- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
Ben bir kaç hafta geriden söylüyorum hep en başından beri neden bilmemben 29+2 yim normalde , telefon uygulaması son 2 haftadır 7 aylık diyor bu listeye göre daha yeni 6. ayın son haftasındayım .
hiç birşey anlamadım .ben doğuma meraklı gibi olmasın diye 7. ayın içindeyim diyorum .zaten soruyorlar hep aynı şeyi diyorum .bu seferde kadın bi doğuramadı diyecekler
selam kızlar
ilk üç ay için kaç tane bebek kıyafeti aldınız
mesela çıtçıtlı badi kaç tane? alt üst pijama kaç tane?
alt pijamanın üzerine ikinci bir pijama giydirecek misiniz
benim telefon uygulaması geçen hafta 8. aya geçti bileben 29+2 yim normalde , telefon uygulaması son 2 haftadır 7 aylık diyor bu listeye göre daha yeni 6. ayın son haftasındayım .
hiç birşey anlamadım .ben doğuma meraklı gibi olmasın diye 7. ayın içindeyim diyorum .zaten soruyorlar hep aynı şeyi diyorum .bu seferde kadın bi doğuramadı diyecekler
Maşallah cnm emeğine sağlık çok güzel olmusButun malzemeleri 220 tl civari tuttu. 30 ar tane kavonozda draje seker 30 ar tane bebek kolonyasi 30 ar tane de mumluk yaptm o ahsap kütüklerden. Birde kapi susu internette felaket pahaliydi ben 25 liraya buldum malzemelerini kendim yaptm canm. Hediyeliklerim bukadar
Benim kayinvalidem aciyarak severdi. Vah vah vah kadersiz yavrum sütsüz aç kaldı diye severdi. Daha dogum yapali 1 hafta olmuştu. Psikolojim bozuldu. Çok uzuldum. Birazda sütüm o yuzden kesildimama verme diye birşey yok hiçbir anne mama vermek istemez ama yoksa ne yapacaksın .dışarıya vermiyorum de kendi bildiğini dr un yönlendirdiğini uygula .kızımda süt gelmedi mamada verdirmediler uykucu bu çoçuk uyanmıyor diyorlar meğersem çoçuğun açlıktan şekeri düşmüş bayılıyormuş.haftasında sarılıktan 1 gece ışın aldı da kendine geldi .sonrada kimse karışmasın diyip mama ve sütü birlikte verdim .ite kaka 4 ay mama destekli emzirebildim .
ilk aptamil alma hatasına düşünce sma yı kabul etmedi sonra aptamil olarak devam ettik .
sütün yoksa yoktur he varsada çoğalması için psikolojinin iyi olması , mutlu olman kafanın rahat olması çoğaltıyor buda bir kesin .sütüm yok diye emzirmeyi hiçbir anne bırakmaz sonuna kadar gider damlası bile kıymetli ama burda anneyi suçlayacak bir durum söz konusu bile olamaz.
benim bebeğimde doğum kanalına girmiş ve halende orda baskı yapıyor sistit olmuş gibi gidip digip wc ye oturuyorum birşey yok her daim çişim var gibi .aradada geliyor gitmiyorum o zamanda kaçıyor .bebeğin baskı yapması ile ilgili .bazende pozisyon değiştiriyor herhalde ki kasık ağrımdan adım atamaz oluyorum .
ilk bebek sezeryan olunca ikinci zorunlu sezeryan diye geçiyor .hani benim korkumdan yada isteğimden dolayı değil ilk sezeryandı buda öyle olmadı dendiği için zorunlu .ama dr un verdiği tarihi bekleyene kadar normal gelirsede doğururum inşallah .ilk sezeryanın arasından 10 yıl geçti .
:) bende hep karıştırıyorum.
7. aydayız .
En az 5 takım olsun. Ben 40 cikana kadar alttan yandan citcitli badi ve bir tane sadece alta pijama giydirdim. Uzerine alt ust bir takim giydi.kirkindan sonra altta sadece citcitli badi uzerine pijamasini yada tulum giydi. Uykudan uyandiginda yada biraz serin olsa yelek giydirdim. Evin sıcaklığını 22-23 derece uzerine hic cikarmadim. Tavsiyem kat kat giydirip sicaga alistirmaman. Oyle buyuyen bebekler uflesen hasta oluyor. Benim kizim 1 yıl hic hasta olmadi. Soguga dayanıklı oldu.selam kızlar
ilk üç ay için kaç tane bebek kıyafeti aldınız
mesela çıtçıtlı badi kaç tane? alt üst pijama kaç tane?
alt pijamanın üzerine ikinci bir pijama giydirecek misiniz
teşekkür ederim cevap için, yaz olduğu için kış ürünleri bulunmuyor pekzor biryerden sordun .
alt üst takım ve tulumları bir sayarsak 15 takım var sanırım .benim 4-5 takımı hediye geldi şimdiden .heves edip almış arkadaşlar .
iç çıtçıtlı ve alt patikli 10 ar tane vardır .
evler sıcak ama bebek çabuk üşütür alttan ayaksız yada ayaklı patikte giydirsek üzerine bir kat daha giydirilir .erkek bebek çok sıcak tutulmaz derler o yüzden çok kestiremiyorumda açıkcası .
birde bende kurutma makinesi var çok çabuk kirlendiğindede yıka kurut 2 saatte biter .artık almam inşallah .0-3 aydan 6-9 aya geçiş kiloya bağlı çok çabukta olabiliyor o yüzden ileri aylara alıp biriktirmiyorum .
teşekkür ediyorumBenim kayinvalidem aciyarak severdi. Vah vah vah kadersiz yavrum sütsüz aç kaldı diye severdi. Daha dogum yapali 1 hafta olmuştu. Psikolojim bozuldu. Çok uzuldum. Birazda sütüm o yuzden kesildi
En az 5 takım olsun. Ben 40 cikana kadar alttan yandan citcitli badi ve bir tane sadece alta pijama giydirdim. Uzerine alt ust bir takim giydi.kirkindan sonra altta sadece citcitli badi uzerine pijamasini yada tulum giydi. Uykudan uyandiginda yada biraz serin olsa yelek giydirdim. Evin sıcaklığını 22-23 derece uzerine hic cikarmadim. Tavsiyem kat kat giydirip sicaga alistirmaman. Oyle buyuyen bebekler uflesen hasta oluyor. Benim kizim 1 yıl hic hasta olmadi. Soguga dayanıklı oldu.
En az 5 takimi olsun. Cok cabuk kirletiyorlar. Kusuyor,her altini acısında isiyorlarbirde kış gunu ha diyince yikanmiyor.
Bende bu listeyi gorunce kafam karisti. Ayni yas hesaplamasina dondu kimisi 1 yas buyuterek soyler yaben 29+2 yim normalde , telefon uygulaması son 2 haftadır 7 aylık diyor bu listeye göre daha yeni 6. ayın son haftasındayım . hiç birşey anlamadım .ben doğuma meraklı gibi olmasın diye 7. ayın içindeyim diyorum .zaten soruyorlar hep aynı şeyi diyorum .bu seferde kadın bi doğuramadı diyecekler
Puset yeterli oluyor. Gerek duymadim o yuzden almadim. Ama alacam diyorsan besik değil de ana kucağı alabilirsin.Kizlar yatak odama 60 120 cm besik aldim. Ama oturma odasinda yada ben mutfakta iken bebeğin yatabilecegi besik yada portatif yatak düşünüyorum. Sizler aldinizmi neler aldiniz
bizde şu an sadece anne yanı yatak var. chicco next2me eşimin arkadaşı verdi 4-5 aylık olana kadar onu kullanıcaz. salon ve oturma odası için de joie'nin ana kucağını verecek aynı kişi. bebek doğduktan sonra ihtiyaç olursa ekstra bir şeye o zaman alıcaz. şimdi evi doldurmayalım dedik nasıl olsa sipariş verince 1-2 güne geliyor.Kizlar yatak odama 60 120 cm besik aldim. Ama oturma odasinda yada ben mutfakta iken bebeğin yatabilecegi besik yada portatif yatak düşünüyorum. Sizler aldinizmi neler aldiniz
Geçmiş olsun. Hamileyken nasıl oldu ameliyat.Merhaba Ekim anneleri
yeni üye sayılırım. Doğum Kasım gösteriyor ama geçen hafta apandisit ameliyatı geçirdim. Yeni iyileşiyorum. Zor bir hafta geçirdim. Sezeryan olmam gerekiyor. Ekim annesi olacağım muhtemelen ben de.
Geçmiş olsun. Hamileyken nasıl oldu ameliyat.
Bebislerinizin kiyafetlerini yikayip ütülediniz mi hanimlar? Besik filan kurdurdunuz mu? Ben henuz yikamadim utulemedim hastane cantasinida hazirlamadm. Bayramdan sonra yani 32.haftamda yapmayi düşünüyordum gec mi kalmis oluyoruz? Sanki hazırlayan arkadaslarin yorumlarini okudum gibi. Ben daha kendime pijama filan almadim. Bebegin camasirlarini yikamak icin deterjanda yarin yada ctesi almayi dusunuyorum. Suan 29+2 yiz
İlk gebelikte karnimda çok çatlağım olmuştu zamanla söndü. Şimdi karnım büyüyünce eski çatlaklar ortaya çıktı bende. Ama rengi soluk. Demek ki yeni çatlağım yok diye teselli ediyorum kendimi yeni olsa kırmızı çatlardi. Halbuki karnım zaten harita gibi yenisi eklendi çok bişey farketmez herhalde
Kızlar bende yarın 27 olcam. Bendede 75gr yüklemede 2.saat 110 çıktı ama 1. Saat baktırmadım parmaktan 200 240 lara çıkıyor diyet yapıyorum. Hatta endokronoloji doktoru bana 7 gün yaz kaç çıktığını dedi ona göre insüline bike başlayabilir ama ben sıkı diyetle çözdüm işi 1.saat 140ın altında tutuyorum 2 gündür... Tatlı yok ekmek her öğün bir dilim kızaetma meyve yok
Bu arada asıl bir sorunum var bu saatte girdim sizlere sorayım diye benim vebek ilk harwketten beri hepkasıklarımın altında ortada hareket ediyor idrar kesesine yakın. Ve ben sürekli tuvaletteyim. Hatta oturup kalkarken idrar kaçırıyorum. Çok kötü durumdayım çamaşırım ıslanıyor hep siz böyle bişey yaşıyormusunuz hareket ettikçe tuv. Geliyor. Birde kabızlık sorunum var ve ben şeker diyetinden ötürü son derece bağırsak dostu şeyler yediğim halde kabız oluyorum demir hapından şüphelendim birde bebek bağırsağada baskımı yapıyor acaba... Sizler böyle şeyler yaşıyormusunuz erken doğumdan çok korkuyorum
Kızlar nevresim dikmek için aldım. Çarşaf ve yastığı düz renk,nevresimi desenli olacak. Nasıl sizce?
Eki Görüntüle 2292640
şimdi lcw'den birkaç zıbın takım falan alıcam sizce 0-1 ay kaç tane almalıyım? 1-3 kaç tane almalıyım?zor biryerden sordun .
alt üst takım ve tulumları bir sayarsak 15 takım var sanırım .benim 4-5 takımı hediye geldi şimdiden .heves edip almış arkadaşlar .
iç çıtçıtlı ve alt patikli 10 ar tane vardır .
evler sıcak ama bebek çabuk üşütür alttan ayaksız yada ayaklı patikte giydirsek üzerine bir kat daha giydirilir .erkek bebek çok sıcak tutulmaz derler o yüzden çok kestiremiyorumda açıkcası .
birde bende kurutma makinesi var çok çabuk kirlendiğindede yıka kurut 2 saatte biter .artık almam inşallah .0-3 aydan 6-9 aya geçiş kiloya bağlı çok çabukta olabiliyor o yüzden ileri aylara alıp biriktirmiyorum .
sağ tarafımda bir ağrıyla uyandım. Gaz sancısı veya başka bişeye benzemiyordu. Kadın doğum doktoruma gittim hemen. O beni genel cerrahi doktoruna gönderdi. Doktor gerçekten uzman, eliyle bastırdı anladı hemen. Ben , narkozun bebeğe zararı var mı diye sordum. Doktor, anne karnındaki bebekleri ameliyat ediyorlar artık merak etme dedi.
Ultrasona radyoloji doktoruna gönderdi. Hamilelikte organların yeri değiştiği için her zaman görülemiyormuş ama benim apandisit görüldü. Doktor sınırda ameliyat lazım dedi. Hamilelerde kapalı ameliyat da olmuyormuş. Genel anestezi ile ameliyata aldılar . Anestezi doktoru bebeğe anestezi geçmedi merak etme dedi. İlk gün çok ağrım oldu. Ertesi gün ultrasonda bebeğe takerar baktık doktor sağlıklı herşey yolunda dedi. Şimdi antibiyotik ağrı kesici vitaminler ... Allah kimsenin başına vermesin zor bir şeymiş.
olursa güzel olur ama olmazsa suni sancı falan girmem o topla .hayırlısı olsun inşallah .Kriterini bilmiyorum ama ikinci doğum ile ilki arasında belli zaman geçince normal oluyor diye biliyorum cnm. Hayırlısı ❤
teşekkür ederim cevap için, yaz olduğu için kış ürünleri bulunmuyor pek
nacizane tavsiyem hep bebeği yanınızda taşımayın bir 4-5 aylık olunca bu sefer huzursuzlanıyor hep sizi görmek istiyor .göremeyince başlıyor ağlamaya çok numaracılar çook .salıncak tarzı olanlardan var bende ama onuda koltuk üstünde yatmasın diye kullanıcam hep yanımda olup görmesin beni bu sefer kendi kendine oyalanamıyor oda oda beraber geziyorsun .Kizlar yatak odama 60 120 cm besik aldim. Ama oturma odasinda yada ben mutfakta iken bebeğin yatabilecegi besik yada portatif yatak düşünüyorum. Sizler aldinizmi neler aldiniz
Merhaba Ekim anneleri
yeni üye sayılırım. Doğum Kasım gösteriyor ama geçen hafta apandisit ameliyatı geçirdim. Yeni iyileşiyorum. Zor bir hafta geçirdim. Sezeryan olmam gerekiyor. Ekim annesi olacağım muhtemelen ben de.
Çok geçmiş olsun. BEBeğini sağlıcakla kucağına alırsın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?