2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bzim ki sebze çorbası sevmiyor zar zor su veriyorum falan diyerek kandırarak içiriyoruz çorbayı. Aralarda kaşkkla su vere vere... :KK43:(
O yüzden çorba yapmayı da sevmiyorum. Pütürlü yemeklere geçmedi daha zaten, her gün ne yedirsem diye düşünüp duruyorum. Acaba aç mı kalıyor yetersiz mi besleniyor diye düşüniyorum.
Yoğurt yiyorsa onun içine sebzeleri katıp yavaş yavaş yoğurt miktarını azaltmak sanırım hera01 hera01 nın fikriydi deneyebilirsiniz, inşallah sever

Kızlar gün içinde emzirme ve ek gıda ögününüz ayrı ayrı kaç sefer yani kaç sefer emiyor kaç sefer ek gıda alıyor size zahmet yazar mısınız birde emince kaç saatte bir kaç dakika emiyor tahmini
Biz 7 ayimizi doldurduk 8. Ayimizin ilk haftasindayiz ve artık kahvaltı ogunune başladık.
Saat 7 de bazen 6 .30 da günümüz başlıyor. Emziriyorum memeler arasında çevire çevire 3-5 dk emiyo bazen daha az bazen daha fazla. Sonra kahvaltı öğünü her gün değişmekle birlikte
Yumurta sarısı , tereyağlı patates, organik pekmez ve tabiki su.
Sonraki uyku saati 9 . Bir buçuk saat uyur uyanınca önce ek gıda sonra emzirme yapıyorum.
Bu öğünde yine çok değişkenlik göstermekle birlikte aklıma gelenler
Avokado,muz yulaf ezmesi,patates, salata, yoğurt çorbası gibi şeyler
Sonraki uykusu saat 1 de ve yine bir buçuk saat . Uyanınca önce ek gıda sonra emzirme yapıyorum bir önceki verdiklwrimden veriyorum . sonra emzirme. Bir sonraki uykusu saat 5 gibi ve 30 dk civarı gece uykusuna geçmeden önce dinlenme amaçlı. Uyanınca muzlu , tarçınlı , zeytinyağlı yoğurt veriyorum aşkla yiyo buna son zamanlarda yulaf ezmesi de eklemeye başladım tok tutması için. Yine emzirme var bazen uyanınca önce emiyo bazen önce ek gıda veriyorum . Sonra gece uykusuna başlangıcı saat 7 bazen 7.30 . Normalde gece yarısına kadar belli aralıklarla rüya beslemesi yapıyorum emzirerek ve bu bazen 5 dk nadiren daha fazla sürüyo.

Son bir haftadır gece daha sık uyanmaya başladı gün içindeki ek gıda ve emzirmeleri arttırmaya karar verdim uykuları tekrar düzenliyorum . Bu dönemlerde artık bebekler bütün gece kesintisiz uyuyabilir. Ki daha önce başarmıştım

Kızlar gün içinde emzirme ve ek gıda ögününüz ayrı ayrı kaç sefer yani kaç sefer emiyor kaç sefer ek gıda alıyor size zahmet yazar mısınız birde emince kaç saatte bir kaç dakika emiyor tahmini
Sabah ilk uyandığında emiyor.
Gündüz 3 uyku yapıyoruz. Her uyku öncesi.
Ve gece yatmadan önce. Yani gündüzleri toplamda 5 kere emiyor. 2defa ek gıda alıyor bir kahvaltı bir de öğleden sonra koyu kıvamlı çorba . Geceleri de keyfine göre bazen saat başı emiyor bazen 2-3 saatte bir emiyor. Ha bir de her emmesi 15 dakika sürüyor nadiren 10dakika

Ayyy valla ne iyi olur instagramda zindeanneler grubu var dönem dönem annelerin birleştiği buluştuğu ortak paylaşım yaptıkları aktif bir grup. Çocuk büyütürken aynı dönemde arkadaşlkk olması da çok önemli.
Arkadaşlar facebook grubu kurdular ama benim face yok, katılabilirsiniz :)

Gündüz 3 uyku uyuyor, sabah ilk uyanınca, her uykudan önce ve gece yatmadan önce emiyor. 1 kere de arada emziriyorum. Yani gündüz 6 kere emiyor. Gece 11 de rüya beslenmesi yapıyorum, sonra gece kendi uyanırsa 1 kere daha emiyor, yani 24 saatte 7-8 kere. Her birinde 5dk falan emziriyorum, sabah göğüsler dolu olduğu için daha uzun oluyor.

Sabah yumurta sarısı, lor, pekmez ve ceviz ile kahvaltı, öğlen meyveli ya da sebzeli yoğurt, akşam çorba ya da sebze yemeği gibi bir şeyler yiyor.

Herkese iyi bayramlar :KK200:
Yürürken bacaklarından çıtır çıtır sesler gelen var mı acaba aranızda kızlar:/ benim son 10 gündür bi hayli yoğunlaştı da.

Oğluma bugün paça çorbası yaptım çok sevdi. Daha önce denemiştim paçayı sorun olmadı ama yine de hemen geçmek istememiştim . Yemek yemediği zaman aşırı derecede sinirlerim bozuluyo.

Ayyy valla ne iyi olur instagramda zindeanneler grubu var dönem dönem annelerin birleştiği buluştuğu ortak paylaşım yaptıkları aktif bir grup. Çocuk büyütürken aynı dönemde arkadaşlkk olması da çok önemli.
Instagram da gizli grup yok galiba ve çok katilimcili olunca Facebook açtık . güzelliklerle dolu bir grubumuz oldu.2019 Ekim anneleri katilmak istersen grup adi bu.

Kurduk canım gelebilirsin
Instagram da gizli grup yok galiba ve çok katilimcili olunca Facebook açtık . güzelliklerle dolu bir grubumuz oldu.2019 Ekim anneleri katilmak istersen grup adi bu.
Bana kadınlar kulübünden uyarı geldi grup için size geldi mı?

Kızlar artık dayanacak gücüm kalmadı ruhum yoruldu artık dua ediyorum Allah'ım oğlumun da benim de canımızı al kurtulalım diye. 30 yaşındayım bugüne kadar çok ağır şeyler yaşadım her şeyin üstesinden gelebilirim diye düşünürken artık limitimi doldurmuş hissediyorum ne kendime ne başkasına ne de çocuğuma tahammülüm kalmamış. Sütüm de kesildi . Sorsanız ne oldu diye söylesem saçma sapan nedenler ama artık tukenmisim. Öfkeli geçimsiz , sabırsız hatta anlayışsız bi insan haline geldim.
Bu mesajı da dün ağlaya ağlaya yazmıştım ama silmiştim şimdi tekrar geldi baktım hissettiklerim değişmemiş. Artık gerçekten insanlar nasıl mutlu oluyo merak ediyorum,eskiden ben nasıl mutluydum merak ediyorum .

Kızlar artık dayanacak gücüm kalmadı ruhum yoruldu artık dua ediyorum Allah'ım oğlumun da benim de canımızı al kurtulalım diye. 30 yaşındayım bugüne kadar çok ağır şeyler yaşadım her şeyin üstesinden gelebilirim diye düşünürken artık limitimi doldurmuş hissediyorum ne kendime ne başkasına ne de çocuğuma tahammülüm kalmamış. Sütüm de kesildi . Sorsanız ne oldu diye söylesem saçma sapan nedenler ama artık tukenmisim. Öfkeli geçimsiz , sabırsız hatta anlayışsız bi insan haline geldim.
Bu mesajı da dün ağlaya ağlaya yazmıştım ama silmiştim şimdi tekrar geldi baktım hissettiklerim değişmemiş. Artık gerçekten insanlar nasıl mutlu oluyo merak ediyorum,eskiden ben nasıl mutluydum merak ediyorum .
Cnm hepimiz bu raddeye geliyoruz. Bazen büyük oğluma o kadar bağırıyorum ki kendimden çıkan sesten ben korkuyorum. Pişman oluyorum. Özür diliyorum . Ama kiriyorum. Bı ay önce çıldırmış durumdaydim. Eşimle de çok uğraştım. Normalde çok kolay üstesinden geldiğim herşey çok ağır geldi. Benim sacmaliklarim yüzümden çok büyük kavgalar ettik. Çok çok çok ağladım. Sonra rahatladım. İyiyim şimdi. Böyle durumlarda genelde şunu söyler insanlar. Bak çocuğun var. İnsanlar ne kadar uğraşıyor bu çocuğa sahip olmak için. Bu söz aslında iyi gelmez bize. Sadece daha pişman hissettirir. Sana kardeş tavsiyesi. Ben çok dara düşünce şunu söylerim kendime. Ben bundan beş yıl sonra bu günü hatırlayınca gülüp gecicem. Yada bu kadar üzülecek bişey yokmuş aslında dicem. O zaman bugün de bu kadar kafana takma. Bu kadar harap etme kendini. Gecicek bu günler. Halledilmeyek kadar büyk bı sorun yoktur inşallah. Öyle geldi bana yazdıklarından. Geçici bunalım gibi geldi. Geçen ay bende geçirdim çünkü. Tükenmişlik hissi cama çıkıp avazım çıktığı kadar bağırmak istiyodum. 😬

Back
X