Hiç bozulmasın cnm. Annen başında olduğu için bir kere daha şükret çocuklarına nasıl sahip çıkacağını da sana ogreticek tek kişi annen olucak. Çok benzer şeyleri yasadm. Bende olumsuza üzülmek yerine annemin basimda oluşuna sukrettim. Allah sağlıklı uzun ömürler versin annelerimize.kızlar sizlerden bazıları kıyafetleri yıkayıp ütülemiş ben de görünce nolur nolmaz diye eve gelince bebeğin kıyafetlerini yıkadım, mutlu mutlu fotosunu atıyorum aile grubuna kayınvalidem “ne gerek var sanki bayramdan sonra doğum yapacaksın yine kirlenecek” yazmış.annemlerin grubuna gönderdiğimde kendi annem de ütülemekle uğraşma ben yarın gelir ütülerim dedi. yine anne farkını anladım yanii. ayrıca belki erken doğum yapıcam nerden biliyoruz? kıyafetler hazır olmasa keşke hazırlasaydın derlerdi eminim... akşam akşam moralim bozuldu
Canım ne takıyorsun, ben böyle istiyorum yazsaydın... Kimseden hayır yok, agırlasmadan yapmak en iyisi. Ben bugun olanların hardolabını oyuncaklarını ve kıtaplıgı ı düzenleyip temizledim... Yarın Kendı gardolabımı düzenleyecehıö. Bebek ıcın 5 li cekme eli dolabı boşaltacagım.. Sılecegım.. Evdeki tum dolap ıclerını haledecegım. Yarın Kendı odamla banyo dolap ıclerını halletaem benden iyisi yok. Sonraki günler yıkamaya baslıcam. Olanlardan kalan güzel seyleri ccıkardım hepsını yıkatıp utıleyıp bohca yapıp hurca koycam. Cunku bende 2 tane canavar var cekmecwlerı bozarlar. Doguma yakın koycam. Güya annem gelmişti bana yardım eder diyordum 4 gün kaldı gıttı. 2 gunu hafta sonuydu gezdirdik.. 2 gunde de ne olacak. Bır de onun demesi lazım ben anne sunu yap diyemem... Bende yavas yavas dolap ıclerını halledeyim ki EYLUL 15 gıbı koltukları yıkatcaö halıları vercem sonrada kadını toplu alCam ama gelen kadın dolap ıclerını ugrasmıyor. Eşim de kızıyor zaten gelen olcak ev gene batacak. Ugrasma dıyor ama bebek dogduktan sonra nerede dolap ıcı ywrlestırmek... O yuzden yavas yavas yapıyorum allahtan kışlıkları bıttı... Halsiz ve uykusu olan arkadaslar vitamin ilacını ı sorun drunuza. Ben ilkinde hep elevıt decevıt kullanırdım hep yorgundum... Sımdı duosvıt kullanıyorum zımba gibiyim... Eczacıya sordum cunku pahalı. Dedıkı decevıtin ocondekılerın en az 3 katı fazla... O yuzden ne sac dokulmem ne halsizlik ne uyku halım var
Allah yardımcın olsun cnm bı saat iş yaparsan yarm saat ara ver cnm. Oğlanlar yardimci olmaz mı hiç ellerine ufak tefek iş versen. Tabi bütün işler anneye bakıyor ama.Ben kendimi yazsam acirsnz herhal
Yeni tasindm bi suru esyam acikta kaldi banyo mutfak her tarafa dolap aldim bekliyorm ki esyalari yerlestireyim
Bi odam depo gibi
2 oglm var onlara oda almam lazim odalari gardroplari yok
Simdiye kadar bnm yatak odama sigdriyodm ama bebegin esyalarini sgdracak yer yok artik
Yeni tasindgm icin yapilacak alinacak o kadar cok sey varki nasil ustesinden gelcm bilemiyorm bi de 3 erkek yemk camasr bulask
Simdi bi de kişlik aldrdm esime domates patlican biber fasulye ve bunlarida yarin halletmem lazim
Hem annme hem kendime yapicam
Yani zavalli bebisime daha sira gelemedi ama gelecek ins
Emzirme atleti çok kullandım bende belin açılmadan emzirme saglaniyor. Normal atlet kullaninca üstten acsan atlet esneyip bozuluyor alttan acsan belini usutuyor insan. En güzeli emzirme atleti. Ben iki üç aydır giyiyorum hatta. Yeni aldiklarimi açmadım doğumda yeni kalsın diye. İlk oğlumdan kalanlari giyiyorum şuanGünaydın kızlar, ilk lohusalığımda çok memnun kalarak kullandığım emzirme atletinden aldım tekrar. Buraya da eklemek istedim
Dış çıkarma dönemi çok zor inşallah kolay atlatir preses. Yardımcı bende son zaman alicam ama her işi veremezsin ki. Mutfağı annem geldi temizledi. Halılar yikamaya gitcek koltuklari eşim yikicak. Kadın gelip duvarlar camlar kapilar avizeler dip köşe yapar anca. Öbür türlü bütün işleri yaptirsam en az bı milyar tutar yani.Valla banada kimsenin hayrı yok. Herkes sadece kadın al diyosanki benim aklım yok. Kadın alcam zaten ama onun yapamayacağı bir sürü is var. Dün pazara
Gittim, fasulye yaptim dolaba attım. Yemektir bulaşıktır ben aksam pert. Birde kızım son azı dislerini çıkarıyor. (4 tane). Canı yanıyor dişten biraz ishal gibi birde pisik oldu. Yavrum huzursuz onla ugrasiyorum. Bugün buzdolabini ve mutfak dolaplarının bir kısmını sildim. Öyle senin gibi yavas yavas yapcam. Mutfak bitsin gardolap ayakkabilik. Sonra kızımın odası duzenlenecek. Bayram sonrasi bebegin kıyafetlerini yavas yavas yikar ütülerim. Bayan alana kadar hali koltuk perde hal etmem lazim. Is bitmiyor ki. Herkesde bir akıl vermece 1 kiside yardim edeyim demiyor. Bebegin kafasi aşağıda baski yapiyor ağrı yapiyor
Açlık tokluk normalse sıkıntı yoktur canımSaglik ocaginda olculen seker iyi cikiyo
Seker yuklemeside yaptrmadm
Bilemiyormki
Aynen canım büyük beden bayağı büyükYok kuzum henüz almadım sadece aklımda yani oyüzden sordum söylenene göre büyük boy 50 bedene falan denk geliyomuş sanırım bende orta boy alırım
Çamaşır deterjanı baby meme sabun tozu aldım. Biberon ve emzikleri ben her gün karbonatlı suda kaynatıp içme suyu ile durulardim benm içime öyle sindi.Günaydın kızlar çamaşır deterjanı ve biberon temizleyicisi olarak ne düşünüyorsunuz kafam çok karışık mühendisoğlunu takip ediyorum insanların yorumlar bir iyi bir kötü yönde oluyorBabys green deterjan ve biberon temizleyicisinde karar kıldım gibi ama hala emin değilim
Oda mantıklı canım karbonatta aklımda bulunsun sabun tozu işe yarıyor mu oda beğenilenler listesindeÇamaşır deterjanı baby meme sabun tozu aldım. Biberon ve emzikleri ben her gün karbonatlı suda kaynatıp içme suyu ile durulardim benm içime öyle sindi.
Neden erken olsun canım aşağı yukarı zamanları zaten dolabın içinde duracaklarkızlar ben bebeğin kıyafetlerini yıkayıp ütüleyip yerleştireyim diyorum bu bayram tatilinde. hastane için çantaları da o ara hazırlarım diye düşündüm hazır vaktim varken. 32. hafta oluyor. erken mi olur acaba?
Canım en azından günde 1 tane içmelisin akşamları yatmadan önce önerdi doktorum gece rahat etmem açısından bir de maden suyu 2 tane değil onuda sabah öğle gibi 1 tane içersin daha iyi olur ben öyle yapıyorum hatta tatilde 2 taneye çıkarayım mı magnezyumu doktoruma soracağımKızlar sabah akşam magnezyum vermişti doktor ama bağırsaklarım mahvoldu ya böyle bir sancı olamaz geçen gün iki büklüm kaldım yere çöktüm çovupuma bi şey oldu sandım
Sabah akşam maden suyu içmeye karar verdim bugün. Birini içtim sabah. Birazdan da birini içerim. Umarım işe yarar.
İçsem bağırsaklarım mahvoldu içmesem karnım kasılmaktan bir hal oluyor. İnşallah maden suyu işe yarar
Yataşın bebek yatağını aldım canım onu önerdi satıcı farklı bir şey aramadım rahat bir yatak geldi yataşın her ürününü beğeniyorumKızlar iyi akşamlar. Beşik yatağı konusunda kafam çok karıştı. Alırken neye dikkat ettiniz? Hangi markanın yatağını aldınız?
Canım dolabın içinde giyilmiyor niye kirlensin ki hem bir şey olsa sen yıkayacaksın yine ahh ne varsa anneler de varkızlar sizlerden bazıları kıyafetleri yıkayıp ütülemiş ben de görünce nolur nolmaz diye eve gelince bebeğin kıyafetlerini yıkadım, mutlu mutlu fotosunu atıyorum aile grubuna kayınvalidem “ne gerek var sanki bayramdan sonra doğum yapacaksın yine kirlenecek” yazmış.annemlerin grubuna gönderdiğimde kendi annem de ütülemekle uğraşma ben yarın gelir ütülerim dedi. yine anne farkını anladım yanii. ayrıca belki erken doğum yapıcam nerden biliyoruz? kıyafetler hazır olmasa keşke hazırlasaydın derlerdi eminim... akşam akşam moralim bozuldu
Canım emzirme atleti mi önerirsin bende sütyen düşünmüştümGünaydın kızlar, ilk lohusalığımda çok memnun kalarak kullandığım emzirme atletinden aldım tekrar. Buraya da eklemek istedim
Sabun tozunun yorumlari iyi diye aldım bende denemedim daha. Kıyafetleri ABC bebek sıvı deterjan i ile yikadm oda güzelOda mantıklı canım karbonatta aklımda bulunsun sabun tozu işe yarıyor mu oda beğenilenler listesinde
Sertleştirdiği yazıyor canım dene bakalım çok memnun kalanda olmuşSabun tozunun yorumlari iyi diye aldım bende denemedim daha. Kıyafetleri ABC bebek sıvı deterjan i ile yikadm oda güzel
Yeter kiz daha nolcak
genc odasini da simdiden bi alsan mi acep
Için rahat eder
Günaydın kızlar çamaşır deterjanı ve biberon temizleyicisi olarak ne düşünüyorsunuz kafam çok karışık mühendisoğlunu takip ediyorum insanların yorumlar bir iyi bir kötü yönde oluyorBabys green deterjan ve biberon temizleyicisinde karar kıldım gibi ama hala emin değilim
Görür canım onuda gördüm ama yıkamadan direk öyle kullanılıyor mu bilemedim araştıracağımCamasir deterjanini bilmiyorm ama bana biri biberon emzik steril aleti verdi.. Nasil kullaniliyo bilmiyorum ama işimi görür sanrm
İçini rahat tut canım psikolojik olarak görmüşsündür hayır olsun inşallah rahatsızsın ya ondan etkleniyorsunAy kızlar.. Dün sabah çıkardım demiştim.. Bu sabah 5 gibi uyaniktim.. Midem kötü olmasn diye seftali yedim bi tane.. Ama bi öksürük tuttu beni.. Kokular mahvediyor ya beni.. Niye bilmiyorm hersey koktu sabah burnuma.. Oksure oksure en sonunda yine kustum... Ama zehir kustum.. Midemde afedersiniz tükürük bile kalmamistirdemin kalktm agzim zehir gibi uykumda da çok kötü ruyalar gördüm.. Eymene kötü bisey olcakmis gibi sanki içim hiç rahat değil
Görür canım onuda gördüm ama yıkamadan direk öyle kullanılıyor mu bilemedim araştıracağım
İçini rahat tut canım psikolojik olarak görmüşsündür hayır olsun inşallah rahatsızsın ya ondan etkleniyorsun
Canim buna mi uzuluyorsun hic uzulme. Annesi degil misin istersen 5 ay onceden yikarsin. Kirlenince gelip kendisi mi yikayacak sanki? Yine yikayacak olan sensin. Anne gibisi yok gercekten. Benimki de bin turlu bebek hazirligi yapiyor bir yandan diger yandan da yikamaya dahi gelmek istiyor kiyafetleri utulemeyi gectim. Hepimizin icinde bir mutluluk heves var. O minik kiyafetleri bin kez yikayip utuleyebiliriz gucumuz olduktan sonra
Aman hiç bozmayin morelinizi . Ben ne yapsam daha erken diyodu her iki tarafda şimdi iki ay kaldı diyince ay gelmiş ya diyorlar. Bir de çok büyük değil karnım ama bana çok ağır geliyo tabi. Dışardan bakınca dogumuma daha çok var diye düşünüyorlar sanırım diyorum kendime.
Bugün annem aradı bebeğin yatağını yorganını yastığını falan yapmış bi hevesle aradı. Kv de sağ olsun o da eşime para gönderiyor siz kendi zevkinize göre alın diye. Anlayislilar ama bana da daha erken diyince sinirleniyorum . Ben de bayramdan sonra yıkayıp sadece hastane çıkışlarını utulicem . Çok küçük ufak tefek şeyler kaldı benim
Bir iki tane daha yelek
Burun aspiratöru ( ebem ilk üç ay burun aspiratöru kullanmayın dedi eğitimde)
Hiç morelinizi bozmayın az önce ben de bizimkiler hiç mi dogurmadj bu çocukları nereden aldılar da hiç anlamiyolar bdiyodum
Canım ne takıyorsun, ben böyle istiyorum yazsaydın... Kimseden hayır yok, agırlasmadan yapmak en iyisi. Ben bugun olanların hardolabını oyuncaklarını ve kıtaplıgı ı düzenleyip temizledim... Yarın Kendı gardolabımı düzenleyecehıö. Bebek ıcın 5 li cekme eli dolabı boşaltacagım.. Sılecegım.. Evdeki tum dolap ıclerını haledecegım. Yarın Kendı odamla banyo dolap ıclerını halletaem benden iyisi yok. Sonraki günler yıkamaya baslıcam. Olanlardan kalan güzel seyleri ccıkardım hepsını yıkatıp utıleyıp bohca yapıp hurca koycam. Cunku bende 2 tane canavar var cekmecwlerı bozarlar. Doguma yakın koycam. Güya annem gelmişti bana yardım eder diyordum 4 gün kaldı gıttı. 2 gunu hafta sonuydu gezdirdik.. 2 gunde de ne olacak. Bır de onun demesi lazım ben anne sunu yap diyemem... Bende yavas yavas dolap ıclerını halledeyim ki EYLUL 15 gıbı koltukları yıkatcaö halıları vercem sonrada kadını toplu alCam ama gelen kadın dolap ıclerını ugrasmıyor. Eşim de kızıyor zaten gelen olcak ev gene batacak. Ugrasma dıyor ama bebek dogduktan sonra nerede dolap ıcı ywrlestırmek... O yuzden yavas yavas yapıyorum allahtan kışlıkları bıttı... Halsiz ve uykusu olan arkadaslar vitamin ilacını ı sorun drunuza. Ben ilkinde hep elevıt decevıt kullanırdım hep yorgundum... Sımdı duosvıt kullanıyorum zımba gibiyim... Eczacıya sordum cunku pahalı. Dedıkı decevıtin ocondekılerın en az 3 katı fazla... O yuzden ne sac dokulmem ne halsizlik ne uyku halım var
Hiç bozulmasın cnm. Annen başında olduğu için bir kere daha şükret çocuklarına nasıl sahip çıkacağını da sana ogreticek tek kişi annen olucak. Çok benzer şeyleri yasadm. Bende olumsuza üzülmek yerine annemin basimda oluşuna sukrettim. Allah sağlıklı uzun ömürler versin annelerimize.
Teşekkürler kızlar burası iyi ki var,bizi bizden başka anlayan yokmuş onu anladımCanım dolabın içinde giyilmiyor niye kirlensin ki hem bir şey olsa sen yıkayacaksın yine ahh ne varsa anneler de varBenim annemde öyle yapma sakın gelelim beraber yaparız diyor kız kardeşim Eylül de doğum yapacak nasipse onunkileri gçen gün hallettiler bayram sonrası da inşallah benimkini halledeceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?