2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bebeklerinizle nasl çıkıyorsunuz
Ne giydriyorsunuz
Ya beni illallah ettirdiler. Amab sen üşütürsün aman bbek üşütür gazi olur diye. Arada kendim kaçıyorum markete pazara falan
Daha cocugumla gezmeye gitmedik.
Bir tek hastanye gidiyoruz iki kat battaniyeyle
Beni de bıktırdılar ama çıktım ben yine de
Ev de giydirdiğim kıyafetin üstüne 1 kat daha giydirip yelek giydirdim muslin bezle yarim kundak yapıp sardım bir de bi battaniye sardım o kadar bazen o battaniye yi de ustunden cikarrtim terledi cunku havalar zaten güzel hatta evler daha soğuk geliyo bana dışarıdan

Ya acikcasi ben cok sakinmiyorum cocugu disari da cikartiyirum altini acikta birakiyorum hatta oyunlar oynatıyorum yavaş yavaş bebek öyle yapma burasına dokunma öyle bırakma diyolar ama ben dinlemiyorum
Yüzüstü yatırdım bi ara gelen giden söylendi çocuk boğulur öyle kafasını vurur falan diye oysa ki gazını çok rahat çıkartıyor o pozisyonda
Aslında en iyi anne bilir çocuk nasıl daha iyi ve mutlu oluyor ona gore hareket edebilirsin
Üşüyünce bi kaç defa hapşırıyor üzerine bi kat örtüyorum anlıyorum yani artık

Kizlarrr çok şükür doğum yaptım çok zordu bebiş şükür 3 200 ama ayesi yuksek bide battsniyeye sarmıştım kilo veriyor ama bide göğüste uyuyor herkes alıştırma diyo koyunca ağlıyor ne yapim detaulari yazacam
Saglikla güle güle büyüt.gozun aydin geldi sonunda minnoş.

Ön süt bebegin su ihtiyacini karsiladigi kisim degil mi sagmak ne kadar dogru olur ki
Bnimki de gece kalkinca sadece sulu kismi icip uyuyakaliyor ama sagmaya da cekindim su ihtiyacını karsilayamaz diye. Ilk bebegim pek bilgim yok ama
Gündüz hepsni içiyor sonuna kadar ama
Ben gohuslerimin durumuna göre sağma yapıyorum. Yani aşırı doluysa biraz sagiyorum çünkü bebeğim son süte gelemeden doyuyo o zaman gelişimi de ilerlemiyo ayrıca sütüm çok oluyo likirdatarak içiyo sagmayinca ve hep hava yutuyo. Nefesini toparlayamiyo . Gaz sorunumuz da azalıyo

Annede tiroid olması uzamış sarılık sebebi de o yüzden sordum.
Hee sen beni sordun 😁 bende tiroid yok.anne sütü sarılığı deniyormus bakalım dr ne diyecek.
Kirk dökerken napiyorsunuz
40princ okunuyor tek tek ev ahalisi banyo yapıyor sin suda onu başına koyuyorsun.tum kullanilan kirli olan evdeki nevresim camasir yıkanıyor.ev temizleniyor.

Bizimde aynen öyle oldu . Çok sık emzirdigimi fark ettim 2 saatte bire çektim o zaman biraz daha rahatladı. Daha huzurlu uyudu ama neticede bebek en derin uykusu bi saat sürüyor sürmüyo gerisini habire pışpışlıyoruz. Sütünüz çok fazlaysa ön sağma yapın biraz boşaltın sonra verin memeyi.
Aynen öyle ağzına çok gidiyor. Sinirleniyor tabi öyle olunca da sağmaya çalışıyorum ama bi türlü sistemli yapamadım geceleri aç kalkınca yetişmiyor bazen. 😔

Beni de bıktırdılar ama çıktım ben yine de
Ev de giydirdiğim kıyafetin üstüne 1 kat daha giydirip yelek giydirdim muslin bezle yarim kundak yapıp sardım bir de bi battaniye sardım o kadar bazen o battaniye yi de ustunden cikarrtim terledi cunku havalar zaten güzel hatta evler daha soğuk geliyo bana dışarıdan
Ben de cikmak istiyorum esimle cocugumla da iste... gizli gizli cikicam artik :KK53:
Bana evde kombiyi actirip iki kat kiyafet giydirttiler. Bi de battaniyeye sardirdilar. Sen lohusasin hava soguk anlamiyirsun diye. Cocuk isilik döktü. Herkes gidince hem ben soyundum hem oglumu daha normal giydiriyorum. Ne üşüyor ne terliyor

Cocuk kussa ayagina corap giy usutmussun yok sütün üşümüş yok bilmem ne :KK70: en sonunda kafayi üşütücektim:KK75: hala gazi var deyince sirtina hirka al diyorlar uçan tekme atasim geliyor

Ben 40 i beklemedim dışarı çıkmak için 🙄🙄 20 günlükken sabah başka yere öğlen başka yere akşam başka yere gittik sonraki gunler de hava güzelse 10 15 dk bahçeye cikartiyorum biraz güneş alıyoruz
Ya süpersiniz ben korkuyorum ne bileyim. Ben çıkarım diyordum ama korkuyorum niyeyse.

Ya acikcasi ben cok sakinmiyorum cocugu disari da cikartiyirum altini acikta birakiyorum hatta oyunlar oynatıyorum yavaş yavaş bebek öyle yapma burasına dokunma öyle bırakma diyolar ama ben dinlemiyorum
Yüzüstü yatırdım bi ara gelen giden söylendi çocuk boğulur öyle kafasını vurur falan diye oysa ki gazını çok rahat çıkartıyor o pozisyonda
Aslında en iyi anne bilir çocuk nasıl daha iyi ve mutlu oluyor ona gore hareket edebilirsin
Üşüyünce bi kaç defa hapşırıyor üzerine bi kat örtüyorum anlıyorum yani artık
Duz zemine ben de yuz ustu yatiriyorum artik. 3 haftalik olunca yapilacak egzersizlerin icinde vardi. Kafasini kaldırmasi gerekiyormuş. Boyun ve bel kaslari gelissin diyeymis

Ön süt bebegin su ihtiyacini karsiladigi kisim degil mi sagmak ne kadar dogru olur ki
Bnimki de gece kalkinca sadece sulu kismi icip uyuyakaliyor ama sagmaya da cekindim su ihtiyacını karsilayamaz diye. Ilk bebegim pek bilgim yok ama
Gündüz hepsni içiyor sonuna kadar ama
sağ canım makine ilk 5dk hepsini çekiyor ben doktora sordum 5dk emiyor uyuyor dedim makina ile sag ver dedi

Kızlar selam hepinizin anneliği hayırlı olsun Allah güzel günlerini göstersin kuzuların bir sorum var, çok video izledim ama ilk bebeğim olacak bu yatırma konusunda kafam karışık. Çocuğu sırt üstü mü yüz üstümü yatırıcaz ilk günler? Bazısı da uykuya dalana kadar yüz üstü uyuyunca sırt üstü diyor ve kafa hep yanlara dönük olacakmış. Yardım eder misiniz?

kızlar oglum sarilik olmuştu mama artı anne sutu kullanıyorum gün-de 3sefer veriyorum 60cl gece 12de veriyorum sabah 7 oglen 3de verdim bol bol emziriyorum 40 ciktiginda mamayi kesicem insallah mama kullanip birakan varmi birde s a optipro mama aldim sizce mamadi iyimi

Kızlar selam hepinizin anneliği hayırlı olsun Allah güzel günlerini göstersin kuzuların bir sorum var, çok video izledim ama ilk bebeğim olacak bu yatırma konusunda kafam karışık. Çocuğu sırt üstü mü yüz üstümü yatırıcaz ilk günler? Bazısı da uykuya dalana kadar yüz üstü uyuyunca sırt üstü diyor ve kafa hep yanlara dönük olacakmış. Yardım eder misiniz?
Hastane de çocuk doktoru arkadan destekli yan dedi canım.kusarsa boğulmaması için Ağız üstü çok tehlikeli. Gözünü üstünden ayırmayacaksan olabilir.

Ben de cikmak istiyorum esimle cocugumla da iste... gizli gizli cikicam artik :KK53:
Bana evde kombiyi actirip iki kat kiyafet giydirttiler. Bi de battaniyeye sardirdilar. Sen lohusasin hava soguk anlamiyirsun diye. Cocuk isilik döktü. Herkes gidince hem ben soyundum hem oglumu daha normal giydiriyorum. Ne üşüyor ne terliyor

Cocuk kussa ayagina corap giy usutmussun yok sütün üşümüş yok bilmem ne :KK70: en sonunda kafayi üşütücektim:KK75: hala gazi var deyince sirtina hirka al diyorlar uçan tekme atasim geliyor
Aynı bizimkiler valla ben artık tamam diyip geciriyorum
Duz zemine ben de yuz ustu yatiriyorum artik. 3 haftalik olunca yapilacak egzersizlerin icinde vardi. Kafasini kaldırmasi gerekiyormuş. Boyun ve bel kaslari gelissin diyeymis
Işte dusun yapılması gerekeni bile uaptirmiyorlar
Ben yan yatırdım hala da yan yatırıyorum çünkü kusuyor emdikten sonra

Aynen öyle ağzına çok gidiyor. Sinirleniyor tabi öyle olunca da sağmaya çalışıyorum ama bi türlü sistemli yapamadım geceleri aç kalkınca yetişmiyor bazen. 😔
Canım benim annem ve kv yanımda gündüz sağım yaptığım sütleri onlar gece veriyo böylece ben de dinlenmiş oluyorum
Evi kaç derece tutuyorsunuz kızlar? Kombi yanınca ben havale geçiriyorum 😓
Annem ve kv yi evin sıcak olduğuna inandiramiyorum . Zar zor 25 de sabitledim ama görseniz onlar 3 battaniyeye sariyo sürekli tartışıyoruz. Ben herşeyi bildigimi zannediyomusum ama hiç bir şey bildiğim yokmuş

Bebeklerinizle nasl çıkıyorsunuz
Ne giydriyorsunuz
Ya beni illallah ettirdiler. Amab sen üşütürsün aman bbek üşütür gazi olur diye. Arada kendim kaçıyorum markete pazara falan
Daha cocugumla gezmeye gitmedik.
Bir tek hastanye gidiyoruz iki kat battaniyeyle
Ben slinge takıp çıkıyordum. İkinci haftadan itibaren sürekli çıktım. Ama şimdi sürekli yağışlı Almanya havasından eve tıkandım:/ tek çıkayım diyorum, buz gibi dışarısı, termo kıyafetlerim aşırı dar geliyor:/
Türkiye’deki sıcaklıklara bakıp iç geçiriyorum. Hava 20’lerde ne güzel. Lütfen benim için de çıkıp gezin :KK24:
Bu arada o çocuğun da temiz havaya ihtiyacı var.,söyleyin büyüklere;)

Son düzenleme:
Back
X