Rica ederim, evet 32. haftanın bitip 33. haftanın başladığı gün oluyor, benim 19 Ağustos, Sat da 8 Ocak’tı.32+0:32.haftanın bitimi demek oluyor değil mi? Teşekkürler:)
Sleepy natural olması lazımHanimlar burda bi arkadas islak mendil paylasmisti markasini hatirlayamadim. Saf su ile dokunmustu. Kendisi gibi paketi de dokuma seklindeydi. Hatirlayan var mi markasini?
Pardon canım dalgındım dün baya 32+6 olcak o30+6 ne acaba? 32 değil miydi?
Hepsi çok çok güzeller canım çokta uyguna getirmişsinButun malzemeleri 220 tl civari tuttu. 30 ar tane kavonozda draje seker 30 ar tane bebek kolonyasi 30 ar tane de mumluk yaptm o ahsap kütüklerden. Birde kapi susu internette felaket pahaliydi ben 25 liraya buldum malzemelerini kendim yaptm canm. Hediyeliklerim bukadar
Bide ben böyle bi program indirdim bu şekilde yapıyorum hesaplamayı30+6 ne acaba? 32 değil miydi?
sende medipol çamlıca ya mı gidiyorsun muayene ücreti 50 tl idi 70 tl oldu .110 değil .
bende doğum fiyatını fixleyelim kağıt verin habire zammı gelecek dedim haziranda geldi sene sonuna kadar zam gelmez dediler .yeni hastahane olduğu için fiyatları çok aşağıda tutmuşlardı yavaştan yükseltiyorlar .
32+0 da 31. hafta bittikten sonra çalışabilir yada çalışamaz raporu alacağız .
benim ki 21 ağustosa geliyor uzatmak istiyorum ama 37. haftaya kadarda çok uzun oluyor o zamana kadar çalışabilirmiyim onuda bilmiyorum .benim ki zorunlu sezeryan olacağı için 37-38 de alacaklar zaten .
kızlar bu arada sabah fark ettim sağ dizimin arka kısmında damarlarım çıkmış. varis gibi görünüyor biraz belirgin. hamilelikle alakalı mı acaba? haftaya doktora gidince sorucam bakalım inşallah varis falan değildir.
Bu arada 58 kiloyla hamile kaldım şu an 73 olmuşum
Belimin yanlarında nur topu gibi ikişer tane de çatlağım çıkmış
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun
1.saat 140ın üstü şeker var demek değil mi
Bende doktora söyleyeyim magnezyumu ben hemoroid oldum fitil verdi kullanmadım daha sol kaaığımda batma oluyor zaten kramp gibi gelip gidiyor. Ama duzenli değil şükür.
Bide ben böyle bi program indirdim bu şekilde yapıyorum hesaplamayı
Genele baktığımızda aslında bize biraz uygun geldi, daha önce Kartal İbni Sina'ya gidiyordum, fiyatı 1600 TL idi normal doğumun, doktor değişti diye bırakmıştım.. İyi ki bırakmışım geçen gün bir baktım geçici süre ile hastaneyi kapatmışlar ne olduysa artık.. Bölge'den memnunum çünkü baya bi doktoru var her ihtimale karşıMerhaba canım bende pendik bölgeye gidiyorum fiyatlar pahalı bide doktorun ekstradan gelirse 400 500 tl dedi
teşekürler canım benim de 18 ağustos ama 16 sında gidip alacağımCanım 32 haftan dolduğu gün gidip alıyosun çalışabilir raporu benim 9 ağustos
bebiş ve benim için hangisi rahatsa onu tercih edeceğim şahsen biberon aldım emzik de alacağım çünkü ilerde çalışamaya başlayacağım çocuğa eziyet olmasınilk defa içimi rahatlatan bişey okudum bu konuda. mama vermemeliyim, asla biberon vermemeliyim diye öyle bir şartlıyoruz ki kendimizi. dogum sonrası süt gelmezse daha da stres olacağız. geleceği varsa da gelmeyecekgerekli durumlarda mama veririm, sütüm varsa zaten emziririm diye düşünmek bana iyi geliyor :)
aynen canım bende öyle düşünüyorum.Kardesimim eşi ben hayatta biberon vermem dedi. Emzik alan çocuğa emzik vermedi unuturdu. Annem defalarca soyledi sen çalışan bayansın yarın ise basladigin zaman sütünü sagdiginda neyle vereceksin. Seni emmek istediginde neyle avutacagiz diye. Dinlemedi ikisinide unuturdu. Butun gun emiyordu günde 1 kere annem mama veriyordu( doktor oyle demisti) onuda vermedi. Izni bitti ise başladı. Bebek biberonu almadi,emzik zaten kesti. Her ay 1 kilo alan bebegin kilo alımı durdu. Birde uzerine sutu oldugu halde anneyi de emmemeye basladi. Resmen herseye kustu. Annem mamayı sulukla icirmeye basladi. Ondan baska birseyle icmedi. Onuda zar zor oyunlarla yedirdi. Simdi yegenim 9 yasinda ve 16 kilo. Benim kızım 21 aylık 15 kilo.Asiri zayıf. Hep hasta her ay antibiyotik kullaniyor. Hemen atesleniyor usutuyor. Yemek yemiyor hala. Baski ile mama yedigi icin yemekten nefret etti cocuk. O yüzden asiri kuralci olmamak lazım.
31+6 anladım ben32+0:32.haftanın bitimi demek oluyor değil mi? Teşekkürler:)
bayramda yapacağımBebislerinizin kiyafetlerini yikayip ütülediniz mi hanimlar? Besik filan kurdurdunuz mu? Ben henuz yikamadim utulemedim hastane cantasinida hazirlamadm. Bayramdan sonra yani 32.haftamda yapmayi düşünüyordum gec mi kalmis oluyoruz? Sanki hazırlayan arkadaslarin yorumlarini okudum gibi. Ben daha kendime pijama filan almadim. Bebegin camasirlarini yikamak icin deterjanda yarin yada ctesi almayi dusunuyorum. Suan 29+2 yiz
4. aydan beri iç çamaşırımda ıslaklık var sürekli ne yazık ki mesaneye yaptığı baskıdan dolayı dedi doktor normal bir durummuş gebeliğin son aylarında daha çok olacak dediKızlar bende yarın 27 olcam. Bendede 75gr yüklemede 2.saat 110 çıktı ama 1. Saat baktırmadım parmaktan 200 240 lara çıkıyor diyet yapıyorum. Hatta endokronoloji doktoru bana 7 gün yaz kaç çıktığını dedi ona göre insüline bike başlayabilir ama ben sıkı diyetle çözdüm işi 1.saat 140ın altında tutuyorum 2 gündür... Tatlı yok ekmek her öğün bir dilim kızaetma meyve yok
Bu arada asıl bir sorunum var bu saatte girdim sizlere sorayım diye benim vebek ilk harwketten beri hepkasıklarımın altında ortada hareket ediyor idrar kesesine yakın. Ve ben sürekli tuvaletteyim. Hatta oturup kalkarken idrar kaçırıyorum. Çok kötü durumdayım çamaşırım ıslanıyor hep siz böyle bişey yaşıyormusunuz hareket ettikçe tuv. Geliyor. Birde kabızlık sorunum var ve ben şeker diyetinden ötürü son derece bağırsak dostu şeyler yediğim halde kabız oluyorum demir hapından şüphelendim birde bebek bağırsağada baskımı yapıyor acaba... Sizler böyle şeyler yaşıyormusunuz erken doğumdan çok korkuyorum
hangi program bu ?Bide ben böyle bi program indirdim bu şekilde yapıyorum hesaplamayı
Canım bende kaçırma olayı yok ama dediğin baskı sürekli oluyor bebekten dolayı normal sanırım bir terslik olsa doktorlarımız söylerdi 24ncü haftamda bile memlekete gittim yolda sürekli tuvalet molası vermek zorunda kaldım biraz ertelesem kaçırırım yani bebek kıpırdayınca geliyordu yolda baya hissettim oradan bir tekme ve bir anda tuvalete çıkma isteğiKızlar bende yarın 27 olcam. Bendede 75gr yüklemede 2.saat 110 çıktı ama 1. Saat baktırmadım parmaktan 200 240 lara çıkıyor diyet yapıyorum. Hatta endokronoloji doktoru bana 7 gün yaz kaç çıktığını dedi ona göre insüline bike başlayabilir ama ben sıkı diyetle çözdüm işi 1.saat 140ın altında tutuyorum 2 gündür... Tatlı yok ekmek her öğün bir dilim kızaetma meyve yok
Bu arada asıl bir sorunum var bu saatte girdim sizlere sorayım diye benim vebek ilk harwketten beri hepkasıklarımın altında ortada hareket ediyor idrar kesesine yakın. Ve ben sürekli tuvaletteyim. Hatta oturup kalkarken idrar kaçırıyorum. Çok kötü durumdayım çamaşırım ıslanıyor hep siz böyle bişey yaşıyormusunuz hareket ettikçe tuv. Geliyor. Birde kabızlık sorunum var ve ben şeker diyetinden ötürü son derece bağırsak dostu şeyler yediğim halde kabız oluyorum demir hapından şüphelendim birde bebek bağırsağada baskımı yapıyor acaba... Sizler böyle şeyler yaşıyormusunuz erken doğumdan çok korkuyorum
7. aydayız canım 30. hafta ve 31. hafta 8. ay olacakYa kizlar biz 6.ci aydamiyiz 7. Aydamiyiz şimdi
Yok takildigim ekstradan doktor gelirse doktorun gelirse para istemeleriGenele baktığımızda aslında bize biraz uygun geldi, daha önce Kartal İbni Sina'ya gidiyordum, fiyatı 1600 TL idi normal doğumun, doktor değişti diye bırakmıştım.. İyi ki bırakmışım geçen gün bir baktım geçici süre ile hastaneyi kapatmışlar ne olduysa artık.. Bölge'den memnunum çünkü baya bi doktoru var her ihtimale karşı
ilk defa içimi rahatlatan bişey okudum bu konuda. mama vermemeliyim, asla biberon vermemeliyim diye öyle bir şartlıyoruz ki kendimizi. dogum sonrası süt gelmezse daha da stres olacağız. geleceği varsa da gelmeyecekgerekli durumlarda mama veririm, sütüm varsa zaten emziririm diye düşünmek bana iyi geliyor :)
Cevre cok karışıyor. Mama veren annelere bakış açısı çok kötü. Çok acımasız konuşuyorlar. Benim psikolojim bozulmustu. Kendimi cok kotu hissediyordum. Ne bicim anneyim diyordum. Halbuki emzirebilmek icin neler yaptım. Göğüslerim yara oldu. Ama çoğalmadı. 2 ay zar zor emzirdim. Karsima geçip sen kendine bakmamissin ugrasmamissin diyen erkekler bile oldu. Sana tavsiyem cevreni hic dikkate alma. Sen bebeginin annesisin. Onu senden daha fazla dusunecek kimse yok. Babasi bile senin kadar ince dusunemez.
Kızlar bende yarın 27 olcam. Bendede 75gr yüklemede 2.saat 110 çıktı ama 1. Saat baktırmadım parmaktan 200 240 lara çıkıyor diyet yapıyorum. Hatta endokronoloji doktoru bana 7 gün yaz kaç çıktığını dedi ona göre insüline bike başlayabilir ama ben sıkı diyetle çözdüm işi 1.saat 140ın altında tutuyorum 2 gündür... Tatlı yok ekmek her öğün bir dilim kızaetma meyve yok
Niye zorunlu sezeryan canım?
Hangi PROGRAMI canım?
:) bende hep karıştırıyorum.Ya kizlar biz 6.ci aydamiyiz 7. Aydamiyiz şimdi
Benimde yarın şeker yüklemem var bakalım ne olacak pcos hastasıyım şeker alt yapımda vardır normalde ama insülin falan hamileliğin başından beri gayet düşüktüKızlar bende yarın 27 olcam. Bendede 75gr yüklemede 2.saat 110 çıktı ama 1. Saat baktırmadım parmaktan 200 240 lara çıkıyor diyet yapıyorum. Hatta endokronoloji doktoru bana 7 gün yaz kaç çıktığını dedi ona göre insüline bike başlayabilir ama ben sıkı diyetle çözdüm işi 1.saat 140ın altında tutuyorum 2 gündür... Tatlı yok ekmek her öğün bir dilim kızaetma meyve yok
Zor bir ihtimal var geç döllenme olursa değişir ama genelde daha yüksek çıkması beklenir 5 ve üzeri gibi inşallah hayırlı haberi tez zamanda alırsınKızlar meraba rica etsem cevaplarmısınız adetime 4 gün var kan verdim sonuç 1.73 normalde 0.1 yada 0.5 çıkardı şimdi 1.73 ihtimal varmı sizce
Benimde sağ kasığımda düzensiz yürürken özellikle kasılıyor ağrı oluyor yarın doktora söyleyeceğim magnezyum başlayacağız gibi bazen bacağıma da giriyor krampBende doktora söyleyeyim magnezyumu ben hemoroid oldum fitil verdi kullanmadım daha sol kaaığımda batma oluyor zaten kramp gibi gelip gidiyor. Ama duzenli değil şükür.
Çok güzeller canım hayırlı olsunButun malzemeleri 220 tl civari tuttu. 30 ar tane kavonozda draje seker 30 ar tane bebek kolonyasi 30 ar tane de mumluk yaptm o ahsap kütüklerden. Birde kapi susu internette felaket pahaliydi ben 25 liraya buldum malzemelerini kendim yaptm canm. Hediyeliklerim bukadar
Kriterini bilmiyorum ama ikinci doğum ile ilki arasında belli zaman geçince normal oluyor diye biliyorum cnm. Hayırlısımama verme diye birşey yok hiçbir anne mama vermek istemez ama yoksa ne yapacaksın .dışarıya vermiyorum de kendi bildiğini dr un yönlendirdiğini uygula .kızımda süt gelmedi mamada verdirmediler uykucu bu çoçuk uyanmıyor diyorlar meğersem çoçuğun açlıktan şekeri düşmüş bayılıyormuş.haftasında sarılıktan 1 gece ışın aldı da kendine geldi .sonrada kimse karışmasın diyip mama ve sütü birlikte verdim .ite kaka 4 ay mama destekli emzirebildim .
ilk aptamil alma hatasına düşünce sma yı kabul etmedi sonra aptamil olarak devam ettik .
sütün yoksa yoktur he varsada çoğalması için psikolojinin iyi olması , mutlu olman kafanın rahat olması çoğaltıyor buda bir kesin .sütüm yok diye emzirmeyi hiçbir anne bırakmaz sonuna kadar gider damlası bile kıymetli ama burda anneyi suçlayacak bir durum söz konusu bile olamaz.
benim bebeğimde doğum kanalına girmiş ve halende orda baskı yapıyor sistit olmuş gibi gidip digip wc ye oturuyorum birşey yok her daim çişim var gibi .aradada geliyor gitmiyorum o zamanda kaçıyor .bebeğin baskı yapması ile ilgili .bazende pozisyon değiştiriyor herhalde ki kasık ağrımdan adım atamaz oluyorum .
ilk bebek sezeryan olunca ikinci zorunlu sezeryan diye geçiyor .hani benim korkumdan yada isteğimden dolayı değil ilk sezeryandı buda öyle olmadı dendiği için zorunlu .ama dr un verdiği tarihi bekleyene kadar normal gelirsede doğururum inşallah .ilk sezeryanın arasından 10 yıl geçti .
:) bende hep karıştırıyorum.
7. aydayız .
O konuyu bilmiyordum haklısın, özel olunca her hastanenin fiyat politikası maalesef çok değişiyor. Hangi doktora gidiyordun sen, ne yapacaksın bu durumda?Yok takildigim ekstradan doktor gelirse doktorun gelirse para istemeleri
Yani nöbetçi doktor kimse artık ne kadar garip sen hep 1 doktora gir oda doğumuna girmesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?