2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Selam kızlar
Doğum yapan arkadaşlar herseye cabuk sinirleniyormusunuz? Yoks ben mi cok asabi oldum. Birde kan ilaci ve vitamine devam ediyormusunuz
Ilk haftada vardı ama geçti şimdi sadece bazen acayip duygusallasiyorum ilaçları bıraktım hamilelikte de çok düzenli kullandığım söylenemezdi gerçi
Kızlar nasılsınız nasıl gidiyor 3 kişi kalmış grupta doğumu bekleyen İnşallah sizde sağlıcakla alırsınız bebeşlerinizi kucağınıza 🤗 kaç gündür giremiyorum bebeğimle ilgilenmekten annem cumartesi gidiyor bebeğim 20 günlük olacak İnşallah tek bakabilirim çok korkuyorum :KK43: kızım sadece mama ile besliyorum sütüm hiç yok humana denedim labtamil denedim hoşaf türlü türlü taraifler ama yok malesef gün bdyunca sağdım bugun 15 cc çıktı :KK43: Doğumdan sonra çok ağlattılar beni o yüzden mi kesildi sütüm bilimyorum Rabbim kızıma anne sütünden yana rızkını az vermiş diyip avutuyorum kendimi ama çok üzülüyorum :KK43:
Stres den uzak dur bi de annen evdeyken çık dışarı hava al biraz dolan iyi gelecektir. Benim annem de 20 sinden sonra gitti bakabilir miyim falan derken sanki hazırmışım gibi hiç zorlanmadım annelik yükleniyor bi anda

25 günlük oldu anne sütü ile besliyorum çok şükür mamaya hiç ihtiyacımız olmadı doğum kilosu 2900 du bir hafta sonra 3250 olmuştu şuan 4 u geçmiştir diye düşünüyorum tarttirmadim

1 aylik kontrolde getir dedi doktor bana 6 ekim de doğdu 6 kasımda hem aylık kontrol hem kalça testi hem de sağlık ocağı çağırdı aşısı yapılacak
Massallah iyi almis kili bizde 2900 dogduk ama suan 3300 falandir herkes zayif diyor 😅 kac saatte bi emziriyorsun

Kızlar nasılsınız nasıl gidiyor 3 kişi kalmış grupta doğumu bekleyen İnşallah sizde sağlıcakla alırsınız bebeşlerinizi kucağınıza 🤗 kaç gündür giremiyorum bebeğimle ilgilenmekten annem cumartesi gidiyor bebeğim 20 günlük olacak İnşallah tek bakabilirim çok korkuyorum :( kızım sadece mama ile besliyorum sütüm hiç yok humana denedim labtamil denedim hoşaf türlü türlü taraifler ama yok malesef gün bdyunca sağdım bugun 15 cc çıktı :( Doğumdan sonra çok ağlattılar beni o yüzden mi kesildi sütüm bilimyorum Rabbim kızıma anne sütünden yana rızkını az vermiş diyip avutuyorum kendimi ama çok üzülüyorum :(
Hemen pes etme canim artirabilirsin dereitu yesil uzum ye ben faydasini gordum ayrica milk tea naturpy ben cok faydasini gordum iki uc saatte gogusler dolmaya basladi ama moral ve uykusuzlukta onemli sen biraz dikkat et gelir su aralar azalmanin ve artmanin zamaniymis annem surekli yemene dikkat et diye uyariyor

Pazartesi günü sabahtan bir sancı yokluyordu ama ihtimal vermemiştim. Öğlen 15 dk kadar uyumuşum. Uyandım hiç halim yok. Acayip bir gaz sancısı var. Dışarı çıktık avm'ye gittik. Yemek yiyeceğiz Allah'ım bir gaz sancısı var ki sormayın. Azıcık yemek sonra dolanma derken karnım ağrıyor baya eşim dedi sen iyi değilsin gaz olduğuna emin misin rengin falan da atti eve gidelim diye.
Eve geliş yolunda baya baya siddetlenmeye başladı sancı ama hala gazdır ya 38+6'da mi doğacak 40'ı bekler diyorum. Trafikkk yoğun eve gelemiyoruz. Dk tutalim dedik 11 dk'da bir sancı.
Eşime diyorum bu kadar düzenli gaz sancısı olabilir mi ki diye. Hastaneye gidelim diyor benim kucağımda öteki, yok ya dur bakalım diyorum.
Neyse benim sancı iyice şiddetlendi. Dakika falan görmüyor gözüm. Dedim ben kötüyüm azıcık yatayım. Annemlere haber verelim diyor eşim bir tuvalete gideyim hele dedim... Anammm nisan geldi.
Nişan ardından annemleri aradık
Doktoru aradım.
Annemlerin gelmesi epey sürdü trafik varmış. Bu sırada sancı sıklaştı. 5 dk'ya sonra 4 dk'ya düştü. Yola çıktık. Trafik. Hastaneye girdiğimde 3 dk da bir sancı vardı. Hastanenin bahçesinde resmen kivrandim. Hemen doktor kontrol etti 8cm ile hastaneye yarışın yapıldı. Yaklaşık iki saat daha şiddetli sancı sonrası suyumu patlattı ve ikinmaya geçtik. Tam hatırlayamıyorum ama yarım saat de bu aşama sürdü sonra doğumhane sonra bebek :)
Yine büyükçe bir epizyom oldu. Zira bebek iriydi eski epizyo yırtılmasın diye aynı şekilde kesi atıldı. Dikiş ağrım var ama ilk dogumda üç gün yemek yiyememis üç gün uyuyamamis ve 22 saat sancı ardından dogurabilmiatim. Tukenmistim. Bunda hareketli olmanın avantajını yaşadım. İlkinde son 5 saat nst'ye bağlı yattım. Bu kez doğum asistanı yatırmadı kalk yürü dedi.
İlkinde doktorum dogumhaneye alınırken gelmişti. Bu kez gelemedi ama doğum ekibi çok iyiydi.
Allah'a şükürler olsun 28 Ekim 20.30'da kavuştuk. 🥰
Allah anali babali buyutsun cnm kasim beklerken ekim annesi olduk bende bugun taburcu olcam bebegimi alip almiycagim beli olacak cikis yaparken insallah alirim kuzumu uyukusuz gecelerim olur senin bebegin kac kilo dogdu

Selam kızlar
Doğum yapan arkadaşlar herseye cabuk sinirleniyormusunuz? Yoks ben mi cok asabi oldum. Birde kan ilaci ve vitamine devam ediyormusunuz
Al bendende o kadar 10 yasindaki kızın yaptığı herşey batıyor bana babamiz da agzini açmaya korkar oldu .babayi gectimde kizima kizip duruyorum sonrada üzülüyorum.
Kızlar benim ufak bebe çok şükür 3 günlük oldu neredeyse. Fakat sorunumuz şu ki bu bebe zıplıyor. Hani korkup kendini uyandırma gibi değil. Sıçrama değil bildiğiniz hopluyor. Arkadaşın eşi dr ona sordum. İrkilme de olabilir bir nöbet de geçiriyor olabilir eeg çekilmeli, yarın ilk iş doktora götür dedi. Canım sıkkın dua edin bize bir şey çıkmasın

İlkilmemi hoplamami ayirt edebilmek için telefonunu ucus moduna alip kamerasıni aç uyutken takip etmyoksa dr a nasil tam tarif edeceksin.eeg ye gerek varmi bence görsün öyle karar versin.bosuna stres olmasin bebekte.
Kızlar nasılsınız nasıl gidiyor 3 kişi kalmış grupta doğumu bekleyen İnşallah sizde sağlıcakla alırsınız bebeşlerinizi kucağınıza 🤗 kaç gündür giremiyorum bebeğimle ilgilenmekten annem cumartesi gidiyor bebeğim 20 günlük olacak İnşallah tek bakabilirim çok korkuyorum :KK43: kızım sadece mama ile besliyorum sütüm hiç yok humana denedim labtamil denedim hoşaf türlü türlü taraifler ama yok malesef gün bdyunca sağdım bugun 15 cc çıktı :KK43: Doğumdan sonra çok ağlattılar beni o yüzden mi kesildi sütüm bilimyorum Rabbim kızıma anne sütünden yana rızkını az vermiş diyip avutuyorum kendimi ama çok üzülüyorum :KK43:
Şükür sagliklisin ve yanindasin bu onun için çok büyük bir nimet.bardagin dolu tarafından bakmak lazim.sagmak değil de bebeğin memeyi agzina almasi sütü getiriyor sen yine denemeyi birakma.ilerde olmazsada cok denedim olmadi dersin ki inşallah iyiki denemisim sütüm artti yazarsin.
Ek gıda da kademeli yoğurt süte gececegiz ya o zaman unutma ki nasip olursa yine yazarim keçi sütü kullanırsın.benim kizimda sütüm yoktu oda mama çocuğu oldu ama keçi sütü ile eksiğini elimizden geldigince yerine koyduk .
Allah anali babali buyutsun cnm kasim beklerken ekim annesi olduk bende bugun taburcu olcam bebegimi alip almiycagim beli olacak cikis yaparken insallah alirim kuzumu uyukusuz gecelerim olur senin bebegin kac kilo dogdu
Hayırlı Olsun sağlıkla anali babalı büyüsün.
Haftan normal aslinda başka birseymi var niye vermeyebilirler dedin.

Gelmedi sancım kızlar el mahkum korkuyorum ama Rabbim yardım edecektir İnşaAllah
kismet cnm bnde suan hastane yolundayım sancim var artmıyor bir türlü bn kontrole gidiyorm bakalm bana ne diyecek . belki bni de yatirir nst durumuna gore sanci yetersizse suni dusunebilirim cunku bebek orda sanci çektikçe sıkıntıya giriyor bebek iyi olsun yeter suni faln hepsi gelir geçer yeterki sağlıkla doğsunlar sende içini rahat tut . :)

canim cok hareket etmedim tek gitme bisi olur dedi esim kendide eşlik edemedi yürüyüşe merdiven çıktım ama oda çok ose yaramadı demek çömel kalk ta yapıyorum. mesela bi yapmaya 10 yapıyorsam 2 3 saat sonra 10 tane daha yapıyorum arka arkaya fazla yapamıyorum. cocuk cok asiri indi asagida oturamiyorum bile koltukta genelde pilatestopunda oturuyorum veya uzaniyorum
Allah kolaylık versin 🙏🏻
Sinir ilk hafta sanki daha çoktu, abimi evden kovdum mesela Allah’tan farkında durumların da hiç bişey olmamış gibi davrandı sağolsun.. doktorum verdiğim antibiyotik bitince elinde kalan kan, vitamin ne varsa hepsini bitir dedi bana; antibiyotikle de içilirmiş de mideni zorlama demişti
Ben kan demir ,d vs hiç birini kullanmıyorum çünkü demir gurubu ilaçların hepsi aşırı kabızlık yapıyo malum fazla dikisim var korkuyorum.
Sinir durumu ilk zamanlar daha fazlaydı şimdi ara ara gelip gidiyo

rint rint inşallah hiçbişeyciği yoktur yavrucuğunun, hayırlı haberlerle gel

Birmucize20192024 Birmucize20192024 sen kendini üzme yeter, elinden geleni yapıyosundur zaten biraz daha sabır arkadaşların dediği gibi her seferinde dene üçtür beştir emsin oraları inşallah artırır, yanında da uyku ve bol su olur Allahın izniyle

B Busebusra06 dualarımız seninle inşallah, benim sancım bunlar diye düşün ve bittiğinde bitecek hiç kalmayacak fikrini kendine hatırlat. Sağlıkla gelsin bebişin❤️

Allah kolaylık versin 🙏🏻

Ben kan demir ,d vs hiç birini kullanmıyorum çünkü demir gurubu ilaçların hepsi aşırı kabızlık yapıyo malum fazla dikisim var korkuyorum.
Sinir durumu ilk zamanlar daha fazlaydı şimdi ara ara gelip gidiyo
Ben de hala korkudan çok katı beslenmiyorum, üç beş gün oldu başlayalı kan ilacına sanki hamilelikteki kadar kötü yapmadı şu an için ama belli olmaz tabi, ben değer düşer de daha depresif olurum korkusuyla içiyorum valla

Benim bebegim 3360gr dogdu. En son 3500gr olmustu. 14 gunluk şuan. Anne sütü ve gunde 1 kez mama veriyorum.

2. Ayda yapiliyor diye hatirliyorum
Bizim doktor da 2.ay dedi ama ben kalmaktan korktuğum için emin olmak istiyorum.
25 günlük oldu anne sütü ile besliyorum çok şükür mamaya hiç ihtiyacımız olmadı doğum kilosu 2900 du bir hafta sonra 3250 olmuştu şuan 4 u geçmiştir diye düşünüyorum tarttirmadim

1 aylik kontrolde getir dedi doktor bana 6 ekim de doğdu 6 kasımda hem aylık kontrol hem kalça testi hem de sağlık ocağı çağırdı aşısı yapılacak
Bende pazartesi günü götürdüm aylık kontrole doltor 2.ayda test yapılsın kalçası o zaman tam oturuyormuş dedi. Bu doktorlar neden böyle yaa her biri farklı birsey söylüyor🤔

Ben de hala korkudan çok katı beslenmiyorum, üç beş gün oldu başlayalı kan ilacına sanki hamilelikteki kadar kötü yapmadı şu an için ama belli olmaz tabi, ben değer düşer de daha depresif olurum korkusuyla içiyorum valla
Ben de beslenmeme çok dikkat ediyorum . Bana hap yaramıyo zaten daha önce de doktorum ferinjekt diye bi serumla takviye yaptı ancak fayda etti. Bugün kontrolum var doktora soylicem yine versin diye.

2.ayda goturmek gerekiyo diye biliorm.. Yarin sabah devlete gitcem oradam randevu alamazsam ozelde yaptrcam.. Dünde 2.ay aşıları vurulduk😕beklemedeym ateş takibindeym😕
Aaa 2 ay oldumu doğum yapalı? Devlette randevu bulmak sıkıntılı mı direk almıyorlar mı? Sizede 2.ay demişse demek ki o zaman uygunmuş bende 2. ay kontrolunde testi yaptırırım artık. Canım 2. aşı niçin çok ağladımı bebeğin?

42.gune yani 20 Kasım a randevu aldim.40.gun sonrası usg cekiliyormus.
Kimyon kaynayip veriyorum şimdilik iyi geldi gibi .
Erken olmaz mı 42.gün doktor iki ay en ideali dedi kalçası tam oturuyormuş.
Kimyon da yaptık işe yaramadı bizde meryem hortu deniyelim dedik gazını çok iyi çıkartıyor ama sancısı devam etti yavrumun🥺

Al bendende o kadar 10 yasindaki kızın yaptığı herşey batıyor bana babamiz da agzini açmaya korkar oldu .babayi gectimde kizima kizip duruyorum sonrada üzülüyorum.

İlkilmemi hoplamami ayirt edebilmek için telefonunu ucus moduna alip kamerasıni aç uyutken takip etmyoksa dr a nasil tam tarif edeceksin.eeg ye gerek varmi bence görsün öyle karar versin.bosuna stres olmasin bebekte.

Şükür sagliklisin ve yanindasin bu onun için çok büyük bir nimet.bardagin dolu tarafından bakmak lazim.sagmak değil de bebeğin memeyi agzina almasi sütü getiriyor sen yine denemeyi birakma.ilerde olmazsada cok denedim olmadi dersin ki inşallah iyiki denemisim sütüm artti yazarsin.
Ek gıda da kademeli yoğurt süte gececegiz ya o zaman unutma ki nasip olursa yine yazarim keçi sütü kullanırsın.benim kizimda sütüm yoktu oda mama çocuğu oldu ama keçi sütü ile eksiğini elimizden geldigince yerine koyduk .

Hayırlı Olsun sağlıkla anali babalı büyüsün.
Haftan normal aslinda başka birseymi var niye vermeyebilirler dedin.
37 .6 dogdu 3440gr 50cm boyu var sezaryan sırasında su yutmuş cnm

Back
X