2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bi suru antibiyotige maruz kaldi..en son mastit olduğum icin yine antibiyotik etkisinde kaldi.. Hep ilac hep ilac.. Üzülüyorum.. Mutlaka ilac iccek ama sen beni anlarsn.. Premature olunca daha kötü hissediyorm.. Daha karışık.. Halbuki icse rahatlicak beni de kendinu de telef etmicek ama.. Tuhaf bi durum ışte😕

Anlamaz olur muyum.Bugun 40gunluk olduk ama haftanin 2 gunu mutlaka ya fakultedeyiz ya yogun bakimda kaldigindan prosedur geregi bir rutin kontrol.Rop muayenesi,hastanede yetmezmis gibi universitede yapilmasi istenen isitme testi .Topuk kani 3. Defadir aliniyor.Prematurelerde olurmus.Biyotinaz dusuklugu cikti ve su anda gozetim altinda.Her gun sabah aksam sutune biyotin hapi ilave ediyorum.Bizim is iki kat zor.Premature bakimi cidden zor.Gozunun icine bakiyosun.Ama fayda olacaksadan ziyade rahatlayacaksa ver bir sure.Doktor normal bebeklerde 3 ay sizde 4 ay surer dedi gaz.En azindan hafifletelim bence🤷‍♀️

Yaa bizede biogaia verdi.. Hala vermedim.. Hiç veresim gelmio.. Surekli ilaç vermk istemiyorum.. Ilerde sorun cikarsa cok uzulucem ama elim gitmio hiç😐 bi de biogaia kullananlar nasik veriosunuz.. Gunde ne kadar? Onu da bilmedgm için vermiorm birazda
Canım o ilaç olarak degerlendirilmiyo normalde bebeğin ve yetişkinlerin bağırsaklarında var olması gereken faydalı bakteriler var. Ben aldım biogaia ama bizimki hem gaz hem hazımsızlık olunca sık emzirmeden kaynaklı etki etmedi. Emzirmeyi düzene sokunca düzeldi. Normalde uzmanlar antibiyotik kullanımından 1.5-2 saat sonra kesinlikle bu tip faydalı bakteriler almak gerektiğini söylüyo çünkü antibiyotikler faydalı bakterileri de öldürüyo
Bacaklarina karnina dogru ittirince daha rahat gaz cikariyor oglum.
Internette gaz cikarttirmalk icin videolar var ordan izleyip yapıyoruz cok ise yariyor
Sadece saburla ugrasmak gerekiyor
Ben de bacak egzersizleri çok yapıyorum bebeğime ama işin özü sabır gerçekten bazen 3 dk da çıkartıyo gazını ama ben o kadar yorgunum ki o 3 dk bana 3 saat gibi geliyo

Anlamaz olur muyum.Bugun 40gunluk olduk ama haftanin 2 gunu mutlaka ya fakultedeyiz ya yogun bakimda kaldigindan prosedur geregi bir rutin kontrol.Rop muayenesi,hastanede yetmezmis gibi universitede yapilmasi istenen isitme testi .Topuk kani 3. Defadir aliniyor.Prematurelerde olurmus.Biyotinaz dusuklugu cikti ve su anda gozetim altinda.Her gun sabah aksam sutune biyotin hapi ilave ediyorum.Bizim is iki kat zor.Premature bakimi cidden zor.Gozunun icine bakiyosun.Ama fayda olacaksadan ziyade rahatlayacaksa ver bir sure.Doktor normal bebeklerde 3 ay sizde 4 ay surer dedi gaz.En azindan hafifletelim bence🤷‍♀️
Allah kolaylık versin 🙏🏻 gerçekten zor bi durum.inssllah saglikla atlatırsınız meleklerinle

Merhaba kızlar
Annem gitti kv geldi. Oglumun doymadiginj ve gunde 2-3 kez mama vermemi söylüyor. Ama sutumun yettigine inanıyorum. Emziriyorum uyuyor 1 bucuk 2 saat sonra uyaniyor. Ac olsa uyurmu? Dune kadar kilo almadığı için gunde 1 kez mama veriyordum dun onuda vermedim. Sabah kızıma kahvalti yaptirirken bebegi oyaliyordu. Gelmis yavrum sen acmisin acligi nerden biliyorsun miniciksin diyo. Bana donmus simdi senin sutun varmidir dedi. Bende niye olmasin dedim. Sabaha kadar emzirmissin bitmistir dedi. Birseyde yemedin süt mü olur dedi. Bende varsada sayende oda bitecek dedim. Cocuk emdikten sonra sut olmuyor mu dedim sustu. Kizimda neden mama verdin diye soylenirdi bunda neden mama vermiyorsun ac bu cocuk diyo. Dun saglik ocagina gittim. Oglum kilo almis boyu uzamış. Ebe sutume bakti yaninda emzirdim. Kesinlikle mama verme sutun yeterli ve bebeginin emisi harika dedi. 5dk emse sutun tamamini ceker dedi. Valla canim sıkkın. Ne yapacagimi bilmiyorum. Kizim cok huysuzlasti. Uykusuz kaliyorum gece gunduz iki bebekle😞

Canım o ilaç olarak degerlendirilmiyo normalde bebeğin ve yetişkinlerin bağırsaklarında var olması gereken faydalı bakteriler var. Ben aldım biogaia ama bizimki hem gaz hem hazımsızlık olunca sık emzirmeden kaynaklı etki etmedi. Emzirmeyi düzene sokunca düzeldi. Normalde uzmanlar antibiyotik kullanımından 1.5-2 saat sonra kesinlikle bu tip faydalı bakteriler almak gerektiğini söylüyo çünkü antibiyotikler faydalı bakterileri de öldürüyo

Ben de bacak egzersizleri çok yapıyorum bebeğime ama işin özü sabır gerçekten bazen 3 dk da çıkartıyo gazını ama ben o kadar yorgunum ki o 3 dk bana 3 saat gibi geliyo
Aynen bende bebişe probiyotik aldım gaz için. Büyük oğlumda da antibiyotik tedavisi görünce doktor hemen probiyotik de kullandırıyor. Enterogermina kullanıyorum büyüğe, ishal falan olunca başka birşeye ihtiyaç duymuyorum hiç.

Küçüğe de damla probiyotik aldım. Bağırsakları ikinci beyin. Ne kadar düzenli okursa bağırsaklar o kadar sağlıklı olur

Merhaba kızlar
Annem gitti kv geldi. Oglumun doymadiginj ve gunde 2-3 kez mama vermemi söylüyor. Ama sutumun yettigine inanıyorum. Emziriyorum uyuyor 1 bucuk 2 saat sonra uyaniyor. Ac olsa uyurmu? Dune kadar kilo almadığı için gunde 1 kez mama veriyordum dun onuda vermedim. Sabah kızıma kahvalti yaptirirken bebegi oyaliyordu. Gelmis yavrum sen acmisin acligi nerden biliyorsun miniciksin diyo. Bana donmus simdi senin sutun varmidir dedi. Bende niye olmasin dedim. Sabaha kadar emzirmissin bitmistir dedi. Birseyde yemedin süt mü olur dedi. Bende varsada sayende oda bitecek dedim. Cocuk emdikten sonra sut olmuyor mu dedim sustu. Kizimda neden mama verdin diye soylenirdi bunda neden mama vermiyorsun ac bu cocuk diyo. Dun saglik ocagina gittim. Oglum kilo almis boyu uzamış. Ebe sutume bakti yaninda emzirdim. Kesinlikle mama verme sutun yeterli ve bebeginin emisi harika dedi. 5dk emse sutun tamamini ceker dedi. Valla canim sıkkın. Ne yapacagimi bilmiyorum. Kizim cok huysuzlasti. Uykusuz kaliyorum gece gunduz iki bebekle😞
Ev ne kadar kalabalıksa büyük çocukların alışması zor oluyor. Bize biri gelince büyük oğlum daha da hırçınlaşıyor. 1 buçuk aylık oldu bebeğim daha yeni yeni azalmaya başladı hırçınlığı.

Sütün de yetip yetmediğini en iyi anne bilir bence. Bebeğinin emme sesinden, huzurundan anlarsın zaten. Sıkma canını sen derse desin. Baktın canını sıkıyor tek bakmak daha iyi emin ol.
Yorucu oluyor evet ama en azından kendi düzenini kuruyorsun. Büyük çocuk da evin düzeninin artık bu şekilde olduğuna alışıyor yavaş yavaş

Merhaba kızlar

Ne kadar cok biliyor bu kayinvalideler hepsi ayri bir versiyon. Her seye bu kadar karisilmaz. Onlarin cani kani biz de sadece bakiciyiz sanki. Kendileri de anne oldular kayinvalideleri oldu gelinlere karsi niye boyleler bilmiyorum. Bebegi annesinden baska kimse daha cok dusunemez net. Anne olunca daha iyi anladim.

Kizlarrr çok şükür doğum yaptım çok zordu bebiş şükür 3 200 ama ayesi yuksek bide battsniyeye sarmıştım kilo veriyor ama bide göğüste uyuyor herkes alıştırma diyo koyunca ağlıyor ne yapim detaulari yazacam
Gözün aydın cnm. Alıştır koynuna daha güzel bişey yok bebeğin sana senin bebeğine ihtiyaç in var. Zaten ilk bebek. Benmki ikinci olmasına rağmen koynumdan çıkarmak istemiorm. Tadını çıkar. Hem bebek ne kadar sana yakın olursa sütun de gelir

Ev ne kadar kalabalıksa büyük çocukların alışması zor oluyor. Bize biri gelince büyük oğlum daha da hırçınlaşıyor. 1 buçuk aylık oldu bebeğim daha yeni yeni azalmaya başladı hırçınlığı.

Sütün de yetip yetmediğini en iyi anne bilir bence. Bebeğinin emme sesinden, huzurundan anlarsın zaten. Sıkma canını sen derse desin. Baktın canını sıkıyor tek bakmak daha iyi emin ol.
Yorucu oluyor evet ama en azından kendi düzenini kuruyorsun. Büyük çocuk da evin düzeninin artık bu şekilde olduğuna alışıyor yavaş yavaş
Evet onu farkettim. 1 gun yanlız kaldık. Kizim beni hic üzmedi. Dun gormen gerek evi yıktı yıktı. Sabır diye diye 12 de zor uyuttum.
Ne kadar cok biliyor bu kayinvalideler hepsi ayri bir versiyon. Her seye bu kadar karisilmaz. Onlarin cani kani biz de sadece bakiciyiz sanki. Kendileri de anne oldular kayinvalideleri oldu gelinlere karsi niye boyleler bilmiyorum. Bebegi annesinden baska kimse daha cok dusunemez net. Anne olunca daha iyi anladim.
Aynen öyle . Valla zaten yorgunum iyice yoruluyorum cevap vermekten
Kizlarrr çok şükür doğum yaptım çok zordu bebiş şükür 3 200 ama ayesi yuksek bide battsniyeye sarmıştım kilo veriyor ama bide göğüste uyuyor herkes alıştırma diyo koyunca ağlıyor ne yapim detaulari yazacam
Gözünüz aydın sağlıkla büyüsün😍

Aynısı bende oldu hatta hastanede duşta zaman geçirdim sıcak su iyi gelir sancılara dediler.orda bile zangır zangır titriyodum, annem üşüyor herhalde dedi ebelere ama o kadar sıcak suyla duşta duruyordum ki üşümem mümkün değil.
Doğum sancıları bütün vücudu kasarmış. O kadar şiddetli ağrılara vücutta ki kaslar istemsiz kasılır titreme o yüzden olurmuş. Bende de doğum bitti hala titreme vardı az da olsa... Bende çok şaşırdım çatala gelicez artık doğum zamanı bacaklarıma hakim olamıyorum titremeden😁
O titreme acıkma ve silinmenin hizlandiginin isaretiymis.

Ya dinleme alıştırma diyenleri. Bana da aynisini dediler sinir oluyorum. Küçücük bebek anne kokusuna kendini guvende hissetmeye ihtiyacı var

Gozun aydin olsun saglikla buyusun bebegin

Ayaklari karnina cekiyor top gibi kaliyorsa,birden aglanaya basliyorsa,karni top gibi şiş ve sertse muhtemelen gazdir.
Evet aynen boyle siz boyle olunca neler yapiyorsunuz ve gectigin belirtisi ne alttan mi cikariyor gazini yoksa sakinlesip aglamiyir ordanmi anliyorsunuz.. 10 15 dk agladi sonra kucagimda uyudu kaldi gaz cikartmadi suan

Evet aynen boyle siz boyle olunca neler yapiyorsunuz ve gectigin belirtisi ne alttan mi cikariyor gazini yoksa sakinlesip aglamiyir ordanmi anliyorsunuz.. 10 15 dk agladi sonra kucagimda uyudu kaldi gaz cikartmadi suan
rezene çayı iç canım. Sütüne karışır onun gazınada iyi gelir. Birde hem sırtına hem ayaklarının altına masaj yap. Sen üşütsen bile ona gaz yapıyor. Kendini de onu da sıcak tut.

hayirli olsun canm . gözün aydin :)

Ben kusmalari ve lıkır lıkır içip içine hava çekmesini dik emzirmeyle astım hatta bazen emerken kendi bile çıkarıyo gazını. Kesinlikle sık sık emzirme yapmayın bebeğin doyma refleksi yok uyku ve emme refleksi var. Yani neye maruz kalırsa kalsın buna emme refleksiyle tepki verip orda sakinlesiyo. Videoyu açamadım bende sorun oldu .
Dün akşam 40 dk emzirdim ama bi saat sonra uyandı meme istedi normalde bu emzirme terbiyesinden sonra hiç olmamıştı ben de verdim bi yarım saat daha emdi sonra deliksiz iki saat uyudu. Yani her zaman değil ama bazen bunu yapıyorum ve tabiki eğer çocuğumu uyutmayan şey gaz değilse. Çünkü sancı ağrı varsa kesinlikle kasılıyo nefesini tutup ikiniyo.

Ebeye sürekli kendime hakim olamıyorum durduramiyorum diyodum kendini kasiyosun çünkü diyodu doguruyorum başka ne yapabilirim ki. Valla ebe bana açıklama yapmamıştı o yüzden ben bunu sadece kendim yaşadım saniyodum.
Duşta ben de aynı şeyi yaşadım ,nerdeyse kaynar kıvamda su ama ben sürekli titriyodum
İlk doğumda müthiş bir tutreme ve mide bulantısı oldu. Gözlerim görmüyordu resmen. Bir hemşire bir asistan bir intern perişan oldular. Sürekli tansiyon nabız şeker olcuyorlar çok telaslilar... Dedim ben gidiyorum n'olur çocuğu kurtarın. Kıdemli asistanı çağırdılar.
Kıdemli bunları azarladı. Gelip başımı okşadı. Sakin ol bir şey olmuyor. Gayet iyisin acilman ve silinmen çok hızlı oluyor şu an doğum yaklaşıyor o yüzden vücuduna hakim olamıyorsun, demişti. Benim ilk çocukta bu süreç o kadar uzun sürdü ki...
Hatta Kasım annelerinde yazmıştım doğuma yakın titreme nöbeti gelebilir, korkmayin, diye.

İlk cocugunda ne kadar zorlandgni mastiti yasayan herkese yardim etmenden anliyorum.. Gerçekten zor bi sey mastit.. Yasayan biliyor acısını.. Ve emzirmek biz anneler için çok kutsal😊
İlk çocukta emzirmekte zorlandım mastıt çok zorladı. Başta bilmiyordum oluyordu. ateş ağrı vs. Sonra öğrendim azıcık topak olsa azıcık kizarsa hemen duş zeytinyağı tarak düz emme ters emme sağma bir şekilde aciyordum. Çok sık çok fazla mastıt oldum ama çok şükür kendim çözdüm olayı :)) emmeyi biraktirmaktan çok korkuyordum.
Birinciyi zor büyüttüm ya çok okudum çok araştırdım 2yil tamamen kendimi ona adadim sonra işe başladım işten arta kalan tüm zamanimi yine ona adadim. Doğuma gittiğim gün sancilarim vardı ve hala sipayı alıyordum kucağıma.
Bazen çok korktuğum çok endişelendigim anlar oldu. Gece boyu nefesini dinlediğim.
O yüzden anneliğin her anı her sorunu her endişesi çok kutsal. Maalesef ailelerimizde ya da sağda solda o kadar bilgi kirliliği var ki... O yüzden elimden geldiğince... diyorum.

Ateş konusunda doktorun gerekeni yapar ama diğer konuda vkedinlikle dinleme o melek tabiki sana sende huzur bulucak. Alışmakta alakası yok zaten senin bi parcanken ayrılıyo. Doğum bebekler için de kolay değil. Dünyaya alışma sürecinde yanında istediği kendini huzurlu ve güvende hissettiği tek yer anne.

Ben kusmalari ve lıkır lıkır içip içine hava çekmesini dik emzirmeyle astım hatta bazen emerken kendi bile çıkarıyo gazını. Kesinlikle sık sık emzirme yapmayın bebeğin doyma refleksi yok uyku ve emme refleksi var. Yani neye maruz kalırsa kalsın buna emme refleksiyle tepki verip orda sakinlesiyo. Videoyu açamadım bende sorun oldu .
Dün akşam 40 dk emzirdim ama bi saat sonra uyandı meme istedi normalde bu emzirme terbiyesinden sonra hiç olmamıştı ben de verdim bi yarım saat daha emdi sonra deliksiz iki saat uyudu. Yani her zaman değil ama bazen bunu yapıyorum ve tabiki eğer çocuğumu uyutmayan şey gaz değilse. Çünkü sancı ağrı varsa kesinlikle kasılıyo nefesini tutup ikiniyo.

Ebeye sürekli kendime hakim olamıyorum durduramiyorum diyodum kendini kasiyosun çünkü diyodu doguruyorum başka ne yapabilirim ki. Valla ebe bana açıklama yapmamıştı o yüzden ben bunu sadece kendim yaşadım saniyodum.
Duşta ben de aynı şeyi yaşadım ,nerdeyse kaynar kıvamda su ama ben sürekli titriyodum

Gözünüz aydın sağlıkla büyütün inşallah bebeğinizi. Sormak istediğim şu : sancı çekerken duşa nasıl giriyorsunuz? Yani hastane çantama ince bornoz gibi bir şey koysam mi? 2 normal doğum yaptım ama o zaman duş yaptirmiyorlardi. O yüzden bilemedim

Gözünüz aydın sağlıkla büyütün inşallah bebeğinizi. Sormak istediğim şu : sancı çekerken duşa nasıl giriyorsunuz? Yani hastane çantama ince bornoz gibi bir şey koysam mi? 2 normal doğum yaptım ama o zaman duş yaptirmiyorlardi. O yüzden bilemedim
Bornoz insana yük oluyo büyük banyo havlusu daha iyi olur zaten o an onu giyme derdinde olamazsınız.Ebem cantanda olsun dedi ben büyük banyo havlusu koydum ama Ben tüm sancılarımı evde çektim tam acilmayla gittim. Evde zamanımın çoğunu banyoda plates topunun üzerinde ve ayakta çektim bo halde bornoz giyemedim büyük banyo havlusuyla hemen kurulafilar beni. Duşa annemle ana doğma girdim ve sadece belime su tutturdum başka bi yerinize istemiyorsunuz zaten .tabi annem rahatliyim diye komple tutuyordu.

Back
X