 kilo alan bebegin kilo alımı durdu. Birde uzerine sutu oldugu halde anneyi de emmemeye basladi. Resmen herseye kustu. Annem mamayı sulukla icirmeye basladi. Ondan baska birseyle icmedi. Onuda zar zor oyunlarla yedirdi. Simdi yegenim 9 yasinda ve 16 kilo. Benim kızım 21 aylık 15 kilo.Asiri zayıf. Hep hasta her ay antibiyotik kullaniyor. Hemen atesleniyor usutuyor. Yemek yemiyor hala. Baski ile mama yedigi icin yemekten nefret etti cocuk. O yüzden asiri kuralci olmamak lazım.
Merhaba canım bende pendik bölgeye gidiyorum fiyatlar pahalı bide doktorun ekstradan gelirse 400 500 tl dediElinize sağlık teşekkür ederiz:) pendik bölgede de ben sormuştum normal:2300 zorunlu sezaryen:3000 isteğe bağlı sezaryen:4000 demişlerdi.. suit oda talebinde ise gece başına artı 400 lira daha alıyorlarmış
Cok zor oluyor. Çaresiz kalıyorsunBenim arkadaşımın 3gün sütü gelmedi. Ywlvardı yakardı herkes çocuğa azıcık da mama verelim diye sadece su verdi. Çocuk ağlamaktan fıtık oldu. Kuralcı olmak iyi değil.
Sonra bir de onunla uğraştı.
Benim kv izin vermemişti, çok karışmıştı, ben de bilmiyordum o zaman biberonu unutturduk oğluma, ilk gün alıyordu. Çalışmaya başladım çocuk biberon tutmuyor, süt sağıyorum ama kaşıkla içmiyor. Çok zordu.
Çalışan annenin çocuğu biberon tutmalı diyorum o yüzden.
Ben 20 kilo almıştım ilk gebeliğimde:/Ben on kilo aldım. Doğuma tam iki ay kaldi doktor Eylül'ün 21 ila 25 dogum olcak diyo. Bakalim kuzucukk erken gelmezse. Son iki ay bebeğin en hızlı kilo aldığı aylar. Kilo falan düşünmeden son iki ay bol muz süt ve kaşar peynir tuketicem. İlk gebelikte doktor bebek hızlı kilo aliyo yemene dikkat et dedi. Bende kistim yediklerimden o ay bebek az kilo aldı. Ben de aman boşver doktoru dedim süte muz kampına girdim .yaradı bebisebu gebeligimde bebeğe sol taraftan giden kan akışı az . Bebek kilo almazsa sıkıntı olabilir o yüzden dikkat etcem inşallah. İlk gebelikte 18 kilo almistim. Bunda en fazla dört kilo daha alsam 14 kiloyla kapatırım
Bizde iki sma verdik. En eski ve kaliteli mama sma. Birde içinde şeker yok o yüzden bebeğe gereksiz kilo aldirmiyo. Allah sağlık versin önce gerisi hallolurBen kızımı 2 ay emzirebildim. Sütüm kesildi. Sma maması ile büyüttüm. Şükürler olsun kızımın gelişimi çok guzel oldu. Hic hasta olmadı. Her anne emzirmek ister ama yoksa da buna çözüm yok. Oda allahtan gelen birşey. Birde simdiki mamalar eski mamalar gibi degil. Eskiden pirinç unu verirlermiş bebekler şişermiş. Şimdi oyle degil. Aşırı kilo almıyorlar.
Ben emzirirken çok yiyodum ama hızlı bı sekilde zayifladm hatta gebelik öncesinden beş altı kilo daha asagi indim. Emzirmek çok yaradı bana. Ama sütten kesince çok hızlı geri kilo aldım sütten kestigim an spora baslasydm zayifligimi koruyabilirdim belki. Bu sefer kilolu hamile kaldım ama iki çocukla veririm inşallah diye düşünüyorumBen 20 kilo almıştım ilk gebeliğimde:/
Bebek sağlıklı olsun da o kadar takmıyorum kiloyu ama asıl tehlike emzirme dönemi bence. Ben 20 kilonun çoğunu 1 ayda vermiştim, sonrasında sütüm gidiyor diye geri aldım o verdiklerimi.
Bu hamileliğimde akşam 7 öncesi yeme içme olayını kapatıp bol bol yürümeye çalışıyorum ama umarım insaflı bir şekilde kapatırım kilo olayını.
Merhaba, 32+0’da ben doktordan raporu alıp işyerime vereceğim, doğumun hangi hafta olduğu önemli değil diye biliyorum, raporu aldıktan sonra 16 haftalık izin başlıyor. Sonrasında yurtdışında doğum yapan arkadaş da olmuştu aynı iş yerinde.Kızlar, çalıştığınız kuruma hamilelikle ilgili nasıl bir belge veriyorsunuz. Ben normalde devlette öğretmenim ama yurtdışı görevdeydim, haftaya görev başlangıcı yapacağım ama 32.haftamda(ağustosun son haftası) izne ayrılacağım. Hiç işlem falan yapmadım bunla ilgili. Sadece doktordan rapor falan mı alıp veriyoruz. Bir de doğum yaptıktan sonra da 40.haftadan önce olmuşsa ya da sonra onu nasıl belirtiyoruz. Doğumu da yurtdışında yapacağım. Bilen varsa lütfen beni bilgilendirsin
32+0:32.haftanın bitimi demek oluyor değil mi? Teşekkürler:)Merhaba, 32+0’da ben doktordan raporu alıp işyerime vereceğim, doğumun hangi hafta olduğu önemli değil diye biliyorum, raporu aldıktan sonra 16 haftalık izin başlıyor. Sonrasında yurtdışında doğum yapan arkadaş da olmuştu aynı iş yerinde.
İlk gebelikte karnimda çok çatlağım olmuştu zamanla söndü. Şimdi karnım büyüyünce eski çatlaklar ortaya çıktı bende. Ama rengi soluk. Demek ki yeni çatlağım yok diye teselli ediyorum kendimi yeni olsa kırmızı çatlardi. Halbuki karnım zaten harita gibi yenisi eklendi çok bişey farketmez herhaldeBu arada 58 kiloyla hamile kaldım şu an 73 olmuşum
Belimin yanlarında nur topu gibi ikişer tane de çatlağım çıkmış
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun
Kızlar, çalıştığınız kuruma hamilelikle ilgili nasıl bir belge veriyorsunuz. Ben normalde devlette öğretmenim ama yurtdışı görevdeydim, haftaya görev başlangıcı yapacağım ama 32.haftamda(ağustosun son haftası) izne ayrılacağım. Hiç işlem falan yapmadım bunla ilgili. Sadece doktordan rapor falan mı alıp veriyoruz. Bir de doğum yaptıktan sonra da 40.haftadan önce olmuşsa ya da sonra onu nasıl belirtiyoruz. Doğumu da yurtdışında yapacağım. Bilen varsa lütfen beni bilgilendirsin
Hanimlar burda bi arkadas islak mendil paylasmisti markasini hatirlayamadim. Saf su ile dokunmustu. Kendisi gibi paketi de dokuma seklindeydi. Hatirlayan var mi markasini?
Canm eksikleri tamamla camasirlari yikayip ütüle. Çantaya yerleşmesi kalsin. Benm hepsi hazır haftaya cumartesi 30 hafta üç günlük olucaz inşallah kontorol var. Ondan sonra valizi hazirlicam inşallah. Zaten her şey zor geliyor artık hazır olsun da içim rahat etsin. Besige gelince park besigi doğuma bikac hafta kala anneme goturcem ilk binhafta annemde kalirim o yüzden. Sezeryan tarihi belli olunca çocuk odasına mobilya beşiği kurcaz inşallah. Hastane odası için kapı süsü çikolata siparişi var işte oda doğum tarihi belli olunca halledicez.Bebislerinizin kiyafetlerini yikayip ütülediniz mi hanimlar? Besik filan kurdurdunuz mu? Ben henuz yikamadim utulemedim hastane cantasinida hazirlamadm. Bayramdan sonra yani 32.haftamda yapmayi düşünüyordum gec mi kalmis oluyoruz? Sanki hazırlayan arkadaslarin yorumlarini okudum gibi. Ben daha kendime pijama filan almadim. Bebegin camasirlarini yikamak icin deterjanda yarin yada ctesi almayi dusunuyorum. Suan 29+2 yiz
Çok teşekkürler32. Haftada izne ayrılacaksanız zaten Doğum sonrasına izin aktarma gibi bir durumunuz olmayacak. O yüzden ne zaman Doğum yaptığınızın bir önemi yok. 32. Haftada aldığınız çalışamaz raporunu okulunuza iletmeniz yeterli. Onlar işleme sokuyorlar ve 16 haftalık izniniz başlamış oluyor
Ben önermiştim. Sleepy yenidoğan ıslak havluHanimlar burda bi arkadas islak mendil paylasmisti markasini hatirlayamadim. Saf su ile dokunmustu. Kendisi gibi paketi de dokuma seklindeydi. Hatirlayan var mi markasini?
Benim bebegin eksigi kalmadi da besigini kurdurmadim daha firma gelip kurcak.Canm eksikleri tamamla camasirlari yikayip ütüle. Çantaya yerleşmesi kalsin. Benm hepsi hazır haftaya cumartesi 30 hafta üç günlük olucaz inşallah kontorol var. Ondan sonra valizi hazirlicam inşallah. Zaten her şey zor geliyor artık hazır olsun da içim rahat etsin. Besige gelince park besigi doğuma bikac hafta kala anneme goturcem ilk binhafta annemde kalirim o yüzden. Sezeryan tarihi belli olunca çocuk odasına mobilya beşiği kurcaz inşallah. Hastane odası için kapı süsü çikolata siparişi var işte oda doğum tarihi belli olunca halledicez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?